Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ
  • Τρι 26 Νοε 2024, 12:52
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  (Αναγνώστηκε 495439 φορές)

0 μέλη και 46 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
αν στον αέρα υπάρχουν τα σφυρίγματα θα υπάρχουν σε κάθε δέκτη. Ακόμα και DSP να βάλεις να τα πετάξεις η μουσική θα ακουγεται σαν κουδουνι ποδηλάτου.
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
α μπραβο αυτο γιονεται στο 1458 που ανοιγει ενα φερον με test tone κια ξαφανιζει καμια φορα τον αλβανο ενω ο ρουμανος που ερχεται ποιο δυνατα την παλευει
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
μεσαια σημερα πολυ δυτικη ευρωπη
γερμανος στα 756
μαλτα στα 999
ραι καλα στα 657
648 καποιος σλαβοφωνος
801 καποιος με ξενα
792 1188 1566 πειρατες με λαικα
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος humax8100

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2014
  • Τόπος: Ellinikon Attica Greece
  • Tecsun PL-880. Xhdata 808.
Για το θέμα των σφυριγμάτων, ειδικά μιλώντας για το δεκτάκι μου έχω να πω αυτό που βλέπω.Μόνο σε δύο περιπτώσεις μέχρι σήμερα άκουγα σφύριγμα και αυτό ελαφρύ (στους 666 και 1088) δύο μόνο βραδιές εδώ και έξι μήνες περίπου.
Αν μάλιστα διορθώσω ελαφρώς (667 αντί για 666 για παράδειγμα) την συχνότητα, το σφύριγμα χάνεται έως και εντελώς.Όμοια και με τα φίλτρα.Πάρτε για παράδειγμα τους 1660-1710, όπου η τάπα πάει σύνεφο μεταξύ πάρα πολλών.Σχεδόν κανένα σφύριγμα.Ακούγονται όλοι μαζί και εγώ ξεχωρίζω ποιον θέλω να ακούσω.Δεν ξέρω τι γίνεται στους άλλους δέκτες (ή μάλλον ξέρω, επειδή έχω δέκτες αρκετούς, νέους και παλιούς), αλλά εδώ το συγκεκριμένο ραδιάκι παίζει αφασιακά.
Έκανα, μάλιστα ένα ρισέτ πριν λίγες ημέρες και έβαλα στις μνήμες μία μία τις συχνότητες που ακούω ερασιτέχνες ή άλλους που με ενδιαφέρουν και σαν να βελτιώθηκε η λήψη κι άλλο.Στα μεσαία πανηγύρι και στα βραχέα εμποροπανήγυρι.Έβαλα να σκανάρει τα βραχέα και βαρέθηκα να το ακούω να σταματάει σε σταθμούς.Αρκετοί βέβαια εξέπεμπαν από 2-3 συχνότητες, αλλά και πάλι ήμουν ένα 15λεπτο με το σκανάρισμα ενεργό.Ήταν η ημέρα και ώρα, που έπαιζε ποδόσφαιρο η Γαλλία.
