Λήψεις στις δύο του μηνός το βράδυ στο σπίτι μου στην Αλεξανδρούπολη (περιοχή πάρκου Αλτιναλμάζη) με την εξωτερική κεραία FM και τον δέκτη Deepelec DP-666.
[ Τα συνημμένα δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες ]
[ Τα συνημμένα δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες ]

Από Πύθιο λαμβάνονται όλα τα προγράμματα της ΕΡΑ, με την τηλεσκοπική κεραία όμως μόνο σε σημεία, με παρόμοιο σήμα με την εξωτερική. Το 101 δεν ακούγεται στο βίντεο λόγω σκουπιδιών στο φάσμα, με την πτυσσόμενη κεραία βγαίνει όπως τα υπόλοιπα.

Στο 90,3 κάποτε έβγαζα τον Paradise της Ξάνθης, με αντίστοιχο σήμα. Τις μέρες που ήμουν επάνω, όμως, έπιανε ο Τούρκος από Δαρδανέλλια, πολύ χαμηλά και μόνο με την εξωτερική. Τον ταυτοποίησα με σύγκριση με το στριμ του.

Στο 91 ο TRT Turku δεν έβγαινε καθόλου καλά με την εξωτερική κεραία, λόγω της εντονότατης σύμφασης στο 91,1. Με την πτυσσόμενη κεραία έβγαινε καλύτερα σε κάποια σημεία του σπιτιού και άνοιγε RDS σχετικά εύκολα.

Το 91,4 λέει στο fmlist πως είναι από Ίμβρο. Νομίζω πρέπει να τον είχα ξαναβγάλει, αλλά δεν θυμάμαι αν το είχα αναφέρει. Πιθανότατα είναι από εκεί και εξίσου πιθανό να πήραν τον πομπό του TRT Radyo 3, το οποίο δεν εξέπεμπε. Λαμβάνεται καλύτερα με την εξωτερική κεραία, με την πτυσσόμενη μετά βίας έβγαλα σήμα ίσα να ανοίξει το RDS.

Το 91,7 όταν δεν εξέπεμπε το Δεύτερο άνοιγε κατευθείαν RDS.

Το Δεύτερο στο 91,8 από Λευκίμμη τζάμπα έχει το στέρεο, ανάθεμα και αν ξεχωρίζουν μεταξύ τους τα 2 κανάλια ήχου.

Ο 92,4 από Κομοτηνή μόνο με την εξωτερική, ενώ οι υπόλοιποι που λαμβάνονται από εκεί (104,5 και 107,6 αν δεν μου ξεφεύγει κανένας) πιάνουν με πολύ ζόρι με την πτυσσόμενη σε κάποια σημεία.

92,7 σκουπίδια με την εξωτερική, με την πτυσσόμενη τίποτα. Ο Cosmos από Θάσο δεν εκπέμπει πλέον εκεί;

93,0 έτσι είναι ο ήχος του. Γενικά οι Τούρκοι αρκετά παρατημένα τα έχουν πλέον τα ραδιόφωνα.

94,0 μόνο με την εξωτερική.

Ο 94,5 από το Mahyadag η πιο μακρινή λήψη και μόνο με την εξωτερική κεραία. Θυμάμαι παλαιότερα ότι το TRT-FM στο 90 ήταν ο ισχυρότερος από εκεί, αλλά δεν τον έβγαλα, ίσως λόγω σκουπιδιών στο φάσμα.

Τον Ξανθιώτικο DeeJay ξέχασα να τον βάλω στη λίστα. Οι Ξανθιώτες, όσοι λαμβάνονταν, μόνο με την εξωτερική κεραία.

95,0 μόνο με την εξωτερική κεραία και με δυσκολία κατάφερα να τον ακούω, λόγω των 94,8 και 95,1

Από Θάσο τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ αρκετά καλά με την εξωτερική, πιο δύσκολα με την πτυσσόμενη, αλλά έβρισκα σημεία που να έπιαναν και με αυτήν σχετικά καλά.

Ο 96,3 αρκετή καθυστέρηση όταν αναμεταδίδει άλλες ΕΡΑ. Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση, Πλάκα και Θάσος είναι συγχρονισμένες, αλλά η Λευκίμμη πάει λίγο πίσω.

Ο 96,4 με την πτυσσόμενη λαμβανόταν καλύτερα, γιατί ήταν πιο εξασθενημένη η ΕΡΑ Καβάλας από δίπλα.

97,1 είναι το Ράδιο Έβρος από Πύθιο. Στην Πλάκα πάει λίγο πιο πίσω.

