Τηλεοπτικό τοπίο ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  • Τετ 12 Μαρ 2025, 22:39
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Τηλεοπτικό τοπίο ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  (Αναγνώστηκε 62741 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elladalakon

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2010
  • Τόπος: Λακωνία
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #150: Παρ 11 Ιουν 2010, 13:05 »
Σε λειτουργία ο αναμεταδότης του Super απο Κουλοχέρα με χαμηλή ωστόσο ισχύ..Το σήμα του είναι ασπρόμαυρο..Το DR εκτός λειτουργίας όπως πάντα..Ο Ελλάδα έβαλε σε επαναλειτουργία τον αναμεταδότη στην περιοχή Σκάλας μαλλον Λέημονα στο κανάλι 36 με τέλεια ποιότητα εικόνας..Ωστόσο ο ήχος έχει παρασιτα ειδικά όταν η οθόνη δειχνει χρώματα όπως κόκκινο - πορτοκαλί - γαλάζιο ο ήχος κανει ένα ζζζζζζζζζ.....Τι λέτε να φταίει??? Τέλος απο σήμερα κάπως μειώθηκε το πρόβλημα.
e l l a d a l a k o n

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #151: Παρ 11 Ιουν 2010, 14:07 »
Φίλε Elladalakon , φέτος οι καλοκαιρινές μου διακοπές θα είναι στην περιοχή σου (γύθειο) .
Μπορείς να μου αναφέρεις σημαντικά (ή λιγότερο σημαντικά) Κέντρα Εκπομπής που θα συναντήσω στην διαδρομή Κόρινθος-Νεμέα-Τρίπολη-Σπάρτη-Γύθειο ?
Θα είμαι πλήρως εξοπλισμένος για λήψεις σε όλη την διαδρομή ! 8)

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #152: Παρ 11 Ιουν 2010, 16:26 »
Στην Τρίπολη τα Δολιανά , είναι όπως κατεβαίνουμε απο την Ε.Ο Τριπόλεος -Σπάρτης ευθεία .. Όταν περνάμε έξω απο την τρίπολη πριν βγούμε στον κόμβο για Σπάρτη φαίνονται..Τον ακριβή δρόμο που οδηγεί εκέι δεν ξέρω αλλά είναι ακριβώς πάνω απο το χωριό Άνω  Δολιανά..

Έπειτα λίγο πριν μπεις Σπάρτη απο τον παλιό δρόμο όχι την παράκαμψη Βουτιάνων  υπάρχει το Ραδιοφωνικο κέντρο Βουτιάνων όπως κατεβαίνεις για Σπάρτη στο αριστερό σου χέρι.

Αναβρυτή δυτικά της Σπάρτης ο δρόμος που οδηγεί είναι μετά τα σχολεία στην Σπάρτη όπως βγαινουμε για Γυθειο - Μολαους στο δεξί σου χέρι εκεί που λέει για παρόρι - Μυστρά - Αναβρυτή κ.τ.λ. Απο αυτό το κέντρο δεν έχουμε καμία φωτογραφία. Καλό Κέντρο Εκπομπής αλλά  σε χαμηλό υψόμετρο 800 μέτρα.

Κουλοχέρα Ρειχιάς αν και δεν είναι στον δρόμο σου . Απο αυτο το κέντρο κάνει λήψη το Γύθειο και σχεδόν το 70% της Λακωνίας καθώς και η Μάνη. Αυτό το κέντρο έχει  δυνατούς πομπούς μέχρι 200watt ΑΝΤ1 επίσης και ο Ελλάδα έχει τρομερή ισχύ. Λοιπόν αυτό το κέντρο βρίσκεται απέναντι απο τους Μολάους  στον δρόμο Μολάοι - Μεταμόρφωση -  Ρειχιά  , στην Ρειχιά.. Φιλοξενεί 15 Τ/Σ  και άλλα πολλα. Θα μείνεις άφωνος αν πας. Αξίζει τον κόπο και εκτός αυτού έχει τρομερή Θέα 1200 μέτρα υψώμετρο βλεπεις την νύκτα τα φώτα του Πειραιά..

