Τηλεοπτικό τοπίο στα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ (Ρόδος, Κως, Σύμη,Λέρος κ.ά)
  • Τρι 4 Μαρ 2025, 03:17
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Τηλεοπτικό τοπίο στα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ (Ρόδος, Κως, Σύμη,Λέρος κ.ά)  (Αναγνώστηκε 53213 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gemis

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2009
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #90: Παρ 30 Οκτ 2009, 15:50 »
φιλε παπαγιαννη εχω παει σε πολλα μαγαζια του ειδους εδω στη ροδο και εχω παρατηρησει στα περισσοτερα οτι δεν ειναι καθολου εξυπηρετικοι και οτι οτι και να τους ρωτησεις οι απαντηση ειναι η ιδια ''πρεπει να ερθει ο τεχνικος σπιτι'' αυτοσ δηλαδη για να τα αρπαξει... εγω δεν εχω προβλημα να πληρωσω και 30 και 50 ευρω αλλα οχι με αυτο τον τροπο.. ειμαι ηλεκτρολογος και μπορω να κανω καποιες εγκαταστασεις του ειδους και μολις τουσ λεω για αγορα χωρις τοποθετηση ξινιζουν και αρχιζουν τισ γνωστες μπουρδες... δε ξερει δηλαδη ενας τεχνικος που εχω παει σε τοσους αν η περιοχη αγγελη εχει σημα η οχι;;;

Αποσυνδεδεμένος music_1896

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2009
  • Τόπος: Ροδος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #91: Σαβ 31 Οκτ 2009, 01:29 »
Γεια σου ρε φιλε gemi οι ηλεκτρολογοι τα ριχνουν στους ηλεκτρονικους και το αντιθετο!! Αστειευομαι  :D  Λοιπον εγω αμφιβαλλω οχι μονο αν ξερουν αν εχει σημα στη περιοχη Αγγελη αλλα δεν ξερουν που ειναι καν.Οπως σου ειπα ειναι σχετικα νεα περιοχη εκει που πηγες.Εγω δεν ειμαι τεχνικος και ουτε εχω καποιο συμφερον απλα ξερω οτι για να γινει σωστη ρυθμιση και τοποθετησης ακομα και μιας επιγειας κεραιας χρειαζεται πεδιομετρο γι'αυτο και οι περισσοτεροι σου λενε να περασουν απο το σπιτι.Οσο για τις τιμες θα συμφωνησω με το φιλο Παπαγιαννη οτι παιζει ρολο η αποσταση και ο χρονος εργασιας.Αν θες στειλε μου με pm τους τεχνικους που πηγες να δουμε τι μπορουμε να κανουμε.
Τροχιακές Θέσεις: 9E , 13E , 19E , 39E
Δέκτες : Edision OS MIO+ , Octagon SF8008 , Edision PRIMO IP S2 , Edision Picollo S2+T2/C , KAONMEDIA NS1110

Αποσυνδεδεμένος gemis

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #92: Σαβ 31 Οκτ 2009, 11:43 »
και τα 50-100 σπιτια που εχουν κεραιες και δορυφορικα συστηματα ποιος τα εβαλε; μονοι τουσ αποκλειετε.. τεχνικοι προφανος.. και δεν εχω παει σε τυχαιους εχω παει σε αυτους που με εχουν πει οι γοιτονες πουσ τους εχουν παιρασει.. απλα βλεπουν οτι δεν ειμαι απο εδω και κοιταν οτι μπορουν να αρπαξουν.. σορυ που μιλαω ετσι υπαρχουν καλοι και αξιοι τεχνικοι που κανουν σωστα την δουλεια τους αλλα υπαρχη και η αλλη κατηγορια που ανεφερα πριν

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #93: Δευ 28 Δεκ 2009, 14:39 »
Εδω και ενα χρονο περιπου στο CH37 υπαρχει αυτο το καναλι.Μαλλον ειναι απο Καλυμνο.Στο κεντρο της πολης παιζει σχετικα καλα.Εδω στα Κοσκινου παρεμβαινει το TRT4 εκτος απο μια μερα που επαιξε καθαρα και δεν μου γλιτωσε το screenshot !

