Εφοσον δε βλέπεις ελληνική tv (απότι λες) τότε κακώς κάθεσαι και αναλώνεσαι γράφοντας τη γνώμη σου για αυτό το θέμα...8)
Οι πιό πολλές κάμερες που κυκλοφορουν στα στουντιο, εχουν επιλογή 4/3 - 16/9.
Αν οντως ήθελαν, μπορουσαν να κάνουν μερικά απο τα εξής
-η Ikegami σας ειναι με CCD 4/3 αλλά την πληρώσατε μερικές δεκάδες χιλίάδων ευρω προ 8ετίας και δεν θελετε να την αποχωριστείτε? Αγοράστε εναν αναμορφικό φακό και ενα αντίστοιχο Viewfinder, οπως και εναν επεξεργαστή aspect ratio για όλο το στουντιο.
η hitachi σας εχει μεν δυνατότητα 4/3 και την χρησιμοποιείτε
(ειναι πανακριβη, native 16/9 και Full HD interlace) αλλά το κόστος ειναι μεγαλύτερο στα σκηνικά, στην continuity και στην σκηνοθεσία γενικότερα και δεν σας συμφέρει? Κλείστε τοτε να ερθουν άλλοι που μπορουν. Ειναι απλό. Οι εποχές αλλάζουν και δεν επιδεχονται καθυστερήσεις.
Ηδη εγω ειμαι υποχρεωμένος, αντι να συμβουλευομαι τις διαφημίσεις εμβόλιμες στην σειρά που παρακολουθώ, να παρακολουθώ μεσω ιντερνετ και χωρις υπότιτλους, ή και μεσω δορυφόρου, προκειμένου να τις απολαμβάνω οπως τις φαντάστηκε ο σκηνοθέτης. Αυτό σημαινει οτι ΔΕΝ θελουν τα κανάλια, να επιλέγω τους διαφημιζόμενούς τους. Απο μπύρες, λόγου χάρη, μόνο τις γερμανικές ξέρω πια, τις όποιες ελληνικές τις εχω ξεχάσει. Δωρα στις γιορτές, μεσω ιντερνετ παραγγέλνω απο την (ξερετε ποια) εταιρεια καταλόγου τηλεφωνικών (και ιντερνετικών πλέον) αγορών, και όχι απο την εντόπια αγορά αφου οι προσφορές τους αποτυγχάνουν να με φτάσουν. Οσο για αυτοκίνητα, σκέφτομαι να αγοράσω ενα μαρκας Vauxhall, αφου κλεισω το δάνειο απο την Deutche Bank.
ΔΕΝ βλεπω πια ελληνικές διαφημίσεις, γιατι ΔΕΝ βλεπω πια ελληνικά κανάλια, γιατι ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ η εικόνα τους, και ετοιμάζονται πλέον να κλεισουν το 2012 οριστικά, για μένα τουλάχιστο (σιγά μην πληρώσω και αποκωδικοποιητή για τις μπουρδες της Πανια και του θέμου)