8-)Μέχρι τη άνοιξη εκπομπή DAB+ σε ακόμα 8 σημεία πάντα πειραματικα
KΑΛΗ ΑΡΧΗ
και Μπραβο στη ΕΡΤ
Μη μας ξεχασετε εδω στην Επαρχια, Κερκυρα
Στη περιοχη που ειμαι (σε δυσκολη περιοχη με ληψη, ο Παντοκρατορας δεν ερχεται καλα, εκτος της EΡΤ που πιανω και χωρις ενισχυτη)
Προφανως να μπορω να πιασω και απο Ακαρνανικα dad σημα (οπως ανεφερε την περιοχη Ακαρνανικων και αλλο μελος) στη περιοχη που ειμαι, οι πιο πολλοι εχουν εκει γυρισμενοι την κεραια για τηλεοραση) βλεπετε τα Ακαρνανικα καλυπτει ενα πολυ μεγαλο μερος της δυτικης (βορεια/νοτια ισως και κεντρικα) Ελλαδας
Επισης,
Συνγωμη που σε επιασα με παραθεση, αλλα θα ηθελα να περασω ενα μυνημα
Ενα μουσικο καναλι με μπαλαντες 70,80,90,00's ας πουμε του στυλ easy radio
Φανταζομαι οτι μεχρι να δουμε τετοιο καναλι ισως περασει καιρος στα dab και επισης η ΕΡΤ θα εχει ενα μπουκετο για ολα τα γουστα προσθετοντας κατι παρομοιο, ετσι ισως να μην χρειαστει καν να ακουμε ιδωτες
Δεν με πειραζουν οι διαφημησεις, προσωπικα με ενδιαφερουν και επισης ισως να καλυψετε και εσεις καποια εξοδα
Ας με συγχωρισουν τα μελη και εσεις που πηρα το θαρρος ή θρασος (αν το βλεπουν ετσι μερικα μελη) να περασω το μηνυμα μου, αλλα εγινα μελος κυριος για το dab
Σας ευχαριστω πολυ
Συγχώνευση: Τετ 10 Ιαν 2018, 12:35
Έχω στην ταράτσα μια κεραία [μικρή στρογγυλή} για λήψη FM... κάνει αυτή για λήψη DAB??
επειδη ειναι για FM ισως να μην κανει την καλυτερη ληψη, αλλα λογικα κατι θα κανει και με τα dab αν δεν ειναι πολυ μακρυα ο σταθμος...
αλλα πσιτευω αν βαλεις ενα απλο διπολο των FM με 10 ευρω καθετα και να κοψεις τον καθε στοιχειο στα 36 εκατοστα (75 εκατοστα το καθε στοιχειο οταν το παρεις αφου ειναι για FM) θα ειναι πολυ καλυτερα αν το κοψεις
για τους 227 θελει κοψιμο στα 31 εκατοστα
γενικα στους 200mhz (αυτο που σκοπευω να κανω στη μεση της μπαντας) θελει κοψιμο στα 35 εκατοστα το καθε στοιχειο
βαλε αν θελεις και ενα ενισχυτη vhf απλο τηλεορασης και θα εισαι οκ αρκει να εχει vhf
Συγχώνευση: Τετ 10 Ιαν 2018, 12:47
I :Είπαμε ότι κάνουμε πειράματα. Για αυτό και άνοιξαμε.καλες οι προτάσεις. Οι ήχοι είναι αυτοί που φορτώνονται και στη ψηφιακή αφού περάσουν από headend DAB. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν τελειώσουμετις δοκιμές.
Μπραβο σας, καντε οτι νομιζετε σωστο, και καλη επιτυχια ... αν και ξερω μερικα βασικα, εδω που τα λεμε στην τελικη δεν μας ενδιαφερουν εμας τους ακροατες πως θα περασετε το σημα και την εκπομπη και απο που, αν κατι εδω ειμαστε να αναφερουμε απο θεματα ληψης, ριχτε ισχυ στο σημα
Συγχώνευση: Τετ 10 Ιαν 2018, 13:41
Το σήμα είναι λόγω δικών μου παραγόντων χαμηλό. Με το που ανοιγα το SDR έπεφτε από τα 3/4 στο 1/4 για πλάκα. Δεν ξέρω γιατί. Επίσης πέφτει λίγο μόλις συνδέσω το φορτιστή του κινητού (στο ίδιο πολύπριζο). Σχεδόν ικανοποιητικό το σήμα, δεδομένου ότι ο χώρος μου κοιτάει νότια και οι κεραίες είναι ανατολικά/βορειοανατολικά μου. Σίγουρα θέλει βελτίωση αλλά είναι μια καλή αρχή.
