Καλημέρα κι από μένα!
Σημερινές (και όχι μόνο) λήψεις στα μεσαια έρχονται αμέσως τώρα. Η περιοχή λήψης είναι ο Νέος Κόσμος και ο δέκτης είναι ο σταθερος Pioneer του σπιτιού μου. Η κεραία λήψης είναι η εργοστασιακη am loop antenna του δεκτη (εντός σπιτιού φυσικα). Ο δέκτης τρωει γενικοτερα λίγο θόρυβο στις συχνοτητες 850 με 950 περίπου και πολύ θόρυβο από τους 1250 με 1300 και πάνω μέχρι τους 1600 και βάλε. Δυστυχώς η θέση που έχω την κεραία (πάνω ψηλά στο επιπλο) είναι η καλύτερη που έχω βρει μετά από πολύ ψάξιμο και αν πάω σε άλλη θέση και κατεύθυνση την κεραία τρωει θόρυβο σχεδόν όλη η μπάντα (γι' αυτο και έχω κολλήσει την κεραία στη θέση αυτή με μονωτική ταινία πολύ καλά για να μην κουνηθεί, να φανταστειτε) !!!
Λοιπόν ξεκινάμε:
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΜΠΑΝΑ :
Αυτη τη στιγμή ακούγονται καμπάνα στα μεσαια και κλειδώνουν στην αναζήτηση οι 729 (ΕΡΑ) , 801 (Studio 1), 873 (Santana - με πολύ λίγο οπως είπαμε πριν αλλά τελεια κατά τ' αλλα) , 972 (FBI), 990 (Αστρικος Καλλιθεας) , 1044 (Duffy), 1251 (Hawai). Καμπάνα επίσης έρχονται όταν εκπέμπουν, οι 927 (Black and White) και 1125 (Miniwatt), 1602 (Power) και 1620 (συνομιλιες) καθώς επισης και καποιος που ειχε βγει στους 1566 πρόσφατα σχετικά.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑ
Πολύ καλά χωρίς θόρυβο αλλά και χωρις όμως να κλειδώνει στην αναζήτηση έρχεται ο 1287 (ΠΑΔΑ), κάθως επίσης και ο 882 (Ήτα Βητα) όταν εκπέμπει αλλά και κάποιος στους 900.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΛΟ Η ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑ
Αρκετα καλά έρχεται αυτη τη στιγμή ο 1359 (Alpha - Delta, με λίγο θόρυβο βεβαια όπως είπαμε πριν, ακουγεται με καλο σημα όμως κατά τ' αλλα). Με περίπου τέτοια στάθμη σήματος άκουγα χθες το βράδυ τον 1386 (τον λαϊκό όχι του ΠΑΔΑ), με μετριο προς καλό σήμα, απλά του εκανε λίγη ζημιά ο προαναφερομενος θόρυβος.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΣΗΜΑ :
Ο 1242 ποιος ειναι; Στην περιοχή μου ερχεται με χαμηλο σημα, ενώ στο σπίτι της κοπελας μου στα Πατήσια καμπανιζει. Αυτή τη στιγμή βέβαια τρωει λίγο ξύσιμο από τον 1251 (τώρα μόνο που είναι ανοιχτός όχι παντα).
Με χαμηλο σημα (μέσα στον εν λόγω θορυβο) άκουσα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τους 1440 και 1512 (νότια προαστια) ενώ πριν λίγες μέρες άκουγα κάποιον στους 1215.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΜΥΔΡΑ :
Ο 1188 (Νικόλας από Ελατα) εδώ έρχεται αμυδρα και αυτό με διαλειψεις, απλα αν προσέξεις ακούς στο βάθος λαϊκά τραγούδια. Στα δυτικά - βορειοδυτικά πάει καλά όμως.
Επίσης σαν ν' ακούω αυτή τη στιγμή κάτι στους 1089, αλλά ακούγεται παρα πολυ αμυδρα, σε σημείο που αναρωτιέμαι αν όντως υπάρχει σταθμός η είναι η ιδέα μου.
Κατά τ' αλλα οριακά ίσα που ακουγότανε χθες το βράδυ καποιος στους 1206 με αφιερωσεις , τον οποίο τον έχω ακούσει πριν 4 περίπου χρόνια στα βόρεια και εκεί καμπανιζε.
ΜΑΚΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (Ή ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ)
Κάποιες φορες έρχεται η ΕΡΑ Κέρκυρας στους 1008 άλλοτε με χαμηλο, άλλοτε με μέτριο, άλλοτε με σχετικά καλό σημα. Είναι ο μόνος κρατικός σταθμός εκτός Αθηνων που μου έχει έρθει. Χθες το βράδυ άκουσα κάποιους με λαϊκά στους 1557 και 1575 (μέσα στον θορυβο που λέγαμε. Τους έχω ξανακουσει και αλλά βραδιά σχετικά πρόσφατα. Κάτι ειπώθηκε εδώ μεσα ότι ο 1557 είναι από Θεσσαλία, ισχυει; Για τον 1575 δε γνωρίζω κάτι, μου κάνει για μακρινός πάντως.
Αυτά είχα να πω πάνω κάτω.
Σας ευχαριστώ πολύ ολους !!!