Μοναδικό πρόβλημα το ότι χθες η μπάντα μου εμφανιζόταν με φοβερό θόρυβο. Κάποιος διπλανός μου εγκατέστησε κάτποιο μηχάνημα και με "θορυβεί", ήταν ατμοσφαιρικό?Δεν ξέρω. Πάντως τα κρητικάκια ακούγονταν άψογα στην Αθήνα και χθες.Αυτοί εκεί βγάζουν πολλά κιλοβάτ τελικά και θα μας τρελάνουν.Νομίζω, ότι άκουγα το στούντιο 3 χθες βράδυ κάπου μετά τα 1700.
Η Ρόδος πέταγε επίσης χθες βράδυ με πάνω από 40db σήμα.Πέταγαν και οι 666, 792, 828, 846, 927, 1044, 1125, 1269 και σε πιο χαμηλή πτήση οι 1188, 1287, 945.
Τώρα θα δώσω και μια αναφορά για δύο σταθμούς που είναι χαμηλοί έως και σχεδόν ανύπαρκτοι σε εμένα στο κέντρο Αθήνας, με λήψη που έκανα στο δέκτη του αυτοκινήτου μου.
Διαδρομή: Βικτώρια-Κυψέλη-Γαλάτσι-Λαμπρινή-Περισσός-Φιλαδέλφεια-Μενίδι-Λιόσια και επιστροφή.
Ξεκινώντας από κέντρο θέλησα να ελέγξω τι παίζει στους 909 και 945 ΚΗΖ.Εναλλάσοντας τις συχνότητες και χωρίς να ακούω κάτι στους 909, αλλά μόνο χαμηλά στους 945, κατευθύνθηκα Γαλάτσι.Στο Γαλάτσι, επί της Αγίας Γλυκερίας έλαβα καθαρά και τους δύο σταθμούς.Κατεβαίνοντας προς Περισσό, άρχισα να χάνω πάλι τον 909 και έμεινα μόνο με τον 945 και πάλι χαμηλωμένο.Φεύγοντας για πιο βόρεια ο 909 εξαφανίστηκε οριστικά, ενώ ο 945 είχε μόνο σποραδικά και πολύ χαμηλά περάσματα.Στην επιστροφή για κέντρο ήταν εξαφανισμένοι, οπότε εμπιστεύτηκα την ακοή μου στα κύματα του Μινιβάτ, στους 1125, τα οποία δεν χάνονταν ούτε λεπτό, ακόμη και ανάμεσα σε πολυκατοικίες.Καθαρή διαμόρφωση και ισχυρό σήμα.Παιδιά, εκεί στους 909 και 945, αν βλέπετε τα γραφόμενα, μάλλον πρέπει να ανεβάσετε πολύ περισσότερη ισχύ, αλλιώς καίει τσάμπα η λάμπα, κατά την ταπεινή μου άποψη. Καλημέρα σε όλους τους φίλους ανά την Ελλάδα.
Τελευταία παρατήρηση: στα μεσαία ακούω όλο και πιο καινούρια πρόσωπα, με νέα χαρακτηριστικά.Απλά δεν είμαι πάντα σε θέση να τα σημειώνω.Τις τελευταίες ημέρες είχε και καλό πέρασμα η Θεσ/νίκη στην Αθήνα, αλλά δεν σημείωσα ούτε ένα χαρακτηριστικό ο τρισάθλιος..Εξκιουζέ μουά σιλ βου πλε. :)