Όσο για τον ήχο, μου το πρότεινε ο panos456 να ηχογραφησω κατευθείαν από το ραδιόφωνο αλλά ο υπολογιστής μου έχει μετριότατη κάρτα ήχου και δε βοηθάει να βγάλεις συμπεράσματα. Εκτός από τα προγράμματα τύπου Era 7 που έχουν χαμηλό bitrate, όσα έχουν πάνω από 96 και 128 ακούγονται όπως τα ραδιόφωνα που μεταδίδονται στα τηλεοπτικά μπουκέτα της ΕΡΤ, αφού από εκεί παιρνουν ήχο. Λίγο ξερά δηλαδή.
εχε υποψην τα καινουρια ψηφιακα ραδια, αν ειναι κοντα σε ηλεκτρικα, ηλεκτρονικα (πχ computer, αν κατι κoβεις με το blender κλπ) χανουν σημα, δεν ειναι οπως τα παλια ραδια με τους μεταβαλομενους πυκνωτες (που τα ανοιγα και τα πειραζα για να αυξησω την ληψη και να μετατοπισω την συχνοτητα τους λιγο δεξια ή αριστερα)
Εχω ανοιξει μοντερνο και πλεον εχουν τσιπακια, δεν μπορυμε να πειραξουμε κατι μεσα, ειναι ευαισθητα απο θεμα θορυβου, ηλεκτρικων παρεμβολων
Βαλε το ραδιο πιο μακρυα και θα ειναι οκ απο σημα
Συγχώνευση: Τετ 10 Ιαν 2018, 13:52
H εκπομπή DAB+ της ΕΡΤ στην ιστοσελίδα DAB Ensembles Worldwide
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Η επισημη παγκοσμια σελιδα των dab ειναι αυτη
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτεκαι σας πληροφορω συνεργαζονται με τους αρμοδιους φορεις της καθε χωρας και εχουν πολυ καλες πληροφοριες για την καθε χωρα
Συγχώνευση: Τετ 10 Ιαν 2018, 13:57
Αν μπορει καποιος να μας βρει και να στειλει κεραιες εκπομπης σηματος ραδιοφωνικου DAB+απο προηγμενες σε σχεση με μας χωρες στο DAB+Ετσι θα την συγκρινουμε με την κεραια της φωτο του κεραιοπομπου της ΕΡΤ στον Υμμητο που μας εστειλε ο αγαπητος panosRadio Και ακομα καλυτερα ποιος φορεας κρατικος της ξενης χωρας το υιοθετησε!Σιγουρα παντως δεν βαδιζουμε στα τυφλα καποιον σταθμο ξενο ξενης χωρας ραδιοφωνικο με προηγμενη τεχνολογια και γνωση στα DAB+υιοθετησαμε και ακολουθουμε τα πετυχημενα χναρια Ποιος ειναι αραγε ο μεντορας της ΕΡΤ η της ΕΡΑDAB+;
ετσι ειναι πανω κατω οι κεραιες dab για μεγαλη ισχυ, ετσι για μια ιδεα
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε
Συγχώνευση: Τετ 10 Ιαν 2018, 14:04
Ξέρετε μήπως τι εννοεί στα specifications της Pioneer το Time Shift Function στο DAB+ δέκτη που έχει ;
Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
επειδη παιρνε με την σειρα τα posts δεν ειδα να καποιος σου απαντησε, το time shift, ειναι να ηχονγραφησεις καποιο προγραμμα και να το ακουσεις μετα
για πληροφοριες δες στη σελιδα 16
ποσο το βρισκεις το ραδιο?