φίλε μου Ιωσήφ, κανείς δεν μίληε για "ποιότητα youtube". 18MBPS στανταρ mpeg-2, 704X576i, 4MBps, ΔΕΝ ειναι ποιότητα youtube.
η ελληνική νομοθεσία ήδη προβλέπει 4 καναλια ανα συχνότητα, αφου συνδεεται μεσω του νόμου ρουσσόπουλου, η μελετη του ΕΜΠ και η σχετική ανακοινωση απο το ΥΜΕ.
με 16.588 Mbps
-16 QAM(=καλή συμβατότητα με υπάρχουσες εγκαταστάσεις λήψης)
-8Κ carriers (σωστή εκμετάλλευση του ευρους)
-1/8 GI (καλή αντοχή σε multipath περιπτώσεις)
που ειναι και τα δεδομένα των περισσοτέρων DVB-T εκπομπών στην ευρώπη.
οσο για HD, 5Mbps, MPEG-4, τι στην ευχή,
σε σύγκριση απευθείας εγγραφής σειράς απο την NOVA (πηγή για το STAR) με αντίστοιχου bitrate HD που κατέβασα χαριν συγκρισης απο το εξωτερικό.
το ...XVID δίνει με... 1Mbps σε 720p εικόνα, εξαιρετικά καλύτερη εικόνα απο την εικόνα που εχει το STAR σήμερα ΟΤΑ. Και λέω μοναχός μου, φαντάσου τι εικόνα θα εχει με MPEG 4.10 και 4ΜBps (το διαθέσιμο ηδη ευρος στα... ρέστα της DIGEA (το χαμογελάκι!).
Αν θελουν ντε και σώνει MPEG-4, ναι βρε μάστορα, να εκπέμψεις MPEG-4 αλλά κατευθείαν HD, να τελείωνουμε. Να πουμε οτι ΟΝΤΩΣ ηρθε πια αυτή η νέα εποχή. Οτι για ΚΑΠΟΙΟ λόγο αξίζει να πληρώσεις εκ νέου αποκωδικοποιητή. Οχι μονο "τα καλά και συμφέροντα".
Με SD ειναι σαν να λέω οτι εχω μια Porshe με κόφτη στα 50χλμ. Γιατί αυτό ειναι το MPEG4 οταν παίζει SD. και γι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΣΩΝΕΙ αφου ΗΔΗ βρωμά η Ελλάδα απο αποκωδικοποιητές DVB-T MPEG-2 ενσωματωμένους στις τηλεοράσεις, να πάμε σε MPEG-4 με το ίδιο χάλια SD πρόγραμμα.