Δέκτες MPEG2 / MPEG4 (ερωτήσεις, αναφορές προβλημάτων)
  • Πεμ 6 Φεβ 2025, 21:02
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Δέκτες MPEG2 / MPEG4 (ερωτήσεις, αναφορές προβλημάτων)  (Αναγνώστηκε 51806 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος civil78

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2009
    • http://www.greektvsubs.gr
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #60: Παρ 25 Δεκ 2009, 10:26 »
Λογικά εφόσον ο Dedalos αναφέρει ότι κάνουν δοκιμές αυτήν την στιγμή κάποια στιγμή θα βγουν στην αγορά αυτές οι συσκευές. Κάπου όμως είχα διαβάσει ότι υπάρχει μια που έχει τέτοιο σήμα για αυτό το ρώτησα.

Πάντως καλό θα ήταν να υπάρχει μέρος στην σελίδα της Digea με συμβατές συσκευές, είτε αυτές είναι τηλεοράσεις είτε settop box με διαχωρισμό για το ποιες αντέχουν Mpeg-4 HD ή απλό Mpeg-4 SD.

Και επειδή λογικά θα κατακλυστείτε από συσκευές και θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε για να μην υπάρχει καμία αδικία λόγω χρονοκαθυστέρησης ίσως να βάζετε 2 λίστες, μια από τις συσκευές που πήραν έγκριση και μια από αυτές που έχουν κατατεθεί προς έγκριση.

Έτσι οι εταιρίες που θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους να έχουν ένα μέρος αναφοράς γιατί τα 3 και πλέων χρόνια της ψηφιακής ΕΡΤ έχει πουληθεί πολύ stock Mpeg-2 στην Ελλάδα. Γενικά έχουμε γίνει η μπανανιά του παγκοσμίου stock Mpeg-2 από τους αετονύχηδες που πουλάνε όσο όσο για να ξεπουλήσουν…

Αποσυνδεδεμένος dedalos73

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2009
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #61: Παρ 25 Δεκ 2009, 10:46 »
Παράθεση από: "denis1276"
Υπάρχουν δηλαδή αποκωδικοποιητές με το σήμα Digea; Που αναγράφεται αυτό το σήμα; Έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά;

Νομίζω μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 που έχουν επάνω το sticker.. αλλά υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι έχουν περάσει την πιστοποίηση και έχουν αντίστοιχο έγγραφο από την εταιρία μας...
[/color]

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #62: Παρ 25 Δεκ 2009, 17:30 »
Λέτε να  βάλουν  και "καπέλο" στην τιμή λιανικής πώλησης εξαιτίας τέτοιου sticker (Digea Compatible) !!!   :roll:
Ούτε να το σκεύτομαι δεν θέλω γιατί θα βρίσω άσχημα χρονιάρες μέρες ! :evil:

Αποσυνδεδεμένος denis1276

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2009
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #63: Σαβ 26 Δεκ 2009, 13:11 »
Παράθεση από: "dedalos73"
Νομίζω μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 που έχουν επάνω το sticker.. αλλά υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι έχουν περάσει την πιστοποίηση και έχουν αντίστοιχο έγγραφο από την εταιρία μας...

Θυμάσαι μάρκα ή μοντέλο; Τιμές;Σκέφτομαι να πάρω Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Γενικά ενδιαφέρομαι μόνο για SD γιατί οι τηλεοράσεις μου δεν υποστηρίζουν HD.

Αποσυνδεδεμένος tsalk

• Νέο Μέλος
  • *
  • Τόπος: ΒΕΡΟΙΑ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #64: Κυρ 27 Δεκ 2009, 15:47 »
δεν είναι άσχημος ο δέκτης και η τιμή του είναι πολύ δελεαστική.
Εγώ πάντως έχω πάρει Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε και μέχρι στιγμής από τα ψηφιακά της ΕΡΤ είμαι ευχαριστημένος από την λήψη όσο και από τις PVR δυνατότητες που έχει.
Περιμένω και την digea στις 14-1 για να έχω και πιό ολοκληρωμένη άποψη

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #65: Κυρ 27 Δεκ 2009, 16:57 »
Το θέμα είναι αν παρουσιάζει κολλήματα κλπ.
Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και φοβάμαι μήπως παίζει τίποτε με την ποιότητα κατασκευής.

