DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!
  • Τρι 3 Δεκ 2024, 11:00
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  (Αναγνώστηκε 330013 φορές)

0 μέλη και 17 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΣΠΥΡΟΣ-ΔΥΤ.ΦΘΙΩΤΙΔΑ

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2011
Παράθεση από: "teletkv"
8-) Το ψηφιακό σήμα στρίβει και οδεύει μέσα σε κάθε χαράδρα για να φθάσει σε κάθε χωριο της χώρας!!!! :yernuts  8-)

Δεν ξερω αν το γραφεις ειρωνικα, αλλα εν μερει ισχυει. :?:

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Αν ισχυει? αν το τελειο ψηφιακο σημα εκανε ολα αυτα τα κολπα που λεει ο τελεκβ τωρα η Αρτα θα εβλεπε ολη ψηφιακα απο Ακαρνανικα αλλα ο λοφος εδω εχει αλλη γνωμη και ετσι η βορεια μερια της πολης περιμενει να γινει ψηφιακο το κορφοβουνι και οσοι εδω στην γειτονια μου πιανουν ψηφιακα τα εχουν με οριακο σημα και ετσι οποτε ο καιρος χαλαει γινεται χαμος απο σπασιματα.
GATE 7
Rock Tuesdays στον Αμβρακια fm στις 21:00 Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος GTelect

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2014
Παράθεση από: "Olorin"
(ασχετο - 572Β ειναι η λάμπα στο αβαταρ σου?)
Ναι!!!! "Παίζω" μαζί της εδώ και κανένα χρόνο...

Σε αυτά που γράφεις σε άλλα συμφωνώ και σε άλλα όχι.

Αποσυνδεδεμένος GTelect

• Έμπειρο Μέλος
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Αν και ο Olorin με κάλυψε απόλυτα σε τεχνικό επίπεδο (σου ξαναθυμίζω ότι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε χομπίστες και όχι τεχνικοί) θα σου απαντήσω με ερώτηση: με ποιο σκεπτικό θεωρείς ότι είναι?  :?:
Γιατί ένα δεκάβατο καλύπτει άνετα μια ακτίνα 100 χλμ, οπότε τι θα σου χρειαστεί η μεγαλύτερη ισχύ? Να τρυπήσεις τα βουνά?
Η λογική "υπάρχουν κακές εγκαταστάσεις και πρέπει να έχουμε μεγάλη ισχύ" που γράφει πιο πάνω ο φίλος olorin δε με βρίσκει σύμφωνο.
Ας φτιάξουν τις εγκαταστάσεις τους!
Δε θα ξοδεύουμε ρεύμα γιατί κάποιος δεν έχει φροντίσει να έχει σωστή εγκατάσταση. Ας δούμε και λίγο το περιβάλλον και όχι μόνο τη βόλεψή μας!

Anonymous

• Επισκέπτης
Παράθεση από: "GTelect"
Δε θα ξοδεύουμε ρεύμα γιατί κάποιος δεν έχει φροντίσει να έχει σωστή εγκατάσταση. Ας δούμε και λίγο το περιβάλλον και όχι μόνο τη βόλεψή μας!

Τα κανάλια θα χάσουν τηλεθεάσεις, οπότε αυτά έχουν το πρόβλημα αν δεν θα τα βλέπουν οι μισοί κάτοικοι...

Συνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Αυτά τα κέντρα εκπομπής με επιλογή 10 W περισσότερο gap filler παρά κέντρα εκπομπής. Απλά υποχρεώνει η πολιτεία να εκπέμψουν μαζί με τα υπόλοιπα. Αναλόγως βέβαια το ενδιαφέρον της περιοχής από πληθυσμό ή άλλες συνθήκες πέρασαν στα υποχρεωτικά. Αν παρατηρήσετε τα Allotments 20 & 21 επειδή συγκεντρώνουν σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας είναι γεμάτα από τέτοια. Τα Καλάβρυτα επειδή είναι τουριστικός προορισμός το ίδιο. Στη Χαλκιδική τα 2 ποδάρια παίρνουν κι από αλλού και το εσωτερικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Κάπως έτσι τα σκέφτηκαν χωρίς να είναι όμως και σωστό αυτό.

