Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB
  • Πεμ 28 Νοε 2024, 12:39
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  (Αναγνώστηκε 247426 φορές)

0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κερκυρα
9A = 202,928 Mhz ... 9B = 204,640 Mhz ... 9C = 206,352 Mhz ... 9D = 208,064 Mhz

Αποσυνδεδεμένος music_1896

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2009
  • Τόπος: Ροδος
Σε λάθος thread τα έγραψα πριν.

Ευχαριστώ. Μόνο με τις συντεταγμενες δεν τα κατάφερα.

Πως πρέπει να μπουν στον πίνακα ;

Στα Δωδεκάνησα είανι αυτά

DODEKANISA
ID Γεωγραφικό Μήκος Γεωγραφικό Πλάτος
0 026E3319        37N2057
1 027E1856      36N5234
2 027E2122      36N2751
3 027E4953      36N3604
4 028E1220     36N2450
5 028E0404     36N0454
6 027E0843    35N2554
7 026E5226    35N2120
8 026E1729    36N3158
Τροχιακές Θέσεις: 1.9Ε , 9E , 13E , 19E , 39E
Δέκτες : Edision OS MIO+ , Octagon SF8008 , Edision PRIMO IP S2 , Edision Picollo S2+T2/C , KAONMEDIA NS1110

Συνδεδεμένος bill82

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη

Χτες πήρα ψηφιακό ραδιόφωνο....  για την ώρα η ΕΡΤ το ψηφιακό της κάνει συνέχεια διακοπές γιατί ανοιγοκλείνει ο πομπός , ακούγεται ένα τρίξιμο στον ήχο και η ερα7 δεν αναμεταδίδει τπτ
Το proto 136 kbps
Trito 136kbps
V. o.G 96 kbps
Deytero 136kbps
Era 7 64 kbps
Erasport  128kbps
Kosmos 128kbps

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος apostolos05

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2013
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Δυτ.Προάστια
Εχθές παρέλαβα αυτό.....Sony XDR-S41D για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα.
zero 4k uhd /gbquad UHD 4k /OS NINO PRO
ΠΙΑΤΟ 1.23x1.32 / ΠΙΑΤΑ 2x -1.10x1.20/ 2x-Tecatel.1.10X1.20
NECO 0,92x1,00

Αποσυνδεδεμένος panos456

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2011
  • Τόπος: Ημεροβίγλι (Σαντορίνη)
    • FMLIST - Παγκόσμια βάση δεδομένων για FM, TV, DAB+
Ωραίος, αναμένουμε κριτικές για τη λήψη και την ποιότητα του ήχου στα DAB+!

Βασίλη, μια χαρά φαίνεται το Panasonic, με γεια!! Βλέπω δείχνει όλες τις λεπτομέρειες λήψης, μόνη διαφορά με το Sangean είναι ότι στα δεξιά του bitrate λέει DAB+ ενώ στο Sangean λέει AAC, που είναι φυσικά η μορφή μετάδοσης του ήχου... Μια απλή λεπτομέρεια είναι άλλωστε, που για τον πολύ κόσμο δεν έχει καθόλου σημασία..
Εξοπλισμός DX: SDRPlay RSP1A με λογισμικό HDSDR, Sangean ATS-909X, Sangean DPR-69+
Κεραία: Scanmaster D1300 Discone

Διαδικτυακός δέκτης για τον Πύργο Ηλείας μέσω του GlobalTuners (ενεργός για ορισμένες ώρες της ημέρας): Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Έμπειρο Μέλος
Τώρα απο Υμηττο ειναι κλειστα...

Συγχώνευση: Παρ 26 Ιαν 2018, 17:09
Επανήλθαν τα ψηφιακά αλλά κάνουν συνέχεια διακοπές
NECO 0,92x1,00

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Χτες πήρα ψηφιακό ραδιόφωνο....  για την ώρα η ΕΡΤ το ψηφιακό της κάνει συνέχεια διακοπές γιατί ανοιγοκλείνει ο πομπός , ακούγεται ένα τρίξιμο στον ήχο και η ερα7 δεν αναμεταδίδει τπτ
Το proto 136 kbps
Trito 136kbps
V. o.G 96 kbps
Deytero 136kbps
Era 7 64 kbps
Erasport  128kbps
Kosmos 128kbps

