Επίγειες (παλιές) αναμεταδόσεις δορυφορικών και μη καναλιών
  • Τρι 3 Δεκ 2024, 18:46
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Επίγειες (παλιές) αναμεταδόσεις δορυφορικών και μη καναλιών  (Αναγνώστηκε 63434 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος neoktistos

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2012
  • Τόπος: ΕΔΕΣΣΑ
  • Κωνσταντίνος (Έδεσσα)
    • http://forum.satleo.gr/
Καλησπέρα σας, Χριστός Ανέστη και καλό μήνα.
Μ' αρέσει που ανοίξατε αυτό το θέμα.
Εγώ θέλω να ρωτήσω κυρίως εσάς που κατοικούσατε (και κατοικείτε ακόμη βέβαια) στην ευρύτερη περιοχή
της Κεντρικής Μακεδονίας και πρώτιστα στην Θεσσαλονίκη.
Αν θυμάστε τις συχνότητες που εξέπεμπαν μέσω της ΕΡΤ και της TV100, την περίοδο 1988-1990,
τ' αναλογικά ευρωπαϊκά κανάλια που αναφέρονται κατά καιρούς!
Έχω κάποια στοιχεία στην μνήμη μου και θα τα παραθέσω ευθύς αμέσως, μαζί με τα ελληνικά, την περίοδο 1988-1990!
Όποιος θυμάται καλύτερα από μένα, ας με διορθώσει:

UHF:
21: VRT - Βέροια (1989)
22: Sky (1989-90) - TELE 5 (Μάρτιος 1988, κοντά στις απόκριες), EuroSport (1990)
23: Canal+ (1988 ή 1989 μ' επιφύλαξη)
24: MEGA (02/1990)
25: TOP Channel (1990)
27: Super Channel (1989) - ΕΤ3 (1990)
28: TV5 Europe (1989) - ΙΜΘ (νυν 4Ε - 1990)
29: Sky Channel (1988-89)
30: ΕΤ2 (Από την αρχή που το θυμάμαι)
31: TOP Channel (1991...), ORION (1992...), BEST (1993)
32: RAI UNO (04/1988 - 08/1988), ΑΝΤ1 (01/ 1991)
33: TV100 (1988)
34: Super Channel (1988-89)
35: TVE (1988-90) - Ισπανικό, NEW Channel (1990-1997) - Είχε θέμα με... παρεμβολές από την ΕΤ3, στην περιοχή μου
37: ΕΤ1
38: TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (1988)
40: RTL (1988), * υπήρξαν μέρες που εξέπεμψαν κι άλλα κανάλια στην ίδια θέση, με την ίδια εικόνα, όπως το BBC και το 3sat.
      Επίσης, στην ίδια συχνότητα, είχε πρωτοεκπέμψει καί το EURO Channel (1990) πάνω από το Γερμανικό και μάλιστα είχε
      προβάλει μια ταινία με τον...   Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ (το "Μέχρι τελικής πτώσης", νομίζω).
41: Tele5 (1990), Κανάλι 5 - Του Κουρή (1991)
42: Horizont (1988), Sat1 (11/1989-90), Alfa Δράμας (Ιανουάριος 1990, μου είχε βγει τα Θεοφάνεια απ' ό, τι θυμάμαι που είχε
      χιονίσει εκείνη την ημέρα κι εμφανίστηκε με... οριζόντιες γραμμές, πάνω στο Sat1!
43: COSMO TV (1990) - Θεσσαλονίκη
44: TV5 Europe (1988-89), από το 1990 μέχρι την έναρξη της ψηφιακής τηλεόρασης η TV100.
45: SAT1 (1988-1989), Για κάποιο διάστημα είχα δει "επάνω του" το DUNA TV. -
      Είχε θέμα με... παρεμβολές από την ΕΤ1, στην περιοχή μου από τις 7 το πρωί
46: RAI 2 (1988-89), ΠΕΛΛΑ TV (1989 έως ότου είχε "κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα), TVS - TV Σέρρες (1992- ; )
      ΔΙΟΝ TV - Κατερίνης (1993 έως ; )
47: CNN (1988-90), Euronews (1991 έως ; )
48: ScreenSport (1988-89), RTL2 (1989 για κάποιες ημέρες)
49: RAI UNO (1991-93 ; ) - Είχε θέμα με... παρεμβολές από την ΕΤ2, στην περιοχή μου,
      όταν ξεκίναγε το πρόγραμμα από τις 8 πμ, το ελληνικό κανάλι
50: ΑΡΓΩ  TV (1988-1993)
51: Κανάλι 29 (1991)
52: RAI 2 (1989 - 91), Sat1 (1991-92), West Channel - Κοζάνη (1992- ; )
53: MTV Europe
54: ASTRA (1990-1992) - (Μετέπειτα "ΠΑΝΟΡΑΜΑ TV" - 1992)
55: ΒΕΡΓΙΝΑ TV (1991)
56: ΡΙΚ
57: CENTER (1990), EUROPE ONE (1993)
58: POWER TV (1989 - 1994), είχε αναμεταδώσει το PRO 7 για λίγο χρονικό διάστημα (περίπου 1990-1991)
59: EURO CHANNEL (1992), Είχε θέμα με... παρεμβολές από την ΕΤ2, στην περιοχή μου
60: TIME Channel (1990)
61: TELECITY (1991), * Κάποιες βραδιές, στην ίδια συχνότητα είχα δει δοκιμαστική κάρτα
      από κανάλι των Γιαννιτσών (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ TV)
62: HELLAS 62 (1991-1995)
63: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ TV ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (1990-1996)
64: HOT CHANNEL (1990-1992 Μετέδιδε ξένη μουσική, από τις 9πμ μέχρι 9μμ και μετά 2 με 3 ταινίες την βραδιά)
65: ΚΡΟΝΟΣ TV (1990), που μετονομάστηκε σε "SPACE", με το ίδιο πρόγραμμα (ταινίες).
66: COSMO TV (1990-1992 ; ), η πρώτη συχνότητα του καναλιού.
67: 902 TV (1990 - ; )
68: SCAN (1990 - 95)
69: ΔΙΟΝ (1991-1993), BEST (1993 - 94), FILMNET (1995)

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Ευχαριστούμε για την αναφορά, έγινε μεταφορά στο σωστό νήμα!
Τώρα θυμάμαι αρκετά από όσα αναφέρεις, αλλά και άλλα όπως
04 Horizont
21 Εκεί πιάναμε πάντα το MTV που αρκετά χρόνια μετά έγινε Euronews και το MTV πήγε πρώτα στο 47 και μετά στο 40 με μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μου από την ΕΤ3 από Αριδαία, ώσπου κατέληξε το 1998 στο 43 πριν το ταπώσει οριστικά το Ωμέγα.
22 TV Βέροια, προφανώς ήταν στο 21 εγώ δεν το θυμάμαι εκεί, πάντα το MTV θυμάμαι.
28 Sky και μετά TV5
32 3sat πριν τον ΑΝΤ1
34 tve και το 1993 για λίγο Filmnet
35 raidue για λίγο διάστημα πριν πάει το New Channel
42 Super channel για αρκετό καιρό, είχε τεράστιο πρόβλημα με την ΕΤ2 στην περιοχή μου από Αριδαία.
44 επίσης raidue μετά το 35, και μετά TV5 πριν πάει η TV100 και μας ταλαιπωρήσει με τις παρεμβολές της για 25 χρόνια
45 SAT1 επίσης παρεμβολές στην περιοχή μου από την ΕΤ1
47 CNN, το 1996 πήγε στην 64 πριν σταματήσει
49 Raiuno με παρεμβολή από ΕΤ2 Βίτσι
52 Pro 7

Τα δορυφορικά του Χορτιάτη έρχονταν χάλια στην περιοχή μου, ενώ της ΕΡΤ από Φιλίππειο καμπάνα. Είναι και άλλα που ήδη ανέφερες.
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Έμπειρο Μέλος
  • Κωνσταντίνος (Έδεσσα)
Φίλε μου, MCelliotG, καλά που έγραψες για τις παρεμβολές που υπήρχαν σε μερικά διεθνή από την κρατική κυρίως.
Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι οι συχνότητες ήταν κατά προσέγγιση, λόγω τηλεόρασης που αναφέρω παρακάτω.
Εγώ νόμιζα ότι ήταν από κακή λήψη ή συντονισμό κεραίας ή από υλικό κ.τ.λ.