Αποσυνδεδεμένος sotos65

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Χανιά
Γιατί ένα δεκάβατο καλύπτει άνετα μια ακτίνα 100 χλμ, οπότε τι θα σου χρειαστεί η μεγαλύτερη ισχύ? Να τρυπήσεις τα βουνά? Η λογική "υπάρχουν κακές εγκαταστάσεις και πρέπει να έχουμε μεγάλη ισχύ" που γράφει πιο πάνω ο φίλος olorin δε με βρίσκει σύμφωνο. Ας φτιάξουν τις εγκαταστάσεις τους!

Εγώ νομίζω πάλι ότι στο σχεδιασμό κάλυψης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το χειρότερο δυνατό σενάριο (κι όχι το καλύτερο, όπου όλες οι παράμετροι είναι τέλειες και ελεγχόμενες), ώστε να καλύπτεται η μεγάλη πλειοψηφία των πιθανών προβλημάτων στη λήψη. Είτε αυτά είναι μία κακή εγκατάσταση, είτε και ο (κακός μας) καιρός! Τα 10 Watt καλύπτουν αυτές τις καταστάσεις για μία ευρύτερη περιοχή, όπως θέλουν να είναι αυτά τα βασικά κέντρα;
Δέκτες: Edision Argus, Technomate TM-5300D+ USB, Skystar HD2, Skystar2 (4.4.3 driver)
Κάτοπτρο: Tecatel 1.10X1.20
LNB: Shаrp BS1REL100W
Μοτέρ: Moteck SG2100

Αποσυνδεδεμένος Latinsoapsfever

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Λήμνος / Αθήνα
    • http://www.telenovelas.gr
Παράθεση από: "arva"
Δεν διαβάζεις μου φαίνεται! Η ίδια αναφορά υπήρχε κι εδώ στο forum μας: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Συγνώμη που μου ξέφυγε ένα ποστ στα δεκάδες που δημοσιεύονται καθημερινά. Θα περιμένω την ποινή μου με επιείκεια.
Λίγη ευγένεια δεν βλάπτει.

Αποσυνδεδεμένος GTelect

• Έμπειρο Μέλος
sotos65 τα καλύπτουν και με το παραπάνω!
Σε μια μέτρια εγκατάσταση κανείς δε θα έχει πρόβλημα σε ακτίνα 30-50 χλμ.
Σε μια απόσταση 70-80 χλμ με μια καλή (όχι αναφοράς!!!) εγκατάσταση θα βλέπουν αδιάλειπτα.
Φυσικά η κάλυψη που έχουν υπολογίσει γι΄ αυτά τα κέντρα είναι για πιο κοντινές αποστάσεις, απλά μπορεί να δουν από σπόντα και πιο μακριά.
Τώρα αν η εγκατάσταση είναι χύμα, με καλώδια στριμμένα, ενισχυτές που αυτοταλαντώνουν κλπ, συγνώμη αλλά δε νομίζω πως θα πρέπει να το προβλέψουν να βλέπουν.

Αποσυνδεδεμένος GTelect

• Έμπειρο Μέλος
Παράθεση από: "Olorin"
Αν κάποιος εβλεπε πριν αναλογικά με χιόνια, (<43dbuV) πλέον το πεδίο που θα του φθάνει θα ειναι <31dbuv. Αυτό ειναι περιστασιακή  (βλέπε καθόλου) λήψη για την ψηφιακή COFDM εκπομπή.
Αυτό τώρα το πρόσεξα...
Στη Χαλκίδα η ισχύς είναι 2-5 watt στα αναλογικά και πάει στα 10!!!
Δε νομίζεις πως είναι υπερβολή?
Ή θα χρειαστεί μεγαλύτερη ισχύ που είπε ο άλλος φίλος πιο πάνω στον οποίο απάντησα?

