Τελικά ένα κανάλι πρέπει να ρωτήσουμε το τι χρειάζεται για να εκπέμψεις δορυφορικά, ελεύθερα και από πολλαπλούς δορυφόρους!
Το EXTRA3
Σε όσο περισσότερες τροχιακές θέσεις εκπέμπεις τόσο περισσότερο κόσμος σε βλέπει και ακούει (ή μόνο ακούει για την περίπτωση του ραδιοφώνου). Αρκεί το budget σου να μπορεί να υποστηρίξει τέτοια έξοδα (και να μην βασίζετε σε τεχνικούς 2-3 ειδικοτήτων οι οποίοι πληρώνονται 8ωρο και δουλεύουν 12ωρο).
Κάπου ανάμεσα στον Καμπούρη, τον Ευαγγελόπουλο, την Κουμαριανού και την κοντή θα υπάρχει και η απάντηση! Δεν μπορεί!!!
Δεν ξέρω για εσάς αλλά τους κυρίους δεν τους παίρνω στα σοβαρά (τις κυρίες δεν τις ξέρω).
Βασικά η "εξυπνάδα" της Nova για να επιλέξει τον Hotbird είναι ότι τη βολεύει για να κάνει και την παραπλανητική της διαφήμιση με τα 200 κανάλια, μην το ξεχνάμε αυτό!
Δεν νομίζω ότει επέλεξαν τη Eutelsat επειδή έχει άλλα 200 κανάλια. Δεν δέχομαι τέτοιο κριτήριο επιλογής.
Θυμάσαι το Φλεβάρη του 2007, τότε που ο Hotbird 2 έπαθε βλάβη; Το είχε αναφέρει και το satleo. Ευτυχώς για τη Eutelsat, ο Hotbird 7A ήταν σε λειτουργία από την άνοιξη του 2006 και ο Hotbird 8 ήταν σε λειτουργία από το φθινόπωρο του 2006. Αν το είχαν πάθει ένα χρόνο πριν θα ήταν πιο δύσκολη η κατάσταση.
Αν ξέρεις κάποιο τεχνικό της Νόβα ρώτα τον να σου πει τι έγινε τότε. Η Νόβα δικαιώθηκε για την επιλογή της, τη Eutelsat. Αν είχε συμβεί αυτό στον Hellas Sat 2 ή σε κάποιο Sirius (πριν εξαγοραστεί το 75% από την SES-Astra, τότε που λεγόταν Nordic Satellite AB) τι θα γινόταν;