Να σημειώσω ότι οι αναφορές μου, γινόταν από... ασπρόμαυρη λήψη, τηλεόρασης μάρκας... "HANTAREX" 24",
που περιείχε εκτός των άλλων 6 κουμπιά (το ένα για ν' ανοιγοκλείνει, 5 για κανάλια),
4 κουμπιά που τα 2 ρύθμιζαν την ένταση του ήχου (μπάσο και ένταση), φωτισμό και αντίθεση!

Επίσης, στα κουμπιά των καναλιών, είχα την δυνατότητα να επιλέξω και την μπάντα, όπως για τα UHF (21, 40, 60),
VHF-3 (5, 8, 12) και VHF-1 (2, 3, 4), όπου στο "3" λάμβανα με μεγάλη κεραία το 1ο Κρατικό των Σκοπίων
(TBC ονομαζόταν τότε) και μάλιστα, σ' αυτή την μπάντα, είχα αρκετές διαδόσεις, κυρίως τα καλοκαίρια,
όπως από την Ισπανία το TVE1, το Δανέζικο DR1, το Ρώσικο ORT 1, το Σέρβικο PTB1, ένα Συριανό και κάποιο Ιρανό (SAHAR), ενώ μου έβγαιναν και κάποιο Ελβετικό (νομίζω το Ιταλόφωνο).

Στο VHF-3, θυμάμαι, λάμβανα στο 5 την ΕΤ1, στο 6, το Ράδιο Παρατηρητής,
που αναμετέδιδε το DW και από το 1993 ή το 1994 αν θυμάμαι καλά,
πάντα στο 6, πρωτοεμφανίστηκε ο ΣΚΑΪ.

Επίσης, αν θυμάμαι καλά, για λίγες ημέρες (ή και βδομάδες, δεν γνωρίζω καλά), είχε εκπέμψει
και κανάλι από την Έδεσσα (1989), στο 7 VHF, που απλώς πρόβαλε εικόνα από το κτίριο απ' όπου έκανε την εκπομπή.
Και κάτι τελευταίο, τώρα που το θυμήθηκα:
Στην ίδια συχνότητα (7 VHF), είχε εκπέμψει και το TVS (Από τις Σέρρες, το προανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου),
για 2 χρόνια περίπου (1989-91) και το 1991, είχε εκπέμψει και το ΗΜΑΘΙΑ TV (νομίζω πρώην "VRT")
και μάλιστα θυμάμαι έντονα το τελευταίο, αναμετέδιδε και... εκπομπή του Βασίλη Λεβέντη
(ακόμη και ο ίδιος έρχονταν στο κανάλι και έκανε ζωντανές εκπομπές)!!!

Αποσυνδεδεμένος bill82

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Αθήνα -> Κατερίνη
Είχαμε και το euronews στο 53 πριν έρθει εκει το filmnet.
Το 6 ήταν πάντα καθαρό γιατί εκεί έπαιζε η ΕΤ1 από το Πήλιο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: Κέρκυρα
που ειπατε filmnet τοτε υπηρχε κερκυρα επιγεια, στην αναλογικη tv αν κεντραραμε στα πλευρικα (δεξια ή αριστερα της συχνοτητας) και λιγο πειραγμα την οθονη απο πισω απο το ποντεσιομετρο για το πανω κατω, σχεδον εβλεπες ταινιες καπως καθαρες, καταλαβαινες ανετα την ταινια και εβγαιναν και τα γραμματα, παρολα αυτα καποιες φορες εκανε λιγο πλαινες γραμμες παραμορφωσης...συνηθως το καναμε για τις ακαταλληλες ταινιες που ειχε αργα

• Έμπειρο Μέλος
  • Κωνσταντίνος (Έδεσσα)
Που είπατε Filmnet τότε υπήρχε στην Κέρκυρα, επίγεια, στην αναλογική TV.
Αν κεντράραμε στα πλευρικά (δεξιά ή αριστερά της συχνότητας) και λίγο "πείραγμα" στην οθόνη
από πίσω από το ποτενσιόμετρο για το "πάνω-κάτω".
Σχεδόν έβλεπες ταινίες, κάπως καθαρές.
Καταλάβαινες άνετα την ταινία και "έβγαιναν" και τα γράμματα.
Παρ' όλ' αυτά, κάποιες φορές έκανε λίγο πλαϊνές γραμμές παραμόρφωσης...
Συνήθως το κάναμε για τις "ακατάλληλες ταινίες" που είχε αργά!

Το θυμάμαι, φίλε!
Και η τηλεόρασή μου, είχε εκείνο το "κουμπί" από πίσω!
Είχαμε και το Euronews στο 53, πριν έρθει εκεί το Filmnet.
Το 6 ήταν πάντα καθαρό γιατί εκεί έπαιζε η ΕΤ1, από το Πήλιο.

Θυμάμαι όταν πρωτοεξέπεμψε το FILMNET, ήταν αρχές Οκτώβρη του 1995, ήταν ελεύθερο στην συχνότητα 69
και μάλιστα από τις πρώτες ταινίες που προέβαλε τότε ήταν μια με το... δίδυμο Μπαντ Σπένσερ-Τέρενς Χιλ!
Μετά από λίγες εβδομάδες, άλλαξε συχνότητα και "πήγε" στην "34" και δεν μπορούσα να το παρακολουθήσω
όπως στην αρχή (πολύ... παράσιτο από ΕΤ2 και TELECITY) και λίγο αργότερα (κάποιους μήνες μετά) πήγε στην "53"
μέχρι τον κλείσιμο των αναλογικών μεταδόσεων και τον πρώτο καιρό της ψηφιακής εκπομπής των καναλιών,
εξέπεμψε για κανά δυό χρόνια μαζί με το novasports1 (ως novacinema1 τότε) και το TV5 Monde Europe (Κ.Ε. Χορτιάτης).
Επίσης, νομίζω στα 1998, στην συχνότητα 40, εμφανίστηκε και το SuperSport,
που τα πρωινά (από τις 9πμ αν θυμάμαι έως 3μμ),
υπήρχε το K-TV που αντικαταστάθηκε με το Jetix και απ' ό, τι θυμάμαι,
κάποιο καλοκαίρι, από τις 00:00 έως τις 06:00, στην ίδια συχνότητα με τα παραπάνω κανάλια,
είχε αναμετάδοση ( ; ) το... αισθησιακού περιεχομένου κανάλι "X-Blue",
ενώ με την πρώτη επίσημη δορυφορική μετάδοση (1998), η nova, παρήγαγε τα κανάλια FILMNET, FILMSAT, SUPERSPORT,
μαζί με τα γνωστά διεθνή (Eurosport, Eurosport News, Travel, Animal, National Geographic, Discovery, CNN, Euronews).