[/url][/img]
Δέκτες : Edision OS MIO+ , Octagon SF8008 , Edision PRIMO IP S2 , Edision Picollo S2+T2/C , KAONMEDIA NS1110

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #94: Δευ 28 Δεκ 2009, 14:49 »
καλα και αυτοι δεν ειχαν καπου αλλου να το βαλουν???????Αφου οι αναμεταδωτες των Τουρκων βαρανε κιλοβατ.
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #95: Δευ 28 Δεκ 2009, 16:30 »
Προφανώς εκεί στην Κάλυμνο δεν παρεμβάλλεται! Είναι όμως από εκεί ή είναι από Κω?
Music περιμένω screenshots από ΣΚΑΪ, τα ψηλά κανάλια και αν έχουν βελτιωθεί τα δορυφορικά!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #96: Δευ 28 Δεκ 2009, 16:50 »
Εγινε Ηλια απο την αλλη εβδομαδα θα ερθουν τα screenshots οσο για τα δορυφορικα τι βελτιωση να υπαρξει ;

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #97: Δευ 28 Δεκ 2009, 16:52 »
Τα επίγεια δορυφορικά εννοώ (44 και 59)!

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #98: Δευ 28 Δεκ 2009, 17:31 »
Ενταξει Ηλια.Οσο για το tv 12 βρηκα αυτο στο google.

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #99: Κυρ 24 Ιαν 2010, 20:50 »
Απο το προχθεσινο black out στο Μοντε Σμιθ λογω καταιγιδας μαθαμε και ποια ακριβως καναλια παρεμβαλουν καποια αλλα.Εχουμε λοιπον τα εξης :

Στο CH34 που ειναι το STAR βλεπαμε το TRT1.

Στο CH47 που ειναι το ΤΗΛΕΑΣΤΥ βλεπαμε παλι το TRT1 !!

Στο CH37 που ειναι το TV12 βλεπαμε το ΤRT4.

Στο CH40 που ειναι το ΔΤ διεκρινα ενα καναλι ΝTV αν θυμαμαι αλλα δεν επαιζε σχεδον καθολου για screenshot.

Kαι εις ανωτερα !! Κυριοι της DIGEA και της ΕΡΤ αφηστε τις πολυτελειες το χασιμο χρονου και προχωρηστε την ψηφιακη γιατι δεν παει αλλο...

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #100: Κυρ 24 Ιαν 2010, 21:56 »
Καλα το TRT 1 λες και ειναι στο μοντε σμιθ πιανει.Φαντασου τι θαυματα κανουν τα 30KW.
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #101: Δευ 25 Ιαν 2010, 04:18 »
Κώστα τέλειος όπως πάντα!!!
Τέλειο και το 47 από Mugla!!!!
Και κάτι που δείχνει που τις έχουνε γραμμένες τις μετρήσεις ορισμένοι "τεχνικοί" όταν πάνε και στήνουμε πομπούς!

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #102: Δευ 25 Ιαν 2010, 08:57 »
Και ενα απλό band scan σου δειχνει που να πας να μπεις και να εκπεψεις.
GATE 7
Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος gemis

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #103: Σαβ 6 Φεβ 2010, 20:15 »
καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις ποτε θα ερθουν τα ψηφιακα της digea στη ροδο..;

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #104: Κυρ 7 Φεβ 2010, 13:41 »
Kαλημέρα φιλε.Χάθηκες ! Αυτες τις μέρες σκεφτόμουν κι εγω να στείλω email στη Digea στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε ή Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε να τη ρωτησω ποτε θα κατέβει στα μέρη μας γιατι εχει παραγίνει το κακό με τις παρεμβολές.Εγω εχω παψει πια να ασχολούμαι στο πως θα βελτιωθεί η αναλογική μου λήψη.Περιμενω μηπως και του χρονου τετοια εποχη μας επισκεφτουν οι της Digea ή λες να έρθουν το καλοκαίρι να κανουν και τα μπάνια τους ; :D  Προσωπική μου γνώμη ειναι οτι θα είμαστε ο τελευταίος νομός της χώρας που θα έρθει η Digea.Πιστέυω πως το χρονοδιάγραμμα θα είναι κάπως ετσι ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΤΡΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΙΟΝΙΟ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΚΡΗΤΗ-Β.Α. ΑΙΓΑΙΟ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, μακάρι να κάνω λάθος ! Εσυ δεν μας είπες τελικά βελτίωσες τη λήψη σου και με ποια υλικά ;

