Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB
  • Πεμ 21 Νοε 2024, 12:47
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  (Αναγνώστηκε 245475 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tbaruzzo

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2021
  • Τόπος: Αττικό Άλσος - Αττικη
  • Technisat Digitradio 4C
Λειτουργεί κανονικά η ΕΡΑ από το 12C Υμηττού αυτή τη στιγμή.
FM/DAB+/DAB+ cable: TechniSat DIGITRADIO 4C || Fracarro FM OMNI || Triax FM-3 3 elements

FM/DAB+: TechniSat DIGITRADIO 2
FM/SW/MW/LW: BLAUPUNKT BSD-9000
FM/SW/MW/LW: BLAUPUNKT BSA-8001

Συνδεδεμένος bill82

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη
Επιβεβαιώνω κι εγώ! 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κερκυρα
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Και αυτό στη Πάτρα στο 7Α έχω καιρό να το πιάσω στο λόφο
ναι & εγώ εδω΄πάνω τίποτα γιά μεγάλο διάστημα ... αλλά δεν ξέρω τι παίζει γιατί ο ιταλός από νότια αυτή την εποχή έρχεται πάρα πολύ δυνατά επίσης από νότια & είναι δύσκολο να βρώ ίσκιο αν περνάει η ερτ, μόνο όσοι είναι κοντά πάτρα θα ξέρουν αν ακόμα παίζει

Αποσυνδεδεμένος zaharias13

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Χανιά Κρήτης
Σήμερα στα Χανιά πέτυχα αυτά εδώ

δεν ξέρω που να το δημοσιεύσω και το έβαλα εδώ, αν έκανα λάθος ζητώ συγνώμη.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
 :thumbup: πάνε στην ταράτσα λογικά θα πιάσει και ήχο ή κάπου έξω σε ψηλό σημείο πχ κάνα λοφάκι αν υπάρχει .. EDIT αν δεν έχει μπαταρίες βάλε στην ταράτσα μία απλή VHF κεραία από αυτές πού πιάναμε την ερτ& γύρνα την πού πιάνει καλύτερα ... ή δοκίμασε κοντά στα παράθυρα

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το ραδιόφωνο είναι της πλάκας (lidl) και δεν ξέρω αν πιάσει τίποτα.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
ας είναι θα πιάσει, απλά το dab αν έχει χαμηλό σήμα θέλει λίγο πιό οπτική, τού κόβουν οι τοίχοι ... αν μπορείς κάνε αυτά πού είπα ή τουλάχιστον δοκίμασε στα παράθυρα και στα άλλα δωμάτια γιατί δεν ξέρω από ποιά μεριά βγαίνει σε εσένα

Συγχώνευση: Δευ 22 Ιουλ 2024, 17:35
αφού τα έπιασε μέσα σπίτι αν πάει κάτι ταράτσα (κεραία ή ραδιο) θα παίξει

• Τακτικό Μέλος
  • **
Σε παραθαλάσσια περιοχή μένω. EDIT πήγα στην ταράτσα και πλέον δεν εμφανίζει κανένα σταθμό, μάλλον κάποιο τεστ της στιγμής θα πέτυχα.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
ανοίγει ανά διαστήματα μέσα στην μέρα, δεν ξέρω τι ώρες αλλά περίπου αυτήν πού το έπιασες την πρώτη φορά, θα ξανά ανοίξει

Αποσυνδεδεμένος a11

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2007
  • Τόπος: ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗΣ
Σήμερα στα Χανιά πέτυχα αυτά εδώ

δεν ξέρω που να το δημοσιεύσω και το έβαλα εδώ, αν έκανα λάθος ζητώ συγνώμη.
η εκπομπη γινεται προσωρινα γινεται απο εμενα   ,
 απλα λογω περιοχης  δεν καλυπτω ολο τον καμπο των χανιων ,
 και δεν ειμαι υψομετρικα ψηλα ..
 οταν λες παραλιακα  απο μερια αγιων αποστολων;;και περα;;   η  απο μερια νεας χωρας ..
αν θες διευκρινησε μου.. οι ωρες ειναι συνηθως πρωινα  , μεχρι το απογευμα ..γυρω στις 18,00 κλεινει .