το λεει απο σημα στα FM?
ακουσα καλες κρτικες και στα FM και στο dab ειναι απεχτο
το περιμενω και εγω, το κιτρινο μαγαζι με καθυστερησε παρα πολυ (μια και μιση βδομαδα) και μαλλον απο βδομαδα θα το εχω

Συγχώνευση: Παρ 26 Ιαν 2018, 17:17

Εχθές παρέλαβα αυτό.....Sony XDR-S41D για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα.
το εχω υποψην μου γιατι λεει η μπαταρια παει 25+ ωρες , για το επομενο ραδιο, ακουω ομως οτι στα FM εχει θεμα, τι ισχυει στα FM? ευχαριστω

Συγχώνευση: Παρ 26 Ιαν 2018, 17:23

παρηγγειλα και ενα eltra olga απο μολις 30 ευρω, αν ειναι να το ακυρωσω και να περιμενω για το sony

Συνδεδεμένος bill82

• SatLeo Legend
Στα fm το Panasonic έχει δυνατό δεκτη αλλά αν έχεις διπλανό δυνατό πομπό που απλώνει ακούγονται και τα τριξίματα για παράδειγμα εδώ στην Αθήνα το 101,6 και 101,8 . Θα ανεβεί στο άμεσο μέλλον βίντεο 

• Έμπειρο Μέλος
Το Sony XDR-S41D [ασπρο χρώμα] πρώτες εντυπώσεις πολύ καλό στα FM ο ήχος είναι αρκετά δυνατός υπάρχει αυτόματη/χειροκίνητη αναζήτηση σταθμών , το RDS δουλεύει άψογα, η οθόνη σε άσπρο χρώμα και η πληροφορίες σταθμών σε μαύρο χρώμα. :thumbup:
Ο φωτισμός στην οθόνη σβήνει μετά από 25 δευτερα.
NECO 0,92x1,00

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Σας ευχαριστω πολυ, καντε ενα ξεχωριστο νημα ο καθενας με ενα μικρο review και καμια φωτο video κλπ, γιατι θα βοηθησει και αλλους φιλους μιας και εχουν τοσα λεφτα αυτα τα μαραφετια ... με προλαβατε  :wave: ακομα περιμενω τα δικα μου

Μεγεια και στους 2 και καλοριζικα  :D
Αφου λετε το sony ειναι καλο στα FM θα το παρω και εγω και συνεχιζουμε το θεμα με τους δεκτες ισως σε καινουριο νημα?

Αποσυνδεδεμένος Chris_S

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: ΑΤΤΙΚΗ
Επανήλθαν τα ψηφιακά αλλά κάνουν συνέχεια διακοπές

Aυτό φίλε Απόστολε συμβαίνει και επαναλαμβάνεται απ'την πρώτη κιόλας ώρα/μέρα εκπομπής..
AM/SW: Sangean ATS-909X || 30m sloper, MLA-30+.
FM:  Sony ST SE-700 || Yagi 4 στoιχείων.
Αναλυτές:  Motorola R2001D,  Pira CZ P75.
SDR: SDRPlay DX || RouterOS net.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
χμμμ, απο την πρωτη μερα ... εδω ηταν μια φωτο
που αν καταλαβα καλα ηταν yagi σε οριζοντια πολωση, ναι μεν και στις 4 κατευθυνσεις αλλα με τις yagi οριζοντια μηπως τυχαινουν διαλειψεις οσοι κανουν ληψη απο τα πλαγια? τις 4 γωνιες? που αν δεν κανω λαθος εκει θα εχει πιο αδυνατο σημα? Edit αντι για καθετη πολωση?

Λεω εγω τωρα υποψια ... δεν ξερω σιγουρα ... μην βαρατε  :morons

Edit 2 , 29/01

Yπαρχει περιπτωση οι διακοπες απλα να οφειλονται λογω χαμηλου σηματος και οχι λογω κεραιας

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Ραδιοφωνικός σταθμός για το εθνικό οδικό δίκτυο από την ΕΡΑ

Σχέδιο για τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού εθνικών οδών επεξεργάζεται η ΕΡΤ, που θα μεταδίδει πληροφορίες για την κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Είναι μια από τις νέες ραδιοφωνικές υπηρεσίες που σχεδιάζονται στο Ραδιομέγαρο εν όψει της μετάβασης στην ψηφιακή ραδιοφωνική εποχή.

Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος johnny1

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
  • Τόπος: Αθήνα
Εχω την εντύπωση πως μετά την Πέμπτη η ποιότητα του ήχου έχει αναβαθμιστεί, ενω τα bit rate είναι τα ίδια.
Οι μικροδιακοπές βέβαια συνεχίζονται...
Επίσης, με μια εξωτερική κεραία που έπαιξα, η πόλωση που παίζουν είναι μάλλον κατακόρυφη.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
εκανα edit το post 491

Oι μικροδιακοπες ισως οφειλονται σε τυχον μικρη ισχυ σηματος?

Αποσυνδεδεμένος gewrgios

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
  • Τόπος: Πρεβεζα
ελπιζουμε συντομα να επεκταθει η πιλοτικη εφαρμογη στα 8 σημεια κεντρου εκπομπης σηματων dab+

Αποσυνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2012
  • Τόπος: Αθήνα (Αιγάλεω)
Ραδιοφωνικός σταθμός για το εθνικό οδικό δίκτυο από την ΕΡΑ
Δεν το θεωρώ και απαραίτητο, αφού οι αυτοκινητόδρομοι και οι εθνικές οδοί της Ελλάδος δεν έχουν δα και συνταρακτική κίνηση (με εξαίρεση μερικά τμήματα σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα). Αν θέλουν τόσο να ενημερώνουν για την κυκλοφορία, υπάρχουν και τα data. Προτιμότερο να φτιάξουν κάποια πρόγραμματα με εμπορική μουσική, ροκ, ποπ κλπ, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία κατ' εμέ.

Αποσυνδεδεμένος ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2015
  • Τόπος: Πάτρα
Το να υπάρχει σταθμός της ΕΡΑ μόνο γι' αυτό είναι περιττό, θα μπορούσαν απλώς να έχουν ένα "κυκλοφοριακό δελτίο" αμέσως μετά τις ειδήσεις στο ακριβώς της κάθε ώρας που να μην αφορά μόνο τις οδικές αρτηρίες της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας

Συνδεδεμένος bill82

• SatLeo Legend
Νομίζω πως καλή είναι η ιδέα αν εφαρμοστεί σωστά. Τέτοιο ραδιόφωνο έχει η Ιταλία το rai isoradio που ακούγεται και στα fm
Αλλά σε έκτακτες περιπτώσεις μέχρι στιγμής ενεργοποιούνται τα ιδιωτικά ραδιόφωνα , πχ τα Χριστούγεννα που πέρασαν στο μαρτινο Φθιώτιδας συνεχής  ενημέρωση έδινε ο σκαι και ο τοπικός της λαμιας που τον αναμετεδιδε. Η ερα1 είχε μουσική κ ανάφερε μόνο στις ειδήσεις ότι ο δρόμος ήταν κλειστός. Κάπως στη Θεσσαλονίκη είναι λιγο ποιο ευαισθητοποιημένοι που τις Κυριακές έχουν εκπομπή για την επιστροφή των θεσσαλονικιών στην πόλη και κυρίως από τη Χαλκιδική. Αντίστοιχη εκπομπή έχουν σχεδόν το σύνολο των ενημερωτικών σταθμών της πόλης.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
και εγω θα πω ... κανα/καποιο καναλι με pop, rock, μπαλαντες ολων των 10ετιων  πανελλαδικο ... ποσοι θα ακουνε αυτο το καναλι του traffic? και ποσοι για τωρα εχουν DAB? εκτος αν ειναι κινηση για να κανουν το κοσμο να παρει ψηφιακους δεκτες και στα αυτοκινητα  :think:

Υποτιθεται οτι αν ακουμε ενα ζωντανο προγραμμα θα κανει τυχον ανανεωσεις αμεσως (αυτη ειναι και η ομορφια του ραδιοφωνου, καποιος πισω απο το μικροφωνο που θα κανει ενημερωση σε κατι εκτακτο) παρα να βαλουμε ενα mp3 να παιζει