Αποσυνδεδεμένος gemis

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #105: Δευ 8 Φεβ 2010, 18:15 »
καλησπερα!και εγω τα ιδια δεν ασχοληθηκα ακομα για την βελττιωση του σηματος.. περιμενω να δω τι θα γινει με την digea αλλα ετσι πως το βλεπω μαλλον του χρονου θα εχουμε ψηφιακη τηλεοραση.. μακαρι να βγω ψευτης. παντως στη βεροια που ημουν πριν 2 εβδομαδες και εβλεπα ψηφιακα καναλια της digea ηταν τελεια πολυ καλη αναλυση!!

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #106: Τετ 12 Μαΐ 2010, 11:36 »
Δολιοφθορά σε κεραίες τηλεοπτικών σταθμών
Το βράδυ της Τρίτης άγνωστοι προκάλεσαν δολιοφθορά σε πομπούς τηλεοπτικών σταθμών στο νησί της Ρόδου, κόβοντας με κλαδευτήρι τα καλώδια των κεραιών.

zougla.gr/tvkosmos.gr

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #107: Τετ 7 Ιουλ 2010, 21:58 »
Πριν λίγες εβδομάδες είχα και εγώ την ευκαιρία να περάσω μερικές μέρες διακοπών στο πανέμορφο νησί της Σύμης, και φυσικά με την ευκαιρία έκανα και ένα "σκάλισμα" στις τοπικές συχνότητες του νησιού.  Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο του νησιού από την τελευταία αναφορά που είχαμε στο φόρουμ, πέρυσι το καλοκαίρι.  Έχουμε και λέμε λοιπόν:

21 Κανάλι 4 (Ρόδου)
23 Alpha
28 Ίριδα (Ρόδου)
32 ΑΝΤ1
34 ΝΕΤ (με πολύ αδύναμο σήμα...από πού να είναι?)
38 ΕΤ3
41 Mega
44 Raiuno (όχι ακριβώς στην συχνότητα άλλα στο 655.25)
48 ΝΕΤ
51 Alter
53 Star
56 Θάρρι (εκκλησιαστικό Ρόδου)
57 Σκαϊ
60 ΕΤ1
64 Κόσμος (Ρόδου)

Όλα τα κανάλια είχαν κρυστάλλινη εικόνα με εξαίρεση το RAIUNO, το οποίο είχε μικρή κυμάτωση και πρόβλημα με τα χρώματα, ενώ αρκετά συχνά "πάγωνε" και η εικόνα του.  Από Τουρκία φαίνονταν μόνο στο 36 πολύ αμυδρά το TRT!

Παρακάτω έχω επισυνάψει και φωτογραφίες από δύο σημεία όπου υπήρχαν κεραίες...δεν γνωρίζω αν και από τα δύο σημεία υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση η αν μόνο ένα από αυτά είναι το επίσημο κέντρο εκπομπής.

Σε λίγο θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά και για το ραδιοφωνικό τοπίο της Σύμης, καθώς και αναφορές (TV & ραδιόφωνο) από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, που κρύβουν και αρκετές εκπλήξεις!  

Τέλος, θα ήθελα να προτείνω στους διαχειριστές την ένωση αυτού του thread με το αντίστοιχο thread της Ρόδου, και την μετονομασία του σε "τηλεοπτικό τοπίο Δωδεκανήσου," καθώς θα υπάρξουν και αναφορές από νησιά όπως την Λέρο και την Κάρπαθο!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #108: Τετ 7 Ιουλ 2010, 22:12 »
Μετά την αναφορά μου για το τηλεοπτικό τοπίο της Σύμης, συνεχίζω με την παρουσίαση του τηλεοπτικού τοπίου της Λέρου, καθώς είχα την ευκαιρία να μείνω για μερικές μέρες στο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Άλιντα.  