Τέλος έχω την αίσθηση οτι κάπου και στο Γύθειο υπάρχει μικρό Κ/Ε.
e l l a d a l a k o n

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #153: Παρ 11 Ιουν 2010, 17:29 »
Πολύ ωραία ! :D
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση . :wink:

Αποσυνδεδεμένος zaras

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σπάρτη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #154: Τετ 30 Ιουν 2010, 00:25 »
ΑΝΑΒΡΥΤΗ

Εδώ και 4-5 μέρες, το ALPHA έχει φύγει από την 34 και έχει πάει στην 22. Δεν ξέρω γιατί έγινε η αλλαγή.

Έτσι πλέον στην Αναβρυτή έχουμε:

21 ΕΤ1
22 ALPHA
23 SUPER (Κόρινθος)
25 902
28 ΑΝΤ1 (Nicam Stereo)
29 ΝΕΤ (Stereo)
30 STAR (Stereo)
31 MEGA (Stereo)
32 ΕΛΛΑΔΑ (Σπάρτη)
35 DRTV (Άργος)
37 ET3
39 ALTER
44 ΒΟΥΛΗ
49 ART (Τρίπολη)
52 ΣΚΑΙ (Stereo)
53 NOVACINEMA
60 NOVASPORTS
62 ΤΗΛΕΑΣΤΥ
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε | - | Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε | - | [url=htt

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #155: Τετ 30 Ιουν 2010, 01:16 »
Ευχαριστούμε πολύ!
Αν έχεις ψηφιακό δέκτη πάντως κάνε και ένα scan για κανά φέρον της ΕΡΤ (τώρα για να τροφοδοτείται από τα Δολιανά δύσκολα με την ΕΤ1)!
Αλήθεια, τα Δολιανά βγαίνουν καθαρά μέσα στη Σπάρτη? Λαμβάνονται ακόμα και με την κεραία προς Αναβρυτή?
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #156: Τετ 30 Ιουν 2010, 17:45 »
Tα κανάλια της  ΕΡΤ απο Δολιανά σε μας δεν παιρνούν λόγω της ΕΤ1 στην 21.. Απορώ γιατί αλλάξαν συχνότητα στον Alpha..Μήπως σχετίζεται με τα ψηφιακά κανάλια???Αντί να αλλάξουν την ΕΤ1 αλλάζουν τον Alpha του οποίου η νέα συχνότητα υπάρχει στην Κουλοχέρα για τον Ελλάδα..Απορώ πως  ο Ελλάδα το άφησε αυτό .. Ωστόσο πολλές φορές όταν η 52 απο γειτονικούς αναμεταδότες  κλείνει  πιάνουμε τον Ελλάδα απο Δολιανά με Χιόνια !!!  :D  :!:
e l l a d a l a k o n

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #157: Τετ 30 Ιουν 2010, 21:16 »
Άλλο όμως ρωτάω, ρωτάω πόσο καλά περνάνε τα Δολιανά μέσα στην πόλη της Σπάρτης γενικά! Μπορούν να ληφθούν ακόμα και με την κεραία στραμμένη προς Αναβρυτή?

Αποσυνδεδεμένος zaras

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #158: Τετ 30 Ιουν 2010, 23:35 »
@ mcelliot_g

Κατ' αρχήν έχε υπόψιν σου ότι η Σπάρτη είναι ψιλό-γούβα. Δεν έχει περάσματα, εκτός από την Ασέα.

Τα Δολιανά τώρα, λίγο απίθανο.. Υπάρχει και ο Πάρνωνας στη μέση..
Την ΝΕΤ στο 42 δεν την πιάναμε ποτέ καλά. Ακόμα και όταν είχε η ΕΡΤ τα δορυφορικά στον Αγ. Ιωάννη τον Θεολόγο και είχαμε όλοι κεραίες προς τα εκεί. (Σπάρτη - Θεολόγος - Δολιανά είναι στην ίδια ευθεία).
Αυτή τη στιγμή πάντως, με μια μόνο U προς Αναβρυτή, στο 42 πιάνω κανονικό ήχο στη ΝΕΤ, αλλά χάλια ασπρόμαυρη εικόνα. Ίσα που κατάλαβα ότι έχει ποδόσφαιρο.

