Θα αναζητήσω κανένα περιοδικό του χώρου γιατί σίγουρα δεν μπορώ να λύσω τις απορίες μου στο παρόν forum... Να καλύψω τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις!
Για το diseq υπέθεσα πως είναι η διάταξη που συνδέεις τα όποια LNB προκειμένου να οδηγήσεις το σήμα τους σε μία ομααξονική γραμμή μεταφοράς. Το 3/1 που έγραψα εννοούσα πως έχει τρεις εισόδους απο τις οποίες χρησιμοποιώ ήδη τις δύο και άρα περισσέυει μία για να χρησιμοποιήσω για το LNB του πιάτου για Hellasat. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται γι'αυτό που περιέγραψα!!!
Όπως είναι εγκατεστημένο δεν έχω πρόβλημα λήψης και επιπλέον λαμβάνω και από άλλους δορυφόρους, όπως Amos, Europestar, Hispat, Eurobird 1 και κάποιους ακόμα που δεν θυμάμαι. Επίσης λαμβάνω σχετικά σταθερά ακόμα και με πολύ χαμηλό BER π.χ. Αλ Τζαζίρα children με BER 26-30% και σταθερότητα εικόνας στο 100% του χρόνου!!! Θα περείμενα λοιπόν κατ'αντιστοιχία το BER για HB στο δέκτη να ήταν >80% !!!. Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι είδα το μπουκέτο του NOVA νομίζω και στον Hispat και αναρωτήθηκε σε ποιούς απευθύνεται, ίσως κάποιους ομογενείς? Πάντως και το ΡΙΚSAT παίζει σε διάφορους δορυφόρους και αυτό ήταν που επίσης μου έκανε εντύπωση!!!
ΥΓ. Δεν ενδιαφέρομαι για τα Τουρκικά!
Χαιρετώ και πάλι,
Γιώργος