Και μια μάλλον χαζή για σας ερώτηση:Όταν λέει για το διάστημα ανάμεσα στο δικό μας κι ένα άλλο σημείο διάδοση σημαίνει ότι μας ακούει κι ο άλλος
Λογικά Ναι, VHF, UHF στα CB που παιδεύομαι αν ακούσω πχ από Φιλανδία κάποιοι με ακούν και εμένα, όχι όλοι ανάλογα την περιοχή της χώρας πού έσκασε η διάδοση και το κεραιοσύστημα πού έχει ο καθένας ... αλλά περνάνε και οι δύο μεριές στα CB ( μέρος του SW), VHF, UHF πρέπει να ισχύει το ίδιο και στα FM με την διαφορά πού κοιτάζει η κεραία τι κλίση έχει και ποιά περιοχή της κάθε χώρας θα αφήσει να περάσει... η δύναμη πομπού δεν παίζει τόσο σημασία σε καλή διάδοση, σε οριακή διάδοση εγώ πιστεύω παίζει ρόλο
Περασε ιταλός με 4 βατ με πολύ καλό σήμα σαν να άκουγα κάποιους πού έχουν πάνω απο 50 βατ, και εγώ δοκίμασα 7 και μόλις με ακουσε, σε άλλη χώρα/περιοχή μπορεί να ισχύει το ανάποδο, ειναι ανάλογα πως θα τα φέρει η ιονοσφαιρα, τροπόσφαιρα, F2 layer και όλα αυτά πού επηρεάζουν την διάδοση
Συγχώνευση: Τετ 10 Απρ 2024, 23:06
καλή αρχή, καλές λήψεις σε όλους, εγώ αν και είχα λίγο χρόνο πιαστηκα στον υπνο με τα FM...την επόμενη