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #66: Δευ 28 Δεκ 2009, 17:19 »
Μόλις πήρα τον ίδιο δέκτη (SD 1000) έχω μια απορία: στο τηλεκοντρόλ τα πλήκτρα P+ και P-  αλλάζουν κανάλια ? εμένα δεν κάνουν τίποτα και φοβάμαι ότι έχω ελαττωματικό τηλεκοντρόλ.

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξω κανάλια είναι το up/down στο κυκλικό μενού (γύρω απο το κουμπί "ΟΚ")

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #67: Δευ 28 Δεκ 2009, 21:05 »
Θα σου πω τι συμβαίνει σε εμένα με ένα αποκωδικοποιητή Mpeg2 της πλάκας. Όλα τα κανάλια του Mpeg2 τα βγάζει στο κανάλι 0. Σαν να είναι ένα "μπουκέτο".
Και σε εμένα δεν αλλάζει κανάλι από το Ρ+- γιατί πολύ απλά όλα βρίσκονται στο ίδιο κανάλι αλλά με το Up/Down.
Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο γιατί τον συγκεκριμένο τον έχω στο εξοχικό.
Επίσης αν παίξεις πολύ μαζί του κολλάει.
Στο σπίτι με ενσωματωμένο δέκτη στην τηλεόραση τα κανάλια μπαίνουν κανονικά σε ξεχωριστά θέσεις 1, 2, 3 κλπ.
Αν μπορείς ανέβασε καμιά φώτο από το μενού και τις ρυθμίσεις γιατί ο συγκεκριμένος με ενδιαφέρει.
Πες μας τις εμπειρίες σου από την χρήση του.

Αποσυνδεδεμένος civil78

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #68: Δευ 28 Δεκ 2009, 21:47 »
Μισό λεπτό γιατί νομίζω ότι κάτι έχεις καταλάβει λάθος.

Όταν εννοείς κανάλι 0 (ή κανάλι AV σε μερικές TV) φυσικά εννοείς το κανάλι 0 της τηλεόρασης και όχι του αποκωδικοποιητή. Έτσι δουλεύουν όλοι οι εξωτερικοί αποκωδικοποιητές που συνδέονται είτε στην θήρα HDMI είτε μέσω SCART.

Φυσικά ο χειρισμός των καναλιών γίνεται μέσω του τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή και ο χειρισμός του ήχου μέσω του τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης (αν και μερικά μπορούν να αλλάξουν και την ένταση που δίνουν στο scart.)

Υ.Γ. Μην βγάζουμε κάτι σκάρτο επειδή δεν το καταλαβαίνουμε. Κάπου είχα είχα διαβάσει ένα πολύ πετυχημένο κόμικ, που ταιριάζει γάντι σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν από καιρό που έλεγε ο ένας στον άλλον «Άσε φιλέ μου έβλεπα ένα όνειρο που όλα λειτουργούσαν τέλεια», του απατάει ο φίλος «Καλά και δεν χαίρεσαι» και λέει αυτός «Μα και που θα ρίχνω το φταίξιμο για όλες τις Μ*** που κάνω».  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #69: Δευ 28 Δεκ 2009, 22:52 »
εννοώ το P- και P+ του τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή προφανώς...

Υπόψιν είμαι Θεσσαλονίκη οπότε αναφέρομαι στα ERT Digital για την ώρα... δεν ξέρω αν πρέπει να τον επιστρέψω ή αν απλά πρόκεται για θέμα της ERΤ...

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #70: Δευ 28 Δεκ 2009, 23:00 »
Κάποιοι δέκτες το P+/P- δεν το έχουν για το πρόγραμμα αλλά για το PAGE δηλαδή για τις σελίδες του EPG.

Tα κανάλια δηλαδή αλλάζουν με τα βέλη στο κυκλικό (με το OK κέντρο) όπως αναφέρθηκε.

Αποσυνδεδεμένος civil78

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #71: Δευ 28 Δεκ 2009, 23:00 »
Για την περίπτωση του denis1276 μιλούσα γιατί προφανώς εννοεί το AV channel, δηλαδή το κανάλι που συντονίζεται με εξωτερικές πηγές όπως το SCART.

