πιστευω και εγω οτι πρεπει να υπαρχουν 2 κεντρα εκπομπης..
ενα στην βορειο ελλαδα πιο πανω απο θεσσαλονικη για καλυψη της ευρωπης , ενα καπου στην μεση [μεγαρα]οπως τωρα .και αναπτυξη των ακριανων ας πουμε περιφερειακων σταθμων.. ροδο . χανια κερκυρα κομοτηνη και οπου χρειαζετε καλυψη λογω μορφολογιας εδαφους ας υπαρχουν μικροτερης ισχυος ..πχ τριπολη,
το προβλημα ειναι τι σταθμους να βαλουνε ... ΕΡΑ1 ΚΑΙ ΕΡΑ ΣΠΟΡ σιγουρα οι περιφεριακοι ομως τι θα αναμεταδιδουν ..
θα ηθελα να εχουν δικο τους εστω 18 ωρο προγραμμα.στα προτυπα ιδιωτικων σταθμων..αλλα κανω ονειρα..
ελπιζω να δω καποτε και την ΕΡΑ χανιων 1512 να παιζει αξιοπρεπως κυριως απο διαμορφωση..και μετα απο σημα να επανελθει στα παλια της
αλλα πλεον το θεωρω αδυνατο.. γιατι εχει αναπτυχθει ο αστικο ιστος με σπιτια διπλα .
.και το χειροτερο,, στα 100 μετρα απο εκει χτισανε πριν μερικα χρονια και δημοτικο σχολειο.. //
.. εγω το ξερω οτι λογω χαμηλης συχνοτητας δεν επηρεαζει τον οργανισμο..αλλα σε οποιαδηποτε αναβαθμιση γινει θα υπαρξουν αντιδρασεις απο το γυρω κοσμο, για ραδιενεργεια και αλλα σαχλα..[εχουν γινει και παλια διαμαρτυριες απομακρυνσης απο εκει απο τοπικους εκει συλλογους..]]]
βασικα θυμαμε απο παλια οταν ηταν στα καλα ακομα ο σταθμος εκει και κυριως τον πρωτο καιρο που ανοιξε τα 100 KW. απο 5kw
τοτε αρχισαν τα φωτα σπιτιων ..αναβανε μερα νυχτα.
[αξεχαστα θυμαμαι την γιαγια κολλητου μου ..που καθε εβδομαδα φωναζε ενα παππα να βγαλει τον δαιμονα απο το σπιτι της που παιζει με ταφωτα..]]].
εχω δει κουζινες που τσιτσιριζανε μουσικη μεσα απο τα ματια της κουζινας.
οταν πλησιαζες το αυτι σου
ηψυγεια που αναβοσβηνανε τα λαμπακια θερμοκρασιας αναλογα την μουσικη
.θυροτηλεφωνα που τραγουδουσαν μερα .. ευτυχως την νυχτα εκλεινε στην αρχη ο σταθμος αλλα μετα εγινε 24 ωρος .
οι εκλησιες εκει γυρω να μην μπορουν να βαλουν μικροφωνικη..
τα κεντρα διασκεδασης που υπηρχαν εκει γυρω στην ευρυτερη περιοχη δεν μπορουσαν να παιξουν γιατι ακουγοταν ο κρατικος μεσα στα ηχεια τους..
τα τηλεφωνα του οτε σε αποσταση 3 χιλιομετρων τραγουδουσαν
..και εγω προσωπικα εχω δει φωτα αυτοκινητου να αναβοσβηνουν με βαση τον ηχο του σταθμου σε αποσταση 100 μετρων απο την κεραια
...μετα ολα αυτα σιγα σιγα φτιαχτηκαν ειτε απο τους ιδιους . ειτε με μειωση ισχυος στα 50 κβ.
.μιλαμε για σταθμο που βρισκετε διπλα σε σπιτια πλεον..ακομα και η κεραια πλεον ειναι 50μ απο τον δρομο που ανοιχτηκε μετα..
. οπως και να εχει ελπιζω σε μια ποιοτικη του αναβαθμιση γιατι τα μηχανηματα οπου εχει ειναι αρχαιοτατα..με φοβερη καταναλωση δικτυου ρευματος..