Πάμε τώρα να δούμε τι κανάλια πέρασαν από τα μέρη μας από άλλες περιοχές στην αναλογική εποχή.
Για ένα διάστημα υπήρχε ένας μεγάλος οργασμός καναλιών από γειτονικές περιοχές στα μέρη μας, με βασικό κέντρο εποχής τα Ακαρνανικά.
Γιαννιώτικα κανάλια
Το καλοκαίρι του 1992 εμφανίστηκε στο 38UHF το HXΩ TV. Όλη μέρα έπαιζε MTV, για την ακρίβεια το πρόγραμμά του ξεκίναγε κάπου στις 17:45, παίζοντας μια κάρτα με το σήμα του, και στις 18:00 ξεκίναγε το πρόγραμμα με παιδικά. Κάπου στις 19:00 έβαζε ελληνική ταινία (αυτές τις βιντεοκασέτες με Ταμτάκους, Τσάκωνες κλπ).
Άλλες φορές είχε και άλλες εκπομπές ενημερωτικού χαρακτήρα, μετά ειδήσεις και ή θα είχε εκπομπές ενημερωτικές ή αθλητικές. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί έπαιζε ταινίες β' διαλογής και μετά συνδεόταν με το MTV. Την ώρα που έπαιζε MTV, για κάνα 10λεπτο πέρναγε και κάρτες με διαφημίσεις (υπάρχει και βίντεο στο youtube). Δεν κράτησε όμως πολύ αυτό το κανάλι γιατί κάπου το 1994 εξαφανίστηκε.
Λίγο καιρό μετά που χάθηκε το ΗΧΩ από το 38UHF, εμφανίστηκε στο 39UHF άλλος Γιαννιώτης, το In channel. Αυτό όταν δεν είχε πρόγραμμα, είχε κάρτες με διαφημίσεις και το λογότυπο του σταθμού συν αναμετάδοση του ραδιοφώνου Antenna in, το οποίο έβγαινε στα Γιάννενα στο 93.1 και εδώ κάτω Άρτα, Πρέβεζα κλπ. στο 90.5.
Ήταν ωραίο τηλεοπτικό κανάλι, ξεκίναγε τα μεσημέρια το πρόγραμμά του και το μόνο κακό που είχε είναι ότι στο 39UHF είχαμε τότε τα raidue και eurosport από Βλαχέρνα, αλλά κάποιος είχε κάνει μια μαγκιά και δεν συντόνιζαν ακριβώς στην ίδια συχνότητα και τα δυο, οπότε με λίγο πείραγμα του tuner είχες εικόνα με λίγα παράσιτα, είτε του ένα είτε του άλλου. Ούτε αυτός άντεξε πολύ, γιατί τον Οκτώβριο του 1995 ήταν καθαρή η συχνότητα από τον in και βλέπαμε στην Άρτα μόνο το MCM στο 39.
Πατρινά κανάλια
Το 1993 καλοκαίρι εμφανίζεται στο 32UHF από τα Ακαρνανικά μια τεστ κάρτα με πλέγμα για λίγες μέρες, και μετά πάρε εικόνα από το Super B. Το πρωί αναμετέδιδε RTL ή SAT1 (τα οποία τα λάμβαναν χωρίς χιόνια στα δικά τους κάτοπτρα). Σε αυτό το κανάλι πρωτοείδαμε και το MCM, το οποίο το έβαζαν τα πρωινά Σαββατοκύριακου και για μια ώρα το μεσημέρι σε ένα μουσικό δίωρο εκπομπής που είχε τίτλο «το Super σας ενώνει», με αφιερώσεις που πέρναγαν στην οθόνη.
Το Super b το θυμόμαστε για τα hot τηλέφωνα που έβαζε μετά τις 1 το βράδυ, όπου έκαναν πασαρέλα διαφορά μοντέλα, που κάποιες φορές τα πέταγαν όλα έξω. Σταθερή αξία στα Ακαρνανικά μας κράτησε παρέα μέχρι το αναλογικό switch off το 2012.
Το Teletime εμφανίστηκε κάπου το 1994 στο 61UHF με δυνατό πρόγραμμα για την εποχή του. Εκεί είδα σχεδόν όλα τα επεισόδια του Captain Planet, ενώ πολλές ώρες το πρωί από το 1995 μέχρι τέλη του 1996 αναμετέδιδε το μουσικό MCM. Άντεξε στα Ακαρνανικά όσο άντεξε και αυτό σαν κανάλι πριν κλείσει.
Για ένα διάστημα πέρασε και το Patra TV στο 37UHF, αντικαθιστώντας το Kανάλι 29 που είχε ήδη κλείσει το Σεπτέμβριο του 1993 (πριν γίνει STAR), και βλέπαμε τα πρωινά το Worldnet και το C-SPAN μέχρι που αρχισε να αναμεταδίδει το STAR channel όταν ξεκίνησε πρόγραμμά για λίγες μέρες, και τέλειωσε από τα Ακαρνανικά όταν το STAR τελικά ξεκίνησε αυτόνομες εκπομπές στο 37.
Το 1992 στο 24UHF εμφανίζεται μια κάρτα που είχε ένα ωραίο σήμα, παρόμοιο με το πολύχρωμο παγώνι του NBC και από κάτω έγραφε T.D.E. τηλεόραση Δυτικής Ελλάδας. Μετά από λίγες μέρες χάθηκε, και ξαναεμφανίστηκε στο 27UHF.
Πολύ μπροστά αυτό το κανάλι για την εποχή του, κάθε μέρα είχε πρόγραμμα από τις 10 το πρωί με παιδικά, μουσική, δελτία ειδήσεων και ταινίες ελληνικές και ξένες. Όταν δεν είχε πρόγραμμα, αναμετέδιδε το ΝΒC-Super channel, όπως ήταν τότε, και στη συνέχεια NBC. Για κάποιο λόγο αυτό το κανάλι το έφαγε η παρακμή. Από το 1996 και μετά, το πρόγραμμά του συρρικνώθηκε πολύ, παίζονταν κάθε μέρα 3 ταινίες από 18 μέχρι 24 και όλη την υπόλοιπη μέρα CNBC μέχρι που του πήρε άλλος σταθμός τον αναμεταδότη του στα Ακαρνανικά. Λογικά το 1998 θα έκλεισε μαζί με αλλά κανάλια τότε με το νομό του Ρέππα.
Κάποια άλλη στιγμή θα πω και για αλλά κανάλια εδώ