θα απαντήσω ένα-ένα τα ερωτήματα σου. Για το λέημονα ένας κυριος που ειχε μαγαζί με κεραιες μου ειπε οτι υπαρχουν κεραίες και οτι εκπεμπει το άλτερ. Οντως συμφωνώ οτι η ύπαρξη του ειναι ανουσια αφου υπάρχει η Μυρτιά..
Το υψωμα που φαινεται στην 1η εικονα ειναι μαλλον το Καραβοστάσι της Πλύτρας. Η Μακρυνάρα κανει λήψη απο Κυθηρα - η Γλυκοβρύση μάλλον απο Μυρτιά με καλο σήμα ( ο κουμπαρος μου πιανει απο κουλοχερα καλουτσικα)!! - Για κοκκινιά μαλλον απο Αναβρυτη όπως και η Ελιά...
Για την Μυρτια τωρα χθες βγηκαμε οικογενειακος με τον τεχνικο - φιλο του πατερα μου και θα σου πω τι συμβαινει τελικα.. Η μυρτια δημιουργήθηκε με έξοδα του δήμου έλους για να καλύψει τον δήμο( Βλαχιωτη - Αστέρι - Γλυκοβρυση) Οι κεραίες βρίσκονται στο σημειο 2 ακριβώς οπως βγαινουμε απο μυρτια για γεράκι...Εχω και φωτογραφίες τους! Η τοποθεσία τους είναι σχετική αποτυχία!!Απέχουν 200 μετρα απο το τελευταίο σπιτι. να φανταστεις παλια ήταν μεσα σε ενα ανεμόμυλο μεσα στο χωριο πριν 20 χρόνια...
Απο Φοινίκι υπολογισε 50-100 Watt. To φοινίκι ήταν προγενεστερο της κουλοχερας.Εκεί ήρθε πρωτο το αντ-1 και τα κρατικά. Μετα που βγήκε η Κουλοχέρα ο αντ1 μετακόμισε και εμειναν μονο τα κρατικα επειδή υπαρχουν οι γεννήτριες του ΟΤΕ ..Ουσιαστικά δεν εξυπηρετουν τιποτα παρα μονο οταν χαλαει απο χιονια η κουλοχερα. Οι κεραιες ειναι πανω απο τα παπαδιανικα που εχουν οπτικη επαφή και με την Κουλοχερα 100-200 watt το πιο δυνατο το αντ1!
Για το Γυθειο εμαθα οτι υπαρχουν κεραιες απο το σιτε του 902 & αλφα.. Πάντως κεραιες στο βουνο πανω δεν φαινονται
Το Γύθειο καλύπτεται απο κουλοχερα 100% το λεει και ο ΕΛΛΑΔΑ στις συχνοτητες του. Ο ΕΛΛΑΔΑ όμως εκπεμπει περιστασιακα απο λεημονα δεν ξέρω το γιατι!
Για νοτια λακωνια δεν ξέρω . Σιγουρα υπαρχουν τοπικες κεραιες.
ΝΑΙ η αναβρυτή ειναι για νοτια οπως Ελιά... Στο 28 ειναι ο αντ1 της αναβρυτης και στο 21 η ετ1 αναβρυτης ξεχασα να τα ανφέρω...Το ΣΚΑΙ αν ερθει θα ειναι στο 45..Μου είπε ο τεχνικος οτι βρήκε απο έναν συνάδελφο στην Σπαρτη πομπο 10watt για Μυρτιά..Τώρα περιμένουμε!!
Κατα την γνωμη μου η Κουλοχέρα ειναι η καλύτερη 1200 μετρα υψομετρο. Ηδη τωρα καλύπτει Σπαρτη-Γυθειο-Σκαλα-Πλυτρα-Δαιμονία-Μονεμβάσια-Ανατολική Μάνη..Με λίγα ακομη βατ θα ήταν κανονι !!