Φίλε μου, MCelliotG, καλά που έγραψες για τις παρεμβολές που υπήρχαν σε μερικά διεθνή από την κρατική κυρίως.
Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι οι συχνότητες ήταν κατά προσέγγιση, λόγω τηλεόρασης που αναφέρω παρακάτω.
Εγώ νόμιζα ότι ήταν από κακή λήψη ή συντονισμό κεραίας ή από υλικό κ.τ.λ.
Να σημειώσω ότι οι αναφορές μου, γινόταν από... ασπρόμαυρη λήψη, τηλεόρασης μάρκας... "HANTAREX" 24",
που περιείχε εκτός των άλλων 6 κουμπιά (το ένα για ν' ανοιγοκλείνει, 5 για κανάλια),
4 κουμπιά που τα 2 ρύθμιζαν την ένταση του ήχου (μπάσο και ένταση), φωτισμό και αντίθεση!
Επίσης, στα κουμπιά των καναλιών, είχα την δυνατότητα να επιλέξω και την μπάντα, όπως για τα UHF (21, 40, 60),
VHF-3 (5, 8, 12) και VHF-1 (2, 3, 4), όπου στο "3" λάμβανα με μεγάλη κεραία το 1ο Κρατικό των Σκοπίων
(TBC ονομαζόταν τότε) και μάλιστα, σ' αυτή την μπάντα, είχα αρκετές διαδόσεις, κυρίως τα καλοκαίρια,
όπως από την Ισπανία το TVE1, το Δανέζικο DR1, το Ρώσικο ORT 1, το Σέρβικο PTB1, ένα Συριανό και κάποιο Ιρανό (SAHAR), ενώ μου έβγαιναν και κάποιο Ελβετικό (νομίζω το Ιταλόφωνο).
Στο VHF-3, θυμάμαι, λάμβανα στο 5 την ΕΤ1, στο 6, το Ράδιο Παρατηρητής,
που αναμετέδιδε το DW και από το 1993 ή το 1994 αν θυμάμαι καλά,
πάντα στο 6, πρωτοεμφανίστηκε ο ΣΚΑΪ.
Επίσης, αν θυμάμαι καλά, για λίγες ημέρες (ή και βδομάδες, δεν γνωρίζω καλά), είχε εκπέμψει
και κανάλι από την Έδεσσα (1989), στο 7 VHF, που απλώς πρόβαλε εικόνα από το κτίριο απ' όπου έκανε την εκπομπή.
Και κάτι τελευταίο, τώρα που το θυμήθηκα:
Στην ίδια συχνότητα (7 VHF), είχε εκπέμψει και το TVS (Από τις Σέρρες, το προανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου),
για 2 χρόνια περίπου (1989-91) και το 1991, είχε εκπέμψει και το ΗΜΑΘΙΑ TV (νομίζω πρώην "VRT")
και μάλιστα θυμάμαι έντονα το τελευταίο, αναμετέδιδε και... εκπομπή του Βασίλη Λεβέντη
(ακόμη και ο ίδιος έρχονταν στο κανάλι και έκανε ζωντανές εκπομπές)!!!