Πριν καιρό, που είχε διακοπή η Αναβρυτή, δοκίμασα, αλλά ψηφιακά από Τρίπολη δεν έβγαλα. Αν ξανατύχει και είμαι εδώ, μπορώ να δοκιμάσω να γυρίσω και κεραία.
Έχε επίσης υπόψιν σου ότι δεν είμαι μέσα Σπάρτη, αλλά 4 χλμ νότια προς Γύθειο. Άλλος κόσμος εδώ..
Στο σπίτι μου, έχει πέρασμα το 7 του MEGA από Πάρνηθα. Τοοοοοτε, τον πρώτο - πρώτο καιρό που ξεκίνησε. Είχα γυρίσει την V από Ασέα ανατολικά, και έβλεπε η γιαγιά MEGA στην ασπρόμαυρη.. Δεν χανανε και οι Αθηναίοι το βραζιλιάνικο...  :lol:  :lol:  (Μικρή κυρία το έλεγαν??)
500 μέτρα πριν τώρα, σε άλλο σπίτι, αυτό δεν παίζει.. Αλλά: λόκαρε ραδιόφωνο κανονικά σε όλα τα ραδιόφωνα τις Αθήνας, λες και ήσουν εκεί.. (Καλά, ήταν και πιο καθαρός ο "αέρας" τότε..)
Και Κουλοχερα βγάζω άνετα αν γυρίσω κεραία. Στη Σπάρτη δεν βγαίνει..

Επίσης, γιατί δεν υπάρχει μια αναφορά από Αρκαδία? Δεν έχω ιδέα τις συχνότητες εκεί. Τόσο χρόνια νόμιζα ότι το MEGA στο 33 και ο ΑΝΤ1 στο 38 είναι Δολιανά. Κάποιος φίλος εδώ με διόρθωσε. Πίστευα ότι στην Ασέα είναι μόνο η ΕΤ1 στο 10.
Τις κεραίες στην Ασέα δεν μπορώ να τις βρω στο Google Earth. Έχει κανείς τοποθεσία?
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε | - | Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε | - | [url=htt

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #159: Πεμ 1 Ιουλ 2010, 00:59 »
Πες μας και κάτι δύσκολο... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Ασσέα/Τσεμπερού
 37°20'54.66"Β 22°14'53.53"Α
 :!:

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #160: Πεμ 1 Ιουλ 2010, 08:42 »
@ zaras : Οι συχνότητες 38 ΑΝΤ1 - 56 ΕΤ-3 - 48 ΝΕΤ - 10  ΕΤ1 - 33 MEGA  είναι  όπως σου είχα πει και πιο παλιά απο Ασσέα-Τσεμπερού .. Όντως σε μας στην Λακωνία η Ασσέα βγαίνει πάρα πολύ καλά σε κάποια σημεία καλύτερα και  απο Αναβρυτή . Η Κουλοχέρα δεν φτάνει μεσα στην Σπάρτη με ενισχυτή ??  

Η Ασσέα είναι λίγο πιο πάνω απο Μεγαλόπολη.

@ mcelliot_g

Για τα Δολιανά ούτε συζήτηση..Δεν περνάει σχεδόν τίποτα .. Μια φορά μόνο έιχα πετύχει τον Ελλάδα με χιόνια στην 52  και το  MEGA στην 58.