Στην Λέρο υπάρχουν δύο κέντρα εκπομπής για την τηλεόραση, ένα στο κλ**** (στο βόρειο τμήμα του νησιού, που καλύπτει την Αγιά Μαρίνα, το Πλάτανο, τα Άλιντα και την περιοχή του αεροδρομίου), και ένα στον Τσιγκούνα, που καλύπτει το νότιο μέρος του νησιού (Λακκί, Παντέλι).  Δυστυχώς η φορητή μου τηλεόραση κάπου εδώ τα "έπαιξε" με αποτέλεσμα να έχω πλήρη αναφορά μόνο για τα κανάλια που εκπέμπουν από το κλ****.  Αναλυτικά έχουν ως εξής:

5 ΕΤ1
24 Alter
27 TV Αιγαίο (Καλύμνου)
29 Κόσμος (Ρόδου)
32 ΝΕΤ
42 Star
48 Σκαϊ
50 Alpha
52 ΕΤ3
57 ANT1
60 Red (Ρόδου)
64 Mega
65 Δ.Τ. (Δημοτική Τηλεόραση Κω)
69 TV12 (τοπικό Λέρου!)

Από Τουρκία υπήρχαν στο 7 το TRT1, στο 55 επίσης το TRT1 και στο 58 το TRT3.  Στο 52, κάτω από την ΕΤ3, εντόπισα με πολύ χαμηλό σήμα κάποιο κανάλι της TRT όταν υπήρχε διακοπή ρεύματος στο βουνό και έκλεισε η ΕΤ3.

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #109: Τετ 7 Ιουλ 2010, 22:38 »
Και μετά από την Λέρο, είχα την ευκαιρία να κάνω ένα γρήγορο σκάλισμα στην φορητή Casio από το πλοίο στα λιμάνια της Καλύμνου και της Κω.  Δυστυχώς, όπως ανέφερα και πριν, η Casio που παρουσίαζε τεράστια προβλήματα και με πολύ προσπάθεια μπόρεσα μετά βίας να σχηματίσω μια λίστα με τα κανάλια που εξέπεμπαν στην Κάλυμνο και στην Κώ.  Η Casio επίσης δεν έχει ένδειξη συχνότητας, και έτσι θα αναφέρω τα κανάλια απλώς με την σειρά που τα εντόπισα.

Κάλυμνος:

VHF: ET1 (μάλλον στο 11)

UHF:
TV12 (Λέρου)
Δ.Τ. Κω (μάλλον απευθείας από Κω στο 25)
Κανάλι 4 (Ρόδου)
ΝΕΤ
TV Αιγαίο (τοπικό Καλύμνου)
Σκαϊ (μάλλον στο 41 σύμφωνα με την επίσημη λίστα συχνοτήτων του Σκαϊ)
Star
Καναλι 4 (Ρόδου)
TV Αιγαίο
Κόσμος (Ρόδου)
Red (Ρόδου)
Δ.Τ. Κω (αυτή μάλλον είναι η τοπική αναμετάδοση)
(μαύρη εικόνα...μάλλον το Alter είναι εδώ καθώς δεν το εντόπισα σε άλλη συχνότητα)
ΑΝΤ1
ΑΝΤ1
Alpha (μάλλον στο 60 σύμφωνα με την επίσημη λίστα συχνοτήτων του Alpha)
Red
Κόσμος
Mega
Star

Κω:

Στην Κω, στο 15λεπτό περίπου που έμεινα στο λιμάνι, είχα μεγάλη δυσκολία να βγάλω τα κανάλια που εκπέμπουν τοπικά, καθώς κάθε φορά που άλλαζα την κατεύθυνση της κεραίας στην φορητή Casio έβγαζα άλλα κανάλια!  Επίσης, υπήρχε πλήθος καναλιών από την Τουρκία (κρατικών άλλα και αρκετών ιδιωτικών, όπως Kanal D, TNT κ.α.) με κρυστάλλινη εικόνα, καθώς η Αλικαρνασσός (Bodrum) είναι ακριβώς απέναντι!  

Τα κανάλια που εντόπισα, λοιπόν, είναι τα εξής:

Δ.Τ. Κω (στο 25)
ΝΕΤ
Αιγαίο (Καλύμνου)
Alpha (στο 30 σύμφωνα με την λίστα συχνοτήτων του καναλιού)
Mega (μάλλον στο 34)
Master (Ρόδου)
TV12 (Λέρου)
ET1
Τηλεαστυ
Κανάλι 4 (Ρόδου)
Δ.Τ. Κω
ΑΝΤ1
ΝΕΤ
Star

Σε δεύτερο σκάλισμα έπιασα και τα ακόλουθα:

Κόσμος (Ρόδου)
Red (Ρόδου)
Omega (Ρόδου)

Δεν εντόπισα το Σκαϊ (εκπέμπει στο 55 σύμφωνα με την λίστα συχνοτήτων του καναλιού)...ίσως να ήταν εκτός λειτουργίας εκείνη την ώρα.