Όσο για την περίπτωση σου, αν το manual αναφέρει ρητός ότι χρησιμοποιούνται τα κουμπιά αυτά σαν αλλαγή καναλιών στον αποκωδικοποιητή και όχι σαν 2η λειτουργία όπως χειρισμό άλλων συσκευών τότε ναι καλό θα ήταν να το πας πίσω για αλλαγή γιατί μπορεί αυτό να φαίνεται σχετικά ασήμαντο μιας και υπάρχει εναλλακτικός τρόπος, αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να σου βγάλει μελλοντικά αν είναι ελαττωματική παρτίδα. Αν και το θέμα ίσως είναι μονό του τηλεκοντρόλ και όχι της συσκευής.

Μια ερώτηση. Όταν πατάς το P+ - και το κατευθύνεις στην τηλεόραση, αναβοσβήνει κανένα λαμπάκι στην TV (συνήθως οι τηλεοράσεις όταν δέχονται υπέρυθρο σήμα αναβοσβήνουν ένα λαμπάκι) αν όχι τότε ίσως είναι θέμα του τηλεκοντρόλ μόνο, δηλαδή η μη σωστή λειτουργία του χειριστηρίου.

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #72: Δευ 28 Δεκ 2009, 23:10 »
Το λέει το manual του πλαισίου γιαυτό ήθελα να το επιβεβαιώσω με κάποιον άλλον (αν κάποιος έχει τον αποκωδικοποιητή ας μας πει). Δείτε το manual.

Επίσης τα πλήκτρα λειτουργούν αφού κάνουν page up/down στο teletext/epg.

Τέλος τα κανάλια της ερτ τα έχει βάλει στο 891-895 (είναι και ένα της εκκλησίας εδώ στη Θεσ/κη)

Αποσυνδεδεμένος civil78

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #73: Δευ 28 Δεκ 2009, 23:13 »
Ε τότε πάνε το πίσω ολοταχώς. Πιθανόν να είναι θέμα του λογισμικού του αποκωδικοποιητή και αν είναι γενικό άστα να πάνε...

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #74: Δευ 28 Δεκ 2009, 23:14 »
Στο Αγγλικό manual γράφει το ίδιο ή τους ξέφυγε στην μετάφραση όπως συνηθίζετε στην Ελλάδα?

• Νέο Μέλος
  • *
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #75: Τρι 29 Δεκ 2009, 00:06 »
Παράθεση από: "civil78"
Για την περίπτωση του denis1276 μιλούσα γιατί προφανώς εννοεί το AV channel, δηλαδή το κανάλι που συντονίζεται με εξωτερικές πηγές όπως το SCART.

Όχι δεν εννοώ το κανάλι 0 της τηλεόρασης.
Εξάλλου το scart συνήθως το αναπαριστούν με ένα βελάκι κάπως έτσι ->
Στον αποκωδικοποιητή που έχω (δεν θυμάμαι το όνομα γιατί τον έχω στο εξοχικό και τον χρησιμοποιώ μόνο όταν πάω εκεί) μου έβαλε όλα τα κανάλια της ψηφιακής ΕΡΤ στο κανάλι 0 του αποκωδικοποιητή.
Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή:
Δηλαδή αν πατήσω από το τηλεκοντρόλ 1, 2, 3 κλπ δεν δείχνει τίποτε.
Αν πατήσω Ρ+- επίσης μετακινείται στα 1, 2, 3 κλπ αλλά πάλι τίποτε.
Αν πατήσω το 0 μου δείχνει κανονικά κάποιο κανάλι και πατώντας τα βελάκια UP/DOWN μου μεταφέρει από το ένα κανάλι στο άλλο κανονικότατα.

Στην τηλεόραση που έχω με ενσωματωμένο δέκτη όλα δουλεύουν κανονικά.

Αποσυνδεδεμένος hercoulis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #76: Τρι 29 Δεκ 2009, 10:49 »
Παράθεση από: "ilias_l"
Επίσης τα πλήκτρα λειτουργούν αφού κάνουν page up/down στο teletext/epg.

Τέλος τα κανάλια της ερτ τα έχει βάλει στο 891-895 (είναι και ένα της εκκλησίας εδώ στη Θεσ/κη)
Δεν τον έχω το δέκτη αλλά κάνε το εξής:
πήγαινε στο μενού κάπου θα έχει για χώρες λειτουργίας του δέκτη και άλλαξε το σε χώρες ανατολικης ευρώπης
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #77: Τρι 29 Δεκ 2009, 12:50 »
Μπα ούτε αυτό δούλεψε.

Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το επιστρέψω. Αλλά μπορεί να είναι και φυσιολογικό οπότε  αν κανείς πάρει το ίδιο (SD-1000) ας μας πει τι παίζει με τα κανάλια της ERT και το P+/P-. Αν είναι φυσιολογικό είναι λίγο ενοχλητικό πάντως...

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #78: Τρι 29 Δεκ 2009, 13:01 »
Δεν απάντησες. Το Αγγλικό manual το έχεις?

Σε αρκετούς δέκτες το P+/P- χρησιμοποιήτε για paging και δεν αναφέρετε στο program όπως γινόταν παλαιότερα. Έτσι είναι προγραμματισμένο.

Τα κανάλια σε αυτούς τους δέκτες αλλάζουν από τα βέλη (κυκλικό).

Αποσυνδεδεμένος hercoulis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #79: Τρι 29 Δεκ 2009, 13:14 »
Μπα ούτε αυτό δούλεψε.

Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το επιστρέψω. Αλλά μπορεί να είναι και φυσιολογικό οπότε  αν κανείς πάρει το ίδιο (SD-1000) ας μας πει τι παίζει με τα κανάλια της ERT και το P+/P-. Αν είναι φυσιολογικό είναι λίγο ενοχλητικό πάντως...

τα νουμερα απο τα κανάλια δε τα άλλαξε?
φυσικά σου ζήτησε σκανάρισμα ξανά έ?
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #80: Τρι 29 Δεκ 2009, 13:20 »
Παράθεση από: "ntwrk24"
Δεν απάντησες. Το Αγγλικό manual το έχεις?

Σε αρκετούς δέκτες το P+/P- χρησιμοποιήτε για paging και δεν αναφέρετε στο program όπως γινόταν παλαιότερα. Έτσι είναι προγραμματισμένο.

Τα κανάλια σε αυτούς τους δέκτες αλλάζουν από τα βέλη (κυκλικό).

Δεν υπάρχει αγγλικό manual μιας και ο δέκτης φέρει την επωνυμία turbo-x του πλαισίου. Μάλλον όπως τα λες είναι (φυσιολογικό). Είναι ενοχλητικό αλλά αν δεν είναι ελαττωματικός τότε δεν θα τον αλλάξω.

Επίσης ναι, ξανασκανάρισε τα κανάλια.

Αποσυνδεδεμένος Diginoob

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2007
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #81: Τρι 5 Ιαν 2010, 00:21 »
Μπα ούτε αυτό δούλεψε.

Αγόρασα κι εγώ σήμερα τον δέκτη αυτόν για την πιο παλιά τηλεόραση και αναφέρεται και σε 'μένα το P+/P- στα pages. Δεν αλλάζει τα κανάλια παρά μόνο από τα βελάκια. Στον αποκωδικοποιητή FUNAI που πήρα για την HD Ready τηλεόραση λέει στο τηλεκοντρόλ "Page +" και "Page -", οπότε είναι κάτι συνηθισμένο μάλλον αυτό.

Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι το τηλεκοντρόλ για το SD-1000 (ή μπορεί να φταίει και ο αποκωδικοποιητής, δεν ξέρω) είναι λίγο ελαττωματικό και πατώντας ένα κουμπί μια φορά, αυτό συμπεριφέρεται λες και κάποιος το πατάει συνέχεια και να σταματάει τυχαία σε επιλογή που δεν θέλω. Αποτέλεσμα να μην μπορώ να ρυθμίσω καν τον αποκωδικοποιητή, όπως έπιασε τα κανάλια τα έπιασε και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Θα το πάω πίσω!  :evil:

EDIT: Να σημειωθεί ότι το κουτάκι από τον tuner του Πλαισίου πάνω είχε και αυτοκόλλητο "Digea Compatible". Όμορφο είναι!

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #82: Τρι 5 Ιαν 2010, 00:29 »
μου το έκανε και εμένα μια φορά αυτό με το τηλεκοντρόλ όταν είχα συνδεδεμένο USB disk.Mετά από πλήρες reboot (αφαίρεση απο πρίζα και επανεκκίνηση χωρίς το USB) δεν το ξανα έκανε.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος. Η ποιότητα εικόνας είναι αρκετά καλή αν και φένεται ότι είναι ενας πολύ φτηνός δέκτης (το software είναι πολύ φτωχό, το hardware φαίνεται καλό).