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Εχεις ακούσει ποτέ λήψη της μπάντας ΑΜ σε SSB αποδιαμόρφωση; Για τέτοια σφυρίγματα μιλάω. Ειναι τεχνολογικό το ζήτημα.

Ο τρόπος διαμόρφωσης ειναι τέτοιος και απλά συμβαίνει να μην εχει τύχει να ακουσεις 2 σήματα με διαφορά ισχύος ~6db και διαφορά συχνότητας 1 ΚΗζ.

Δεν σε σώζει ουτε έτον ουτε DSP εκει.
 Το DSP σε κάποιους προηγμένους ραδιοερασιτεχνικους δέκτες εχει ειδική λειτουργία απόρριψης των συγκεκριμένων τόνων, αλλά αυτό εξυπηρετεί μόνο για ομιλία.

Αν κάποιος απο τους φίλους εχει δυνατότητα ρύθμισης ανα χιλιόκυκλο, παίξει με διαφορά 1 ΚΗζ απο κάποιον άλλο και γίνει λήψη τους στο ίδιο απομακρυσμένο και απο τους 2 σημείο με παρόμοια σήματα, θα καταλάβεις ακριβώς ποιό σφύριγμα εννοώ.

Δεν το εχω ψάξει, αλλά ενδέχεται ο ΕΤΟΝ να πετυχαίνει τα... θάυματα δια μέσου regenerative carrier. Σε μιά τέτοια περίπτωση, όντως θα άκουγες στους 666 σφυριγμα και στους 667 οχι, καθως πολλοι αποφευγουν να παίξουνε στην... τριsk@t@ρατη συχνότητα και φεύγουν 1κηζ πάνω. ο δέκτης παράγει την συχνότητα που βλέπεις στην οθόνη για να αντικαταστήσει το φέρον, αλλά αυτή διαφέρει 1ΚΗζ απο την συχνότητα που πραγματικά εχει ο σταθμός. Το διακρότημα (που ειναι και ο τεχνικός όρος για το σφύριγμα, google it!) εχει συχνότητα 1 ΚΗΖ, κοντά στο κέντρο της ανθρώπινης αντίληψης των ήχων.
.

• Satleo Maniac
κι όσο για το θέμα του σφυρίγματος...δεν αντιλέγω για το τι συμβαίνει με τους πολλούς δέκτες, απλά μεταφέρω την άποψή μου από αυτό τον δέκτη TECSUN PL-880 με το νεότερο firmware επάνω.Το διευκρινίζω, γιατί το να διαφωνείς καμία φορά με τους ειδήμονες του χώρου, οδηγεί σε νέες ανακαλύψεις.Έτσι οδηγείται η Επιστήμη στις καινοτομίες.
Δίνω και άλλη μια εικόνα της κατάστασης στους 846 ΚΗΖ χθες, χωρίς κανένα απολύτως σφύριγμα, αλλά με σύμπτωση συχνότητας. Στο Σταθμό Βικτώριας ο Δίαυλος 1 καλύπτει 90-100% τον φίλο με τα λαικά από κάτω. Φεύγοντας προς Γαλάτσι,Φιλαδέλφεια, Μενίδι όμως ακούγονται ολοκάθαρα τα λαικά.Μόνο στους Αγίους Αναργύρους, Λιόσια εμφανίστηκε πάλι ο Δίαυλος 1.Λήψη με τον δέκτη του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι ένα κονσερβοκούτι με fm-am-uhf dvb-t 2,4,5.
Οπότε, αναρωτιέμαι τι κέρδισε ο Δίαυλος1 που μετακινήθηκε από τους 954 εκεί κάτω...Για Πειραιά, μάλιστα δεν βλέπω να ακούγεται ούτε για πλάκα, αφού ο 846 με λαικά είναι από Πειραιά νομίζω.Τι μένει λοιπόν?Τα δυτικά προάστεια?Είπαμε να σας ακούμε παντού και όχι μόνο στην γειτονιά σας παιδιά.Μην εκπέμπετε στην ίδια συχνότητα πολλοί μαζί.Εγώ προσωπικά προτιμώ την ξένη ίταλο ντίσκο μουσική, αλλά τελικά βρίσκομαι να ακούω Περπινιάδη, όταν συμβαίνουν τέτοια.
Κατάλαβα τι εννοείς και το σέβομαι.Απλά αναφέρω και την εμπειρία μου από το κονσερβοκούτι μου.Τίποτα περισσότερο.Ο έτον νομίζω ότι είναι ελαφρώς ή και πολύ υποδεέστερος στα μεσαία πάντως από τον δέκτη που σου λέω, από όλες τις κριτικές που διαβάζω σε you tube και αλλού.Τ ασυγκριτικά τεστ τον στέλνουν για βρούβες.Δες βιντεάκια you tube και θα καταλάβεις τι λέω.Φιλικά χαιρετίσματα Olorin.

• Satleo Maniac
και ναι.έχω ακούσει ssb, γιατί τα διαθέτει ο δέκτης μου και πάλι ξεκαθαρίζει τα σήματα και εκεί.εκεί, όμως, όντως μπορεί να ξεκινήσω από μια συχνότητα με τρελό σφύριγμα (έχεις δίκιο απόλυτο) και να φθάσω με τα φίλτρα στην σχεδόν απόλυτη διαύγεια.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Αν η συχνότητα ειναι ακριβώς η ίδια, δεν θα ακουσείς σφύριγμα, ουτε βόμβο ουτε τίποτε. Τα συγχρονα "μεσαιατζήδικα" pll εχουν δυνατότητα να εχουν ακρίβεια 1Hz στο κλείδωμά τους, οποτε το ακουστό διακρότημα δεν θα υπάρχει κάν. Αν η διαφορά ειναι πάνω απο 300Ηζ, και οι στάθμες των 2 παραπλήσιες, το διακρότημα θα ειναι ακουστό.