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Πω πω βρε παιδιά και εγώ τα θυμάμαι μικρός αυτά εδώ στην Πάτρα ήτανε από το Δασσυλιο το filmnet στο 49,και το Jetix/Supersport στο κανάλι 24.Θυμαμαι να παίζει τα απόγευματα το Supersport και ενώ είχε αγώνες  να βλέπεις την εικόνα και σε κάποια σημεία ας πούμε όταν είχε λευκό φόντο κλπ στεκοντανε η εικόνα και να ακούς παράσιτα βλέποντας αυτήν την παραμορφωμενη  εικόνα που σε κάποια  σημεία κάποιες φορές φαίνονταν κάπως καθαρά όταν στεκονταν.Μου κάνει εντύπωση όμως τώρα που το σκέφτομαι τι διαμόρφωση τι ακριβώς έκαναν στους πομπους και κατάφερνε η NOVA για να κάνει την διαφήμιση της
ώστε να σε προτρεψει τότε να βάλεις δορυφορικό να έχει  σχεδόν σε όλη την χώρα δια μέσου της ΕΡΤ  λογικά πομπους  και να γίνεται κατά αυτό τον τρόπο η λήψη

• Έμπειρο Μέλος
  • Κωνσταντίνος (Έδεσσα)
Ευχαριστούμε για την αναφορά, έγινε μεταφορά στο σωστό νήμα!
Τώρα θυμάμαι αρκετά από όσα αναφέρεις, αλλά και άλλα όπως...
Καλησπέρα, φίλε!
Ξέχασα να σε ρωτήσω, εκείνη την περίοδο, το καλώδιο της κεραίας, που χρησιμοποιούσες, ήταν ομοαξονικό;
Γιατί εγώ, απ' ό, τι θυμάμαι, στην κεραία του πατρικού μου, είχαμε καλώδιο τύπου... πλακέ!

Συνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2020
το "πλακε" ειναι διπολικο 50Ω αν δεν κανω λαθος...

Συγχώνευση: Τρι  3 Μαΐ 2022, 23:24
Το θυμάμαι, φίλε!
Και η τηλεόρασή μου, είχε εκείνο το "κουμπί" από πίσω!Θυμάμαι όταν πρωτοεξέπεμψε το FILMNET, ήταν αρχές Οκτώβρη του 1995, ήταν ελεύθερο στην συχνότητα 69
και μάλιστα από τις πρώτες ταινίες που προέβαλε τότε ήταν μια με το... δίδυμο Μπαντ Σπένσερ-Τέρενς Χιλ!
Μετά από λίγες εβδομάδες, άλλαξε συχνότητα και "πήγε" στην "34" και δεν μπορούσα να το παρακολουθήσω
όπως στην αρχή (πολύ... παράσιτο από ΕΤ2 και TELECITY) και λίγο αργότερα (κάποιους μήνες μετά) πήγε στην "53"
μέχρι τον κλείσιμο των αναλογικών μεταδόσεων και τον πρώτο καιρό της ψηφιακής εκπομπής των καναλιών,
εξέπεμψε για κανά δυό χρόνια μαζί με το novasports1 (ως novacinema1 τότε) και το TV5 Monde Europe (Κ.Ε. Χορτιάτης).
Επίσης, νομίζω στα 1998, στην συχνότητα 40, εμφανίστηκε και το SuperSport,
που τα πρωινά (από τις 9πμ αν θυμάμαι έως 3μμ),
υπήρχε το K-TV που αντικαταστάθηκε με το Jetix και απ' ό, τι θυμάμαι,
κάποιο καλοκαίρι, από τις 00:00 έως τις 06:00, στην ίδια συχνότητα με τα παραπάνω κανάλια,
είχε αναμετάδοση ( ; ) το... αισθησιακού περιεχομένου κανάλι "X-Blue",
ενώ με την πρώτη επίσημη δορυφορική μετάδοση (1998), η nova, παρήγαγε τα κανάλια FILMNET, FILMSAT, SUPERSPORT,
μαζί με τα γνωστά διεθνή (Eurosport, Eurosport News, Travel, Animal, National Geographic, Discovery, CNN, Euronews).

ηταν και στα vhf 8 και 10 αντιστοιχα αν θυμαμαι καλα...
130x100cm σιδερενιο no name αργολιδα...

• SatLeo Legend
Επειδή ήμουν πολύ μικρός δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα η πολύ παλιά κεραία είχε πλακέ καλώδιο, όμως όταν έπρηξα τον πατέρα μου να πάρουμε μία καινούρια μπας και πιάσουμε καλύτερα τα δορυφορικά του Χορτιάτη βάλαμε ομοαξονικό. Πότε ήταν ακριβώς δεν θυμάμαι.

Συνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
υπαρχουν ακομα τα καλωδια για αυτο τα αναφερω...

σορρυ 300Ω τα αναφερει εδω...

Αποσυνδεδεμένος bill82

• SatLeo Legend
Δεν είναι αυτά τα καλώδια που χρησιμοποιούνταν στις τηλεοράσεις. Είχαν περισσότερη μόνωση από πλαστικό με αρκετό πλαστικό   

Αποσυνδεδεμένος chrisk7

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2007
Μιας και το ανοίξατε θα πω για την ιστορία απλά: το filmnet ξεκίνησε τον οκτώβρη του 1994 και αμέσως άρχισε μεταδόσεις ελληνικού πρωταθλήματος από κοινού τότε μαζί με τον σκάι. 3 πομποί στην Αττική και (λογικά) και στη Θεσ/νίκη, ίσως και καμιά Πάτρα. Αυτή ήταν η εμβέλειά του μέχρι το καλοκαίρι του 95. Από κει κι έπειτα. με την απόκτηση όλου του πρωταθλήματος, επέκταση (μ ευθύνη της ερτ που ο νόμος τότε την όριζε ως αποκλειστικό πάροχο μετάδοσης επίγειου συνδρομητικού σήματος) στα μεγάλα τουλάχιστον αστικά κέντρα. Μέχρι και το δεκέμβρη του 99 που ξεκίνησε η νοβα, έβλεπε το 70-75% χοντρικά της ελληνικής επικράτειας, μείνανε όμως στην απ έξω και περιοχές με αρκετό πληθυσμό (π.χ. σητεία κρήτης όπου δεν μπήκε ποτέ επίγειος πομπός, όσοι θέλανε να δούνε τα 2 συνδρομητικά κάνανε ταξίδι μέχρι ιεράπετρα), επίσης στο πήλιο δεν μπήκε ποτέ πομπός με ότι αυτό συνεπάγεται για τις περιοχές που λαμβάνουν αποκλειστικά από κει κι άλλες πολλές περιπτώσεις που δεν έχει και σημασία τώρα πια ν αναφέρουμε.
Εν κατακλείδι, για 5+ χρόνια, ποδόσφαιρα, μπάσκετ και ταινίες α' προβολής κλειδώσανε σε 2 κανάλια που δεν μπορούσε να τα δει ολόκληρη η επικράτεια, η κατάσταση θύμιζε εποχές υενεδ με τις μετακινήσεις κατοίκων με πούλμαν από χωριό σε χωριό για να δουν τον "άγνωστο πόλεμο" ή κάποια άλλη εκπομπή ή αγώνα...
Φυσικά οι διαμαρτύριες άπειρες και έντονες και τελικά μια μεσοβέζικη λύση έδωσε η ερτ που ανέλαβε να μεταδίδει μαγνητοσκοπημένους τους σημαντικότερους αγώνες κάθε αγωνιστικής.....
Μέχρι δλδ την οριστική έλευση της δορυφορικής στη χώρα μας το 99 (ουραγοί φυσικά όπως πάντα) με μικρά κάτοπτρα κι όχι με 3 μετρα, μάλλον μεσαίωνας ήταν όλο αυτό για την επαρχία μιλώντας παρά ανάπτυξη.
Τεσπα, θύμησες όχι και ιδιαίτερα ευχάριστες..
**μήπως ο αντ1 στη θεσ/νίκη εξέπεμψε πιο νωρίς, γιατί 1991 μου κάνει λίγο αργά με την έννοια ότι το μεγκα έβαλε πομπό αρχές του 90 και επίσης υπήρχε ήδη το ραδιόφωνο του αντ1 στην περιοχή.

