Ευχαριστώ για την απάντηση,
η λύση με το 2ο κάτοπτρο μου φαίνεται πιό προσιτή με την έννοια ότι δεν θα χρειαστεί να πειράξω την υπάρχουσα και τις ρυθμίσεις-προσανατολισμούς. Το diseq που διαθέτω είναι 3/1, άρα κανένα πρόβλημα... Επειδή τρώγοντας μου άνοιξε όντως η όρεξη, μήπως 'παίζει' το να βάλω αντί για 80εκ. 1,20μ. με κέντρο/παράκεντρο τον Hellassat να πιάσω τίποτε Αγγλόφωνα, γιατί καλός μεν ο Astra αλλά πολύ... Γερμανόφωνος!!!
Η λύση με το κάτοπτρο για Astra των 1,2μ. θα ήταν καλύτερη για νέα αρχική εγκατάσταση και φαντάζομαι η διαφορά των 20cm θα βελτίωνε τα λίγα (νομίζω) οριακά κανάλια του ASTRA, όπως το Deluxe Music.
Πάντως την απορία με τη χαμηλή σχετικά στάθμη του HB εξακολουθώ να την έχω. Αφού με τα πιατάκια της NOVA είναι δυνατή η λήψη του, δεν θα έπρεπε με το 1μ. και το LNB στο κέντρο να γ...μεί και να δέρνει?
Ευχαριστώ και για την πληροφόρία για DIGEA από Αίγινα, καθότι είχα υποθέσει την πεπατειμένη του Υμηττού με την οποία ούτως ή άλλως έχω πρόβλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκτός των αναλογικών από Υμηττό δεν λαμβάνω καθόλου ΕΡΤ ψηφιακή. Όταν δοκίμασα εσωτερικό ενισχυτή πάνω στον κεντρικό την έπιασα αλλά όπως αναμενόταν γέμισα είδωλα και ενισχύθηκε και ο θότυβος στα υπόλοιπα. Μόνο ο ALPHA λαμβάνεται 'καμπάνα'.
Χαιρετώ
Γιώργος