Ακολουθεί παρουσίαση του τηλεοπτικού τοπίου της Καρπάθου!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #110: Τετ 7 Ιουλ 2010, 22:56 »
Συνεχίζω με την παρουσίαση του τηλεοπτικού τοπίου στην Κάρπαθο, και ποίο συγκεκριμένα το τηλεοπτικό τοπίου της πρωτεύουσας του νησιού, Πηγάδια.  Στα Πηγάδια λαμβάνονται κανάλια από δύο κέντρα εκπομπής, ένα στο χωρίο Απέρι και ένα στο χωρίο Όθος, με τα κανάλια που εκπέμπουν από το Απέρι να παρουσιάζουν, σε γενικές γραμμές, ποίο καθαρή εικόνα μέσα στα Πηγάδια.

Γνωρίζω πως υπάρχουν και άλλα τοπικά κέντρα εκπομπής σε διάφορα χωρία του νησιού (Αρκάσα, Όλυμπος, Σπόα, κλπ. άλλα δεν γνωρίζω συχνότητες από εκεί, εκτός από αυτές που αναφέρονται στις επίσημες λίστες συχνοτήτων του Σκαϊ και του Alpha).  Στην δυτική πλευρά του νησιού πρέπει να πιάνουν και κανάλια απευθείας από την Κρήτη, μιας και στο ραδιόφωνο έβγαζα με ευκολία σχεδόν όλους τους σταθμούς του Ηρακλείου και του Λασιθίου, άλλα στην φορητή Casio που ήταν στα τελευταία της δεν εντόπισα κάτι το συγκεκριμένο.

Στα Πηγάδια, λοιπόν, λαμβάνονται τα εξής κανάλια:

21 Κανάλι 4 Ρόδου (Απέρι)
23 ΝΕΤ (Όθος)
25 ΝΕΤ (Απέρι)
27 ΑΝΤ1 (Απέρι, στους 519.00)
28 Ίριδα (Απέρι)
31 ΕΤ1 (Απέρι)
35 ΕΤ1 (Όθος)
39 Mega (Απέρι)
41 ΝΕΤ (με πολύ χαμηλό σήμα, μάλλον απευθείας από τον Προφήτη Ηλία Ρόδου!)
42 ΑΝΤ1 (Όθος)
45 Star (Όθος)
48 Alpha (Απέρι)
52 Mega (Όθος)
54 Σκαϊ (Όθος)
55 Alter (Απέρι???)
57 Star (Απέρι)
60 ΕΤ3 (Όθος, στους 782.75)
62 Alpha (Όθος... έδειχνε μαύρη εικόνα όσες μέρες ήμουν στο νησί)
63 Σκαϊ (Απέρι)
66 ΕΤ3 (Απέρι)

Το 2006 όταν είχα ξαναβρεθεί στην Κάρπαθο υπήρχε και αναμετάδοση του Κρήτη TV στο 50, μάλλον από Όθος μέσω αναμετάδοσης UHF απευθείας από Κρήτη (!) άλλα μάλλον θα έχει σταματήσει.

Από Τουρκία λάμβανα με κακό σήμα το TRT1 στο 33, το TRT Gap στο 36 και το TRT3 στο 40.

Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα κανάλια είχαν πολύ καλό σήμα μέσα στα Πηγάδια με εξαίρεση τα Alpha, Alter και ΕΤ3 (με χιονάκια) και το Ίριδα (που είχε πρόβλημα με το link και με τα χρώματα).