Όσο αναφορά την ψηφιακή με scan που είχα κάνει με mpeg-4 αποκωδικοποιητή δεν έπιασα απολύτως τίποτα απο ψηφιακά με κεραία στραμμένη προς Δολιανά..Οπότε αν εξέπεμπαν ψηφιακά απο Ασσέα τώρα οι περισσότεροι θα πιάναμε... :D  :D

Δ  Ο  Λ  Ι  Α  Ν  Α :
24 ART - Γνωστό σαν Αρκαδική Τηλεόραση- Τριπολη-  εκπέμπει σε Αρκαδία-Ηλεία - Σπάρτη
26 ANT1
28 ALTER
29 DR - Ν.Κίος Άργους - Παμπελοποννησιακό
31 MAX - Άργος - εκπέμπει Αργολίδα - Αρκαδία -Ερμιονίδα
32 SUPERSPORT
35 FILMET
39 ET1
40 THΛΕΑΣΤΥ
42 ΝΕΤ
44 DR- Ν.Κίος Άργους - Παμπελοποννησιακό
45 ET3
46 STAR
50 SUPER - Κόρινθος -Παμπελοποννησιακό
52 ΕΛΛΑΔΑ - Σπαρτη - Εκπέμπει Λακωνία - Αρκαδία - Κύθηρα - Ερμιονίδα και σε κάποια σημεία της Αργολίδας .
53 m
57 ALPHA
58 MEGA
59 ΣΚΑΙ
63 902

Α  Σ  Σ Ε  Α  -  Τ Σ Ε Μ Π Ε Ρ Ο Υ :
10 ΕΤ1
21 ΤΗΛΕΑΣΤΥ
23 ART
25 ALPHA
29 STAR
31 902
33 MEGA
38 ANT1
41 DR
48 NET
49 SUPER
51 ΣΚΑΙ
54 ALTER
56 ET3
e l l a d a l a k o n

Αποσυνδεδεμένος zaras

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #161: Πεμ 1 Ιουλ 2010, 15:57 »
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Πες μας και κάτι δύσκολο... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Ασσέα/Τσεμπερού
 37°20'54.66"Β 22°14'53.53"Α
 :!:
Α! Καλά.. Την έψαχνα πάνω από το δρόμο.. Στο από πάνω βουνό..

@ elladalakon
Δεν θυμάμαι να βγαίνει ανεκτά η Κουλοχέρα μέσα στη Σπάρτη..
Είναι γούβα..

Τώρα με τις συχνότητες της Ασέας κατάλαβα γιατί δεν έχω σχεδόν κανένα κανάλι καθαρό από Αναβρυτή..

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #162: Πεμ 1 Ιουλ 2010, 21:24 »
Συγγνώμη πλάκα μου κάνεις οτι δεν πιάνεις στην Σπάρτη καθαρά τα κανάλια της Αναβρυτής ??? Σε ποιά περιοχή μένεις ?? Αγ. Ιωάννη ,  Κροκεές , Δαφνί ???
e l l a d a l a k o n

Αποσυνδεδεμένος zaras

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #163: Πεμ 1 Ιουλ 2010, 23:19 »
Καθόλου. Θυμάσαι που είπα ότι μπορεί η Σπάρτη να είναι γούβα, αλλά λίγο πιο έξω είναι άλλος κόσμος??
Έχω μια V προς Ασεα (παλιό απομεινάρι αυτό από παλιά, αν και πολύ χρήσιμο όπως θα εξηγήσω παρακάτω), και μια U Αναβρυτη. Ε, η Ασεα είναι παντού.

Στο 21 έχω παρεμβολή από τον Καρατζαφυρερ. (Γιαυτό και μου χρησιμεύει η V για την ΕΤ1) Ποτέ δεν έχω δει καθαρή 21 από Αναβρυτη.
Στο 28 με τη ΝΕΤ τα ίδια. Όταν κλείνει η Αναβρυτη, παρε ενα Star. (Οχι τόσο καθαρό).
Τα δε 33 και 38 που είναι καθαρά εδώ, τα βλέπω κανονικά. Ειδικα ο ΑΝΤ1 στο 38 πατάει κανονικά.
Κοίτα μόνο πόσες κοινές συχνότητες έχει η Αναβρυτη με την Ασεα.
Που να είχα ακόμα την άλλη U στην Κουλοχερα..

