Πάνο, δεν είμαστε παντογνώστες (μιλάω για τον εαυτό μου αν και πιστεύω ότι ισχύει το ίδιο και για το Νικόλα), ούτε καν τεχνικοί!
Εγώ είμαι απλός dxer που μου αρέσει να κάνω λήψεις από πολλά σημεία και να συγκρίνω τα αποτελέσματα για να βγάζω σαφή συμπεράσματα, όμως ακόμα και έτσι πάντα υπάρχει το περιθώριο λάθους, έτσι και αλλιώς ουδείς αλάνθαστος!
Τώρα για το MTV στο 69 συμβαίνουν τα εξής παράδοξα:
1. Ο Νικόλας αναφέρει Χορτιάτη, αλλά δεν μας αναφέρει περιοχή λήψης, από τις αναφορές του όμως συμπεραίνω ότι μένει στην περιοχή της Μενεμένης!
Στο σημείο εκείνο, ο Χορτιάτης και το Φιλίππειο δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους και λαμβάνονται και τα δύο Κ.Ε. με την ίδια κεραία!
Είναι λογικό λοιπόν να μπερδευτεί κάποιος!
2. Όταν είδα το post του Νικόλα που ανέφερε Χορτιάτη και σαρώνοντας την 69 είδα ένα MTV+ σχεδόν καμπάνα, η πρώτη λογική μου σκέψη ήταν ότι αφού είναι από Χορτιάτη και εγώ, δεδομένου ότι η κεραία μου είναι χαλασμένη, λαμβάνω τόσο καλά το κανάλι, αν είναι από Χορτιάτη θα είναι τουλάχιστον 5KW αφού τέτοια εικόνα έχω σε όσα 5κιλα δεν παρεμβάλλονται από το Φιλίππειο (είναι και ο ALPHA στο 45 10κιλος αλλά λαμβάνεται χάλια ελέω απουσίας φίλτρου της TV100)!
3. Από τις αναφορές ανατολικά της πολης συμπέρανα έπειτα ότι δεν μπορεί να είναι το σήμα αυτό από Χορτιάτη, να έχει 5KW και να μην το λαμβάνουν Καλαμαριά καμπάνα!
4. Από μία πρώτη επιτόπια έρευνα στην κοντινή περιοχή είδα ότι το MTV+ είχε πρόβλημα σε σχέση με τα υπόλοιπα του Φιλιππείου, σαν να μην ήταν από εκεί, βέβαια η αναφορά μου στο Φίλυρο δεν ήταν ασφαλές συμπέρασμα και καταρρίπτηκε εύκολα μιας και δεν θα μπορούσε από εκεί να υπάρχει λήψη Μαρτίου!
Μέχρι τώρα οι αναφορές δείχνουν Φιλίππειο, αλλά ακόμα και έτσι το κανάλι αυτό δεν έχει την τυπική συμπεριφορά ενός καναλιού από Φιλίππειο, ακόμα και σε σημεια των δυτικών δεν λαμβάνεται όπως τα υπόλοιπα, αντίθετα σε μένα είναι πολύ καθαρό!
Οπότε είναι δύσκολο να καταλήξουμε 100%!
Θα γίνουν και άλλες λήψεις οπότε αναμένετε τις εξελίξεις!