Όπως και με τα άλλα νησιά, θα ακολουθήσει και αναλυτική παρουσίαση του ραδιοφωνικού τοπίου σε λίγη ώρα, και ειδικά από την Κάρπαθο υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #111: Τετ 7 Ιουλ 2010, 23:20 »
Μια γρήγορη αναφορά και στο τηλεοπτικό τοπίο της πόλης της Ρόδου, όπου δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές.  Έχουμε από το Μόντε Σμιθ τα ακόλουθα:

21 Κανάλι 4
22 ΝΕΤ
24 Nova Cinema 1
25 Nova Sports 1
26 Omega
27 ANT1
28 Ίριδα
29 Κόσμος
31 Βουλή
32 ΝΕΤ
34 Star
35 ET1
38 Alter
40 Δ.Τ. Κω
45 902
49 ΕΤ3
53 Mega
56 Θαρρι
57 Red
59 ZDF
62 Alpha
64 Μαϊκ Channel
65 TV Αιγαίο (Καλύμνου)
67 Τηλεαστυ
68 Master
69 Σκαϊ

Αρκετά από τα κανάλια αντιμετώπιζαν προβλήματα παρεμβολών, τουλάχιστον στην περιοχή της Ιξιάς, όπου έμεινα εγώ.  Κάτω από την Δ.Τ. της Κω υπήρχε παρεμβολή από κάποιο Τουρκικό, ίσως κάποιο της TRT.  Το TV Αιγαίο είχε παρεμβολή από το... Red (μάλλον από Προφήτη Ηλία).  Το Τηλεαστυ δεχόταν ισχυρότατη παρεμβολή μάλλον από το Show TV σε σημείο που δεν βλεπόταν!  Αρκετές παρεμβολές δεχόντουσαν και τα κανάλια Κόσμος και Alter.

Τελειώνοντας την παρουσίασης μου για το τηλεοπτικό τοπίο της Δωδεκανήσου, παραθέτω και φωτογραφία από το κέντρο εκπομπής κλ**** της Λέρου που παρέλειψα να ανεβάσω νωρίτερα.

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #112: Τετ 7 Ιουλ 2010, 23:50 »
Σε ΥΠΕΡευχαριστούμε neo (θα εκτιμούσα δεόντως αν μας χάριζες και το μικρό σου όνομα)!
Πραγματικά τα Δωδεκάνησα πλην της Ρόδου και της περσινής αναφοράς του Μάνου από Σύμη ήταν μέχρι τώρα θολό τοπίο!
Καταρχάς για την CASIO τα ξέρω από πρώτο χέρι! Είναι ό,τι χειρότερο να σου μείνει από μπαταρίες, αλλά και η μη ένδειξη συχνότητας είναι επίσης ένα μεγάλο μείον!
Εγώ έχω κάνει μια ψιλοπατέντα κολλώντας δύο αυτοκόλλητα με τις συχνότητες αλλά είναι τόσο κοντινές που είναι πολύ δύσκολο να τις έχεις με ακρίβεια και όλες!
Τώρα για τις αναφορές, τι να πω! :D
Είναι σούπερ όλες, κρίμα όμως που σου έμεινε η CASIO στην Κω, που έχει και το μακράν πλουσιότερο τηλεοπτικό τοπίο! Θυμάμαι το 1997 που πήγαινα πενθήμερη στη Ρόδο και είχα μια δανεική CASIO, πάνω από την Κω γινόταν Ο χαμός και έπιανε μέχρι και το Μακεδονία, σπανιότατο για τότε (και τώρα) στα νησιά!
Ελπίζω όταν ξαναεπισκεφτείς την Κω (γιατί εγώ δεν το βλέπω γτφμ) να κάνεις την αναφορά που θα ήθελες να κάνεις!
Τώρα για τις αναφορές θα τις μελετήσω διεξοδικά!
Με πρώτη ματιά πάντως:
Στην Κάλυμνο έχει δύο βασικά Κ.Ε. το Σύμπετρο στα νότια της πόλης της Κω με τα ισχυρότερα κανάλια (ΑΝΤ1 στο 53) που καλύπτει το ανατολικό μέρος του νησιού και το όρος Λάτρα που καλύπτει το κεντρικό και το δυτικό (Καρδάμαινα, Κέφαλος)! Σίγουρα θα έχει και μικρότερα!
Τώρα το 41 της ΝΕΤ που έπιασες στην Κάρπαθο δεν είναι της Ρόδου αλλά από αλλού, εκείνο είναι στο 42!

