7 καναλια ανα συχνοτητα σε mpeg4 ? Γινετε αυτο; μηπως υπερβαλλουμε; Τοτε γιατι η digea δεσμευει 2 συχνοτητες για τα καναλια εθνικης εμβελειας; Αν ειναι ετσι οπως τα λες με μια μονο συχνοτητα χωρανε και τα 7 καναλια.
Εγω ξερω οτι mpeg4 & mpeg2 χωρανε απο 4 καναλια με την διαφορα οτι το πρωτο μπορει να παιξει τα καναλια και σε HD.
Μονο το DVB-T2 MPEG4 μπορει να παιξει 10 καναλια σε μια συχνοτητα standard definition.
εγώ σου λέω τι μπορεί να γίνει τεχνικώς , και ποιες λύσεις έχουν ακολουθηθεί σε άλλες χώρες ... Τεχνικώς μπορείς να βγάλεις και 100 κανάλια με ποιότητα youtube ... Το συνολικό bandwith επίσης μεταβάλλεται λόγω των χαρακτηριστικών από 5 mbits μέχρι 32 Mbits για DVB-T μιλάω τώρα ... το DVB-T2 δεν το αναφέρω καν , αφού δεν θεωρείται προσιτή-σημερινή τεχνολογία ...
Πιο πάνω αναφέρονται στους νόμους αυτού του κράτους , ναι πολύ σωστά είναι και αυτό ένας περιορισμός - νομικός περιορισμός όμως , όχι τεχνικός ...
Για να το κάνουμε πιο λιανά , έχουμε μία πίτα που λέγεται bandwith όπως ακριβώς στην adsl και στα ψηφιακά καλώδια κλπ ...
Τα κανάλια θα μοιραστούν αυτή την πίτα , και εδώ έχουμε ένα άλλο θέμα , όσο πιο μικρό το bandwith τόσο πιο μακρυά φτάνει το σήμα ( βασικά καλύτερη λήψη σήματος τα οποία τροποποιούνται από χαρακτηριστικά της εκπομπής ) αλλά και όσο πιο μεγάλο το bandwith τόσο καλύτερη εικόνα ... το mpeg4 συμπιέζει την αρχική εικόνα ώστε να περάσει από μικρότερη τρύπα , καλύτερη εικόνα με λιγότερο bandwith ... Καλώς ή κακώς διάλεξαν το mpeg4 και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερη εικόνα ...
Το συμπέρασμα είναι ότι με 4 mbits το κάθε κανάλι σε mpeg4 θα έχει ποιότητα DVD ίσως και ανώτερη και αθροιστικά βγαίνει 16 mbits , άρα και το σήμα θα φτάνει μακρυά και σε δυσπρόσιτα μέρη ( η Ελλαδίτσα έχει πολλά τέτοια μέρη ) με φοβερή εικόνα ( αυτό δεν εξαρτάται όμως από το σήμα , αλλά από το υλικό που το τροφοδοτείς , άμα το τροφοδοτείς από youtube , κλάψτα Χαράλαμπε , άμα τροφοδοτείς HD υλικό , τότε θα έχουμε την καλύτερη εικόνα που έχουμε δει ... )
Σε άλλες χώρες δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα πχ στην Ολλάνδία μπορείς να στριμώξεις το σήμα σε Modulation 64-QAM Coding rate 7/8 Guard interval 1/32 και να βγάλουν σχεδόν 32 mbits φάσμα και να βγάλουν 8 κανάλια με ποιότητα άνω του DVD ή 11 κανάλια με ποιότητα DVD ... η χώρα είναι επίπεδη !