DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!
Τετ 11 Δεκ 2024, 22:27

Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  (Αναγνώστηκε 330798 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος hercoulis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος
Παράθεση από: "LakisFM1"
Παράθεση από: "hercoulis"
η δυτικη μαγνησία (οχι πηλιο) με μία πολυ δυνατη κεραια (και καποιο υψος) και ενα επισης δυνατο ενισχυτη θα μπορεί να κάνει λήψη λετε απο θεσσαλονικη?

Πιανεις αναλογικα απο Χορτιατη? (Λιγο κουφο μου φαινεται εκει πισω να τσιμπας Χορτιατη.

το ch07 MEGA απο αθήνα κάποτε έβγαινε, αλλά από χορτιάτη όχι ποτέ δεν εχω ακούσει εγώ
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Παράθεση από: "hercoulis"
η δυτικη μαγνησία (οχι πηλιο) με μία πολυ δυνατη κεραια (και καποιο υψος) και ενα επισης δυνατο ενισχυτη θα μπορεί να κάνει λήψη λετε απο θεσσαλονικη?
Η δυτική όχι αν και υπήρχε αναφορά ασθενούς λήψης από Χορτιάτη στο Βελεστίνο!
Η ΒΑ προς Αιγαίο, ναι ως γνωστόν!
Μέχρι Βουλγαρία πιάνει!
Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ είναι τι ψηφιακά ψάρια θα λάβει ο Αχιλλέας.....
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "dedalos73"
Εγώ είμαι τεχνικός πολυπλεξίας.. μπορώ να σε βεβαιώσω οτι είμαστε έτοιμοι να στείλουμε..  Τα υπόλοιπα που ρωτάς θα μπορούσε να στα απαντήσει ο lamtsak αλλά είναι επάνω στη θεσσαλονίκη μαζί με τους άλλους τεχνικούς του RF και "στήνουν" αρκετές μέρες τώρα... απότι ξέρω εργάζονται πυρετωδώς από το πρωί μέχρι το βράδυ...δε νομίζω να θέλουν και αυτοί να περάσουν τιs γιορτές στο βουνό.. :?
Λίγο υπομονή χρειάζεται και όχι εκνευρισμός ....
Δαίδαλε, ούτε καν εκνευρίστηκα!!!
Αν θεωρείς την έκκλησή μου (γιατί αυτό ήταν και μόνο) εκνευρισμό, τι θα έχεις να πεις για τα μπινελίκια που ρίχουν αφειδώς αρκετοί στα διάφορα φόρα?
Μπαίνεις εξάλλου και τα βλέπεις!
Αυτό που είπα εγώ είναι ότι δεν θέλουμε άλλη εσωστρέφεια!
Μιλήστε μας για να έχουμε φως!
Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά, εσάς σας αρέσει ο καθένας μας να γράφει του κεφαλιού του κάτι στο οποίο φυσικά και θα εξωθηθεί όταν δεν υπάρχει ενημέρωση για τις κινήσεις σας?
Ας μας γράψει κάτι και ο Λάμπρος, τουλάχιστον από πλευράς και δικιάς μου και του φόρουμ, έχει λάβει και δικαίως τα περισσότερα εύσημα!!!!

• SatLeo Legend
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ DIGEA!!!
Θα είναι εφικτή η δημοσίευση ενός χάρτη με ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ του Χορτιάτη σε μεγαλύτερη έκταση?
Δηλαδή να φαίνεται η κάλυψη και στη Θάσο, και στο Πήλιο?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων!!!

Αποσυνδεδεμένος panostvtv

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2008
παιδια μηπως γνωρίζει κανεις αν στο μπουκετο της digea υπάρχει περίπτωση να ενταχθούν και άλλα κανάλια εκτος των πανελλαδικών
Ας μας πουν τα παιδια που δουλευουν στη digea αν ξερουν

Αποσυνδεδεμένος LakisFM1

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
Παραπονο προς admins ...

Γιατι βαλατε τιτλο "Ξεκιναει η επιγεια ψηφιακη στη θεσσαλονικη?" ακριβως την ημερα που αγωνιωδως περιμεναμε τα σηματα .

Μολις το ειδα επα8α σοκ ,
ετρεχα στο φορουμ να δω (μιας και δεν ειχα προσβαση σε DVB-T εκεινη  τη στιγμη) ,
βλεπω ησυχια, και μετα βλεπω καλητερα την ημερομηνια 14 Ιαν 2010....

Ουτε για πρωτοαπριλιατικο αστειο δεν ηταν καλο :(

@panostv
Παράθεση
Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια  εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.

