Αν προσέξατε, πάντως, το σήμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Βέβαια δοκιμαστική εκπομπή είναι, οπότε δικαιολογημένα.
Τώρα περιμένουμε να βρεθεί κάποιος να κάνει εγγραφή ήχου με δέκτη απευθείας συνδεδεμένο στον υπολογιστή, να κρίνουμε και εμείς τι έχει πετύχει η ΕΡΑ στον ήχο του DAB+.
Το σήμα είναι λόγω δικών μου παραγόντων χαμηλό. Με το που ανοιγα το SDR έπεφτε από τα 3/4 στο 1/4 για πλάκα. Δεν ξέρω γιατί. Επίσης πέφτει λίγο μόλις συνδέσω το φορτιστή του κινητού (στο ίδιο πολύπριζο). Σχεδόν ικανοποιητικό το σήμα, δεδομένου ότι ο χώρος μου κοιτάει νότια και οι κεραίες είναι ανατολικά/βορειοανατολικά μου. Σίγουρα θέλει βελτίωση αλλά είναι μια καλή αρχή.
Όσο για τον ήχο, μου το πρότεινε ο panos456 να ηχογραφησω κατευθείαν από το ραδιόφωνο αλλά ο υπολογιστής μου έχει μετριότατη κάρτα ήχου και δε βοηθάει να βγάλεις συμπεράσματα. Εκτός από τα προγράμματα τύπου Era 7 που έχουν χαμηλό bitrate, όσα έχουν πάνω από 96 και 128 ακούγονται όπως τα ραδιόφωνα που μεταδίδονται στα τηλεοπτικά μπουκέτα της ΕΡΤ, αφού από εκεί παιρνουν ήχο. Λίγο ξερά δηλαδή.