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #113: Πεμ 8 Ιουλ 2010, 00:43 »
Βασικά το πρόβλημα με την Casio φαίνεται να είναι ποίο σοβαρό...ακόμα και με φρέσκες μπαταρίες πολλές φορές δεν ξεκινάει, και όταν ξεκινάει συνήθως περνάει από όλα τα κανάλια χωρίς να σταματάει.  Και ενώ στο σκανάρισμα δεν ακουγόταν ήχος μέχρι να σταματήσει σε κάποιο κανάλι, τώρα ακούγεται ήχος όταν κάνει ζάπινγκ.  Με πολλές δοκιμές κατάφερα να κάνω κανονικό ζάπινγκ στην Κάλυμνο και Κω, και πάλι στα γρήγορα καθώς το καταμαράν έμεινε στο κάθε λιμάνι για πολύ λίγη ώρα.

Πάντως πολύ ενδιαφέρον αυτά που ανέφερες για την Κω... έχω πάει άλλες δυο φορές, το 1999 και το 2007, άλλα και τις δύο φορές δεν είχα την δυνατότητα να κάνω κανονικό σκανάρισμα σε τηλεόραση, άλλα μόνο στην Casio και έτσι πάλι έβγαζα τα κανάλια στο περίπου.  Πάντως δεν θυμάμαι να είχα δεί το Μακεδονία TV στην Κώ ποτέ, άλλα ίσως να σταμάτησε πριν από το 1999...εκτός αν πέτυχες τρελό DX!  Μπορώ να σου πω πως το 1999 θυμάμαι να εξέπεμπαν στην πόλη της Κω μόνο τα ΕΤ1, ΝΕΤ, ΑΝΤ1, Mega, A-Sky (πριν γίνει επισήμως Alpha) και η Δημοτική Τηλεόραση (τότε με αναμετάδοση του BBC World!) άλλα ίσως υπήρχαν άλλα κανάλια που δεν πέτυχα με την Casio τότε.  Βεβαίως από τότε υπήρχε και πλήθος καναλιών από την Τουρκία.

Παλαιότερα πρέπει να υπήρχαν και άλλα 2-3 τοπικά κανάλια στην Κω που όμως έκλεισαν το 1998 όταν έγινε το μεγάλο μάζεμα στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.

Το 2007 που είχα ξαναπάει στην Κω είχα πιάσει με την Casio τα ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Mega, ΑΝΤ1, Alpha, Alter, Τηλεαστυ, Κόσμος, Δ.Τ., TV12 και το Σκαϊ.  Δεν νομίζω πως εξέπεμπε το Star (που μέχρι πρόσφατα ήταν σχεδόν ανύπαρκτο στα Δωδεκάνησα) ενώ φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό το δίκτυο των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών του νομού.  

Ελπίζω να ξαναβρεθώ σύντομα στην Κω για να έχω την δυνατότητα να κάνω μια ποιο αναλυτική παρουσίαση του τηλεοπτικού τοπίου εκεί.

Μιχάλης

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #114: Πεμ 8 Ιουλ 2010, 01:11 »
Γεια σου Μιχάλη!!! :D  :D  :D  :D
Μερικές φωτό που έχω βρει (από παλιά) από μερικά Κ.Ε. στα Δωδεκάνησα!

ΣΥΜΠΕΤΡΟ ΚΩ (κλικ στις φωτό για μεγέθυνση)

ΛΑΤΡΑ ΚΩ

ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Για τη Λέρο, το site του ΑΝΤ1 δίνει τρία σημεία εκπομπής! Εκτός από το κλ**** και την Τσικούνα, δίνει και τον Ξηρόκαμπο! Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί μιας και υπάρχει άμεση οπτική εκεί με την Τσικούνα, όμως όντως υπάρχουν κάποιες κεραίες νότια του Ξηρόκαμπου όπως φαίνεται και στη φωτό παρακάτω:

Και φωτό από την Τσικούνα Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #115: Σαβ 10 Ιουλ 2010, 03:37 »
Παράθεση από: "neo11"
Μια γρήγορη αναφορά και στο τηλεοπτικό τοπίο της πόλης της Ρόδου, όπου δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές.  Έχουμε από το Μόντε Σμιθ τα ακόλουθα:

21 Κανάλι 4
...
69 Σκαϊ
Ξέχασα να αναφέρω και το RAIUNO, που αναμεταδίδεται για την πόλη της Ρόδου στο 44.