Αποσυνδεδεμένος dedalos73

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2009

Μπορείς να στείλεις ένα email στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε ή Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε :wink:

Παράθεση από: "mcelliot_g"
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ DIGEA!!!
Θα είναι εφικτή η δημοσίευση ενός χάρτη με ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ του Χορτιάτη σε μεγαλύτερη έκταση?
Δηλαδή να φαίνεται η κάλυψη και στη Θάσο, και στο Πήλιο?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων!!!
[/color]

Αποσυνδεδεμένος hercoulis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2007
  • Τόπος: Βόλος
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Μέχρι Βουλγαρία πιάνει!

Για βουλγαρία δε θυμάμαι κατι αλλά
το σκοπιανό στα vhf έχει ερθει και εδώ που είμαι.
Δε ξέρω γιατί ο φίλος παραπάνω είπε πως στα ψηφιακά έχει κάποιες ' ιδιαιτερότητες  '  η χρήση του ενισχυτή, εγώ σκεύτικα πως με μία κεραία μεγάλη κατεύθυνσης και ένα πολύ δυνατό ενισχυτή ίσως φέρω ελάχιστο σήμα.. με εμπόδιο πάντα το μπούκωμα συχνοτήτων από το πήλιο.
Υποθέσεις βέβαια κάνουμε τώρα.. :roll:
vu solo2 - 1.25cm - 85E-45W

Αποσυνδεδεμένος autsi

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: PELLA
Μια ερωτήσει
Από μια συχνότητα θα εκπέσουν και τα 7
MEGA,  ANTENNA,  STAR,ALPHA,  ALTER,  ΣΚΑΪ,  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV,  
η θα χωριστών και πώς
Στην Πέλλα,
Την πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους.

Αποσυνδεδεμένος LakisFM1

• Τακτικό Μέλος
  • **
Tα καναλια ειναι 25 και 29 ,
πιθανο να διαμοιραστουν με το ιδιο multiplex οπως στο Ξυλοκαστρο.

Αποσυνδεδεμένος ioanmich

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα χωρίζουν με αλφαβητική σειρά. Έτσι - κατά πάσα πιθανότητα - θα έχουμε στην 25 ALPHA - ALTER - ANT1 - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και στην 29 MEGA - ΣΚΑΪ - STAR, όπως και στο Ξυλόκαστρο. Με αυτή τη σειρά έχουν τα λογότυπα και στο site της Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Υπάρχουν και κάποιες αλλαγές στην κεντρική τους σελίδα. Ετοιμάζουν χάρτες κάλυψης και έβαλαν αντίστροφη μέτρηση για την Κεντρική Μακεδονία.

Αποσυνδεδεμένος tsalk

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2009
  • Τόπος: ΒΕΡΟΙΑ
H δική μου απορία είναι η εξής παιδιά. Στην περιοχή μου (Βέροια) στην συχνότητα 25 που απ ότι μαθαίνω θα εκπέμψει η digea υπάρχει ήδη ένα κανάλι από την Βουλγαρία (αναλογικό). Έτσι δεν ξέρω κατά πόσο θα υπάρχει πρόβλημα στην λήψη.
Επίσης τα κανάλια 25 και 29 θα εκπέμπουν από τον Χορτιάτη η το Φιλίππειο?

• SatLeo Legend

Κοιτάξτε ΚΑΛΥΨΗ ο Χορτιάτης!!!!
 :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
Εντάξει για αυτά που ξέραμε, αλλά να λαμβάνεται στη Μενελαϊδα Καρδίτσας στα σύνορα με τη Φθιώτιδα αλλά και στη Μαρώνεια Έβρου....
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στη Digea γιατί αυτοί οι χάρτες κάλυψης είναι πολύτιμο υλικό για τους DΧers και πλέον είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να υπάρχουν ως σημείο αναφοράς!
Μακάρι να βγουν και για άλλα μεγάλα Κ.Ε. όπως το Πήλιο και η Πάρνηθα!
Οι χάρτες πάντως ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα!

Αποσυνδεδεμένος LakisFM1

• Τακτικό Μέλος
  • **
Sandaski Βουλγαριας  :lol:

...και Καλικρατεια ?? μπραβο...

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "LakisFM1"
Sandaski Βουλγαριας  :lol:

Που τον βρηκες ?

...και Καλικρατεια ?? μπραβο...
Στο site της Digea είναι!
Μαζί με του Υμηττού/Αίγινας, Δοβρουτσίου και Αρόης!
Στο sandanski δες τι γίνεται, βγαίνει σχεδόν όλος ο Χορτιάτης ακόμα και στην τηλεόραση (τα δυνατά)!
Δείτε τις ουκ ολίγες αναφορές του βούλγαρου georgig!