• Τακτικό Μέλος
  • **
 η εκπομπη γινεται προσωρινα γινεται απο εμενα   ,
 απλα λογω περιοχης  δεν καλυπτω ολο τον καμπο των χανιων ,
 και δεν ειμαι υψομετρικα ψηλα ..
 οταν λες παραλιακα  απο μερια αγιων αποστολων;;και περα;;   η  απο μερια νεας χωρας ..
αν θες διευκρινησε μου.. οι ωρες ειναι συνηθως πρωινα  , μεχρι το απογευμα ..γυρω στις 18,00 κλεινει .

Νέα χώρα μένω.

Αποσυνδεδεμένος bakobako

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2022
  • Τόπος: Τρίπολη / Μεγαλόπολη
Καλησπέρα σε όλους. Πριν λίγο στην Πετρούπολη, έλαβα έναν σταθμό με όνομα DRM1287.
Τον έπιασα οριακά και δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία και το κανάλι λήψης του.
Προσπάθησα αρκετές φορές, αλλά είτε έκλεισε είτε απλά δεν τον λάμβανα.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Είναι η εκπομπή του ΠΑΔΑ!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
ωραία γιά την λήψη ...  καλά βλέπω το ΠΑΔΑ dab ? γιατί βλέπω & ΕΡΤ μέσα στη μνήμη  ..  θα βγαίνει ακόμα & DRM ... o humax8100 αν το δεί πού έχει στα αγαπημένα του το ΠΑΔΑ

Συνδεδεμένος anfoukas

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2014
      Χθες το μεσημέρι σε σπίτι φίλου στην Αγία Κυριακή Ραφήνας υπήρχε λήψη dab+ στο κανάλι 7a. Δυστυχώς παρ' όλο που το σήμα ήταν καλό δεν αποθήκευε σταθμούς πέραν από τους ήδη αποθηκευμένους της Ε.Ρ.Τ. ..

Η λήψη έγινε με εξωτερική vhf κεραία σε κάθετη πόλωση που δεν κοιτάει ακριβώς Υμηττό αλλά πιο βόρεια (ώστε να γίνεται λήψη του  8a από Μαρούσι.

Η κεραία σε ευθεία γραμμή βλέπει Παναχαϊκό, αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο.

Επειδή και άλλες φορές έχω δει ψήγματα σήματος και στα 7a, 7c, 9a,10a ρίχνετε καμιά ματιά μήπως έχουμε τίποτα εκπλήξεις - ερασιτέχνες.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
αν κοιταει δυτικα η vhf κεραια μπορει να επιασε σημα απο καποιο πομπο του eurodab italy αλλα μαλλον απιθανο το βλεπω αλλα μετα την ληψη του ελβετικου dab στην Κερκυρα απο τον babis3g ολα πιθανα ειναι
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Συνδεδεμένος Chris_S

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: ΑΤΤΙΚΗ
Περιλαμβάνει και το κανάλι 7Α το Eurodab+ ;   Τα περισσότερα που βλέπω στη λίστα τους είναι τα κανάλια 12Α (Eurodab Italia), 12C (Dab Italia) και 10C (DAB Sicilia)..  Εξαιρετικά ενδιαφέρον πάντως!
AM/SW: Sangean ATS-909X || 30m sloper, MLA-30+.
FM:  Sony ST SE-700 || Yagi 4 στoιχείων.
Αναλυτές:  Motorola R2001D,  Pira CZ P75.
SDR: SDRPlay DX || RouterOS net.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
αυτά τα blocks πού ανέφερες οι Ιταλοί έχουν πολύ δυνατούς πομπούς εκεί, δεν είναι απίθανο να πέρασαν με εξωτερική κεραία...7Α eurodab...7C αυτό πού μπορώ να σκεφτώ ίσως mediadab αν δεν έκανες λάθος με τα 7B/D πού είναι πολύ δυνατά...9Α μάλλον mediadab (σε εμένα κάποτε περνάει & eurodab αλλά πιστεύω θα είναι το mediadab)...10A ίσως adn γιατί αυτές τις μέρες βγαίνει σε δυσκολα σημεία δηλαδή πίσω από σπίτια & υψώματα...12C dab italia αλλιως από τυνησία?

