Από το λόφο αυτό όντως "έβγαινε" η ΥΕΝΕΔ μετέπειτα ΕΡΑ4 και τελικά Ερασπόρ. Ήταν ο πρώτος πομπός της ΥΕΝΕΔ και έπαιζε μετά με μικρότερη ισχύ κατά την διάρκεια της ημέρας. Κατά την διάρκεια της νύκτας λειτουργούσε ο πομπός των Μεγάρων με την ισχύ των 250KW.
Η κεραία πρέπει να "έπεσε" γύρω στο 2001 με 2002. Το 2003 που μετακόμισα προσωρινά κοντά (πιο κοντά δεν γίνεται) είχε ήδη πέσει.
Την εποχή που έπεσε η κεραία ο πομπός δεν λειτουργούσε καθώς είχαν ξεκινήσει όπως είπε ο Chris_S εργασίες για μείωση του ύψους της κεραίας αλλά και επισκευής - συντήρησης του πομπού. Τότε από κάποια συρματόσχοινα που "κόπηκαν τυχαία" έπεσε ένα μεγάλο τμήμα της κεραίας.
Οι άνθρωποι της ΕΡΤ προσπάθησαν να σώσουν ότι μπορούσαν και να επισκευάσουν ιστό και πομπό αλλά βρέθηκαν απέναντι στο δήμαρχο, τους κατοίκους αλλά και αρκετούς φουσκωτούς. 'Ετσι αναγκάσθηκαν να τα μαζέψουν και να φύγουν.
Στον ίδιο λόφο (Μακρυγιάννη και Ζαλόγγου) βρίσκονται τα ερείπια του Αρχαίου Ναού της Παλλήνιδος Αθηνάς, ενός από τους σημαντικότερους ναούς της Αρχαίας Αττικής. Ένα τμήμα μάλιστα του Ναού βρίσκεται στο οικόπεδο αλλά και στο υπόγειο μιας τριώροφης οικοδομής (ορατό μέσω ειδικής υάλινης κατασκευής), ενώ άλλα τμήματα είναι θαμμένα κάτω από άλλες οικοδομές.
Ναι, ο Ναός είναι της Παλλήνιδος Αθηνάς καθώς η τοποθεσία της αρχαίας Παλλήνης (ισχυρότατης πόλης-κράτους της αρχαίας Αττικής, από τις τελευταίες που υποτάχθηκε στους Αθηναίους) δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή θέση του επί Τουρκοκρατίας πρωτοεμφανιζόμενου Χαρβατίου, σημερινή Παλλήνη. Σύμφωνα με την γνώμη των ιστορικών η Αρχαία Παλλήνη ευρισκόταν πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου (κοντά στην Αττική Οδό- Κτήμα Καμπά) και πλησίον του παλιού σταθμού Λεοντάριο του σιδηροδρόμου Αθηνών - Λαυρίου.