Ρε συ Γιώργο (και κάποιοι άλλοι...) χαλαρώστε λιγάκι εδώ μέσα! Να βοηθήσω προσπαθώ και τα ακούω από πάνω!
Ο ένας μου βάζει χέρι γιατί μιλάω με τεχνικούς όρους που δεν τους καταλαβαίνουν όλοι και ο άλλος επειδή εξηγώ!
Εσύ μπορεί να γνωρίζεις τι είναι οπτική ίνα, οι υπόλοιποι?
Και στο κάτω κάτω που να γνωρίζω τι ξέρει ο καθένας σας? Να μυρίσω τα νύχια μου? :huh
Λέω μόνο πράγματα που στέκουν τεχνικά και αν θες να σου την πω όπως και εσύ με προσβάλεις που με λες άσχετο!!!!
Η αλήθεια είναι πως την οπτική ίνα την ξέρει που λέει ο λόγος και η κουτσή Μαρία πλέον! Ειδικά σε ένα τέτοιο forum σαν αυτό δεν υπάρχει μέλος που να μη ξέρει την οπτική ίνα! Δεν είμαστε forum με συνταγές μαγειρικής!
Αν είχες διαβάσει το forum θα ήξερες πως είχαμε συζητήσει πολάκις το θέμα των οπτικών ινών στα κέντρα εκπομπής και τους λόγους που η Digea ενώ αρχικά χρησιμοποιούσε οπτικές ίνες στα πρώτα κέντρα εκπομπής, εγκατέλειψε τη λύση αυτή! Δικαιολογείσαι όμως μιας και είσαι νέος στο forum!
Που σε πρόσβαλλα και που σε είπα άσχετο;
Είχα πει πως θα γίνει μια πολυπλεξία ίσως Δολιανά. Εκεί θα πήγαιναν με ίνα, κινητές, περιστέρια ή δεν ξέρω πως. Τελικά είναι σχεδόν ίδιο κόστος να πάνε Αθήνα με οπτικές ίνες ΟΤΕ και άλλων παρόχων όπου θα γίνει η πολυπλεξία και θα πάνε στα βασικά κέντρα με ίνα και στα υπόλοιπα με λινκ, αναμετάδοση κλπ.
Ίνες υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στα περισσότερα κέντρα, σίγουρα στα κομβικά.
Όσοι ονειρεύεστε περιφερειακά στο δορυφόρο ξεχάστε τα!
Εκτός αν στο μέλλον αλλάξει κάτι, που δεν το βλέπω... 50-60 περιφερειακά στο δορυφόρο είναι τεράστια χωρητικότητα!
Φαίνεται παράξενο να χρησιμοποιήσει οπτικές ίνες ή Digea από τη στιγμή που τις είχε εγκαταλείψει στο παρελθόν λόγω κόστους, καθυστέρησης εγκατάστασής τους και δυσκολίας υλοποίησης στη νησιωτική χώρα...