Καλησπερα!!
Στο προσφατο δημοσιευμα της ΕΕΤΤ, αναφερεται πως τα τηλεοπτικα καναλια που μαζεψε πριν λιγες μερες στην Αθηνα ειναι τα εξης: S11, S36, S40, S19, VHF04, VHF12 και πως ολα εκπεμπουν απο το Ποικιλο.
Στο σπιτι μου στο Νεο Κοσμο, η uhf κεραια που εχουμε στην ταρατσα κοιταζει Υμηττο. Για την vhf δεν ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω πως κοιταζει Παρνηθα (την ΕΤ3 στο 5 vhf, το Mega στο 7 vhf και την ΕΤ1 στο 11 vhf τα πιανουμε απο πολυ καλα εως τελεια παντως).
Απο ροζ καναλια λαμβανω πολυ καλα (δεν μιλαω για αυτη τη στιγμη, αλλα γενικοτερα) το s11, το vhf 12 (σχεδον τελεια), και το vhf 8. To s40 ερχεται χαλια με παρα πολλα ειδωλα και κουνιεται συχνα η εικονα (λογικα θα το λαμβανω με την κεραια Uhf που κοιταζει Υμηττο -αρα εντελως αντιθετα απο το Ποικιλο-, μιας και η συχνοτητα αυτη ειναι κοντα στην αρχη των uhf). Και εντελως χαλια, αμυδρα δηλαδη λαμβανω το vhf 4. Επισης πριν λιγες μερες επιασα ενα τετοιο καναλι εντελως χαλια στο vhf 10, που τωρα δεν το λαμβανω πλεον.
Και ρωταω τωρα: Τα καναλια που αναφερονται στο δελτιο τυπου ως s19 και s36 τα εχει λαβει κανεις και αν ναι σε ποιες περιοχες λαμβανονται?
Πως γινεται να λαμβανω πολυ καλα το s11 και να μην εχω λαβει ποτε μου το s19 αφου εκπεμπουν απο το ιδιο κεντρο εκπομπης? Μηπως εχουν διαφορετικες κατευθυνσεις οι κεραιες τους?
Επισης την ιδια απορια εχω και για το s36, πως γινεται να μην το εχω λαβει ποτε αφου λαμβανω (εστω και χαλια) το s40 εφοσον και τα δυο καναλια εκπεμπουν απο το ιδιο κεντρο εκπομπης? Αφου οι συχνοτητες τους ειναι σχετικα κοντα.
Και κατι τελευταιο!!! Το vhf 8 που δεν αναφερεται στο δελτιο τυπου, και νομιζω πως δεν σταματησε μαζι με τα υπολοιπα καναλια στην εφοδο, απο που μπορει να εκπεμπει!!!?
Αυτη τη στιγμη παντως εκπεμπουν τα s11, vhf 8, vhf 4 και s40. Κλειστο παραμενει το vhf 12.
Επισης οπως ειπα και σε αλλο θεμα, το DTV εκπεμπει πλεον στην συχνοτητα 68 αναλογικα και οχι πλεον ψηφιακα. Το λαμβανω με λιγα χιονακια αλλα πολυ καλα κατα τ'αλλα. Κριμα παντως, που σταματησε την ψηφιακα μεταδοση, ειχε χαβαλε οπως και να το κανουμε. Ελπιζω να επιστρεψει ψηφιακα (και οταν γινει αυτο να εχει λιγο μεγαλυτερη ισχυ).
Ευχαριστω πολυ!! Να' στε καλα!!