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
to filmnet εβγαινε δορυφορικα απο καποιον eutelsat στις 25.4Ε που ηταν και αποκλεινων και ηθελες και μια συσκευη να σου κεντραρει συνεχεια το πιατο. Αρτα ξεκινησε εκπομπες ακαρνανικα σουπερσπορτ στο 49 και φιλμνετ στο 60 για λιγο καιρο γιατι ανοιξε η ΕΤ1 στον αινο στο 60 και ετσι πηγε το φιλμνετ στο 54 στα ακαρνανικα. κορφοβουνι επαιζε το φιλμνετ στο 21 και σουπερσπορτ στο 56. στο κορφοβουνι ομως ειχαμε θεμα με το σουπερσπορτ γιατι στο 50 ηταν ο τοπικος art ο παλιος που εκεισε το 1998 και πεταγε σκουπιδια στο 49 και τρελαινε τον αναμεταδοτη στο 56 και δεν μπορουσε να παιξει σωστα το σουπερσπορτ στους αποκωδικοποιητες. γενικα το σουπερσπορτ στο 49 επασχε και απο το μεγκα στο 48 που πεταγε και αυτο σκουπιδια στο 49 και εβλεπες να περναει η μπαρα του τελετεξτ μεσα στο 49 αλλα ευτυχως δε εκανε αυτο προβληματα. καλα το πρωτο καιρο για κανα μηνα που ανοιξαν τα συνδρομητικα ειχε και αλλο προβλημα το σουπερσπορτ στην Αρτα γιατι στο 49 επαιζε η raidue απο βλαχερνα αλλα ευτυχως σε κανα μηνα αυτη την πηγαν στο 64
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Συνδεδεμένος johnpapad24

• SatLeo Legend
Δεν είναι αυτά τα καλώδια που χρησιμοποιούνταν στις τηλεοράσεις. Είχαν περισσότερη μόνωση από πλαστικό με αρκετό πλαστικό   

το ιδιο ακριβως νομιζω ειναι...

αυτο που λες ειχε ξεκαθαρα να κανει με την ποιοτητα και οχι τα χαρακτηριστκα...

Αποσυνδεδεμένος Alexandros Goggakis

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2021
  • Τόπος: Αλεπού, Κέρκυρα, Ελλάδα
Το novacinema 1 που εξέπεμπε στη συχνότητα 30 και το novasports 1 που εξέπεμπε στη συχνότητα 34, έβγαιναν από τον Παντοκράτορα, τους Λιγγιάδες ή από Ακαρνανικά;

Αλέξανδρος από Κέρκυρα

Αποσυνδεδεμένος geoavlonitis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2014
  • Τόπος: Κέρκυρα/Ξάνθη
Παντοκράτορα έως και το 2012 περίπου

Poco X3 Pro

• Έμπειρο Μέλος
  • Κωνσταντίνος (Έδεσσα)
...**Μήπως ο ΑΝΤ1 στη Θεσ/νίκη εξέπεμψε πιο νωρίς;
Γιατί 1991 μου κάνει λίγο αργά, με την έννοια, ότι το MEGA έβαλε πομπό, αρχές του 90 και επίσης,
 υπήρχε ήδη το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 στην περιοχή.

Για τον ΑΝΤ1, θυμάμαι ότι από την πρώτη μέρα που εξέπεμψε (1η Ιανουαρίου 1990)
καί στην Αθήνα (από Χορτιάτη έβλεπα κι εγώ)
το έλαβα, ακόμη κι όταν τις τελευταίες 10 ημέρες του Δεκέμβρη του 1989, είχε δοκιμαστική κάρτα, το έβλεπα κανονικά,
αλλά στην συχνότητα 46, μέχρι το καλοκαίρι του 1990, που μετακόμισε οριστικά στο 32.
Σε αντίθεση με το MEGA, στην Βόρεια Ελλάδα, "εμφανίστηκε" νομίζω στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 1990,
προβάλλοντας Video Clip και διαφημίζοντας τις (πρώτες) σειρές, π.χ. "ΔΙΨΑ" (Ελληνική με τον Βόγλη),
"ΝΤΑΛΑΣ" (η γνωστή Αμερικάνικη σειρά-σαπουνόπερα), το "Κουνγκ-Φου" κ.α.
Το κανονικό πρόγραμμα του MEGA, ξεκίνησε στις 1 Μαρτίου του 1990!

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
mega και ΑΝΤ1 ξεκινησαν ταυτοχρονα καπου οκτωβριο 1990 στα Ακαρνανικα αντεννα στο 31 και μεγα στο 48 και ο αντεννα ηταν η αφορμη να φυγει η ΕΤ2 απο το 31 και να παει στο 30 ο αναμεταδοτης που ειχε στον αστραποκαμμενο στο πετα. Κορφοβουνι ξεκινησαν λιγο αργοτερα. μεχρι να ξεκινησουν τους εβγαζε ο art tv τοτε στο 39 μια τον εναν και μια τον αλλον. οταν ξεκινησε το μεγκα στο κορφοβουνι στο 21 ειχε και ενα θεμα περναγαν δυο μπαρες μεσα στην εικονα αλλα φτιαχτηκε γρηγορα. ο αντενα ξεκινησε λιγες μερες αργοτερα στο 41 αλλα ειχ εθεματα με την πανισχυρη εκπ[ο πή τοτε του μεγκα στηην ιδια συχνοτητα απο αινο και πηγε στο 40 στο κορφοβουνι. αργοτερα θα [πω και για αλλα καναλια εδω στα μερη μου
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος chrisk7

• SatLeo Legend
Για τον ΑΝΤ1, θυμάμαι ότι από την πρώτη μέρα που εξέπεμψε (1η Ιανουαρίου 1990)
καί στην Αθήνα (από Χορτιάτη έβλεπα κι εγώ)
το έλαβα, ακόμη κι όταν τις τελευταίες 10 ημέρες του Δεκέμβρη του 1989, είχε δοκιμαστική κάρτα, το έβλεπα κανονικά,
αλλά στην συχνότητα 46, μέχρι το καλοκαίρι του 1990, που μετακόμισε οριστικά στο 32.
Σε αντίθεση με το MEGA, στην Βόρεια Ελλάδα, "εμφανίστηκε" νομίζω στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 1990,
προβάλλοντας Video Clip και διαφημίζοντας τις (πρώτες) σειρές, π.χ. "ΔΙΨΑ" (Ελληνική με τον Βόγλη),
"ΝΤΑΛΑΣ" (η γνωστή Αμερικάνικη σειρά-σαπουνόπερα), το "Κουνγκ-Φου" κ.α.
Το κανονικό πρόγραμμα του MEGA, ξεκίνησε στις 1 Μαρτίου του 1990!
Υπήρχε ένα βιντεάκι στο youtube με διαφημιστικό σποτ του μεγκα για τη β.ελλάδα που έλεγε ότι ξεκινάει μάρτη-απρίλη του 90 (μάλλον την ημερομηνία που γράφεις). Δυστυχώς δεν προνόησα να το σώσω, το κατέβασε ο χρήστης ή σβήσανε τον λογαρισμό του, ελπίζω στο μέλλον να ξανανέβει. Για τον αντ1 θυμάμαι ότι ακούγοντας τον 97.5 fm σε μια επίσκεψή μου στη δεθ το 90 έπαιζε σποτάκια εκπομπών-ταινιών που θα προβάλλονταν στην τηλεόραση, ήταν σύνηθες τότε και στον 97.1 της αθήνας αλλά και της θεσ/νίκης (που αναμετέδιδε μεγάλο μέρος του 97.1).
Το πιο έντονο στιγμιότυπο που θυμάμαι εκείνο τον πρώτο καιρό των ιδιωτικών ήταν -πάλι τον ίδιο χρόνο- σε διακοπές στην κω και σε μια ταβέρνα έξω απ την πόλη, ένα ισόγειο ουσιαστικά κάπου στη μέση του πουθενά, ο τύπος που την είχε έπιανε όλη τη μπάντα του ν. αττικής, μεγκα, αντ1, νιου τσανελ. κ.29 κλπ. με ικανοποιητική εικόνα και ήχο, δεν ξέρω αν τα κατάφερε με απλή κεραία ή με καμιά δεκαριά ενισχυτές, πάντως τη δουλειά την έκανε και βέβαια προσωπικά είχα μείνει άφωνος απ το αποτέλεσμα! Δυστυχώς στη δυτ.θεσσαλία που έμενα δεν μπόρεσα να το καταφέρω τότε στη μονοκατοικία που καθόμουνα, πολλά τα βουνά τριγύρω απ τον κάμπο, άλλοι όμως που μένανε σε τετραόροφες και πενταόροφες τα βγάλανε, δεν ξέρω αν ήταν από χορτιάτη ή από πάρνηθα όμως.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
Ας γράψω λίγο την αρτινή ιστορία της αρτινής τηλεόρασης και το τι μας προσέφερε από δορυφορικά

1988 ή 1989 (δεν θυμάμαι ακριβώς τη χρονιά) εμφανίστηκε μια εκπομπή στο 39UHF και είχε μια κάρτα σε λευκό φόντο που έγραφε ART TV και από κάτω με μαύρα γράμματα channel. Το λογότυπο ήταν ακριβώς ίδιο με το σημερινό, αλλά τότε το αυθεντικό να το πω έτσι, ήταν λίγο πιο ωραίο και λίγο πιο σουλουπωμένο.
Σε μια φάση άρχισε να αναμεταδίδει το eurosport και μας έκαναν εντύπωση τα ωραία ζωηρά χρώματα που είχε το eurosport, λόγω του PAL συστήματος εκπομπής.
Για ένα μεγάλο διάστημα τα πρωινά, κάπου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13, έβγαινε η κάρτα με το λογότυπο και άκουγες τον art fm με τις ενημερωτικές εκπομπές που είχε το πρωί, και η πιτσιρικαρία τρώγαμε ένα ξενέρωμα, γιατί το πρωί μέχρι τις 10μιση στο eurosport έπαιζε το πρωινό παιδικό πρόγραμμα του αγγλικού sky.
Όταν το eurosport εμφανίστηκε στο 37 από την πρώτη εκπομπή του δήμου, άρχισε τα πειράματα ο art, φέρνοντας μας τα RTL, SAT 1 & MTV. Τα RTL/SAT1 τα έβαζε κάπου το βράδυ μέχρι το πρωί γιατί τότε λαμβάνονταν με καλό σήμα, ενώ το πρωί από τις 9 και μετά γέμιζαν χιόνια και έτσι γύριζε στο MTV.
Το 1990 πέρασαν για λίγο και το MEGA με τον ANT1 μέχρι να μπούνε αναμεταδότες στο Κορφοβούνι για αυτά. Μέχρι το φθινόπωρο 1991 ο ART TV ήταν ένας σταθμός φάντασμα, κυρίως είχε αναμεταδόσεις δορυφορικών, με εμμονή άνοιξη - καλοκαίρι να παίζει πολύ screensport και super channel, ανάλογα που έβαζε το πιάτο ενώ καμία φορά έριχνε καμία κασέτα με ταινία ή βίντεο κλιπ.

Τον Σεπτέμβριο του 1991 ξεκίνησε εκτεταμένες δοκιμαστικές εκπομπές κονσόλας ήχου εικόνας, και τον Φεβρουάριο 1992 άρχισε σιγά σιγά να έχει ένα υποτυπώδες πρόγραμμα, ενώ τα δορυφορικά για ένα διάστημα τα είχε ξεχάσει, παίζοντας τεστ κάρτες με ήχο από το art fm, ενώ Απρίλιο 1992 ξεκίνησε το κανονικό του πρόγραμμα.
Το 1993 για κάποιο λόγο ο τότε ιδιοκτήτης τον άφησε τον σταθμό και τον πήραν αυτοί που τον έχουν μέχρι σήμερα, απλά από το 1993 με 1998 ήταν σαν Arta TV, αλλά αυτοί σιγά σιγά τον κάνανε πιο ζωντανό σταθμό, με εκπομπές και ταινίες, απλά τα πρώτα χρονιά είχε λίγες ώρες πρόγραμμα από 6 μέχρι 12 το βράδυ, αναμεταδίδοντας τις υπόλοιπες ώρες το Italia 1, ενώ από το 1995 που υπήρχε ανταγωνισμός στην αρτινή τηλεόραση, άρχισε να έχει πρόγραμμα και από τις πρωινές ώρες.

Δ.Τ.Α. Δημοτικη Τηλεοραση Αρτας, Αμβρακία TV
Ο Αμβρακία fm κάποτε είχε και ένα αδερφάκι τον Αμβρακία TV. Όλα ξεκίνησαν με μια ''φάρσα'' θα το έλεγα, που έγινε στις 11/03/1992, όταν από κάποιους περισσευούμενους πομπούς από τα δορυφορικά πήραν έναν και τον συνδέσαν με μια amiga που φτιάξανε σε αυτήν μια test card αντίγραφο της Philips PM5544, με ώρα και ημερομηνία πάνω, και να ακούς Αμβρακία fm στην συχνότητα 21UHF μαζί με αυτή τη τεστ κάρτα.
Λίγο κράτησε αυτό και το μαζέψανε γιατί δεν άρεσε και τόσο στους αρμοδίους στην αρχή. Έλα όμως που στον τότε δήμαρχο άρεσε αυτό και ξεκίνησαν σιγά σιγά τις διαδικασίες δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού, οπότε η amiga ξαναζωντάνεψε στις αρχές του 1993, μπαίνοντας στο 47UHF και διώχνοντας από εκεί την raiuno, ενώ μετά από λίγες μέρες επέστρεψε η raiuno και η ΔΤΑ πήγε στο 55UHF, διώχνοντας από εκεί την raidue που πήγε στο 49.
Για σχεδόν ένα χρόνο ήταν μια εκπομπή παίζοντας όλη μέρα Αμβρακία fm, που και τότε είχε πολλές ζωντανές εκπομπές και εναλλάσσονταν κάρτες με χρήσιμα τηλέφωνα, λογότυπα του σταθμού και διάφορες φωτό από την Άρτα.
Κάπου τον Μάρτιο του 1994 ξεκίνησε σιγά σιγά να έχει ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα 3 ωρών από 20 μέχρι 23, ενώ μόλις ξεκίνησε το κανονικό του πρόγραμμα για αρχή ήταν από 19:00 μέχρι το τέλος της ταινίας που έβαζε στις 23:50 μετά το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων, ενώ την υπόλοιπη μέρα είχε τις κάρτες και τον Αμβρακία fm. Είχε δελτία ειδήσεων, μια ενημερωτική εκπομπή, είχε αθλητική εκπομπή για την Άρτα κάθε Δευτέρα και κάθε Παρασκευή, και μουσική εκπομπή την melody που την έκανε ο δικός μας εδώ ο wizzy.
Κάπου καλοκαίρι του 1995 τα μεσημέρια, από 14:00 μέχρι 17:30 έβαζε αναμετάδοση και το MCM, μέχρι που το ανέλαβε ο δήμος, και έβλεπες μετά στην ΔΤΑ να περνάει το euronews τα μεσημέρια, και τα βράδια να βάζει το TVE και κάποια αλλά κανάλια, όπως το eurosport και τα πολωνικά που βγαίνανε στις 13Ε και τη RAI TRE.
Ο σταθμός αυτός έκλεισε την 01/02/1998 με τον κατάπτυστο τότε νόμο Ρέππα, που έκλεινε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας στην Ελλάδα