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #83: Τρι 5 Ιαν 2010, 01:51 »
εγω δεν θα αγοράσω δέκτη. Θα αγοράσω DVB-T2 compatible τηλεόραση οταν αυτές γινουν διαθέσιμες στην αγορά.

Για την Digea, το μπασταρδεμένο φορμάτ DVB-T MPEG4 ειναι η αιχμή της τεχνολογίας.  Για το BBC και την Freeview, την TNT, το ZDF και το ARD, η αιχμή της τεχνολογίας ειναι το DVB-T2 και ΗΔΗ σπάνε το κεφάλι τους πως θα χωρέσουν τα διαφορετικής κατανομής και διαμόρφωσης κανάλια ανάμεσα στα ήδη υπάρχοντα DVB-T (το σωστό, το mpeg2, και οχι το κουλουβάχατο ημίμετρο που οι ντόπιοι καναλάρχες λύσσαξαν να προσφέρουν με αντίτιμο το αυτοκολλητάκι.

Μηηην στενοχωριέστε. Μόλις το Switchover κλείσει χρόνο και γεμίσουν με τους 2ους δεκτες που θα αγοράσετε, γιατι σταθήκατε κορόιδα και αγοράσατε τηλεόραση με "ενσωματωμένη επίγεια"... αλλά στάνταρ και όχι μπάσταρδη, τότε θα σας βάλουνε με το καλό να αγοράσετε και 3ο με την σειρά δέκτη, γιατι θα "πρέπει να εκμεταλλευτουμε σωστά τον σπάνιο εθνικό πόρο των ραδιοσυχνοτήτων, να σας προσφέρουμε ακόοομα περισσότερες μπουρδες....εεε... επιλογές, και θα πρέπει να αλλάξετε για ακόμα μια φορά δέκτη, γιατί ο παλιός δεν θα υπόστηρίζει την νέα διαμόρφωση. Τι ειπατε; και το DVB-T εχει mpeg-4, αρα θα βλέπετε? ΟΟΟΧι, φίλε μου, εχει άλλη κωδικοποίηση, άλλη μορφή πακέτου, άλλη διαμόρφωση εκπομπής. Οχι , φίλε μου, ΔΕΝ θα βλέπετε.
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος civil78

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #84: Τρι 5 Ιαν 2010, 01:54 »
Παράθεση από: "Γιάννης Μακρής"
εγω δεν θα αγοράσω δέκτη. Θα αγοράσω DVB-T2 compatible τηλεόραση οταν αυτές γίνουν διαθέσιμες στην αγορά.

Ερώτηση, οι DVB-T2 δέκτες είναι συμβατοί με το DVB-T?

Και 2ο.. πιστεύεις ότι στο Ελλαδιστάν θα πάμε ποτέ  σε DVB-T2 (το χρειαζόμαστε?)

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #85: Τρι 5 Ιαν 2010, 02:09 »
Λογικά ναι, θα ειναι συμβατοι.

για το 2ο, εδω ηταν απορίας άξιο αν θα πάμε ποτέ σε DVB το 2004.

τι να πείς.

Αν το χρειαζόμαστε?

η τουρκία δεν το χρειάζεται κάν. Οι ανθρωποι ειδαν απο το 1990 το πρόβλημα του φρικτού ανάγλυφου της περιοχής τους, πεταξαν ενα δορυφόρο, στειλαν δια νόμου τα κανάλια σε αυτόν, και η αλήθεια ειναι οτι δεν την χρειάζονται.