Τα φίλτρα αυτά ειναι στα οποία αναφέρομαι. Το θέμα ειναι τι γίνεται στο ραδιοφωνάκι του φορτηγατζή που μεταφέρει τις μπάμπιες απο Πελοπόνησσο αθήνα και δεν εχει φίλτρα.
.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Φίλε μου εγω εχω τα εξής μηχανήματα:

Yaesu FT-950
Icom 706ΜΚΙΙG DSP
Icom 730

Οπως ήδη ξέρεις, αυτά ειναι ραδιοερασιτεχνικά μηχανήματα και εχουν τόσα φίλτρα που δεν θέλω να το φαντάζομαι κάν. Εννοείται πως αυτά τα μηχανήματα κάνουν ο'τι θέλουν στο ευρος ζώνης προς λήψη (IF SHIFT, DSP, απορριψη φέροντος εντός της ακουστικής μπάντας). Δεν ειμαι στα μεσαία, ηταν όμως ο φίλος μου ο Βασίλης ο οποιος εφυγε το 2011 απο χρόνια ασθένεια και με το να βοηθώ οπου μπορώ τιμώ την μνήμη του.
.

• Satleo Maniac
Τα λες πολύ ωραία και διαφωτιστικά και σε ευχαριστώ πολύ olorin. Ευτυχώς που προχωρά η τεχνολογία και που οι καλοί Κινέζοι αντιγράφουν και εξελίσουν τα πάντα και εμείς οι απλοί ακροατές φθάσαμε να ακούμε όπως περίπου και οι ερασιτέχνες του χώρου, χωρίς εξωτερικές κεραίες ή παθητικές εσωτερικές κεραίες.Δεν θέλω να παρεξηγηθώ.Σέβομαι απόλυτα τις γνώσεις σου και θεωρώ ότι είσαι αδιαμφισβήτητα γνώστης του χώρου, κάτι που δεν διεκδικώ για εμένα ούτε στο ελάχιστο.Εγώ είμαι απλός ακροατής (μανιώδης, αλλά μόνο ακροατής). End User που λένε και στα κομπιούτερ.Καλημέρα σε όλους και ευχαριστούμε για την βοήθεια όλων όσων ξέρουν και μπορούν.Θεός να αναπαύει την ψυχούλα του φίλου σου, φίλε olorin.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Δεν παρεξηγείσαι φιλαράκι μου, μην στενοχωριέσαι. Απλα δεν εχει πέσει το δεκτάκι στα χέρια μου να το βάλω διπλα διπλα με ενα απλό να δω την ψαριά του.

Κι εγω το ευχομαι να αναπαυτεί ο Βασίλης. Το Βασιλιό βοήθησε πολλους ερασιτεχνες των μεσαίων. Του αξίζει να τον θυμόμαστε και να τον μνημονουμε.
Ερασιτέχνης υπήρξα κι εγω αλλά FMατζής τον καιρό που.. γινότανε. Μέχρι και τηλεόραση πάτησα ερασιτεχνικά με βιντεοκλίπ!

Θα τα πουμε πιό μετά, εχει δουλιτσα τώρα!
.

• Satleo Maniac
Φοβερό το παράδειγμα με τον φορτηγατζή και τις μπάμιες! :D  Ήταν απόλυτα πετυχημένο.Το ξέρω.Έχω κι εγώ κονσερβοκούτια δέκτες και το σφύριγμα πάει σύνεφο σε αυτούς.Ούτε φίλτρα ούτε τίποτα.Μόνο κουμπί ον οφ και επιλογέα συχνότητας.Και πάλι καλημέρα και χάρηκα που τα είπαμε.Θα τα πούμε και στο μέλλον. ασφαλώς.Καλό υπόλοιπο.Άκου μπάμιες.....χεχεχε.Ωραίος!!!Καλή δουλειά.Θα σου δώσω ένα λινκ να δεις τι παίζει έστω κι από μακριά.

