Με την ευκαιρία του αποτελεσματος των διαπραγματευσεων με την SEDDIF για το μοίρασμα των συχνοτήτων ο γ.γ. του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Μαγκλάρας τόνισε ότι:
"...δημιουργεί τις συνθήκες εισαγωγής στην τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία 5G και ομαλής μετάβασης της χώρας σε νέες ψηφιακές τηλεοπτικές τεχνολογίες από το 2022 και μετά, όπως προβλέπεται από τον οδικό χάρτη της Ε.Ε.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες τηλεοπτικής εκπομπής, το νέο πλάνο συχνοτήτων της χώρας που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του SEDDIF θα τεθεί σε ισχύ σε 3 έως 5 χρόνια. Θα μεσολαβήσει μεταβατική περίοδος με ταυτόχρονη μετάδοση σε τυπική και υψηλή ευκρίνεια, γεγονός που αυξάνει τις ανάγκες σε φάσμα."
Αυτο σημαίνει ότι από το 2022 θα έχουμε νέο σύστημα On air και ασχετα αν παιξει παράλληλα με το σημερινό θα πρέπει ο καθένας να σκεφτεί την επόμενη μέρα πριν αγοράσει τηλεόραση ή δεκτη.