Συγχώνευση: Τρι 30 Ιαν 2018, 02:08

Τωρα ακουσα στο δελτιο ειδησεων* της era sport 2:00 am (fm γιατι δεν υπαρχει ακομα  dab εδω) οτι θα κλεισουν οι αναμεδατοτες τους εκει στην Αττικη (δεν προσεξα περιοχη, ημουν αφηρημενος) για καποιες ωρες λογω εργασιων, μηπως εχει σχεση & με το dab

* Αυτο ειναι το ραδιοφωνο να ακους σχολια, μουσικη, αλλα και ενα συντομο δελτιο (ή εκτακτο) με τα τελευταια νεα

Αποσυνδεδεμένος paulk

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Ηρακλειο κρητη
παλικαρια μια ερωτηση με 300 watt που εκπεμπει απο υμητο θα μπορεσω να κανω ληψη απο ηρακλειο κρητης το ρωταω επειδη το καλοκαιρι ειδικα λογω διαδοσης στα uhf εχουμε σημα,,αρα στα vhf ακομα καλυτερα λογικα,, ακομα και τωρα χειμωνα μιας και μενουμε παραλιακα.Το ρωταω γιατι σκεφτομαι να παραγγειλω ενα dab δεκτη,,,,,αλλα σκεφτομαι μην το βαλω και σε καμια ντουλαπα..μεχρι να ερθει και εδω το dab.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Edited

Mπα δεν πιστευω με 300w να πιανει Κρητη (απο Αθηνα) ... Αν σου ερχεται σημα τηλεορασης ισως επειδη εκει πρεπει να εκπεμπουν με 3-5 KW (3000-5000w) τηλεοπτικα και επισης η κεραια κανει ληψη κατευθυνομενα (που παιζει ρολο γιατι εχει παραπνω ενισχυση) σε συγκεκριμενο σημειο (ας πουμε προς Αθηνα) ... τωρα αυτο ειναι εκτιμηση μου οποτε μπορει να ειμαι λαθος .. αλλα με την απλη κεραια του ραδιοφωνου, δεν νομιζω, ακομα και αν βαλεις κεραια ειδικη να κοιταει προς Αθηνα το κοβω δυσκολο

Στις πιο πισω σελιδες, ο κυριος που ξερει απο ΕΡΤ, ειπε γυρω στο Μαρτη θα μπει dab σε 8 μεγαλες πολεις, (και του χρονου παντου) πρεπει να ειναι και το Ηρακλειο μεσα στις 8 μεγαλες πολεις (εκτιμηση μου τουλαχιστον απο νωρις πρεπει να βαλουν κατι και στην Κρητη που θα καλυψη και την πολη αλλα και αλλες περιοχες)
Κοιτα εδω στα νηματα του ψηφιακου ραδιοφωνου για τυχον νεα

Για το θεμα αγορας dab ... και να παρεις κατι δεν θα σου μεινει στο συρταρι, γιατι εχουν και FM με RDS (εφοσον το υποστηριζει ο σταθμος, γιατι πηρα και εγω ενα που ηρθε σημερα και οι περισσοτεροι τοπικοι σταθμοι δεν εχουν RDS και δεν δινει info, απορω πως εκπεμπουν χωρις info, δεν ειναι stantard?)

Αποσυνδεδεμένος paulk

• Τακτικό Μέλος
  • **
παλια με 100 watt αναλογικο που εκπεμπε το rai uno για πολυ παλια μιλαμε,ερχοταν σημα κατω σε εμας...και φαντασου  με απλους μικτες  χωρις ενισχυτες και εννοειται τα  καναλια που ηταν απο 100 watt και επανω επιαναν,,στο ψηφιακο μια απο τα ιδια...ηλεκτρονικος ειμαι απλα κανω την ερωτηση μηπως κατα τυχη εκανε κανεις δοκιμες..πιστευω οτι λογικα κατεβαινει σημα εδω,,απλα μια σιγουρη σχεδον απαντηση λογω των 300watt ισως ξερει ο teletkv..Γενικα παντως αν τυχει καποιος και πιασει σημα απο υμητο εδω στην κρητη καλα θα ειναι να το αναφερει εδω στο νημα,,και να μας πει με τι ειδους εξοπλισμο.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Αρτα
κοιτα οταν ανοιξει ο καιρος και εχει διαδωση μπορει να σου ερθει το σημα
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
Το rai ομως εβγαινε σιγουρα με 100w? και οχι με 1000? αν ναι τοτε θα σου ερθει σημα απο Αθηνα...
Eξαλου εγω πιστευω οτι τα FM ειναι πιο χαμηλες συχνοτητες και πανε πιο μακρυα ...
Αν εχεις την οικονομικη ανεση κανε την δοκιμη σου, δεν χανεις κατι αν αγορασεις ενα, γιατι ολα εχουν και FM και μπορεις να το παρεις παντου ή να του κανεις χρηση αμεσως στα FM