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Με αυτή τη λογική εκπέμψτε παντού με 10 αφού αγαπάτε το περιβάλλον τόσο πολύ, αν και το ρεύμα είναι το ζουμί....
Το πόσο μακριά φτάνει το σήμα και πόσο εύκολη θα είναι η λήψη λίγο πέρα από τα Καλάβρυτα θα το δούμε στην πράξη!

Παράθεση από: "Latinsoapsfever"
Συγνώμη που μου ξέφυγε ένα ποστ στα δεκάδες που δημοσιεύονται καθημερινά. Θα περιμένω την ποινή μου με επιείκεια.
Λίγη ευγένεια δεν βλάπτει.
Δεν νομίζω ότι ο Γιώργος ήταν αγενής μαζί σου επειδή σου είπε ότι δεν διάβασες κάτι, με όλη την καλή διάθεση στο λέω, αλλά μου φαίνεται ότι είσαι μάλλον λίγο εύθικτος κι εσύ!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος nick

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2012
  • Τόπος: Αθήνα (Αιγάλεω)
Σιγά, τι θα πάθουν αν εκπέμψουν καμιά 100W; Υπερκόπωση; Ή θα πάθουμε όλοι καρκίνο; Τι να πουν και οι καημένοι κάτοικοι στη Κων/πολη που τρώνε όχι 100Watt, αλλά 100KWatt. Αυτό που λέει ο GT πιστεύω ισχύει σε καμιά χώρα που είναι όλο πεδιάδες, τύπου Γερμανίας, Γαλλίας. Τεχνικός δεν είμαι, αλλά λέω με βάση ό,τι βλέπω κι ακούω και δυστυχώς όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Αποσυνδεδεμένος sotos65

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Χανιά
Η φτήνεια τρώει τον παρά λέμε συνήθως (στη προκειμένη περίπτωση μάλλον θα φάει τον παρά των τηλεθεατών που θα χρειαστεί να πληρώσουν για βελτίωση της εγκατάστασης τους).  :mrgreen:
Δέκτες: Edision Argus, Technomate TM-5300D+ USB, Skystar HD2, Skystar2 (4.4.3 driver)
Κάτοπτρο: Tecatel 1.10X1.20
LNB: Shаrp BS1REL100W
Μοτέρ: Moteck SG2100

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Ε, κάπως πρέπει να (ξανα)κινηθεί και αυτή η αγορά...  8-)
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Να βγει ο καταναλωτής στις αγορές, όπως η Ελλάδα με τα 5ετή κρατικά ομόλογα :lol:  :lol:  :lol: Η μια επιτυχία μεγαλύτερη από την άλλη.

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "mcelliot_g"

Δεν νομίζω ότι ο Γιώργος ήταν αγενής μαζί σου επειδή σου είπε ότι δεν διάβασες κάτι, με όλη την καλή διάθεση στο λέω, αλλά μου φαίνεται ότι είσαι μάλλον λίγο εύθικτος κι εσύ!
Θα χρειαστεί να φέρω και εγώ δικηγόρο;

