Κατά αρχήν όλοι σε αυτό το forum ξέρουμε τι είναι η οπτική ίνα. Δεν χρειάζεται παραπομπή στη Βικιπαίδεια! Δεν είμαστε άσχετοι!
Κατά δεύτερον δε στέκει αυτό! Για να στείλει με οπτικές ίνες πρέπει να πηγαίνουν και στα 19 κέντρα εκπομπής για τη Πελοπόννησο οπτικές ίνες! Πότε περάστηκαν; Περάστηκαν και στα Κύθηρα; Εδώ η Digea εγκατέλειψε τις οπτικές ίνες που χρησιμοποιούσε αρχικά και προτίμησε τη λύση του δορυφόρου ως ποιο οικονομική και ποιο εύκολη λύση μιας και οι οπτικές ίνες καθυστερούσαν υπερβολικά να πάνε στα κέντρα εκπομπής. Κι άντε πες ότι για τη Πελοπόννησο τα muxes οδηγηθούν με οπτικές ίνες. Στη νησιωτική χώρα πως θα πάνε;
Ξέρεις κάτι και το λες ή υποθέτεις;
Ρε συ Γιώργο (και κάποιοι άλλοι...) χαλαρώστε λιγάκι εδώ μέσα! Να βοηθήσω προσπαθώ και τα ακούω από πάνω!
Ο ένας μου βάζει χέρι γιατί μιλάω με τεχνικούς όρους που δεν τους καταλαβαίνουν όλοι και ο άλλος επειδή εξηγώ!
Εσύ μπορεί να γνωρίζεις τι είναι οπτική ίνα, οι υπόλοιποι?
Και στο κάτω κάτω που να γνωρίζω τι ξέρει ο καθένας σας? Να μυρίσω τα νύχια μου? :huh
Λέω μόνο πράγματα που στέκουν τεχνικά και αν θες να σου την πω όπως και εσύ με προσβάλεις που με λες άσχετο!!!!
Είχα πει πως θα γίνει μια πολυπλεξία ίσως Δολιανά. Εκεί θα πήγαιναν με ίνα, κινητές, περιστέρια ή δεν ξέρω πως. Τελικά είναι σχεδόν ίδιο κόστος να πάνε Αθήνα με οπτικές ίνες ΟΤΕ και άλλων παρόχων όπου θα γίνει η πολυπλεξία και θα πάνε στα βασικά κέντρα με ίνα και στα υπόλοιπα με λινκ, αναμετάδοση κλπ.
Ίνες υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στα περισσότερα κέντρα, σίγουρα στα κομβικά.
Όσοι ονειρεύεστε περιφερειακά στο δορυφόρο ξεχάστε τα!
Εκτός αν στο μέλλον αλλάξει κάτι, που δεν το βλέπω... 50-60 περιφερειακά στο δορυφόρο είναι τεράστια χωρητικότητα!