Για το θέμα των σφυριγμάτων, ειδικά μιλώντας για το δεκτάκι μου έχω να πω αυτό που βλέπω.Μόνο σε δύο περιπτώσεις μέχρι σήμερα άκουγα σφύριγμα και αυτό ελαφρύ (στους 666 και 1088) δύο μόνο βραδιές εδώ και έξι μήνες περίπου.
Αν μάλιστα διορθώσω ελαφρώς (667 αντί για 666 για παράδειγμα) την συχνότητα, το σφύριγμα χάνεται έως και εντελώς.Όμοια και με τα φίλτρα.Πάρτε για παράδειγμα τους 1660-1710, όπου η τάπα πάει σύνεφο μεταξύ πάρα πολλών.Σχεδόν κανένα σφύριγμα.Ακούγονται όλοι μαζί και εγώ ξεχωρίζω ποιον θέλω να ακούσω.Δεν ξέρω τι γίνεται στους άλλους δέκτες (ή μάλλον ξέρω, επειδή έχω δέκτες αρκετούς, νέους και παλιούς), αλλά εδώ το συγκεκριμένο ραδιάκι παίζει αφασιακά.
Έκανα, μάλιστα ένα ρισέτ πριν λίγες ημέρες και έβαλα στις μνήμες μία μία τις συχνότητες που ακούω ερασιτέχνες ή άλλους που με ενδιαφέρουν και σαν να βελτιώθηκε η λήψη κι άλλο.Στα μεσαία πανηγύρι και στα βραχέα εμποροπανήγυρι.Έβαλα να σκανάρει τα βραχέα και βαρέθηκα να το ακούω να σταματάει σε σταθμούς.Αρκετοί βέβαια εξέπεμπαν από 2-3 συχνότητες, αλλά και πάλι ήμουν ένα 15λεπτο με το σκανάρισμα ενεργό.Ήταν η ημέρα και ώρα, που έπαιζε ποδόσφαιρο η Γαλλία.
Μοναδικό πρόβλημα το ότι χθες η μπάντα μου εμφανιζόταν με φοβερό θόρυβο. Κάποιος διπλανός μου εγκατέστησε κάτποιο μηχάνημα και με "θορυβεί", ήταν ατμοσφαιρικό?Δεν ξέρω. Πάντως τα κρητικάκια ακούγονταν άψογα στην Αθήνα και χθες.Αυτοί εκεί βγάζουν πολλά κιλοβάτ τελικά και θα μας τρελάνουν.Νομίζω, ότι άκουγα το στούντιο 3 χθες βράδυ κάπου μετά τα 1700.
Η Ρόδος πέταγε επίσης χθες βράδυ με πάνω από 40db σήμα.Πέταγαν και οι 666, 792, 828, 846, 927, 1044, 1125, 1269 και σε πιο χαμηλή πτήση οι 1188, 1287, 945.
Τώρα θα δώσω και μια αναφορά για δύο σταθμούς που είναι χαμηλοί έως και σχεδόν ανύπαρκτοι σε εμένα στο κέντρο Αθήνας, με λήψη που έκανα στο δέκτη του αυτοκινήτου μου.
Διαδρομή: Βικτώρια-Κυψέλη-Γαλάτσι-Λαμπρινή-Περισσός-Φιλαδέλφεια-Μενίδι-Λιόσια και επιστροφή.
Ξεκινώντας από κέντρο θέλησα να ελέγξω τι παίζει στους 909 και 945 ΚΗΖ.Εναλλάσοντας τις συχνότητες και χωρίς να ακούω κάτι στους 909, αλλά μόνο χαμηλά στους 945, κατευθύνθηκα Γαλάτσι.Στο Γαλάτσι, επί της Αγίας Γλυκερίας έλαβα καθαρά και τους δύο σταθμούς.Κατεβαίνοντας προς Περισσό, άρχισα να χάνω πάλι τον 909 και έμεινα μόνο με τον 945 και πάλι χαμηλωμένο.Φεύγοντας για πιο βόρεια ο 909 εξαφανίστηκε οριστικά, ενώ ο 945 είχε μόνο σποραδικά και πολύ χαμηλά περάσματα.Στην επιστροφή για κέντρο ήταν εξαφανισμένοι, οπότε εμπιστεύτηκα την ακοή μου στα κύματα του Μινιβάτ, στους 1125, τα οποία δεν χάνονταν ούτε λεπτό, ακόμη και ανάμεσα σε πολυκατοικίες.Καθαρή διαμόρφωση και ισχυρό σήμα.Παιδιά, εκεί στους 909 και 945, αν βλέπετε τα γραφόμενα, μάλλον πρέπει να ανεβάσετε πολύ περισσότερη ισχύ, αλλιώς καίει τσάμπα η λάμπα, κατά την ταπεινή μου άποψη. Καλημέρα σε όλους τους φίλους ανά την Ελλάδα.
Τελευταία παρατήρηση: στα μεσαία ακούω όλο και πιο καινούρια πρόσωπα, με νέα χαρακτηριστικά.Απλά δεν είμαι πάντα σε θέση να τα σημειώνω.Τις τελευταίες ημέρες είχε και καλό πέρασμα η Θεσ/νίκη στην Αθήνα, αλλά δεν σημείωσα ούτε ένα χαρακτηριστικό ο τρισάθλιος..Εξκιουζέ μουά σιλ βου πλε.