Αποσυνδεδεμένος ththan

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2006
Δεν ξέρω αν είμαι off topic, αν ναι συγχωρέστε με γι αυτό, αλλά θάθελα να κάνω μια ερώτηση τεχνικής φύσεως γενικά για την ψηφιακή μετάδοση.
Επί αναλογικής μετάδοσης, ορισμένα χαρακτηριστικά της εικόνας ενός καναλιού επηρεάζονταν από την ρύθμιση ή μάλλον την απορύθμιση ενός αναμεταδότη.
Θυμάμαι για παράδειγμα το Μεγκα που το λαμβάναμε στο Ηράκλειο από 2 συχνότητες, ενίοτε στη μια η εικόνα ήταν διαφορετική από την άλλη, (διαφορετική φωτεινότητα, contrast κτλ) επίσης και τα επίπεδα καθώς και η χροιά του ήχου διαφορετική. Η ερώτηση μου είναι αν στην ψηφιακή μετάδοση ο κάθε πομπός - αναμεταδότης μπορεί να επηρεάσει - αλλοιώσει το σήμα που φεύγει από το στούντιο..
Δεν μιλάω για ισχύ απλά για το τι απεικονίζει τελικά ο κάθε δέκτης.

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
Στην αναλογική μετάδοση κάποιος αναμεταδότης από τους διάφορους της περιοχής λόγω κακής ρύθμισης, ασύμβατης ισχύος πομπων με τους άλλους αλλά και διαφορετικών τεχνικών που τους συντηρούσαν θα μπορούσε είτε να παρεμβάλλει είτε να δώσει κακό σήμα στους δέκτες. Τώρα που θα είναι αφενός σε sfn αρα δεν θα υπάρχουν παρεμβολές συχνοτήτων, αλλά και λόγω κοινής διαχείρισης από ένα πάροχο, πολλά τέτοια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν. Ευελιπιστούμε δηλαδή να οργανωθεί όλο το άναρχο τοπίο και να έχουμε καλή εικόνα στους δέκτες. Επίσης είναι γνωστό ότι η σταθερότητα σηματος και εικόνας είναι χαρακτηριστικό της ψηφιακής μετάδοσης. Θα λέγαμε σε γενικές γραμμές ή θα πιάνεις καλά ή καθόλου.

Συνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "Latinsoapsfever"
Θα χρειαστεί να φέρω και εγώ δικηγόρο;

Δεν το έπιασα... εννοείς ότι ο mcelliot_g είναι δικηγόρος μου; Τόσο πολύ παρεξηγήθηκες που σου είπα για τη δημοσίευση που μας έδωσες το link και σου είπα ότι υπάρχει κι εδώ; Στο κάτω της γραφής δίκιο δεν είχα; Απλά έτυχε να μην τη διαβάσεις την είδηση από εδώ αλλά από το AVClub forum. Ο φίλος Paksat ποστάρει πάντα την ίδια είδηση κι εδώ κι εκεί!

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
Ό,τι είχα να πω το είπα. Τέλος το off topic από εμένα, συνεχίστε.

Συνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Αυτά που είπες όμως δεν είναι απλά "off topic"!

Αποσυνδεδεμένος ththan

• Έμπειρο Μέλος
ίσως δεν έγινα σαφής στην ερώτηση μου. Αυτό που ρωτώ είναι αν ένας κακορυθμισμένος πομπός ή αναμεταδότης μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του εκπεμπόμενου σήματος (όπως την φωτεινότητα, κοντραστ, χροιά του ήχου, να μετατρέψει τον ήχο από στερεο σε μόνο κτλ) Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έχει ασθενέστερο σήμα αλλά αυτό ΔΕΝ επηρεάζει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ  του σήματος...
Πχ στην κινητή τηλεφωνία ή έχεις λήψη ή δεν έχεις, δεν μου έχει τύχει όμως ποτέ να έχω αλλοιωμένο ήχο, τουλάχιστον όχι αν η κλήση είναι ανάμεσα σε 2 χρηστες κινητού τηλεφώνου.

