@mcelliot_g Ας τα πάρουμε ένα ένα. Το τραγούδι με έκανε και πήρα αυτό το nick name.
1. Το Πέλλα TV είχε κάνει αίτηση το 1998 για τον χάρτη 15Α, που περιλαμβάνει όλη την Δυτική Μακεδονία και ένα μεγάλο μέρος του νομού Πέλλης. Γιαυτό και τον κατέταξαν στους σταθμούς της Δυτ. Μακεδονίας.
2. Τα Κέντρα εκπομπής για την μεταβατική περίοδο, επελέγησαν με βάση το που υπάρχουν περισσότερες ελεύθερες συχνότητες, για να μπορεί να χωρέσει και η αναλογική και η ψηφιακή εκπομπή, όπως και ποια Κέντρα παρεμβάλουν λιγότερο άλλες γειτονικές περιοχές. Η Κέλλα είναι ένα από αυτά. Στον Μεταξά φερ' ειπείν, αφ' ενός υπάρχει κορεσμός συχνοτήτων, αλλά και αφ' ετέρου, το Κέντρο αυτό επηρεάζει "έντονα" γειτονικές περιοχές. Για την καθεαυτού ψηφιακή εποχή, οι περιοχές θα καλύπτονται από όλα τα υπάρχοντα σήμερα Κέντρα εκπομπής, όπως και από νέα που έχουν προστεθεί. Θα ήθελα να επισημάνω, ότι επειδή κατά την μεταβατική περίοδο δεν διακόπτεται η αναλογική εκπομπή του σταθμού, τα κέντρα της μεταβατικής περιόδου, δεν έχουν σκοπό την ουσιαστική κάλυψη της περιοχής για την οποία εκπέμπει ο σταθμός, αφού αυτή καλύπτεται αναλογικά, αλλά είναι "ελεύθερα προπονητήρια" για την ψηφιακή λειτουργία ενός σταθμού. Γιαυτό και βλέπεις σταθμούς της Δράμας, να τους στέλνουν για "προπόνηση" στις Σέρρες, αφού στην Δράμα δεν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί "προπονητήριο", για τους λόγους που προανέφερα. Όσον αφορά τις καμπάνες του ΕΣΡ, για όσους παίζουν αναλογικά εκτός του Τηλεοπτικού τους Χάρτου (όχι εκτός Νομού, οι Νομοί ισχύουν μόνο για τα ραδιόφωνα), ακολουθείται ο Νόμος 2328/95. Για την ψηφιακή εκπομπή ακολουθείται ο Νόμος 3592/2007.
3. Όλα τα SFN, όπου προβλέπεται και η κάλυψη των Δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, θα γίνουν μετά το switch off της αναλογικής. Κατά την μεταβατική περίοδο όχι.