Στην Καλλικράτεια, καμία έκπληξη, ούτε 30 χλμ δεν είναι σε ευθεία γραμμή!
Πιο έκπληξη είναι εκεί η μόνιμη λήψη από Δοβρούτσι Λάρισας!

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Οντως βλεπω εκαναν πολυ καλη δουλεια στην Digea!

Στην καλυψη του Χορτιατη βλεπω εβαλαν μεσα και την Βορεια Ευβοια αλλα λιγο ακομη μπλε χρωματακι δεν θα εβλαπτε!Μαλλον πρεπει ο Αχιλλεας να τους δωσει τις συντεταγμενες του σπιτιου να το κανουν φουλ μπλε!!

Στην καλυψη απο Δοβρουτσι η Βορεια Ευβοια εχει ακομη περισσοτερο μπλε,και ειναι λογικο!Στα ημιορεινα χωρια το Δοβρουτσι βγαινει καμπανα!!!Σαν το Πηλιο!!

Αποσυνδεδεμένος LakisFM1

• Τακτικό Μέλος
  • **
Με τα βιντεο του youtube μου θυμισες που πισω απο τις κεραιες στα 1-2 κμ στο καταφυγιο ακουγα καμπανα Horizon 100.3 βουλγαριας αντι για τον republic.  

Τεσπα ας το κοψουμε εδω το οfftopic.

• SatLeo Legend
Πίσω από τις κεραίες έχουμε πάει με τον Τάσο και κάναμε λήψεις, αλλά είχαμε την ατυχία να χαθούν πολλά από τα αρχεία μας συν το χαρτί που έγραψα τις συχνότητες και γι αυτό δεν έκανα παρουσίαση!
Αλλά χονδρικά έπιανε καμπάνα η Βουλγαρία, τα Σκόπια, και η Θάσος στα δυνατά της κανάλια!
Ο Χορτιάτης από ελάχιστα ως καθόλου και ήταν λογικό!
Έχω μερικές φωτό, θα τις ανεβάσω αύριο μάλλον!

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Ιωάννινα
Ανέβασε τουλάχιστον οτι μπορέσαμε να σώσουμε απο την καταστροφή , για όποιον ενδιαφέρετε

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Το αστείο ειναι οτι ο χάρτης κάλυψης ειναι overlay του google maps!!!!

Μάλλον παίρνει δεδομένα οπτικής επαφής απο τα DEM. Μιά καλή ιδέα....

Στα google maps, εχουν βάλει τα Contours, τις υψομετρικές καμπύλες δηλαδή, τις οποιες επικαλειται ενα KML εργαλείο για να βγάλεο την κάλυψη.

για ψαχτείτε λίγο, ψάχνομαι κι εγω, να δουμε τι θα βρούμε...

ως τώρα βρήκα τα εξής:

εκανα google αυτό: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

και μου εβγαλε αυτά:

.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2009
Φαντάζομαι ότι απλά δείχνει που υπάρχει οπτική επαφή με την κορυφή της κεραίας. Σε αυτό παίζει ρόλο η μορφολογία του εδάφους και η καμπύλη της γης.  

Δεν νομίζω ότι μετράνε απόσβεση, ισχύς κτλ... Αλλά γενικά το σημαντικό είναι η οπτική επαφή στις περισσότερες περιπτώσεις οπότε ο χάρτης είναι πολύ χρήσιμος.

Αλλά γενικά είναι πολύ καλή ιδέα και ελπίζω να δούμε και άλλα τέτοια εργαλεία απο την digea πχ χάρτης συχνοτήτων κτλ.

Είχα δώσει πριν λίγους μήνες αυτό το λινκ για Αγγλία. Ελπίζω το site της digea σιγά σιγά να εμπλουτιστεί και με στοιχεία απο το:

Εδω εκτός του ότι μπορείς να βάλεις τον postcode και να δεις που πρέπει να στρέψεις την κεραία και σε τι συχνότητες πιάνεις τι, έχει χάρτες:
-ανά συχνότητα πχ Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
-ανά transmitter Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
-ανά mux Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
κτλ...

Για κάθε transmitter έχει πληροφορίες όπως ποιες συχνότητες εκπέμπει, σε τι ισχύς, με τι διαμόρφωση, κτλ...