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
Αν και είναι καλύτερο να απαντήσουν οι τεχνικοί του φόρουμ προσωπικά δεν έχω στοιχεία ότι την αλλάζει. Η ψηφιακή εικόνα που μου δίνει το κρατικό εδώ και πολλά χρόνια στην Πάρνηθα είναι πάντα η ίδια. Δεν έχω διαπιστώσει διαφορές από κάποια κακορύθμισή του ας πούμε εστω και μία φορά. Εκτός από τις διακοπές του σήματος μετά από βλάβη ή συντήρηση. Αντίθετα με τα αναλογικά του ίδιου φορέα που έχουν πολλές διαφορές στη φωτεινότητα στον ήχο, στην ευκρίνεια κλπ. Αυτό μου λέει εμένα ότι όπως φεύγει το ψηφιακό σήμα έτσι έρχεται στο δέκτη μου. Αν είναι όχι τόσο καλό το ΡΙΚ π.χ. ευθύνεται ο τρόπος που ανεβαίνει στο δορυφόρο γιατί αυτό το παίρνουν από εκεί.

Αποσυνδεδεμένος ththan

• Έμπειρο Μέλος
@vasillisp Αυτή την αίσθηση έχω και γω, απλά θάθελα την επιβεβαίωση κάποιου ειδικού.

Αποσυνδεδεμένος GTelect

• Έμπειρο Μέλος
Παράθεση από: "nick"
Αυτό που λέει ο GT πιστεύω ισχύει σε καμιά χώρα που είναι όλο πεδιάδες, τύπου Γερμανίας, Γαλλίας. Τεχνικός δεν είμαι, αλλά λέω με βάση ό,τι βλέπω κι ακούω και δυστυχώς όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Μάλλον ακριβώς το ανάποδο συμβαίνει!
Σε χώρες όπως η Γερμανία βάζεις μεγάλη ισχύ και λίγους πομπούς και πας από τη μια άκρη στην άλλη, γιατί απλά δεν έχεις εμπόδια, δηλαδή βουνά.
Σε χώρες όπως η Ελλάδα θες πολλούς μικρούς πομπούς γιατί πεδιάδες δεν έχει! 100 watt στα Καλάβρυτα, που τώρα τα αναλογικά είναι 3-5 watt με ποια λογική δεν μπορώ να καταλάβω!
 Όταν λέμε 10 Watt DVB-T είναι σαν να έχουμε αναλογικά των 50-100 watt, περίπου ίδια εμβέλεια.
Σαν τεχνικός που έχω δουλέψει και σε ΗΠΑ και σε Ιταλία, αλλά έχω δει εγκαταστάσεις σε Γερμανία κλπ θα σας πω ότι δουλεύουμε υπερβολικές ισχύς στα αναλογικά και πάμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο και στα ψηφιακά!
Όσο για το τι θα πάθουν αν αντί για 10 watt βάλουν 100, αν εσύ είσαι ανεύθυνος και δε σε νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από τη βόλεψή σου, τι να πω...

Αποσυνδεδεμένος GTelect

• Έμπειρο Μέλος
Παράθεση από: "ththan"
ίσως δεν έγινα σαφής στην ερώτηση μου. Αυτό που ρωτώ είναι αν ένας κακορυθμισμένος πομπός ή αναμεταδότης μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του εκπεμπόμενου σήματος (όπως την φωτεινότητα, κοντραστ, χροιά του ήχου, να μετατρέψει τον ήχο από στερεο σε μόνο κτλ) Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έχει ασθενέστερο σήμα αλλά αυτό ΔΕΝ επηρεάζει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ  του σήματος...
Τα ίδια χαρακτηριστικά παντού θα έχεις, αφού η επεξεργασία στους πομπούς είναι 100% ψηφιακή και δεν υπάρχει κάποια μετατροπή που μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της εικόνας και του ήχου.

Αποσυνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Όσο για το τι θα πάθουν αν αντί για 10 watt βάλουν 100, αν εσύ είσαι ανεύθυνος και δε σε νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από τη βόλεψή σου, τι να πω...