Δεν είναι ότι υποφέρω κιόλας, αλλά ΠΟΤΕ δεν έχω σε όλα τα κανάλια κρύσταλλο εικόνα όπως έχω δει μέσα στη Σπάρτη. Όλο και κάτι είδωλα, όλο και κάτι μαύρες γραμμές..

Α, για Αμύκλες μιλάω..

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #164: Παρ 2 Ιουλ 2010, 09:49 »
Τότε γιατί δεν προσπαθείς να κάνεις λήψη απο Κουλοχέρα ?? Νομίζω οτι η Κουλοχέρα με την αναβρυτή δεν έχουν πολλές συχνότητες κοινές . .

Γενικά απο Κουλοχέρα  θα χεις  προβλήματα μόνο με :
22 Ελλάδα Κουλοχέρας  - Αlpha Αναβρυτής
37 super Κουλοχέρας- Ετ3 Αναβρυτής
39 DR Κουλοχέρας - ALTER Αναβρυτής
και 35 star Κουλοχέρας - Dr Αναβρυτής .

Ενώ με Αναβρυτή & Ασσέα :
21 Ετ1 ΑΝΑΒΡYTH  -Τηλεάστυ ΑΣΣΕΑ
29 ΝΕΤ ΑΝΑΒΡYTH - STAR ΑΣΣΕΑ
31 MEGA ANABPYTH - 902 AΣΣΕΑ
49 ART ANABPYTH - SUPER ΑΣΣΕΑ
25 902 ΑΝΑΒΡYTH - ALPHA ΑΣΣΕΑ
23 SUPER ANABPYTH - ART ΑΣΣΕΑ

Δηλαδή βράστα και άστα...

Καλά ειδικά στον Ελλάδα στο 22 με Alpha Aναβρυτής έχει να πέσει μάχη γιατί να μην ξεχνάμε οτι ο πομπός του Ελλάδα είναι μεγάλης ισχύς και ότι ο Ελλάδα απο την 22 καλύπτει και Αμύκλες - Δαφνί κ.τ.λ.. Απορώ γιατί το κανάλι δεν έκανε ενσταση.. Όσον αναφορά την 38 της Ασσέας είναι γίγαντας που πατάει όλα τα  εμπόδια εμείς σε καποια σημεία δεν πιάνουμε καλά Σκαι Κουλοχέρας στην 38 λόγω του ΑΝΤ1 της Ασσέας . Να σημειώσω οτι ο Σκαι εκπέμπει με 150 watt απο Κουλοχέρα και αλλα τόσα και λίγο παραπάνω ο Ελλάδα.

Τελος οι Σπαρτιάτες για να πιάσουν απο Αναβρυτή μέσα στην Σπάρτη Χρησιμοποιούν ενισχυτή ??
e l l a d a l a k o n

Αποσυνδεδεμένος zaras

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #165: Παρ 2 Ιουλ 2010, 16:39 »
Παράθεση
Τότε γιατί δεν προσπαθείς να κάνεις λήψη απο Κουλοχέρα ??
Γιατί δεν με ενδιαφέρει. Το θέμα Ελληνική τηλεόραση το έχω εγκαταλείψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από όταν έπεσε ο Humax στα χέρια μου..
Λόγω ερωτήσεων σας εδώ στο forum απαντάω σε ότι μπορώ..

Παράθεση
...ειδικά στον Ελλάδα στο 22 με Alpha Aναβρυτής...
Εγώ την 22 την θυμάμαι κενή. Μια χαρά δείχνει ο Alpha αυτή τη στιγμή. Και τώρα που μιλάμε, έκανα ένα ζάπινγκ και οφείλω να ομολογήσω ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο ζοφερή όσο την περιέγραψα.. Εκτός ΟΛΩΝ των μικρών που μιλάμε για τραγικά χάλια, όλα τα μεγάλα δείχνουν καλά. Ακόμα και στη ΝΕΤ είναι ελάχιστο το πρόβλημα..  (ο καιρός? θα δείξει)

