Σύμφωνα με τον Κρέτσο, περιμένουμε τον χάρτη συχνοτήτων DAB+ μέχρι το τέλος του 2017, καθώς και τον πάροχο δικτύου DAB+ και αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών μέσα στο 2018.
Κάποιες προβλέψεις που θα μπορούσαν να γίνουν για τη Ρόδο (σε άγνωστο βάθος χρόνου) είναι οι εξής:
1) O πάροχος δικτύου θα εγκαταστήσει πομπούς DAB+ στα κέντρα εκπομπής της επίγειας τηλεόρασης (Μόντε Σμιθ κλπ) Πιθανόν ο αναμενόμενος χάρτης συχνοτήτων να προβλέπει μερικές προσθαφαιρέσεις σημείων εκπομπής.
2) Η πρώτη εκπομπή DAB+ θα είναι ο πολυπλέκτης των 18 πανελλαδικών ραδιοφωνικών σταθμών (ΕΡΤ + ιδιωτικά) στο κανάλι 12D.
3) Στη συνέχεια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο χάρτης συχνοτήτων να μετατρέπει (για τα Δωδεκάνησα) το τηλεοπτικό κανάλι 9 VHF σε 4 συχνότητες DAB+ (9A, 9B, 9C, 9D), συνολικής χωρητικότητας 60 – 68 ραδιοφωνικών σταθμών (σε 1 – 4 πολυπλέκτες), όπως λέει και ο Κρέτσος.
4) Στους πολυπλέκτες, αυτούς θα μπορούσαν θεωρητικά να μπουν τα αδειοδοτημένα ραδιόφωνα από όλα τα Δωδεκάνησα (allotment 30), καθώς και τα ραδιόφωνα της Σάμου (allotment 32) ή των Κυκλάδων (allotment 31), καθώς εξαρτάται από το πώς θα διαμορφώσει τις Περιοχές Εξυπηρέτησης ο σχεδιαζόμενος χάρτης.
5) Υπάρχει επίσης και το κανάλι 12C (DODEKANISA), με άγνωστο τον τρόπο πιθανής αξιοποίησής του.
6) Τέλος, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουν και οι Τούρκοι το σύστημα DAB+, δεν προβλέπονται παρεμβολές στα VHF III, καθώς υπάρχει διεθνής συντονισμός συχνοτήτων στα πλαίσια της ITU.