Κοίταζε γιατί αυτή την εποχή μετά το καλοκαίρι τα ψηφιακά βγαίνουν λίγο καλύτερα πολύ μακρυά μέρες με διάδοση, ακόμα & μέχρι οκτωβριο, αρκετά μακρυνά τα πέτυχα καλύτερα από σεπτεμβρη & μετά, αλλά να υπάρχει διάδοση

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα

μετα απο μηνες ξαναεπιασα το 7Α της ΕΡΤ απο παναχαικο με το συνηθες σημα. πριν χαθει περισυ χειμωνα ηταν πολυ ποιο δυνατο στα 3/4 της μπαρας το σημα
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος gewrgios

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
  • Τόπος: Πρεβεζα
Κι εγώ πριν από δύο εβδομάδες κατεβαίνοντας από το χωριό Βρυσούλα Πρεβέζης όπου μετά από αυτό το χωριό έχει στην άκρη του δρόμου της Βρυσούλας με το  Λούρου στη Βρυσούλα ακόμη ψηλά ένα φυσικό μπαλκόνι με παγκάκι όπου σε καθαρή μέρα χωρίς σύννεφα βλέπεις πέρα μακριά ως τον Αμβρακικό προσπαθούσα εγώ ματαια κατεβαίνοντας από το χωριό μου το Σκιαδά Πρεβέζης για Πρέβεζα μέσω Βρυσούλας κι όχι από τα Λελοβα να πιάσω στο καινούριο  ΙΧ τής κόρης μου όπου έχει ραδιόφωνο dab+ να πιάσω το dab ert της Πάτρας 😂😂🌞Αρρα παιδευομουν άδικα, κι έλεγα από την άλλη μεριά όταν ερχόμουν από Λούτσα για Πρέβεζα, στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, πάλι με αυτό το ΙΧ έπιασα Ιταλία σταθμούς dab+!!!Τι στο καλό Πάτρα δεν μπορούσα να βγάλω έλεγα , όπου παλιότερα χαμηλά στο Λούρο με το ραδιοφωνο μου το sony dab+ σας είχα δείξει βίντεο που το έπιασα την ΕΡΑ dab Πατρών, λίγο έξω από το Λουρο.Τωρα από το Νεκτάριο είδα ότι παιδευομουν άδικα!!!Και με ρωταγε  η κόρη μου τι πηγαίνεις σιγά το αμάξι;Μην το φοβάσαι επειδή είναι δικό μου και το προσέχεις😂Που να ήξερε ότι κυνηγούσα ΕΡΤ dab+Πάτρας🌞😂

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Mήπως ήταν κλειστό γιατί & εδώ έστω με τον Ιταλό επάνω μέρες πού χαμήλωνε το σήμα του κάποτε πέρναγε έστω γιά λίγο η ερτ

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 21/11/2024 (11:54)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 21/11/2024 (10:06)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (08:57)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Ερευνητής Αλήθειας Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (04:15)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/11/2024 (01:08)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 21/11/2024 (00:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:50)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:39)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: maarinos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (22:37)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: first Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (21:38)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (21:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (19:17)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: first Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (19:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΡΗΤΗ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/11/2024 (19:06)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: anfoukas Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (18:01)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (17:53)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Ερευνητής Αλήθειας Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (15:47)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:52)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:52)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:50)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (14:37)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΡΗΤΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/11/2024 (12:57)
* Απ: CB Radio   Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 20/11/2024 (12:46)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (12:17)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (12:06)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (11:36)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (11:32)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (11:31)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (11:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 20/11/2024 (11:10)