• Satleo Maniac
Ένα λινκ για σύγκριση των δεκτών TECSUN PL-880, Grundig 3 (eton), tecsun pl-380, Degen DE 1103 στα fm :

και ένα για τα βραχέα, αν και δεν  είμαι σίγουρος για το firmware του δέκτη του φίλου που έχει βάλει το βίντεο.
Το προηγούμενο firmware βλέπετε είχε κάποιο πρόβλημα σε κάποιο φίλτρο ssb και στην ένδειξη θορύβου στην οθόνη.
Αυτό διορθώθηκε με νέο firmware τουλάχιστον από τον Δεκέμβρη του 13 και έπειτα.
Εμένα ο δέκτης μου ήρθε με το νέο firmware που δεν είχε αυτά τα προβλήματα, από Καλιφόρνια ΗΠΑ από την  Kaito.
Το βίντεο για τα βραχέα:

άλλο βίντεο για βραχέα:

Χωρίς εξωτερικές κεραίες κλπ, αν και έχει ανάλογες υποδοχές για αυτές.Απλός δέκτης για απλούς ακροατές.

• Satleo Maniac
O pl-880 έχει το μικροσυντονισμό στο πλάι, αλλά και φίλτρα που ρυθμίζονται με συνδυασμούς από τα κουμπιά του πάνελ.Συνήθως δεν τα προσέχει κανείς αυτά και μένει στον μικροσυντονισμό από το στρογγυλό ποντεσιόμετρο στο πλάι.Με υπομονή και θέληση ανακαλύπτονται όλα.

• Satleo Maniac
Συνεχής κάλυψη από 520-30.000 και 87-108 και με κουμπιά εκπλήξεις το fm stereo και τα 6 και 9 και πολλές σελίδες χιλιάδων μνημών αποθήκευσης σταθμών όλων των μπαντών.Για αρχή ενασχόλησης.

• Satleo Maniac
Για τους λάτρεις των fm διευκρίνηση: στο πρώτο βίντεο ο άνθρωπος δοκιμάζει τους δέκτες στους ακόλουθους σταθμούς:
ndr1 , 92.8 mhz, απόσταση 93χλμ, ισχύς 15.000 βατς
sublime fm, 90.7mhz, απόσταση 47χλμ, ισχύς 900 βατς
100% NL, 87.8MHZ, απόσταση 52χλμ, ισχύς 25 βατς
και οι τρεις σταθμοί με κατευθυντική εκπομπή.
(Τα αναπαράγω από τα σχόλια που έβαλε στο βίντεο αυτός που το ανήρτησε στο youtube).
Ειδικά η λήψη του τρίτου σταθμού με έκανε να αγοράσω τον δέκτη αβλεπί και για τα fm του.25 βατς και 52χλμ απόσταση και τέτοια λήψη?Δηλαδή και με el504 να  βγει κανείς στα fm τον ακούς, αρκει να μην βγει πάνω σε κιλοβάτορα.
Άλλα εγκώμια για το παλιοκαβουρδιστήρι μου δεν θα κάνω.Ως εδώ.Δεν είναι ραδιοερασιτεχνικός δέκτης με προγράμματα τρελά, αλλά αυτό που κάνει το κάνει εντίμως για τα λεφτά του πιστεύω και με τον καλύτερο τρόπο σε σχέση με τα άλλα κουτιά της αγοράς που απευθύνονται στον απλό ακροατή.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Λάβαμε στερεοφωνικά με Sangean ATS-801 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε το 1992 σημα υπολογισμένης ισχύος 4W σε ένα δίπολο απο κτίριο που έπαιζε παραθαλάσσια, στα 35 χλμ απόσταση και αρκετά δυνατά ωστε να ανάψει το tuning.
.

