Καλημέρα! Ευχαριστώ για την αναφορά! Επισκέφτηκα την Ρόδο το καλοκαίρι του 2006 και του 2007 και τότε εξέπεμπαν και δύο ακόμη δορυφορικά, το CNN στο 23 και το RAIUNO στο 44, πάντα από Μόντε Σμιθ. Το RAIUNO είχε πολύ αδύναμο σήμα...σχεδόν δεν βλεπόταν, ενώ το CNN, ενώ είχε αρκετά καλό σήμα το 2006, έριξε ισχύ το 2007. Μήπως εκπέμπουν ακόμα με χαμηλή ισχύ η σταμάτησαν τελείως?
Τότε, επίσης, το Star δεν ήταν σχεδόν ανύπαρκτο έξω από την πόλη της Ρόδου, σε περιοχές όπως Ιξιά, Ιαλυσό, Κρεμαστή, όπου βλέπουν από Μόντε Σμίθ και Προφήτη Ηλία. Το Star δεν εκπέμπει καθόλου από Προφήτη Ηλία (που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του νησιού) ενώ από Μόντε Σμίθ φαίνεται να έχει τα πάνελ γυρισμένα μόνο προς την πόλη της Ρόδου.
Στο κανάλι 40 είναι η Δημοτική Τηλεόραση της Κω? Πρέπει να ξεκίνησε πρόσφατα...το 2007 δεν νομίζω να εξέπεμπε στην Ρόδο. To 2006 έβγαινε από εκεί ο Σκαϊ (με παρεμβολές) πριν πάει στο 69.
Είχα παρατηρήσει και εγώ πως τα ιδιωτικά κανάλια της Τουρκίας ήταν σχεδόν ανύπαρκτα, ακόμα και σε περιοχές ακριβώς απέναντι από τα Τούρκικα παράλια. Μόνο το Show TV έπιανε, μαζί με όλα τα κρατικά της Τουρκίας. Αντιθέτως, τα τούρκικα ραδιόφωνα καμπανίζαν στην περιοχή, ειδικά τα κρατικά, το Radyo Mydonose στους 106,4 και το Echo FM στους 107,6 που έπιαναν εξίσου καθαρά στην Ρόδο και στην Κω στην ίδια συχνότητα. Πρέπει να κατεβάζουν τουλάχιστον 20-30 KW!
Πάντως μου κάνει εντύπωση πόσα τοπικά κανάλια εκπέμπουν στην Ρόδο: Κάναλι 4, Κόσμος, Ιρίδα, Omega, Master, Red, Θάρρι, Μαϊκ TV ενώ τώρα υπάρχει και η ΔΤ της Κω....ενώ νομίζω από τον Προφήτη Ηλία εκπέμπει και το Αιγαίο TV της Καλύμνου. 10 τοπικά δηλαδή!