Και τώρα πάμε στα καλά

ART TV (Αγίας Θεοδώρας) vs ART TV (Arta TV 1993-1998) Αλέξανδρου Ζάρρα. Αυτά τα ονόματα τα έδωσα για να τους ξεχωρίζω και είναι από τα σημεία που βρίσκονται τα στούντιο.
Όπως είπα, πριν το Μάρτιο του 1993 αυτός που ξεκίνησε τον art TV το 1989 για κάποιο λόγο (δεν τον ξέρω), έδωσε τον σταθμό σε αυτόν που τον έχει σήμερα και έγινε μετά Arta TV, και αυτός και πήγε κάτω προς το γήπεδο κοντά στην Αλέξανδρου Ζάρρα.
Ο άλλος μετά σαν να μετάνιωσε, και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει πάλι τηλεοπτικό σταθμό. Για αρχή έβλεπες κάπου το καλοκαίρι του 1994 να εμφανίζεται σε κάποιες συχνότητες μια δυνατή και καθαρή εκπομπή του deutsche welle σε διάφορες συχνότητες, με επικρατέστερη αυτή στα 50UHF.
Πολλές φορές έβλεπες να παίζει και βίντεο κλιπ, ώσπου την άνοιξη του 1995 να 'σου πάλι στις οθόνες μας ο art TV, όχι με το παλιό λογότυπο, αλλά με ένα άλλο πολύ ωραίο με μεγάλα μπλε γράμματα το art με κίτρινο περίγραμμα και κίτρινα γράμματα το TV. 
Όταν έκανε δοκιμαστικές εκπομπές έβγαινε και σε secam και τότε το 1995 ήταν η τελευταία φορά που είδα secam στη τηλεόραση, αυτού και της ΕΤ3. Την άνοιξη του 1995 ξεκίνησε και το κανονικό πρόγραμμα και μπήκε δυνατά με καλές ταινίες, ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές και έβαλε και τον άλλον στην Ζάρρα να μπει και αυτός σε πιο ζωηρό πρόγραμμα γιατί δεν γίνεται ο ένας να έχει φουλ πρόγραμμα και ο άλλος να κάθεται.
Έβλεπες τότε να υπάρχει ένας ανταγωνισμός, πιο πολύ σε αυτούς τους δυο art και δεν μπήκε τόσο πολύ στο χώρο η ΔΤΑ.

Ο art της Αγίας Θεοδώρας ήταν τολμηρός και στις αναμεταδόσεις. Το τι κανάλι πέρασε από αυτόν δεν λέγεται, από mtv - που το εβλεπε μέσω του πακέτου showtime στις 68.5E - τα Movie channel, TV Land, Cartoon Net, VH1, Fashion TV, CMT music, fox sports και δεν συμμαζεύεται.
Και κάπου εδώ ξεκινάνε τα γλέντια, μιας και κάπου το 1996 ο art της Αγίας Θεοδώρας αποφασίζει να βάλει το παλιό του λογότυπο. Αυτό όμως δεν άρεσε στην Αλέξανδρου Ζάρρα και βλέπεις τον arta TV εκεί να αφήνει το λογότυπο με το πορτοκαλί και να φτιάχνει ένα ίδιο με του art αλλά σε χρυσαφί χρώμα.
Μετά του άλλαξε τα χρώματα, έχοντας ανάποδα τα χρώματα από ότι ο Αρτ της Αγίας Θεοδώρας, δηλαδή με μπλε το arta και κόκκινο το TV, και λίγο μετά έκανε κόκκινο το art, μπλε το Α και μπλε το TV. Είχαν πολύ φασαρία αυτοί οι δυο για το λογότυπο, μηνύσεις εξώδικα και δεν συμμαζεύεται.
Όλα αυτά βέβαια τέλειωσαν με τον νόμο Ρέππα, και τις 5/5/1998 το πήρε απόφαση και ο Αρτ της Αγίας Θεοδώρας και τέλειωσε τις εκπομπές με μια κάρτα που έπαιζε για λίγες μέρες και έλεγε "Στην Άρτα δεν αφήνουν να λειτουργούν τηλεοπτικοί σταθμοί τοπικής εμβέλειας''.

Η διαφωνία για τα λογότυπα ήταν ότι όταν πούλησε τον σταθμό στην αρχή ο ένας Γκανιάτσος στον άλλον, ο πρώτος ισχυρίζονταν ότι δεν του πούλησε τα δικαιώματα χρήσης του λογοτύπου, ενώ ο άλλος έλεγε ότι του τα είχε δώσει και αυτά, και αυτή η διαμάχη τελικά κάποια στιγμή έφτασε στο δικαστήριο που είπε ότι και οι δυο μπορούν να έχουν το ίδιο λογότυπο αλλά τότε είχε κλείσει ο art TV της Αγίας Θεοδώρας.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