• Satleo Maniac
Σωστό, αλλά μιλάς για το 1992, οπότε τα σήματα στην Ελλάδα ήταν λίγα και με λίγα κιλοβατς ή και βατς ακόμη.Επίσης το σήμα ακόμη και ενός βατ στην θάλλασα διαδίδεται σε μεγάλη απόσταση όπως γνωρίζεις.Τα παραδείγματα, όμως που ανέβασα και μπορείς να δεις στα youtube άφθονα δεν έχουν να κάνουν με θάλασσα, αλλά με πόλεις και περιοχές μη παραθαλλάσιες.Έχει παραδείγματα μέσα από Ολλανδία, Μόσχα, Σιβηρία κλπ.Και μόνο το ότι στην Αθήνα αυτή την στιγμή βρίσκω εντελώς κενές συχνότητες λέει πολλά.Το 1992 μια 6146 από Ολυμπιακό χωριό έφθανε άνετα και ως το Περιστέρι με απλό δίπολο και δέκτη αμαξιού χωρίς διακοπές αν έβρισκες κενή συχνότητα.Άλλες εποχές, άλλες δυνατότητες.Για κάντο τώρα αν μπορείς (κι εσύ κι εγώ και όλοι)....

• Satleo Maniac
και μιλάμε για ύψος διπόλου στα 2 μέτρα από ταράτσα.....οπότε στάσιμα φουλ.....ούτε οπτική ούτε τίποτα...είπαμε:άλλες εποχές.

• Satleo Maniac
Σήμερα, τα 4 βατ σε απόσταση 900 μέτρων από την θάλασσα στο εγγυώμαι ότι φτάνουν και δεν φτάνουν ως την παραλία.Στην απέναντι παραλία δεν ξέρω αν πηγαίνουν, αν γωνιάσει κανείς τον δέκτη, κρεμαστεί από το ψηλότερο κλαρί του πεύκου και τεντώσει το χέρι προς το κέντρο εκπομπής.Πάντως στην δική μας, σου, του παραλία θα φθάνουν και δεν θα φθάνουν με απλό δίπολο και μάλιστα χαμηλό σε ύψος.Εκτός κι αν βρεις εντελώς κενή συχνότητα.Αλλά που?Με κατευθυντική πάλι θα φθάσουν, σε κενή συχνότητα και μόνο στην ευθεία της κεραίας εκπομπής, αφού αν βγεις από αυτήν μάλλον την πάτησες.Μην μιλήσουμε για λοβούς και όλο το εύρος του λοβού.Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.Μόνο στην θεωρία.Τώρα αν πας στα 300 βατς και πάνω, κάτι θα γίνει σε κάποια παραλία που να κόβεται από βουνά από την Αθήνα ή άλλο μεγάλο κέντρο εκπομπής και μέχρι εκεί που δεν θα βρεθούν άλλα κιλοβατικά σήματα από κάποιο μεγάλο κέντρο εκπομπής.Τσεκαρισμένα στην πράξη σου λέω olorin.Στην θεωρία 1βατ πάει και 40χλμ στην θάλασσα.Άρα θεωρητικά με 6-8 βατ φθάνουμε Κρήτη και ίσως και παρακάτω.Στην πράξη όμως......

• Satleo Maniac
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, υπάρχει σταθμός τώρα που μιλάμε που εκπέμπει από Σαλαμίνα (ψηλά - πολύ ψηλά) με 300 βατς και ακούγεται σε όλη την παραλιακή καθαρά ως Γλυφάδα με πολλά δίπολα κολίνεαρ εντελώς κατευθυνόμενα. Στο σπίτι του ιδιοκτήτη στο Κερατσίνι ακούγεται επίσης καλά και μόλις πας προς Νίκαια, Κορυδαλλό ή εντέλει λίγο προς την ενδοχώρα χάνεται εντελώς, μα εντελώς.Εγώ δεν τον άκουγα ποτέ.Με το δεκτάκι μου τώρα όμως τον ακούω στο κέντρο Αθήνας καθαρά.Πώς?Έλα μου ντε?Ανεξήγητο και για εμένα.Δεν λέω συχνότητα ακριβή, για λόγους ευνόητους, επειδή είναι γνωστό το παιδί, αλλά μεταξύ 103,60 και 104,60.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
δεν κανουν τα βατ τον μαγκα πρεπει να εχεις και καλη κεραια.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