Τωρα σε εμενα με την τηλεοραση συμβαινει το αντιθετο ... (αλλα υποψην δεν ειναι στο καλυτερο σημειο τοποθετημενη η κεραια για ληψη απο Ακαρνανικα)
Με ληψη απο Ακαρνανικα (σε Κερκυρα) οταν ανοιγει ο καιρος και κυριος κατα καλοκαιρο, μπορει να μην εχω σημα και για 1 ωρα και εχω δοκιμασει 2 κεραιες & 2 ενισχυτες) απο χειμωνα παει και 7 μερες χωρις να χασει σημα (ισως η υγρασια και τα συννεφα ειναι θετικα στοιχεια για το σημα)

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Αρτα
μπορει να τρως και ταπες απο ιταλια και να χανεις τα ακαρνανικα. ακομα και ποιο κατω σε μας στα παραλια της Πρεβεζας οταν το ραδιο γεμιζει ιταλους, η τηλεοαση υποφερει απο παρεμβολες και μαυρο
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος paulk

• Τακτικό Μέλος
  • **
μπορει να τρως και ταπες απο ιταλια και να χανεις τα ακαρνανικα. ακομα και ποιο κατω σε μας στα παραλια της Πρεβεζας οταν το ραδιο γεμιζει ιταλους, η τηλεοαση υποφερει απο παρεμβολες και μαυρο
ναι μπαμπη το rai uno καποτε αναλογικα ηταν 100 watt μπορει να μας το βεβαιωσει και ο telektv αν θυμαται εκεινα τα χρονια,,εγω το θυμαμαι γιατι ασχολουμαι με εγκαταστασεις απο το 1996...τοτε 1000 watt ηταν και το cnn π.χ...Απο εκει και περα αν οπως λεει ο telktv αν το μαρτιο εχουμε σε 8 σημεια μεσα και η κρητη καλα θα ειναι,,,μονο να μην παμε για μαρτιο του 2019.

Αποσυνδεδεμένος Chris_S

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: ΑΤΤΙΚΗ
φίλε paulk καλησπέρα! Απ'ο,τι θυμάμαι κι εγώ, το τότε CNN του Υμηττού ήταν όντως ~1ΚW max. Επίσης, νομίζω οτι τα πιο πολλά από αυτά τα 'δορυφορικά' κανάλια τα αναμετέδιδε η ΕΡΤ σαν 'transponder'.. δηλ. απo εναν ευρύ ενισχυτή RF και μια κεραία περνούσαν όλα αυτά τα ΄δορυφορικά'.
AM/SW: Sangean ATS-909X || 30m sloper, MLA-30+.
FM:  Sony ST SE-700 || Yagi 4 στoιχείων.
Αναλυτές:  Motorola R2001D,  Pira CZ P75.
SDR: SDRPlay DX || RouterOS net.

Αποσυνδεδεμένος paulk

• Τακτικό Μέλος
  • **
φίλε paulk καλησπέρα! Απ'ο,τι θυμάμαι κι εγώ, το τότε CNN του Υμηττού ήταν όντως ~1ΚW max. Επίσης, νομίζω οτι τα πιο πολλά από αυτά τα 'δορυφορικά' κανάλια τα αναμετέδιδε η ΕΡΤ σαν 'transponder'.. δηλ. απo εναν ευρύ ενισχυτή RF και μια κεραία περνούσαν όλα αυτά τα ΄δορυφορικά'.
το ιδιο και το ρικ τοτε.