Αποσυνδεδεμένος chrisk7

• SatLeo Legend
μια μικρή αναδρομή κι από μένα στα αναλογικά δορυφορικά της κεντροδυτικής θεσσαλίας:
το κ.ε. δοβρούτσι το ξεκίνησε η ερτ το 88 με 4 συχνότητες αναμετάδοσης ελεύθερων δορυφορικών, τις 38, 43, 45 και 48. rtl, sat1, eurosport και ρικ αν θυμάμαι καλά ήταν τα κανάλια. Για κάποια φεγγάρια παρουσιάστηκε και το mtv στην 46, δεν ξέρω αν ήταν της ερτ πομπός όμως.
Το καλοκαίρι του 95 ξεκίνησε το φιλμνετ από δοβρούτσι, ένα χρόνο μετά το σουπερσπορτ κι έτσι οι 38 και 45 καλύφθηκαν απ τα συνδρομητικά, ενώ γρήγορα και στις 43 και 48 μπήκανε ετ1 και ετ3 αντίστοιχα για να εξυπηρετούνται οι λαρισαίοι μιας και το κέντρο αυτό εκπομπής μετατράπηκε στο επίσημο της λάρισας με τοποθέτηση πομπών όλων των ιδιωτικών και τοπικών τηλεοπτικών σταθμών. Ουσιαστικά όμως το φιλμνετ ήταν που έκανε τη διαφορά μιας και στο πήλιο δεν είχε μπει πομπός (ούτε και μπήκε ποτέ) κι έτσι η μισή και πλέον λάρισα γύρισε κεραίες στο νέο πλέον βουνό λήψης.
Από κει κι έπειτα γρήγορα η ερτ έβαλε νέες συχνότητες για δορυφορικά τις 40, 42, 53 και 57 πρός αναπλήρωση των προηγούμενων. Εκεί μπήκανε αντίστοιχα το cnn (για λίγο καιρό μέχρι κι αυτό ν αντικατασταθεί απ τη νεοσύστατη βουλή τηλεόραση). το tv5, το ρικ και το γιουρονιουζ. Η 42 μάλιστα μέχρι και την εποχή της περίφημης ερτ ψηφιακής χρησιμοποιούνταν ποικιλοτρόπως κι έτσι το tv5 αρκετές φορές και όταν είχε αγώνες η ερτ σατ (η οποία παραδόξως και περιέργως έδειχνε κύπελλο ποδοσφαίρου και πρωτάθλημα μπάσκετ, δικαιώματα που είχε η νοβα) εξαφανιζόταν και στη θέση του μεταδίδονταν αγώνες! Προφανώς κάποιος μερακλής τεχνικός απ την ερτ λάρισας θα έκανε το κόλπο, όχι πάντοτε όμως.
Αργότερα και ενώ είχε ξεκινήσει το σπορ+ απ το μπουκέτο της ερτ ψηφιακής, πάλι κάποιο χεράκι έκανε τα μαγικά του και το tv5 (που στο μεταξύ έπαιζε και δεν έπαιζε, δεν ασχολούνταν και κανείς να το φτιάξει) πήρε ξανά πόδι και τοποθετήθηκε το σπορ+ όμορφα κι αναλογικά...
*Οι λαρισαίοι κατά γενική παραδοχή ήταν οι πιο προνομιούχοι των δορυφορικών μιας και ο τότε δήμαρχός τους, πέρα απ τα της ερτ, είχε βάλει δικές του κεραίες μικρής εμβέλειας για την πόλη της λάρισας με άλλα κανάλια όπως zdf, super channel, screensport κ.ά. πολλά και διάφορα, επίσης σε στυλ κούβελα στη θεσ/νίκη επιχείρησε να βγάλει και δημ.τηλεόραση, νομίζω όμως μετά από πιέσεις δεν υλοποιήθηκε (είχε πάρει τον εξοπλισμό, στούντιο, παρουσιαστές αλλά δεν ξέρω καν αν πρόλαβε να βγει στον αέρα). Το δημ.ραδιόφωνο υλοποιήθηκε όμως και υπάρχει μέχρι και σήμερα..
**απ τα τοπικά η πιο "φαντεζί" παρουσία κι αυτή που μένει ακόμη και τώρα στη μνήμη των παλιών ήτανε το καρδιτσιώτικο tv cosmos. Σε καθεστώς μάλλον ημινομιμότητας και ημιεπαγγελματισμού (επιεικώς), έβγαινε στην 27uhf, το πρόγραμμά του αποτελούνταν κυρίως από βίντεο κλιπ αγνώστων περισσότερο καλλιτεχνών, εκπομπές παραδοσιακών χορών απευθείας ή μαγνητοσκοπημένες (απείρου κάλλους), προβολές σοφτ ερωτικών ταινιών (όπου αν τύχαινε επίμαχο σημείο καλυπτόταν εκείνη την ώρα με "τετραγωνάκι" ή κάποιο άλλο εφέ από η/υ..), κάποιες σκόρπιες αναμεταδόσεις δορυφορικών, ακόμη και μαγνητοσκοπημένες ειδήσεις από μεγκα (πριν βάλει πομπό στο πήλιο) και διάφορα άλλα. Όταν δεν έπαιζε πρόγραμμα, κάρτα σταθμου με ανακοινώσεις και στα ηχεία ο ραδιοφωνικός cosmos 99,5.
Τοπ στιγμές οι μαγν.μεταδόσεις όλων των αγώνων της αναγ.καρδίτσας καθώς κ η λάιβ αναμετάδοση αγώνα του γιούρο 96 από γιουροσπορτ (όταν η ερτ είχε πένθος λόγω παπανδρέου). Την ίδια "πρωτοβουλία" πήρε και το τρτ..

***Αλήθεια, για να ξαναγυρίσω λίγο στα της ερτ, μου χει μείνει η απορία πως τα καταφέρνανε και δείχνανε στο ερτ σατ αγώνες που τα δικαιώματα τα είχε η νοβα, ακόμα και μετά την έναρξη της νοβα. Στον ίδιο δορυφόρο τον χοτμπέρντ, σε ελεύθερη μετάδοση. Πραγματικά πρέπει να υπήρχαν μεγάλα γατόνια τότε στο ραδιομέγαρο και να κλείνανε τέτοιες συμφωνίες, όσα κι αν τους καταλογίζουμε δεκαετίες τώρα, εδώ υποκλίνομαι. Αν μπορεί και κάποιος γνώστης που εργαζόταν τότε στην ερτ να μας διαφώτιζε, θα ταν ότι καλύτερο.

• SatLeo Legend
Μάθαμε αλήθεια ποιο ήταν το σημείο εκπομπής των δορυφορικών του δήμου;

Αποσυνδεδεμένος chrisk7

• SatLeo Legend
Πρέπει να ήταν το "φρούριο" της λάρισας, αν μπορεί και κάποιος λαρισαίος να επιβεβαιώσει.  :headset

Αποσυνδεδεμένος bill82

• SatLeo Legend
Η κεραια είναι τοποθετημένη ακόμα στον λόφο του μεζουρλου μέσα στο νέο κοιμητήριο της πόλης.

• SatLeo Legend
Ενδιαφέρον, βέβαια είχα την εντύπωση ότι έβγαιναν κάπου προς το ΤΕΙ που είναι και στην ίδια ευθεία με το Δοβρούτσι!

Αποσυνδεδεμένος bill82

• SatLeo Legend
Ναι είναι κοντά στο ΤΕΙ , σχεδόν στην ίδια ευθεία με το Δοβρουτσι .

• SatLeo Legend
Ναι, τη βρήκα!

Αποσυνδεδεμένος chrisk7

• SatLeo Legend
Ενδιαφέρον, βέβαια είχα την εντύπωση ότι έβγαιναν κάπου προς το ΤΕΙ που είναι και στην ίδια ευθεία με το Δοβρούτσι!
Δεν είναι κι απαραίτητο να ναι στην ίδια ευθεια, π.χ. ο δήμος τρικκαίων που χε βάλει κι αυτός τέλη 90ς δυο δορυφορικά, οι κεραίες ήταν στο φρούριο της πόλης, στο παλιό ρολόι, που σε κατεύθυνση είναι ακριβώς αντίθετα απ το δοβρούτσι και το πήλιο.

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
Πάμε τώρα να δούμε τι κανάλια πέρασαν από τα μέρη μας από άλλες περιοχές στην αναλογική εποχή.
Για ένα διάστημα υπήρχε ένας μεγάλος οργασμός καναλιών από γειτονικές περιοχές στα μέρη μας, με βασικό κέντρο εποχής τα Ακαρνανικά.