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #116: Σαβ 14 Αυγ 2010, 14:02 »

αυτο απο ποιο νησι ειναι??
το επιασα χθες στη συρο στο καναλι 65

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #117: Σαβ 14 Αυγ 2010, 14:31 »
Είναι η Δημοτική Τηλεόραση Κω, τώρα από ποιο νησί βγαίνει σε αυτή τη συχνότητα θα σε γελάσω...

Αποσυνδεδεμένος neo11

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #118: Σαβ 14 Αυγ 2010, 20:05 »
Είναι από το κλ**** της Λέρου, μαζί με το TV 12 στο 69, για το οποίο έγινε επίσης αναφορά!

Μην κάνετε παράθεση του αμέσως προηγούμενου μηνύματος!

Αποσυνδεδεμένος bill82

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #119: Δευ 27 Σεπ 2010, 15:35 »
Γύρισα απτο ταξιδάκι μου, απτην όμορφη Κάρπαθο!
επικαιροποίηση του τοπίου στα Πηγάδια
21 Τv 4 (απέρι)
23 νετ (όθος)
25 νετ (απέρι)
27 αντ1(απέρι)
28 ίριδα(απέρι) με πρόβλημα στο λινκ
31 ετ1 (απέρι)
39 μεγκα (απέρι)
42 αντ1 (όθος)
45 σταρ (όθος)
48 αλφα (απέρι)
52 μέγκα (όθος)
54 σκαι (όθος)
55 αλτερ (απέρι)
57 σταρ (απέρι)
60 ετ3 (απέρι)
62 αλφα;μαυρο κ αναζητηση σηματος (όθος)
63 σκαι (απέρι)
66 ετ3 (όθος)
στο χωριό απέρι έβγαλα στη συχνότητα 6 το ρικ1 απο όρος τρόοδος και στο 44 το brt, το ψευδοκρατικό τουρκικό κανάλι της Κύπρου
στο 5,6, 11 το trt 1
στο 30 trt3, στο 47 trt cocuk

στο χωριό Όθος έβγαλα αυτό

δε ξέρω χώρα, στο 6 κ στο 11 vhf και στο 38

στο 21 αυτό

Nile Cinema

στο 33 αυτό

Nile Sport

στο 36 αυτό

στο 46 αυτό με το τρίγωνο και το 1

στο 49 αυτό

μετά στο χωριό Σπόα βλέπουν
25 Μαύρη εικόνα
31 αλφα με χάλια εικόνα
34 ετ1 καμπάνα
44 αντ1 χάλια
45 νετ καμπάνα
52 μέγκα χάλια
58 ετ3 καμπάνα

είναι νοτιοδυτικά του χωριού επίσης βλέπουν και ρικ στο 6 με παρεμβολες με ενα κανάλι που έχει μια κορώνα και τον αριθμό 2

στην περιοχή αρκάσα-φοινίκι βλέπουν
10 αντ1
12 ετ1
23 αλτερ
31 σταρ
38 αλφα
40 ετ3
45 μεγκα
47 νετ
60 σκαι

η κεραία είναι στο σημείο 35 34.11.72 Β - 27 05.14.36 Ε ανάμεσα Λευκός και Φοινίκι, δυτικά του νησιού

Στο νότιο σημείο του νησιού περιοχή αεροδρομίου βλεπουν
26 ετ1
34 μεγκα
37 αντ1
41 νετ
46 ετ3
53 μαυρη εικόνα

(στο gE ειναι εκεί που λέει Κεφαλάς)

* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 04/03/2025 (02:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/03/2025 (02:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην Σκύρο   Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 04/03/2025 (01:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (23:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (23:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (23:23)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (23:01)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (22:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (22:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (22:08)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (22:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (21:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (21:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην Σκύρο   Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (20:34)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην Σκύρο   Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (20:19)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 03/03/2025 (19:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (17:19)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (16:54)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (16:43)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: RFXprt Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (16:12)
* Απ: HellasSat 3 / 4 στις 39°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: Johnathens Φόρουμ: Λήψη HellasSat (39° East) 03/03/2025 (16:01)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (14:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (14:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: electro Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (13:52)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 03/03/2025 (13:15)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κεφαλληνίας & Ζακύνθου)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 03/03/2025 (12:18)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Satmanic Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (12:12)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (12:12)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 03/03/2025 (11:57)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 03/03/2025 (11:56)