Σημερινό σκαν από ένα σημείο στο οποίο ήθελα να πάω εδώ και χρόνια. Έχω περάσει αμέτρητες φορές από εκεί και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι εκεί η Πλάκα κόβεται σχεδόν μαχαίρι και καμπανίζουν Τούρκοι από απέναντι, καμιά φορά ταπώνοντας και τοπικούς, επειδή είναι ύψωμα. Ποτέ δεν μπόρεσα να ερευνήσω το σημείο, μιας δεν υπήρχε λόγος να σταματήσουμε εκεί πέρα και μάλιστα για τον απαιτούμενο για τις λήψεις χρόνο, μέχρι που πλέον μπορώ να πάω μόνος μου
Έχουμε και λέμε:
Το σημείο βρίσκεται πάνω στην παράκαμψη της Μάκρης (χωριό δυτικά της Αλεξανδρούπολης), ακριβώς κάτω από τον αναμεταδότη τηλεόρασης της ΕΡΤ και του δήμου για το χωριό της Μάκρης, ο οποίος δεν γνωρίζω αν λειτουργεί πλέον (σίγουρα δούλευε επί αναλογικής τηλεόρασης).
Συντεταγμένες 40.858610538607905, 25.741953265127773
Δέκτης το εργοστασιακό ραδιόφωνο σε Toyota Yaris XP210, κατασκευής 2023
Μόνες "παραφωνίες" από τους τοπικούς, ο Θράκη FM που βγαίνει ταρατσάτος, ο 105.8 που είναι μάλλον αγνώστου θέσης εκπομπής και τα κρατικά από Λευκίμμη τα οποία είναι off (ως συνήθως)
[ Τα συνημμένα δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες ]
Είναι προφανές ότι ο τίτλος θα έπρεπε να είναι "ραδιοφωνικό τοπίο στα Δαρδανέλλια" ή κάτι παρόμοιο
Η Πλάκα εξασθενεί τόσο, ώστε να ταπώνεται από Τούρκους, πχ στο 93,6
Ο Σφαιρικός λαμβάνεται από τον πομπό του Δορίσκου, μιας και στην Πλάκα δεν έχει RDS, εκτός και αν έχει τοπικό πομπό για τη Μάκρη, που το αποκλείω
Στο σημείο κόβεται αρκετά και η Θάσος και γενικά τα σήματα από Δ-ΝΔ, λόγω του υψώματος όπου βρίσκεται ο τηλεοπτικός αναμεταδότης
Τα ραδιόφωνα από Λέσβο κατά πάσα πιθανότητα βγαίνουν μόνιμα, ενώ αυτά της Σμύρνης πιθανώς να βγαίνουν λόγω τροποσφαιρικής. Αν και τα έχω σημειωμένα ως μη σίγουρα τα περισσότερα από εκεί, αυτό το έκανα επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να συγκρίνω με live stream. Αν κρίνω όμως από το 100.5, το οποίο είναι σίγουρο, τότε μάλλον όντως όλα αυτά είναι από τη Σμύρνη.