Συγχώνευση: Πεμ  1 Φεβ 2018, 00:41
Το rai ομως εβγαινε σιγουρα με 100w? και οχι με 1000? αν ναι τοτε θα σου ερθει σημα απο Αθηνα...
Eξαλου εγω πιστευω οτι τα FM ειναι πιο χαμηλες συχνοτητες και πανε πιο μακρυα ...
Αν εχεις την οικονομικη ανεση κανε την δοκιμη σου, δεν χανεις κατι αν αγορασεις ενα, γιατι ολα εχουν και FM και μπορεις να το παρεις παντου ή να του κανεις χρηση αμεσως στα FM

Τωρα σε εμενα με την τηλεοραση συμβαινει το αντιθετο ... (αλλα υποψην δεν ειναι στο καλυτερο σημειο τοποθετημενη η κεραια για ληψη απο Ακαρνανικα)
Με ληψη απο Ακαρνανικα (σε Κερκυρα) οταν ανοιγει ο καιρος και κυριος κατα καλοκαιρο, μπορει να μην εχω σημα και για 1 ωρα και εχω δοκιμασει 2 κεραιες & 2 ενισχυτες) απο χειμωνα παει και 7 μερες χωρις να χασει σημα (ισως η υγρασια και τα συννεφα ειναι θετικα στοιχεια για το σημα)
ναι μπαμπη το rai uno καποτε αναλογικα ηταν 100 watt μπορει να μας το βεβαιωσει και ο telektv αν θυμαται εκεινα τα χρονια,,εγω το θυμαμαι γιατι ασχολουμαι με εγκαταστασεις απο το 1996...τοτε 1000 watt ηταν και το cnn π.χ...Απο εκει και περα αν οπως λεει ο telktv αν το μαρτιο εχουμε σε 8 σημεια μεσα και η κρητη καλα θα ειναι,,,μονο να μην παμε για μαρτιο του 2019.

Συνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
χμμμ ... με εβαλες σε σκεψεις ... ευχαριστω ... Αν και ειμαι κατω απο του Τρουμπετα και δεν ερχονται Ιταλοι ... Ισως να περνανε απο Δυτικα προς Νοτια μερια που δεν υπαρχει βουνο απο εκει, θα το κοιταξω οταν φτιαξει ο καιρος

Εdit

Δοκιμαζω ενα eltra olga dab+ ... Το πιο φτηνο που βρηκα σε dab με 32 ευρω (και με πολλες ρυθμισεις) στα FM (πρωτες εντυπωσεις απο εκει πολυ καλες) ... και αυριο ισως να πεταχτω επανω στο βουνο για dab απο Ιταλια .. θα γινει χωριστο review μαλλον αυριο βραδυ

* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 28/11/2024 (11:45)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 28/11/2024 (11:25)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 28/11/2024 (10:46)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: drmgr Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 28/11/2024 (10:46)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 28/11/2024 (10:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 28/11/2024 (10:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 28/11/2024 (10:18)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: speed-jim Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 28/11/2024 (09:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 28/11/2024 (09:49)
* Απ: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 28/11/2024 (01:07)
* Απ: ASTRA 1P και ASTRA 1Q στις 19.2° East  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 28/11/2024 (00:56)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 27/11/2024 (20:24)
* Απ: HellasSat 3 / 4 στις 39°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Λήψη HellasSat (39° East) 27/11/2024 (18:54)
* Απ: HellasSat 3 / 4 στις 39°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη HellasSat (39° East) 27/11/2024 (18:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (15:36)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: thodorisk Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 27/11/2024 (15:34)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (14:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (14:02)
* Απ: Πρόστιμο 600 ευρώ σε χρήστες για πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόραση  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 27/11/2024 (13:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (13:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (13:37)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (12:56)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 27/11/2024 (12:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (12:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (11:40)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 27/11/2024 (11:24)
* Πρόστιμο 600 ευρώ σε χρήστες για πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόραση  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 27/11/2024 (08:30)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 27/11/2024 (07:36)
* Απ: Παλιά, ένδοξα ραδιόφωνα της ΑΤΤΙΚΗΣ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 27/11/2024 (07:08)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/11/2024 (01:05)