Είναι μεγάλες οι αποστάσεις Ηλία.
Ούτε με 1/4 GI δεν θα έπαιζαν, αλλά και να μπορούσαν να παίξουν θα έχαναν πολύ bit rate με τέτοιο GI ...
Την πυκνότητα της κάλυψης την έχουν υπολογίσει με βάση την πυκνότητα του πληθυσμού. Με αυτή τη λογική, τα 13 ΚΕ για 5 εκατομμύρια πληθυσμό δεν είναι πολλά, ούτε το κόστος ανά κάτοικο μεγάλο - το αντίθετο.
Σημειώστε επίσης πως δεν θα καλυφθούν όλες οι περιοχές και θα χρειαστούν αρκετά Gap Fillers ακόμα και στην Αττική.
Θανάση μου, νομίζω το θέμα της απόστασης έχει καταρριφθεί, τόσο στην περίπτωση της ΕΡΤ που αποδεδειγμένα έπαιξε πετυχημένο SFN ανάμεσα σε Πάρνηθα - Αίγινα - Υμηττό και αναμένεται να το δούμε και στις νέες ΕΠΕ! Αν δεν μπορούν να συγχρονιστούν, με την ίδια λογική δεν θα μπορεί να παίξει ο Χορτιάτης με την Κάτω Κορυφή Αριδαίας και τις Μουριές! Ακόμα όμως και να είναι έτσι (ο πάροχος κοιτά την ευκολία του όπως φάνηκε και από το κόψιμο πολλών Κ.Ε. της μελέτης Κανάτα) είναι περίεργη η διάταξη γιατί τα Κ.Ε. είναι μοιρασμένα σε βορρά και νότο και όχι τόσο κοντινά μεταξύ τους!
Για το αν χρειαστούν gap fillers έκπληξη μου κάνει καθώς ήδη έχουν μπει ως υποχρεωτικά Κ.Ε. όλα τα γνωστά μικρά και μεγάλα αναλογικά, άρα πόσα να είναι τα χωριά που δεν θα καλυφθούν άμεσα, κανά δυο? Σίγουρα δεν συγκρίνονται με τις αμέτρητες περιοχές της Χαλκιδικής που θα μείνουν ακάλυπτες ενώ εύκολα θα καλύπτονταν αν δεν κόβονταν τα βασικά Κ.Ε, της αρχικής μελέτης, ρίχνοντας πάλι το μπαλάκι στους δήμους που οι περισσότεροι δεν είχαν κουνήσει δάχτυλο ούτε επί αναλογικής εποχής (χτυπητό παράδειγμα η Γαλάτιστα όπου μόνο με τη Βάβδο ως υποχρεωτικό Κ.Ε. θα καλύπτονταν σωστά, τόσα χρόνια όλοι με NOVA και ΟΤΕ βλέπουν)!