Όταν βάζεις το postcode σου σου βγάζει αναλυτικά τι χρειάζεσαι. Πχ για το σπίτι μου στο Cambridge λέει:
"It is likely that the TV aerial on the house points 26km west-southwest toward the transmitter at Sandy Heath, if so you should be able receive Freeview but you may need a new  (group W (or wideband) positioned horizontally) roof-top TV aerial.

Some channels (click here for list) are on lower power so you may be able to receive some but not all.

The aerial could also point 5km west toward the transmitter at Madingley (Cambridge) C5, which you probably cannot receive a reliable Freeview service from (but you can watch analogue channels).

Note: these predictions are based upon a rooftop aerial mounted 10 meters above ground level. They are based on a central point in the postcode area. Local terrain and increased aerial height may make more (or less) services available. Thanks to nearby.org.uk."

Αυτό θα ήταν ένα καλό εργαλείο και για την Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος civil78

• Τακτικό Μέλος
  • **
    • http://www.greektvsubs.gr
Ψάχνοντας λίγο τον κώδικα του Google Map API που χρησιμοποίει η digea, παρατήρησα ότι δεν χρησιμοποίει κάποιο εργαλείο της Google για να εντοπίσει τις περιοχές κάλυψης. Αντίθετα το overlay που γίνεται είναι προσχεδιασμένο από το αρχείο αυτό

Τώρα το πώς το παρήγαγαν μέσω GIS αυτό, δηλαδή αν συνυπολόγισαν την εξασθένηση του σήματος, είναι άλλο θέμα. Πάντως είναι προσχεδιασμένο.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
....ειναι overlay φορτωμένο στο google maps απο το Microdem - μπορεις να το δοκιμάσεις (είναι τσάμπα) αλλά ειναι δυσκολο οσο τιποτε.
.

• SatLeo Legend
Πέραν του πώς το κάνει η digea, αυτά τα δεδομένα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κρυφό "μυστικό" που είχαν κάποιοι ιθύνοντες στη διάθεσή τους απλά ποτέ ως τώρα δεν δημοσιοποιήθηκε από κανέναν!
Είμαι 100% σίγουρος ότι μία τέτοια database υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια για όλα τα μεγάλα Κ.Ε.!
Απόδειξη είναι ότι αν κοιτάξετε στο pdf της μελέτης του Καψάλη για την ψηφιακή τηλεόραση, θα δείτε αρκετούς τέτοιους χάρτες, μάλιστα πέρυσι είχα αντλήσει πάλι το χάρτη κάλυψης του Χορτιάτη από εκεί, αλλά όλοι οι χάρτες κάλυψης στο pdf είχαν πάρα πολύ μικρή ανάλυση!
Η Digea αντλώντας τους χάρτες κάλυψης σε μεγαλύτερη ανάλυση στο site τους μας έκανε μεγάλη εξυπηρέτηση!
Το θέμα είναι ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα που βγάζει αυτά τα δεδομένα και με τόσο μεγάλη ακρίβεια, από πού αντλεί τα δεδομένα αυτά και πώς!
Γιατί ο χάρτης τουλάχιστον του Χορτιάτη που γνωρίζω την κάλυψή του από πρώτο χέρι και την έχω ψάξει όσο τίποτα άλλο είναι 100% ακριβής!
Γιατί όντως υπάρχει λήψη σε όλα αυτά τα σημεία που σκιάζονται ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα!

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
Φαντάζομαι είναι εύκολο να βρεις το line-of-sight αν έχεις υψομετρικούς χάρτες, την σφαίρα της γής και την θέση/ύψος της κεραίας.. Λογικά υπάρχουν επαγγελματικά εργαλεία για της εταιρίες κινητής ώστε να επιλέξουν τις θέσεις και το ύψος των πύργων ώστε να πετύχουν την κάλυψη που θέλουν με το ελάχιστο κόστος.... (πχ Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε)

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
απλά υπολογίζεις για μήκος κύματος αντίστοιχο με αυτό της τηλεόρασης και όχι ορατου φωτός. Ετσι, οι διαθλάσεις προσλαμβάνονται σοτυς υπολογισμους.
.

Αποσυνδεδεμένος Απόστολος Παπαγεωργίου

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2007
  • Τόπος: Καβάλα
Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είχαν ρεπορτάζ για την έναρξη της digea στη Θεσ/νίκη στις 14 Ιανουαρίου! Με την έναρξη στη Θεσ/νίκη θα καλυφθεί και η πόλη της Καβάλας γιατί στο χάρτη που αναρτήσατε είναι και η Θάσος που είναι το βασικό κέντρο εκπομπής για Ανατολική Μακεδονία!

