Νικόλα άλλο θέλω να δείξω!
Καταρχάς να πω ότι ούτε η ΕΡΤ από Φιλίππειο λαμβανόταν δυνατά (καμία σχέση με την TV100) και μιλάμε για τα ΝΕΤ και ΕΤ3 μιας και η ΕΤ1 είναι για διακόσμηση στο 49 όπως φαίνεται!
Από την άλλη το κτίριο του ΙΕΚ είναι πολύ ψηλό οπότε αν η κεραία γυρνούσε στο Φιλίππειο θα τα λάμβανε όλα ανεξαρτήτως της ιδιαίτερης θέσης των δύο κεραιοσυστημάτων στο Φιλίππειο (Καρά-Τεπέ και Σιβρί)!
Εξάλλου για το διαχωρισμό γράφω και στο editthis και οι αποστάσεις τους είναι μικρές ώστε να μην εκλαμβάνονται ως ένα σημείο όταν η κεραία θα γυρίσει εκεί!
Παρόλα αυτά όντως το Σιβρί δεν έχει τόσο καλή οπτική όσο το Καρά-Τεπέ από την Εγνατία και προς Άνω Πόλη (και θα είναι και ενδιαφέρον πού θα πάει η Digea μιας και δεν τη συμφέρει να μη πάει Καρά-Τεπέ μιας και θα χάσει την Ευαγγελίστρια που δεν λαμβάνει από αλλού)!
Το θέμα δεν είναι εκεί!
Το αέναο πρόβλημα είναι ότι ο πομπός στο 44 της TV100 είναι υπερβολικά ισχυρός με πάνελ και προς το κέντρο, είναι τελείως αχρείαστα πιο ψηλά από τα υπόλοιπα κανάλια του Φιλίππειου και το απότέλεσμα είναι και να ταπώνει άγρια όσο πλησιάζεις Φιλίππειο, αλλά και στις δυτικές ταπώνει και τις γύρω συχνότητες (41-45) και επειδή αναγκαστικά έχουμε και ενισχυτές, αν δεν ρυθμιστούν σωστά κάνει μπουκώματα ακόμα και σε όλη την μπάντα! Για να μην πω για το φίλτρο τους που απλά....δεν υπάρχει!
Εν κατακλείδι αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι δεν ισχύει ότι στο κέντρο γενικά το MTV+ με την υφιστάμενη κατάσταση έχει ελάχιστα προβλήματα λήψης γιατί όπως έδειξα υπάρχουν και σημεία που αν η κεραία ξεφύγει λίγο προς το Φιλίππειο ή δεν είναι κατευθυντική (είναι πλέγμα) το MTV πάει περίπατο! 8)
Γενικά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι εδώ και δύο μέρες δεν βλέπω να αλλάζει κάτι ούτε από το MTV (αύξηση ισχύος) και πολύ περισσότερο από την TV100!
Μου φαίνεται απίθανο να μετακινηθεί στην 63 και δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι που υπέθεσες ή κάτι άκουσες!
Προσωπικά με τη νοοτροπία τους μου φαίνεται ότι ούτε καν θα σταματήσει με τα υπόλοιπα μαζί όταν θα βγουν όλα ψηφιακά!