• Satleo Maniac
Σωστός Νεκτάριε.Τα 4 βατς όμως της smart kit ή ότι άλλο θες με απλό δίπολο, δεν επιβιώνουν σήμερα, ούτε σε μια πολυκατοικία από τον 8ο ως το ισόγειο στο κέντρο της Αθήνας εκτός κι αν βάλεις κολίνεαρ, τζει κλπ και μιλάω για πράξη και όχι θεωρία.Αφού τα ξέρεις τώρα.Τι να λέμε...Πολλά κιλοβατ μας τσουρουφλίζουν καθημερινά στην πρωτεύουσα.Πας στου Παπάγου και μόλις πλησιάσεις την περιοχή γίνεται χαμός από την πολλή rf του Υμμητού.Κάνω λάθος?Καλές παλιές εποχές φίλε olorin. Τώρα πρέπει να πας αβλεπί για αρχή στο BLF177XR ή  BLF178XR, για να πεις ότι θα ακουστείς για λίγα χιλιόμετρα σε κάποια καθαρούτσικη συχνότητα.Αλλιώς κάθεσαι και κοιτάς νωχελικά τα παλιά τεύχη της τεχνικής εκλογής, του ελέκτορα και του ερασιτέχνη με τα σχέδια 504, 6146, 807, 4cx1000, 4-400 και αναπολείς τα παλιά.Αντί γι αυτό λοιπόν, αγοράζεις ένα καλό ράδιο και ξεκινάς απολαυστική ακρόαση και δεν τρως και rf.Υγεία, ευεξία, διασκέδαση, ψυχαγωγία.'Όλα σε ένα και χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο, πέραν της παντόφλας της γυναίκας.

• Satleo Maniac
Όσο για τα μεσαία, άλλο καπέλο.Εδώ η κεραία είναι κρίσιμης σημασίας περισσότερο και από τα fm θα τολμούσα να πω με θράσος. Φίλοι από Μενίδι, έβγαιναν με μια 807 και κεραία δίπολο πλήρους μήκους για τους 1620 ΚΗΖ και σε ύψος 30 μέτρων, το 1993 και τους λάμβανα τις νύχτες στην κεντρική Ιταλία πανίσχυρα με τρανζιστοράκι αξίας 5-8 ευρώ αγορασμένο από πλανώδιο μικροπωλητή .Ναι.Εκεί η κεραία είναι το Α και το Ω. Ούτε να πάρεις τα βουνά για να εγκαθιστάς κολίνεαρ, ούτε τίποτα.Στα fm όμως, θέλει βουνό, θέλει κεραία, θέλει ισχύ, δεν θέλει εμπόδια και θέλει οπτική, δεν θέλει άλλους στην συχνότητα.Και εν τέλει, αφού υπάρχει στέρεο και στα μεσαία, γιατί να μην τα προτιμήσω?Τώρα, όποιος δεν ξέρει ότι υπάρχει στέρεο στα μεσαία θα με κοροιδεύει.Τι να κάνω.....

• Satleo Maniac
Για όλα αυτά όμως, αξίζει να είσαι ακροατής όπως εγώ κι εσείς.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
τα fm εχουν ευθεια εκπομπη και θελουν σωστα ρυθμισμενα διπολα και ισχυ ενταξει οχι και κατι το τερατουργημα

εχει τυχει σε σπιτι να πιανει καμπανα σταθμος με 1 διπολο και 500 βατ και απο το ιδιο κεντρο εκπομπής αλλος σταθμος με κυκλικης πολωσης 4 διπολα και 800 βατ να μην βγαινει μεσα στο ιδιο σημειο ληψεις να εχει χαμηλο σημα.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος radio36