Παράθεση
Τελος οι Σπαρτιάτες για να πιάσουν απο Αναβρυτή μέσα στην Σπάρτη Χρησιμοποιούν ενισχυτή ??
Στις πολυκατοικίες το θεωρώ αυτονόητο. Για μονοκατοικίες θα ρωτάς. Οι περισσότεροι έχουν από παλιά όπως εγώ, όταν κυνηγάγαμε τα ιδιωτικά. Θα ρωτήσω κανα 2 φίλους μου τεχνικούς, και θα μάθω αν χρειάζονται ενισχυτή στις νέες εγκαταστάσεις, και αν βάζουν γιατί βάζουν.

Αποσυνδεδεμένος zaras

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #166: Παρ 2 Ιουλ 2010, 16:59 »
Και τώρα που το θυμήθηκα:
Εκείνη τη ΝΕΤ στο 27 στους Γοράνους τι τη κρατάνε ακόμα? Εξυπηρετεί καμιά περιοχή?

Επίσης, εκεί δεν θέλουν να κάνουν ραδιοφωνικό πάρκο για .....όλη τη Λακωνία??

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #167: Σαβ 3 Ιουλ 2010, 09:37 »
Παράθεση από: "zaras"
Στις πολυκατοικίες το θεωρώ αυτονόητο. Για μονοκατοικίες θα ρωτάς. Οι περισσότεροι έχουν από παλιά όπως εγώ, όταν κυνηγάγαμε τα ιδιωτικά. Θα ρωτήσω κανα 2 φίλους μου τεχνικούς, και θα μάθω αν χρειάζονται ενισχυτή στις νέες εγκαταστάσεις, και αν βάζουν γιατί βάζουν.

Εγώ εννοούσα για μια απλή λήψη για μία μόνο τηλεόραση σε σπίτι  όχι πολυκατοικία χρειάζεσαι ενισχυτή απο Αναβρυτή , δηλαδή έχουν ισχύ τα κανάλια ???

Παράθεση από: "zaras"
Και τώρα που το θυμήθηκα:
Εκείνη τη ΝΕΤ στο 27 στους Γοράνους τι τη κρατάνε ακόμα? Εξυπηρετεί καμιά περιοχή?

Επίσης, εκεί δεν θέλουν να κάνουν ραδιοφωνικό πάρκο για .....όλη τη Λακωνία??

Δεν ξέρω ποια η χρησιμότητα αλλά για πάρκο κεραιών δεν εξυπηρετεί ούτε την μισή Λακωνία λόγω αναγλύφου.
e l l a d a l a k o n

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #168: Τετ 21 Ιουλ 2010, 12:59 »
Τραγική είναι η Κατάσταση των τοπικών καναλιών στην Λακωνία . Ενδεικτικά αναφέρω οτι στην Σπάρτη τώρα απο τα Τέσσερα Τοπικά Κανάλια που εκπέμπουν απο Αναβρυτή  ( 2 Τοπικά Ελλάδα - ART  &  2 Παμπελοποννησιακά Super - DR ) τώρα εκπέμπει μόνο  , ο  Ελλάδα . .
Η εγκατάλειψη της εγκατάλειψης των πομπών ,   ούτε  απόμερο νησί να μην ήμασταν .. Και Θέτω το ερώτημα :  τι παίρνεις την περιφερειακή άδεια ενώ δεν μπορείς να συντηρήσεις τους πομπούς μη καλύπτοντας  εναν  ολόκληρο νομό  . . Η ειρωνεία είναι  οτι τα τοπικά οπως ο Ελλάδα που έχει πομπούς σε Νεάπολη μέχρι Κύθηρα ποτέ δεν τους αφήνει την  τύχη τους και ας μην ξεχνάμε τι απόσταση είναι Σπάρτη - Κύθηρα  και οτι χρειάζεσαι  να πάρεις το πλοίο κ.τ.λ
e l l a d a l a k o n