Εμεις, αντίθετα, καιμε ρευματα της τάξεως των δεκάδων μεγαβάτ στα δεκάδες κέντρα εκπομπής, αυξάνοντας την ρήτρα μας κατα κιότο (τα λεφτά που πρέπει να πληρώνει για περιβαλλοντικά τέλη η ΔΕΗ), σε βαθμό που την πληρώνουν... τα καντήλια των τάφων που εχουνε ρολόι,  εικόνα δεν αποκτήσαμε ποτέ σωστή (οι τουρκοι απο το 98 δεν χάνουνε ουτε πιξέλ), πέσαμε σαν λιμπισμένοι να αγοράσουμε (κουνια που μας κουναγε) ψηφιακους δεκτες για να ειμαστε ετοιμοι να δουμε εικόνα της προκοπης μόλις αυτή γίνει διαθέσιμη, και εγω τώρα καλουμαι να πετάξω την φορητη μου 7'' τηλεορασουλα με ενσωματωμένο DVB-T, τα 3 set-top box μου, το πεδιόμετρό μου που εχει dvbT-mpeg2, την τηλεόραση της πεθεράς μου που ακόμα πληρώνει δόσεις, την τηλεόραση του αδερφου μου που επισης ακόμα πληρώνει, 2 κολλητοι μου επίσης απο 2 δεκτες εκαστος, ενα settop box και μια τηλεόραση, φίλος επιχειρηματίας εχει φορτωθεί 15 κομμάτια των 60 ευρώ περιμένοντας την ΕΡΤ που ακοοοοομα δεν ανοιξε,

βρε δεν μας παρατάνε λεω γω, την εχουμε ανάγκη, αλλά σε λίγο σε πείσμα του Δαιδάλου ΘΑ ΒΓΩ να φωνάζω "παρανομήστε για τα θεάματα, αφου δεν εχετε λεφτά ουτε για τον άρτο....."

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ, με τους τόσους φόρους, με τα τέλη κυκλοφορίας στα υψη των ιμαλάιων, με την ανεργία να καλπάζει, με την ολική έλλειψη παραγωγής πλούτου στην χώρα, αλλά νομίζουν οτι ο κόσμος εχει λεφτά να πληρώσει 65ρες ανα τηλεόραση για  να βλέπει τις μπουρδες τους.

την τηλεόραση δεν μας κόψατε, ΡΕ, ακόμα, και αυτό θελετε να κάνετε πιά.

ΦΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ, :evil: Καναλάρχες της συμφοράς και πολιτικοι της πλάκας.
.

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #86: Τρι 5 Ιαν 2010, 02:12 »
επειδή το group µoυ έτυχε να κάνει ενα consultancy στο BBC (δουλεύω στο πανεπιστήμιο του cambridge) οφείλω να σου πώ ότι ξοδεύουν εκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη. Έχουν δικούς τους encoders και αναπτύσσουν τα δικά τους πρότυπα τόσο σε hardware όσο και σε software/firmware (με στόχο πάντα την Βρετανιά).  Γενικά πέφτει πολύ έρευνα και η βιομηχανία και τα πανεπιστήμια είναι κοντά μιας και οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες έχουν R&D groups στην αγγλία.  Το BBC σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει/ επηρεάσει  την τηλεόραση του μέλλοντος στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα αναγκαστικά ακολουθούμε. το θέμα είναι πόσο κοντά και τι ανάγκες έχουμε.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #87: Τρι 5 Ιαν 2010, 02:23 »
Μα εμεις, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να κάνουμε κάτι τετοιο.

(Αλήθεια, ειδε κανεις την Freeview να παίζει DVB-T MPEG-4 SD στην Αγγλια?)

Ανοιγουμε που ανοιγουμε τωρα, υπάρχει μια βάση 500.000 δεκτών DVB-T MPEG-2, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠ***ΕΛΟ, και ΟΟΟΟΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΕΜΙΣΕΙ η αγορά DVBT2 μηχανήματα, κάνουμε την αλλάγή.

Το DVB-T2 ειναι ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ πλέον απο το 4ο τριμηνο του 2009, σαν στάνταρ, ΧΑΡΗ ΣΤΟ BBC και την ερευνα την δική σας και την δική του, και δημοσιευθηκε, ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (αν το κάναμε αυτό εδω θα μας δολοφονουσαν την προηγούμενη μερα οι ίδιοι οι πολιτικοι μας),

και οπως εμεις χαράματα συζητάμε, οι κινέζοι ξυπνάνε, πάνε στα εργοστάσια, διαβάζουν τις προδιαγραφές και σχεδιάζουν τσιπάκια για υλοποιήσεις ΣΤΟ ΝΕΟ στανταρ.

Πολλοι κατασκευαστές δεν ασχοληθηκαν ΚΑΝ με το DVB-T MPEG4 (SD), απλά μείνανε στο 2 και περιμέναν το επόμενο ολοκληρωμένο στάνταρ για να ασχοληθουν.

