Επειδή έχω ακούσει ηχητικά της ΕΡΑ από DAB, ακόμα και τα 136kbps AAC (με καλή πηγή ήχου και όχι τα κακογραμμένα τραγούδια/σποτ που έχει συνήθως) ακούγονται χειρότερα από όσο θα έπρεπε, είναι πχ σαν 136kbps mp3. Και πάλι είναι καλύτερα από τον ήχο που βγάζουν στα FM, μέσω την τηλεόρασης (νομίζω πως είναι 192kbps mpeg2 για Πρώτο, Δεύτερο και Κόσμος), αλλά αρκετά πίσω σε σχέση με τον ήχο που μπορεί να δώσει το bit rate που χρησιμοποιούν (αυτό ισχύει και για το ραδιόφωνο από το μπουκέτο τηλεόρασης).
Γενικά, τα έχουν κάνει μαντάρα με τον ήχο, κυρίως σε θέμα πηγών. Τα περισσότερα τραγούδια και σποτ είναι κακογραμμένα με εμφανή συμπίεση στο bit rate, κάτι το οποίο γίνεται εύκολα αντιληπτό πχ στην εκπομπή του Πετρίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα, όπου ο άνθρωπος φέρνει μουσική από τη δική του συλλογή με υψηλή ποιότητα. Εκεί ο ήχος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον συνήθη και είναι κλάσεις ανώτερος, πλησιάζοντας πολύ τον ήχο που έχω ακούσει από ιταλικά ραδιόφωνα σε δορυφόρο με το ίδιο bit rate ή σε αρχεία που έχω φτιάξει ο ίδιος (χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις).