Η αρχική υπόσχεση για την ψηφιακή ηταν εφικτότητα λήψης με μικρές κεραίες, μεταξύ άλλων. Αν φθάσουμε στο σημείο να χρειαζόμαστε ενισχυτές (με τα όποια προβλήματα στην γραμμικότητα που εχουν οι χαμηλού κόστους) και ειδικά το χαμό στις πολυκατοικίες (οπου υπάρχουν ασυντήρητα συστήματα διανομής 35ετίας και δεκάδες περιτπωσεις "κόλπων" των ηλεκτρολόγων που αλυσιδώνουνε μέχρι και... 5 μπρίζες διέλευσης στα -10db εκαστη!!) το όποιο καλό οσον αφορά την εφικτότητα εξανεμίζεται και αντικαθιστάται με εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις στις εγκαταστάσεις λήψεως.
Απο τα 10 μέχρι τα 100W η διαφορά ειναι 10db, και μέχρι τα 150 που παίζανε κάποιοι εκει ~11,76db.
Αν κάποιος εβλεπε πριν αναλογικά με χιόνια, (<43dbuV) πλέον το πεδίο που θα του φθάνει θα ειναι <31dbuv. Αυτό ειναι περιστασιακή (βλέπε καθόλου) λήψη για την ψηφιακή COFDM εκπομπή.
Οπότε ο Χαλκιδαίος πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να αναβαθμίσει την επίγεια κεραία του, ανεξάρτητα των όποιων οικονομικών δυσκολιών, και η υπόσχεση που έλαβε για καλύτερη εικόνα δεν τηρείται. αν πρέπει να δώσει κανα 100ρικο για να ξαναδεί τηλεόραση το έκανε και με την αναλογική και ειχε το ίδιο, ουσιαστικά, αποτέλεσμα αν η τηλεόρασή του εναι μικρότερη των 32''.
με την ισχυ στα 100W, ευκολα αντιλαμβάνεται κάποιος οτι
>προκύπτει εφικτότητα λήψης με μικρές συσκευές οπως usb stick για laptop-desktop
>τίποτε δεν θα χρειαστεί αντικατάσταση, η εγκατάσταση ενος αποκωδικοποιητή θα αρκεί.
Σημαντικό οτι στην ΔΙΚΗ μου εγκατάσταση, στο σπίτι της μητέρας μου, με οπτική επαφή με Ρογδιά και τα 500W της, η λήψη σε κάποια υψίσυχνα (band V) μπουκέτα ηταν διακοπτόμενη λόγω ενισχυτή (3rd order IMD) , και χρειάστηκε αφαίρεση ο ενισχυτής σε εγκατάσταση που αφορουσε μια τηλεόραση. H απευθείας συνδεση της κεραίας με τον αποκωδικοποιητή συνιστουσε λύση. Αν η μείωση της ισχύος ηταν αντίστοιχη με την περίπτωση της Χαλκίδας (150w =>10w) η αγορά ενισχυτή θα ηταν επιβεβλημένη.
(ασχετο - 572Β ειναι η λάμπα στο αβαταρ σου?)