Βασικά το πρόβλημα με την Casio φαίνεται να είναι ποίο σοβαρό...ακόμα και με φρέσκες μπαταρίες πολλές φορές δεν ξεκινάει, και όταν ξεκινάει συνήθως περνάει από όλα τα κανάλια χωρίς να σταματάει. Και ενώ στο σκανάρισμα δεν ακουγόταν ήχος μέχρι να σταματήσει σε κάποιο κανάλι, τώρα ακούγεται ήχος όταν κάνει ζάπινγκ. Με πολλές δοκιμές κατάφερα να κάνω κανονικό ζάπινγκ στην Κάλυμνο και Κω, και πάλι στα γρήγορα καθώς το καταμαράν έμεινε στο κάθε λιμάνι για πολύ λίγη ώρα.
Πάντως πολύ ενδιαφέρον αυτά που ανέφερες για την Κω... έχω πάει άλλες δυο φορές, το 1999 και το 2007, άλλα και τις δύο φορές δεν είχα την δυνατότητα να κάνω κανονικό σκανάρισμα σε τηλεόραση, άλλα μόνο στην Casio και έτσι πάλι έβγαζα τα κανάλια στο περίπου. Πάντως δεν θυμάμαι να είχα δεί το Μακεδονία TV στην Κώ ποτέ, άλλα ίσως να σταμάτησε πριν από το 1999...εκτός αν πέτυχες τρελό DX! Μπορώ να σου πω πως το 1999 θυμάμαι να εξέπεμπαν στην πόλη της Κω μόνο τα ΕΤ1, ΝΕΤ, ΑΝΤ1, Mega, A-Sky (πριν γίνει επισήμως Alpha) και η Δημοτική Τηλεόραση (τότε με αναμετάδοση του BBC World!) άλλα ίσως υπήρχαν άλλα κανάλια που δεν πέτυχα με την Casio τότε. Βεβαίως από τότε υπήρχε και πλήθος καναλιών από την Τουρκία.
Παλαιότερα πρέπει να υπήρχαν και άλλα 2-3 τοπικά κανάλια στην Κω που όμως έκλεισαν το 1998 όταν έγινε το μεγάλο μάζεμα στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.
Το 2007 που είχα ξαναπάει στην Κω είχα πιάσει με την Casio τα ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Mega, ΑΝΤ1, Alpha, Alter, Τηλεαστυ, Κόσμος, Δ.Τ., TV12 και το Σκαϊ. Δεν νομίζω πως εξέπεμπε το Star (που μέχρι πρόσφατα ήταν σχεδόν ανύπαρκτο στα Δωδεκάνησα) ενώ φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό το δίκτυο των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών του νομού.
Ελπίζω να ξαναβρεθώ σύντομα στην Κω για να έχω την δυνατότητα να κάνω μια ποιο αναλυτική παρουσίαση του τηλεοπτικού τοπίου εκεί.
Μιχάλης