Τωρα που ηρθε, πιστεψε το, μονο με αυτό ασχολουνται.

Εξ ου και οι μέτριες τεχνικά υλοποιήσεις των DVB-T MPEG4 δεκτών. ηταν αναμενόμενο.

Δεν εχει για τους κινέζους "πλάκα" να ασχολουνται με κάτι που θα χρειαστει για 2-3 χρόνια. Απλά αλλάζουν MPEG decoder σε μια ήδη υπάρχουσα υλοποίηση MPEG-2, και ξαναγράφουν πρόχειρα το κομμάτι του firmware για να ειναι συμβατό με τις κλήσεις του επεξεργαστή στο νέο τσίπ. αλλά το πρότερο περιβάλλον ηταν σφικτά υλοποιημένο γυρω απο τον προηγουμενο Decoder και ηταν βελτιστοποιημένο για ταχύτητα και αξιοπιστία.

Το νεο τσιπ δεν "κουμπώνει" χωρις ωρες μελέτης, αλλά αυτό δεν μπορουν να το πολήσουν ακριβά και δεν εχει "ψωμί" να φας 5 κινεζους επιστήμονες στο R&D για κάτι που θα κρατήσει 2 χρονια, οταν μπορείς να εχεις τους ίδιους με τα ίδια λεφτά να κάνουν κάτι που θα κρατήσει 20.

ΚΑΝΕΙΣ δεν ζητησε απο κανεναν στην Ελλάδα να ασχοληθει με research & development. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ. απλά καθως αυτή ειναι ηδη εκεί, ΔΕΝ πληρωνονται τα μεγαλοκαταστήματα και οι καναλάρχες για αυτοκολλητάκια. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ, ΚΟΡΟΙΔΑ. Μεχρι και επιχορηγησεις κυνηγήσανε οι ξεφτίλες. Αλλά, οπως πρόβλεψα, πηραν οτι τους αξιζε.

ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ.
.

Αποσυνδεδεμένος rethimno01

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2006
  • Τόπος: στη disco "τσουτσούνι"
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #88: Πεμ 7 Ιαν 2010, 01:17 »
Το θέμα είναι ότι όσοι γνωρίζουμε από αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε παραγγελία από το εξωτερικό μέσω διαδικτύου.

Αποσυνδεδεμένος athgal68

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #89: Σαβ 9 Ιαν 2010, 14:49 »
βγήκα σήμερα σε μεντια μαρκτ, κωτσόβολο  για να ερευνησω τι αποκωδικοποιητη να αγοράσω μιας και σε λιγες μέρες στην Θεσσαλονικη θα εχουμε ψηφιακό τηλεοπτικό σημα.

βρήκα 2 μοντελα στο μιντια μαρκτ, εναν humax και αυτόν εδώ:

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε τι γνώμη εχετε για το τελευταίο;

ευχαριστώ για κάθε απάντηση.

Υ.Γ.: αν εχει συζητηθεί το παραπάνω συγχωρέστε με λογω ελλειψης χρονου, δεν κατάφερα να ...χτενίσω το φόρουμ! Ας παραθέσει κάποιος το σχετικό λινκ!Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε[/url]
nokia 9800, strong str 4120, Homecast S 8000 CIPVR

* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: angelalex Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 06/02/2025 (18:45)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (17:52)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 06/02/2025 (17:28)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (16:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (14:06)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 06/02/2025 (14:06)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (14:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (14:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (13:55)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (13:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (12:52)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 06/02/2025 (10:19)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 06/02/2025 (10:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (08:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (06:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 06/02/2025 (00:38)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 06/02/2025 (00:37)
* Απ: Περιοδικά Δορυφορικής που κυκλοφορούν στην Ευρώπη  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 05/02/2025 (23:45)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (22:04)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (21:54)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (19:22)
* Απ: Ανάπτυξη ψηφιακού ραδιοφώνου DAB  Μέλος: dr_virus Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 05/02/2025 (19:20)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (19:15)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: digital1234 Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (18:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 05/02/2025 (13:35)
* Απ: Η Euroleague στο Idman tv Azerbayjan  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:31)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:30)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 05/02/2025 (10:22)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: IPTV Γενικά 05/02/2025 (08:35)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 05/02/2025 (08:32)