Για τον ΑΝΤ1, θυμάμαι ότι από την πρώτη μέρα που εξέπεμψε (1η Ιανουαρίου 1990)
καί στην Αθήνα (από Χορτιάτη έβλεπα κι εγώ)
το έλαβα, ακόμη κι όταν τις τελευταίες 10 ημέρες του Δεκέμβρη του 1989, είχε δοκιμαστική κάρτα, το έβλεπα κανονικά,
αλλά στην συχνότητα 46, μέχρι το καλοκαίρι του 1990, που μετακόμισε οριστικά στο 32.
Σε αντίθεση με το MEGA, στην Βόρεια Ελλάδα, "εμφανίστηκε" νομίζω στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 1990,
προβάλλοντας Video Clip και διαφημίζοντας τις (πρώτες) σειρές, π.χ. "ΔΙΨΑ" (Ελληνική με τον Βόγλη),
"ΝΤΑΛΑΣ" (η γνωστή Αμερικάνικη σειρά-σαπουνόπερα), το "Κουνγκ-Φου" κ.α.
Το κανονικό πρόγραμμα του MEGA, ξεκίνησε στις 1 Μαρτίου του 1990!
Υπήρχε ένα βιντεάκι στο youtube με διαφημιστικό σποτ του μεγκα για τη β.ελλάδα που έλεγε ότι ξεκινάει μάρτη-απρίλη του 90 (μάλλον την ημερομηνία που γράφεις). Δυστυχώς δεν προνόησα να το σώσω, το κατέβασε ο χρήστης ή σβήσανε τον λογαρισμό του, ελπίζω στο μέλλον να ξανανέβει. Για τον αντ1 θυμάμαι ότι ακούγοντας τον 97.5 fm σε μια επίσκεψή μου στη δεθ το 90 έπαιζε σποτάκια εκπομπών-ταινιών που θα προβάλλονταν στην τηλεόραση, ήταν σύνηθες τότε και στον 97.1 της αθήνας αλλά και της θεσ/νίκης (που αναμετέδιδε μεγάλο μέρος του 97.1).
Το πιο έντονο στιγμιότυπο που θυμάμαι εκείνο τον πρώτο καιρό των ιδιωτικών ήταν -πάλι τον ίδιο χρόνο- σε διακοπές στην κω και σε μια ταβέρνα έξω απ την πόλη, ένα ισόγειο ουσιαστικά κάπου στη μέση του πουθενά, ο τύπος που την είχε έπιανε όλη τη μπάντα του ν. αττικής, μεγκα, αντ1, νιου τσανελ. κ.29 κλπ. με ικανοποιητική εικόνα και ήχο, δεν ξέρω αν τα κατάφερε με απλή κεραία ή με καμιά δεκαριά ενισχυτές, πάντως τη δουλειά την έκανε και βέβαια προσωπικά είχα μείνει άφωνος απ το αποτέλεσμα! Δυστυχώς στη δυτ.θεσσαλία που έμενα δεν μπόρεσα να το καταφέρω τότε στη μονοκατοικία που καθόμουνα, πολλά τα βουνά τριγύρω απ τον κάμπο, άλλοι όμως που μένανε σε τετραόροφες και πενταόροφες τα βγάλανε, δεν ξέρω αν ήταν από χορτιάτη ή από πάρνηθα όμως.