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Παράθεση
Με την έναρξη στη Θεσ/νίκη θα καλυφθεί και η πόλη της Καβάλας γιατί στο χάρτη που αναρτήσατε είναι και η Θάσος που είναι το βασικό κέντρο εκπομπής για Ανατολική Μακεδονία!
Νομίζω ότι αυτό που δείχνει ο χάρτης είναι ότι θα λαμβάνεται το σήμα στις περιοχές της Θάσου που είναι σημειωμένες με μπλε για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, δε θα υπάρχει όμως αναμετάδοση του σήματος από Θάσο προς την Ανατολική Μακεδονιά για την ώρα!

Το ρεπορτάζ όπως έπαιξε και στο σταρ: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος rexsat

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
…Πάντως επειδή τα ιδιωτικά  κανάλια Mega και ANT1 γιορτάζουν αυτές τις μέρες τα 20χρονα γενέθλια τους…  Επί της ευκαιρίας να πούμε ότι από το 1990 και μετά που πρώτο-ξεκίνησαν οι εκπομπές των δυο καναλιών από Χορτιάτη (και δεν είχαν ακόμη αποκτήσει την δυνατότητα να εξαπλωθούν πανελλαδικά…)… Εκείνη την εποχή υπήρξαν εγκαταστάσεις κεραιών στη πόλη των Σερρών (π.χ. στα νοτιοδυτικά της πόλης, προς το Σιδηροδρομικό σταθμό), με κεραία στραμμένη προς Χορτιάτη και ειδική ενίσχυση, με την οποία λάμβαναν πεντακάθαρα αναλογικά το Mega (24 UHF) και τον ANT1 (32 UHF)… Τηλεοπτικές αναμνήσεις από τα φοιτητικά χρόνια στην πόλη των Σερρών…

Αν έχει ξεμείνει σε κάποιον μια τέτοια εγκατάσταση από εκείνη την εποχή, ίσως θα μπορούσε να τεστάρει τις ψηφιακές εκπομπές της Digea (μετά τις 14/01/2010)… Αν και είναι καλυμμένες από τις αναλογικές εκπομπές του 902 TV  (25 UHF) και  STAR (29 UHF) Άγιος Ιωάννης/Καγιάς, ένα κέντρο εκπομπής εκ διαμέτρου αντίθετο με το Χορτιάτη, εαν βρίσκεται κάποιος στα νότια δυτικά της Πόλης των Σερρών…

Αποσυνδεδεμένος civil78

• Τακτικό Μέλος
  • **
    • http://www.greektvsubs.gr
Αυτό που λες δεν ισχύει, ακόμα και αν όπως λες έχει μείνει κάτι από τότε, η μετάδοση του αναλογικού σήματος δεν έχει καμία σχέση με το ψηφιακό.

Κοινός θέλουν καινούργια μηχανάκια για να κάνουν αναμετάδοση της εκπομπής από το Θεσσαλονίκη και άσε που είναι και παράνομο. Χωρίς την άδεια της Digea και του ΕΣΡ δεν γίνεται καμία τέτοια μετάδοση.

Αυτές είναι νοοτροπίες του 90’ και καλό θα ήταν να τις αποβάλουμε διαπαντός.

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στις ΣΕΡΡΕΣ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (22:01)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 11/12/2024 (21:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στις ΣΕΡΡΕΣ  Μέλος: panvas Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (21:30)
* Απ: Νέα υπηρεσία Cytavision μέσω TV App  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 11/12/2024 (21:27)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (21:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (20:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (19:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (19:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (19:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (19:34)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (19:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (19:18)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Nova 11/12/2024 (19:02)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Nova 11/12/2024 (18:56)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (18:15)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Nova 11/12/2024 (17:14)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: channelos Φόρουμ: Nova 11/12/2024 (17:05)
* Απ: Vodafone TV  Μέλος: channelos Φόρουμ: Vodafone TV 11/12/2024 (16:56)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Nova 11/12/2024 (16:28)
* Απ: O ΑΝΤ-1 στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/12/2024 (16:20)
* Απ: O ΑΝΤ-1 στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/12/2024 (15:38)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Nova 11/12/2024 (15:19)
* Απ: O ΑΝΤ-1 στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/12/2024 (15:09)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Nova 11/12/2024 (14:53)
* Απ: O ΑΝΤ-1 στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/12/2024 (14:47)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: christos1414 Φόρουμ: Nova 11/12/2024 (14:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (14:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (14:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/12/2024 (14:09)
* Απ: EON TV (ex.WIND TV)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Nova 11/12/2024 (13:37)