97,9 με πολλή δυσκολία και μόνο με την πτυσσόμενη κεραία, λόγω του τοπικού από δίπλα.

98,1 ζοριζόταν αρκετά με την πτυσσόμενη. Θυμάμαι πως η κεραία του στέλνει σήμα προς δυτικά και στην Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά είναι ό,τι ξεφεύγει από τον οπίσθιο λοβό, αλλά σαν να πιάνει χειρότετα από παλαιότερα. Επίσης, το φύσημα στον ήχο υπήρχε και με την εξωτερική κεραία, παρότι φέρνει καλούτσικο σήμα.

98,3 εντελώς παρατημένος. RDS ντιπ αναίσθητο, συνήθως δεν έβγαινε, και τις τελευταίες μέρες έπαιζε μόνο το δεξί κανάλι ήχου.

98,9 με την εξωτερική κεραία ο Στόχος και σχετικά καλά. Με την πτυσσόμενη πάλευε με το Πρώτο από Πύθιο. Αλλού ακουγόταν ο ένας και αλλού ο άλλος, με παρόμοιο σήμα.

99,3 κάποιο θέμα έχει με το stereo, γιατί ερχόταν και χανόταν.

99,9 ακούγεται καλύτερα με την πτυσσόμενη. Φέρνει καλύτερο σήμα από το 87,7.

100,6 παρέα με τον 98,3 σε ό,τι αφορά το εντελώς αναίσθητο RDS. Ανοίγει με τα κέφια του.

Στα 100,9 και 101,1 κατάφερα να βγάλω RDS με την πτυσσόμενη κεραία σε κάποια σημεία. Με την εξωτερική όχι, γιατί έχει σκουπίδια από πίσω.

101,6 ακούγεται πολύ χαμηλά ο Legend, τον ταυτοποίησα μια φορά από το στριμ του.

101,8 δεν ακούγεται ο Sky, αλλά την προηγούμενη μέρα που είχε σιγή, αυτή έβγαινε χαμηλά και στο 101,8.

102,9 πολύ ευαίσθητο RDS, αρκετά "γεμάτος" ήχος, αλλά έχω περιέργεια να δω πόσο υπερδιαμορφώνει. Να βαράει 150 kHz;

103,1 και αυτός πολύ ευαίσθητο RDS, αλλά λίγο μπούκωμα στον ήχο.

103,3 ακόμα χειρότερος ήχος από το 103,1. RDS σε κάποια σημεία με την πτυσσόμενη κεραία.

103,5 θέλει δουλίτσα ο διαχωρισμός των καναλιών στο stereo.

103,7 μόνο με την εξωτερική κεραία.

105,0 ο Horizont βγαίνει με το ζόρι με την εξωτερική και με το ζόρι σε κάποια σημεία με την πτυσσόμενη, αλλά στην 2η περίπτωση έβγαζε λίγο καλύτερο σήμα και άνοιξε στιγμιαία σε μια φάση το PI. Μακάρι να έπιανε καλύτερα στην πόλη, γιατί κάποιες ώρες βάζει ωραία μουσική, αλλά τον εμποδίζει η γεωγραφία. Κάποτε είχε έναν από Δαρδανέλλια στο 105, μάλλον μας αποχαιρέτησε.

105,7 ακούγεται με δυσκολία ο Μελωδικός της Ξάνθης. Νόμιζα ότι ήταν ο Λάμψη από Καβάλα και ευτυχώς συνέκρινα με το στριμ.

106,3 μόνο με την εξωτερική και πολύ δύσκολα

106,4 μόνο με την εξωτερική, άλλες φορές λίγο καλύτερα (τουλάχιστον ξεχώριζε)

106,6 μαύρο χάλι ο ήχος του, χρόνια τώρα.

106,7 έριξε ισχύ;

107,0 με χαμηλή διαμόρφωση όσο ήμουν επάνω.

Τον 107,6 δεν θυμάμαι να τον έβγαζα ποτέ έτσι. Δυνάμωσε ισχύ;
Και ένα 2ο βίντεο, το οποίο χρονολογικά προηγείται του 1ου, όπου συνέδεσα τον δέκτη με την εξωτερική κεραία και μετά με το παλιό μου λάπτοπ (αφού άνοιξε μετά από 4 χρόνια που ήταν κλειστό, πάλι καλά) επιλέγοντας να βγάζει το multiplex στην έξοδο ήχου. Το έκανα για να δείτε αναλυτικά τα RDS σε όσους ανοίγει, μιας και μου φαίνεται πιο βολικό το RDS Spy από την οθόνη του ραδιοφώνου.