Ανεύθυνος δεν είμαι και ούτε λέω να γίνουμε Κωνσταντινούπολη, αφού δεν είναι απαραίτητο, αλλά στο τέλος θα καταντήσουμε ανά 20 km να έχουμε πομπούς. Αυτό δεν θα κάνει κακό στο περιβάλλον; Και Αφού η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να καλυφθεί εξ' ολοκλήρου με τηλεοτπικό σήμα, γιατί δε μας λένε βάλτε μια δορυφορική να ησυχάσετε; Μην ξοδεύει και ρεύμα στα βουνά η καλή μας η Digea και να μην καταστρέφει το περιβάλλον. Θα μου πείτε έχουμε κρίση, αλλά έτσι όπως πάει η ψηφιακή δεν θα πιάνει σήμα ο άλλος ακόμα και με κεραία 1000 στοιχείων!
Έχω ακούσει και πιο τρελά από τεχνικό στην πόλη: Πομποί των 2W ανά λίγα χιλιόμετρα! Τα σχόλια, πάνω σας...

Αποσυνδεδεμένος GTelect

• Έμπειρο Μέλος
Φίλε μου στο Πήλιο που καλύπτει τη μισή Ελλάδα θα βάλεις μεγάλη ισχύ. Στα Καλάβρυτα που βλέπουν αυτά και 2-3 άλλα χωριά τα 10 watt είναι υπερβολή.
Όποιος σου είπε για πομπούς κάθε 2 χλμ ή ήταν άσχετος ή σε δούλευε.
Όποιος θέλει να μιλήσουμε τεχνικά και με στοιχεία εδώ είμαι, διαφορετικά τσάμπα χάνω το χρόνο μου να σας αποδείξω πως σε πολλά σημεία η ισχύς είναι υπερβολική.

Αποσυνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Τώρα μιλάς σωστά. Έτσι όπως τα έλεγες πιο πάνω νόμιζα ότι έπρεπε όλα ή τα περισσότερα κέντρα εκπομπής να περιοριστούν σε ισχύ κάτω των λίγων εκατοντάδων Watt. Για τοπικούς πομπούς, είναι σίγουρο ότι δεν γίνεται να εκπέμπουν με μεγάλη ισχύ, αλλά στον Χορτιάτη, για παράδειγμα, η ισχύς είναι καλούτσικη.
Ο τεχνικός που μου το είπε αυτό όχι μόνο είναι καρά-άσχετος, αλλά έκανε και τη χάλια εγκατάσταση του σπιτιού. Αν ήταν όλοι σαν εσένα, ίσως και να μη χρειάζεται τόση ισχύς στα βουνά.

Αποσυνδεδεμένος GTelect

• Έμπειρο Μέλος
Ένας τεχνικός μου είπε....
...είναι ένας καρα-άσχετος.
Τι κάνεις? Κουκιά σπέρνω.  :wall
Μήπως βρω καλύτερο επίπεδο για τεχνικά στο forum του Cosmopolitan?  :whistle

* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 03/12/2024 (10:34)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 03/12/2024 (09:07)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (23:39)
* Απ: Ανατροπές στην ελληνική τηλεόραση: Ζημίες, streaming και νέα δεδομένα  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (23:10)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: bakobako Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (21:19)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: ShortFoxyMan Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (20:07)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (19:22)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 02/12/2024 (19:09)
* Απ: Express-AM7 στις 40°E (ex AM 1)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 02/12/2024 (18:56)
* Απ: Express-AM7 στις 40°E (ex AM 1)  Μέλος: wos12 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 02/12/2024 (18:41)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: MitsoulasFm Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 02/12/2024 (18:27)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (18:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (18:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (16:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (16:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (15:30)
* Ανατροπές στην ελληνική τηλεόραση: Ζημίες, streaming και νέα δεδομένα  Μέλος: paksat Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (15:22)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 02/12/2024 (13:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (12:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (11:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (11:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: paksat Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (10:49)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 02/12/2024 (10:47)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 02/12/2024 (08:55)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 02/12/2024 (07:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 02/12/2024 (01:44)