Καλησπέρα σε όλους. Έλειψα για περίπου έναν χρόνο, χωρίς όμως να εγκαταλείψω τα αγαπημένα μου μεσαία κύματα. Υγεία υπέρ όλων βλέπετε...
Από 18-28 Αυγούστου 2015 βρισκόμουν στην περιοχή της Μεσσηνίας και πιο συγκεκριμένα κοντά στους Γαργαλιάνους. Τι παρατήρησα: εκεί ακούγονται πανίσχυρα σχεδόν όλοι οι ερασιτεχνικοί σταθμοί της Αττικής στις συχνότητες 1660-1710..
Πιο δυνατά περνούσε η περιοχή του Θριασείου. Μετά το Καλαμάκι. Μετά τα Πειραιωτάκια και τέλος η ανατολική αττική. Μιλάω πάντα για βράδυ. Σήματα πάνω από 30db. Εκείνη την περίοδο δεν εξέπεμπε το κρατικό από το Μπογιάτι 729. Τώρα εκπέμπει πάλι καθαρά. Πιο δυνατός από τους μόνιμα εκπέμποντες πρόγραμμα ο Μίνιβατ 1125 και ο Ντάφι Ντακ 1044. Ακολούθως ο 792 ΚΗΖ.πέρναγαν, αλλά όχι καλά ο 828 ΚΗΖ και ο 846.
Φοβερό πέρασμα είχε και η Λαμία και η Κρήτη. Τι να πω για την Κρήτη....?? Άκουσα τους πάντες από τα Χανιά και το Ηράκλειο ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ! Πιο δυνατός όμως όπως πάντα τελικά ο Γνωστός από το Ηράκλειο Κρήτης. Στο σπίτι μου να ήταν ο σταθμός του, δεν θα ακουγόταν έτσι.Μπράβο φίλε Γρηγόρη!
Η Θεσσαλονίκη δεν είχε καλό πέρασμα εκεί.Σχεδόν δεν ακουγόταν κανείς. Η Πτολεμαίδα όμως πετούσε!!!!
Η Αχαϊα είχε καλό πέρασμα, αλλά όχι κάτι το φοβερό. Ο Πύργος Ηλείας καλό πέρασμα, αλλά όχι κάτι το φοβερό. Μεσσήνιους δεν έτυχε να ακούσω. Άκουσα όμως σταθμούς από Αργολίδα με σχετικά καλό σήμα. Πολύ ισχυρό σήμα μου έφερναν σταθμοί από Γεράνεια και Κορινθία. Στο συγκεκριμένο σημείο, μπροστά στο Ιόνιο πέλαγος, έρχονταν πανίσχυρα σταθμοί από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Αφρική, Ρουμανία κλπ.
Άκουσα και κάποιον ερασιτέχνη από Ιωάννινα, αλλά χάλι μαύρο η διαμόρφωση. Επίσης άκουσα πανίσχυρα και πεντακάθαρα τα ψηλά βουνά της Εύβοιας. Ρε παιδιά λέγατε σε κάποιον Θεόφιλο νομίζω, από ανατολική αττική ότι ακούγεται φοβερά εκείνες τις νύχτες. (Τον πειράζατε και για τα πολιτικά). Εγώ λοιπόν δεν το έβλεπα αυτό με τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τον έλαβα ισχυρά σε καμία περιοχή, ούτε καν εντός αττικής. Το σήμα του για κλάματα και η ιονίου πελάγους προφορά του φθάνει με σχετική δυσκολία στους δέκτες μου, λόγω θορύβου.
Να μην ξεχάσω να πω συγχαρητήρια στον πανίσχυρο σταθμό της Βραβρώνας, αλλά και στον Τάσο από τα Έλατα. Ακούγονταν κάθε βράδυ πολύ καθαρά και χωρίς παρεμβολές.
Θριάσειο Α16 νομίζω.....στην Αθήνα σε ακούω με διαλλείψεις αρκετά συχνά, αν και ισχυρά. Στην Μεσσηνία,όμως ξέσκιζες αδερφέ!!!Μπράβο.
Άλλη λήψη τώρα από Άλιμο Πανί, ακριβώς πίσω από την τοπική εκκλησία στην Κυθηρίων. Προχθές το μεσημέρι 16-9-15 (ώρα 14:00) άκουγα αδιάλλειπτα και πεντακάθαρα τον Χανιώτικο στους 1512 με το ράδιο του αυτοκινήτου μου. Μπράβο παιδιά! Καλή δουλειά!
Να μην ξεχάσω ότι όταν ήμουν στην Μεσσηνία άκουγα πολύ καλά και έναν πόντιο στους 1660 που παραμίλαγε με κάποιους που τον καλούσαν στο τηλέφωνο. Ομοίως άκουγα κόσμο να εκπέμπει στους 1602 και 1620 με προγράμματα λαικά. Ζητώ συγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι πλέον χαρακτηριστικά.