Γιαννιώτικα κανάλια
Το καλοκαίρι του 1992 εμφανίστηκε στο 38UHF το HXΩ TV. Όλη μέρα έπαιζε MTV, για την ακρίβεια το πρόγραμμά του ξεκίναγε κάπου στις 17:45, παίζοντας μια κάρτα με το σήμα του, και στις 18:00 ξεκίναγε το πρόγραμμα με παιδικά. Κάπου στις 19:00 έβαζε ελληνική ταινία (αυτές τις βιντεοκασέτες με Ταμτάκους, Τσάκωνες κλπ).
Άλλες φορές είχε και άλλες εκπομπές ενημερωτικού χαρακτήρα, μετά ειδήσεις και ή θα είχε εκπομπές ενημερωτικές ή αθλητικές. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί έπαιζε ταινίες β' διαλογής και μετά συνδεόταν με το MTV. Την ώρα που έπαιζε MTV, για κάνα 10λεπτο πέρναγε και κάρτες με διαφημίσεις (υπάρχει και βίντεο στο youtube). Δεν κράτησε όμως πολύ αυτό το κανάλι γιατί κάπου το 1994 εξαφανίστηκε.

Λίγο καιρό μετά που χάθηκε το ΗΧΩ από το 38UHF, εμφανίστηκε στο 39UHF άλλος Γιαννιώτης, το In channel. Αυτό όταν δεν είχε πρόγραμμα, είχε κάρτες με διαφημίσεις και το λογότυπο του σταθμού συν αναμετάδοση του ραδιοφώνου Antenna in, το οποίο έβγαινε στα Γιάννενα στο 93.1 και εδώ κάτω Άρτα, Πρέβεζα κλπ. στο 90.5.
Ήταν ωραίο τηλεοπτικό κανάλι, ξεκίναγε τα μεσημέρια το πρόγραμμά του και το μόνο κακό που είχε είναι ότι στο 39UHF είχαμε τότε τα raidue και eurosport από Βλαχέρνα, αλλά κάποιος είχε κάνει μια μαγκιά και δεν συντόνιζαν ακριβώς στην ίδια συχνότητα και τα δυο, οπότε με λίγο πείραγμα του tuner είχες εικόνα με λίγα παράσιτα, είτε του ένα είτε του άλλου. Ούτε αυτός άντεξε πολύ, γιατί τον Οκτώβριο του 1995 ήταν καθαρή η συχνότητα από τον in και βλέπαμε στην Άρτα μόνο το MCM στο 39.

Πατρινά κανάλια
Το 1993 καλοκαίρι εμφανίζεται στο 32UHF από τα Ακαρνανικά μια τεστ κάρτα με πλέγμα για λίγες μέρες, και μετά πάρε εικόνα από το Super B. Το πρωί αναμετέδιδε RTL ή SAT1 (τα οποία τα λάμβαναν χωρίς χιόνια στα δικά τους κάτοπτρα). Σε αυτό το κανάλι πρωτοείδαμε και το MCM, το οποίο το έβαζαν τα πρωινά Σαββατοκύριακου και για μια ώρα το μεσημέρι σε ένα μουσικό δίωρο εκπομπής που είχε τίτλο «το Super σας ενώνει», με αφιερώσεις που πέρναγαν στην οθόνη.
Το Super b το θυμόμαστε για τα hot τηλέφωνα που έβαζε μετά τις 1 το βράδυ, όπου έκαναν πασαρέλα διαφορά μοντέλα, που κάποιες φορές τα πέταγαν όλα έξω. Σταθερή αξία στα Ακαρνανικά μας κράτησε παρέα μέχρι το αναλογικό switch off το 2012.

Το Teletime εμφανίστηκε κάπου το 1994 στο 61UHF με δυνατό πρόγραμμα για την εποχή του. Εκεί είδα σχεδόν όλα τα επεισόδια του Captain Planet, ενώ πολλές ώρες το πρωί από το 1995 μέχρι τέλη του 1996 αναμετέδιδε το μουσικό MCM. Άντεξε στα Ακαρνανικά όσο άντεξε και αυτό σαν κανάλι πριν κλείσει.

Για ένα διάστημα πέρασε και το Patra TV στο 37UHF, αντικαθιστώντας το Kανάλι 29 που είχε ήδη κλείσει το Σεπτέμβριο του 1993 (πριν γίνει STAR), και βλέπαμε τα πρωινά το Worldnet και το C-SPAN μέχρι που αρχισε να αναμεταδίδει το STAR channel όταν ξεκίνησε πρόγραμμά για λίγες μέρες, και τέλειωσε από τα Ακαρνανικά όταν το STAR τελικά ξεκίνησε αυτόνομες εκπομπές στο 37.

Το 1992 στο 24UHF εμφανίζεται μια κάρτα που είχε ένα ωραίο σήμα, παρόμοιο με το πολύχρωμο παγώνι του NBC και από κάτω έγραφε T.D.E. τηλεόραση Δυτικής Ελλάδας. Μετά από λίγες μέρες χάθηκε, και ξαναεμφανίστηκε στο 27UHF.
Πολύ μπροστά αυτό το κανάλι για την εποχή του, κάθε μέρα είχε πρόγραμμα από τις 10 το πρωί με παιδικά, μουσική, δελτία ειδήσεων και ταινίες ελληνικές και ξένες. Όταν δεν είχε πρόγραμμα, αναμετέδιδε το ΝΒC-Super channel, όπως ήταν τότε, και στη συνέχεια NBC. Για κάποιο λόγο αυτό το κανάλι το έφαγε η παρακμή. Από το 1996 και μετά, το πρόγραμμά του συρρικνώθηκε πολύ, παίζονταν κάθε μέρα 3 ταινίες από 18 μέχρι 24 και όλη την υπόλοιπη μέρα CNBC μέχρι που του πήρε άλλος σταθμός τον αναμεταδότη του στα Ακαρνανικά. Λογικά το 1998 θα έκλεισε μαζί με αλλά κανάλια τότε με το νομό του Ρέππα.

Κάποια άλλη στιγμή θα πω και για αλλά κανάλια εδώ
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
LNB Mti λευκό

* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 03/12/2024 (16:31)
* Απ: Express-AM7 στις 40°E (ex AM 1)  Μέλος: wos12 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 03/12/2024 (16:30)
* Απ: Ανατροπές στην ελληνική τηλεόραση: Ζημίες, streaming και νέα δεδομένα  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 03/12/2024 (15:42)
* Απ: Ανατροπές στην ελληνική τηλεόραση: Ζημίες, streaming και νέα δεδομένα  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 03/12/2024 (15:32)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: ntakas Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 03/12/2024 (14:30)
* Απ: Express-AM7 στις 40°E (ex AM 1)  Μέλος: akaitakis Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 03/12/2024 (12:39)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 03/12/2024 (10:34)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 03/12/2024 (09:07)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (23:39)
* Απ: Ανατροπές στην ελληνική τηλεόραση: Ζημίες, streaming και νέα δεδομένα  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (23:10)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (21:19)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: ShortFoxyMan Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:07)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (19:22)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 02/12/2024 (19:09)
* Απ: Express-AM7 στις 40°E (ex AM 1)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 02/12/2024 (18:56)
* Απ: Express-AM7 στις 40°E (ex AM 1)  Μέλος: wos12 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 02/12/2024 (18:41)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: MitsoulasFm Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 02/12/2024 (18:27)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (18:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (18:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (16:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (16:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (15:30)
* Ανατροπές στην ελληνική τηλεόραση: Ζημίες, streaming και νέα δεδομένα  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (15:22)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 02/12/2024 (13:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (12:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (11:33)