Ε δε με πήγαν και αυτόφωρο μην το κάνουμε και δράμα τώρα!
Πέρυσι το καλοκαίρι ανέβαινα μερικές φορές μέχρι το Επταπύργιο στην Άνω Πόλη καθώς στο σημείο τα κάστρα κόβουν το Χορτιάτη και με ανεμπόδιστο το Θερμαϊκό απέναντι έρχονται της Μεγαλόχαρης τα μάτια!
Επειδή θέλω ησυχία και όχι πολύ κόσμο γύρω για να μπορώ και να ακούω τις λήψεις αλλά και χαμηλό φως πήγαινα αργά το απόγευμα!
Μια ωραία εσπέρα περνάει ένας κύριος και με ρώτησε αν ξέρω ποιο είναι το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής! Του είπα δεν ξέρω και μετά από 10 λεπτά ήρθε ένας αστυνομικός για να με ρωτήσει τι κάνω!
Σαφώς και του εξήγησα λεπτομερώς λέγοντας ότι είμαι σε δημόσιο χώρο και δεν κάνω κάτι παράνομο! Επέμενε να τον ακολουθήσω στο τμήμα για εξακρίβωση και μόνο και μόνο επειδή ήταν νέο παληκάρι και ευγενικός πήγαμε! Εκεί ήταν ο "καλός" κύριος που την άκουσε για τα καλά! Η πλάκα είναι ότι ο διοικητής υπηρεσίας έδειξε ενδιαφέρον και του φάνηκε κάπως εξωπραγματικό λες και είναι τόσο εξωγήινο το χόμπι μας! Παρόλα αυτά αρχίζοντας να του αναλύω τα άπαντα του Ηλίου (εμού) όχι μόνο με άκουσε με προσήλωση αλλά συζητήσαμε για τα προβλήματα της περιοχής (και εκείνος κάτοικος Συκεών) και καταλήξαμε να συντονίσω και μια TV που είχαν εκεί!
Ο λόγος που έγινε το κάρφωμα όπως μου ανέφερε, είναι ότι πριν ένα χρόνο έπιασαν μια σπείρα χρυσοθήρων που είχε φέρει μηχανήματα στην περιοχή και φοβήθηκαν μην είμαι τέτοιος!! ΕΛΕΟΣ!!!!
Τέλος μου είπε για να μην έχω ξανά τέτοια προβλήματα να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση ότι κάνω αυτό το σπορ και δεν είμαι δημόσιος κίνδυνος τόσο σε εκείνο όσο και σε παρακείμενα αστυνομικά τμήματα!
Βέβαια δεν την κουβαλάω μαζί μου αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κλασικοί μακάκες που με βλέπουν να κάνω λήψεις με το κινητό και είναι περισσότερο από πρόθυμοι να μου δείξουν τη σταβλική τους καταγωγή αλλά και τι να κάνουμε...
Αυτά!