• Νέο Μέλος
  • *
- Στούς  666 khz , εκπέμπει ο Καννίβαλος . Στούς 846  η συχνότητα διεκδικείται απο τον Δίαυλο ,ΒΔ Αθηνών , κ από έναν άλλο σταθμό από τα Βόρεια Προάστια ,που αυτές τις ημέρες δεν  εκπέμπει στην συχνότητα που έβγαινε εως τώρα .  Στους 945 εκπέμπει με πολύ χαμηλή ισχύ, ο Μουσικός επισκέπτης από Γαλάτσι ..το λέει κ στην ιστοσελίδα του  κ ώς Ραδιο Γαλάτσι .
- 1125 , 1044 , 792 , οι πιό ισχυροί , με τον Μινιβατ 1125  να σαρώνει στην Επαρχία τα βραδια κ να έχει αλλάξει κάτι στην διαμορφωση του με αποτέλεσμα να έχει εξαιρετικό ήχο για τα μεσαία .
- 828 με ωραία ξένη μουσική . Στους 873  έχουμε κ μία γυναίκα εκφωνήτρια σε εκπομπές με λαϊκά , από το Ράδιο Νέφος , την Αγγελική 172 .
1107 εκπομπές απο Ραδιο Ραφαέλο , 1359 εκπομπές απο Ηλία LMG , 1062 απο Στράτο DAF , 1269 από Μιχάλη FBI (με χαμηλό γενικά όμως σήμα στην Αθήνα ).
- 1188  σταθερός ο Νικόλας από Έλατα .

• Satleo Maniac
1670ΚΗΖ γαλαξιας αργολιδα με 35db.κυκλωμα στους 1690 οπου ακουω τωρα παλι καποιον απο αργολιδα με 32db.1710 κυκλωμα με σιροκο πιφι τοξοτη μεσογεια 313 519 κλπ.603 ρικ 33db.666 42db.729 48db.792 48db.828 43-49db.846 41db.909 28db.927 41db.945 35db.963 rik 37db.1044 53-54db.1144 38db.1188 30db.1260 rodos 40db.1269 34-38db.1287 28db.1314 36db.1342 34db.1404 37db.1431 26db για πρωτη φορα ο σταθμος πολυτεχνειου θεσνικης.1630 24db.1680 αγραφα 37db και περπλανωμενος αργολιδα 30db.

• Satleo Maniac
Τα κοντρολ ειναι μετρημενα τωρα.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
Ληψεις στα μεσαια πριν λιγο
792 ερχονταν πολυ χαμηλα τα λαικα
756 972 γερμανοφωνοι
999 ο μαλτεζος καλουτσικα σαν να δυναμωσε τωρα τελευταια
1179 ακουγονταν με αντιλαλο ο ρουμανος εκει
1287 πολυ καλα ο πειρατης εκει
1386 καποιος επαιζε λαικα αλλα ειχε και ενα βομβο απο κατω
963 ο κυπριος αποψε ταπωσε καλα τον βουλγαρο
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: ntakas Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (11:16)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/11/2024 (10:19)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/11/2024 (10:11)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/11/2024 (09:04)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:36)
* Απ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ & FEEDS LAUNCHES   Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 26/11/2024 (00:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 25/11/2024 (20:15)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: NetSurfer_g7 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 25/11/2024 (15:50)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 25/11/2024 (13:18)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (12:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/11/2024 (10:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:40)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/11/2024 (10:36)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:35)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: LakisFM1 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/11/2024 (10:05)
* Απ: EETT και ΕΣΡ. (Ανακοινώσεις- Ειδήσεις- Δελτία Τύπου)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 25/11/2024 (09:37)
* Απ: Άθλια λήψη μιάς νεκρής αναμετάδοσης στην συχνότητα 31.  Μέλος: kyria_kous_tv_archive Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 25/11/2024 (00:38)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:45)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:17)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:05)
* Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (20:49)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 24/11/2024 (19:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:50)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (16:41)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (15:38)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: supacoopa Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (14:34)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: athmich Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (13:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (11:33)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/11/2024 (11:31)