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #169: Δευ 26 Ιουλ 2010, 17:51 »
Καθώς θα είδατε και στις εικόνες υπάρχει μια κυμμάτωση της εικόνας του Ελλάδα απο Κουλοχέρα . . Στην εικόνα 1 φαίνεται καθαρά το φαινόμενο αυτό . Ωστόσο η κυμάτωση αυτή και η παραμόρφωση της εικόνας - υπότιτλων - λογοτύπου ποικίλει ανάλογα με το τι δείχνει η εικόνα. . . Στην  εικόνα 2 το καλώδιο της κεραίας δεν εφάπτεται στην υποδοχή της τηλεόρασης και η εικόνα δεν έχει κυματώσεις - παραμόρφωση  . .. Στην εικόνα 3 απεικοζεται το φαινόμενο αυτό πιο έντονα . .  Η παραμόρφωση αυτή όταν βάζω μικροσυντονισμό -6 αρρχίζει και μειώνεται αλλά εξακολουθεί να υπάρχει . Τέλος όταν κουνάω την κεραία την εσωτερική καλυτερεύει - χειροτερεύει , αλλά αν μετακινήσω την εξωτερική δεν αλλάζει τίποτα . . Τι λέτε να φταίει . . Παίζεται τίποτα με τα  πάνελ ????

Εικόνα 1

Εικόνα 2

e l l a d a l a k o n

Αποσυνδεδεμένος sagabeat

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2007
  • Τόπος: Chania
    • http://www.neatv.gr
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #170: Τετ 28 Ιουλ 2010, 11:39 »
Όταν ο παλμός του σήματος είναι πολύ μικρός η εικόνα (ειδικά στις παλιές τηλεοράσεις) ολισθαίνει. Αντίθετα οταν ο παλμός του σήματος είναι υπερβολικά πολύ μεγάλος και το burst "σπασμένο" τότε έχουμε την εικόνα που μας παραθέτεις. Βλέπεις άλωστε οτι οι έντονες παραμορφώσεις παρατηρούνται στο άσπρο.
Αν ο πομπός που το εκπέμπει αυτό είναι καλορυθμισμένος τότε το πιό πιθανό ειναι να είναι αναμεταδότης ο οποίος λαμβάνει έτσι το σήμα λόγο κάποιου φυσικού εμπόδιου (πχ. το σήμα μπορει΄να ξύνει την κορυφή κάποιου λόφου) και έτσι χαλάει εντελός ο παλμός και το burst του σήματος με αποτέλεσμα ο down converter του αναμεταδότη να τα βρίσκει σκούρα.

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #171: Τετ 28 Ιουλ 2010, 12:38 »
Τετοιες ''κυματωσεις'' εχω και γω στο ΕΝΑ Κεντρικης Ελλαδας(51uhf Λιχαδα)...

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #172: Τετ 28 Ιουλ 2010, 20:00 »
@sagabeat : Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την εξήγηση . . Έχεις δίκαιο στην plasma οι κυμματώσεις αυτές δεν είναι τόσο έντονες . . Στην CRT τηλεόραση πρέπει να βάλω μικροσυντονισμό - 7 για να ψηλοπαρακολουθείται.

Δηλαδή ή το link έχει πρόβλημα ή ο πομπός της Κουλοχέρας απο οπου πιάνω  είναι κακοσυντονισμένος . . Δηλαδή ο παλμός είναι μεγάλος . . Μάλλον  το link τους δεν έχει πρόβλημα . . Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε όταν αλλάξαν κάτι στον αναμεταδότη της Κουλοχέρας  , γιατί παλιά η εικονα τους έκανε ζάρες ( βλεπε παλιές δημοσιευσεις 5η σελίδα ) και αν θες κάνε και μια εκτίμηση για το τι έφταιγε γι αυτήν την εικόνα . .
Νομίζω link παίρνουν από την Αναβρυτή που έχει τέλειο σήμα . . Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα αυτό να προκαλείται επειδή ίσως ο αναμεταδότης αυτός που λαμβάνω ( Κουλοχέρα ) να είναι χάλια ρυθμισμένος . .???

Τώρα αυτό επιδιορθώνεται ?? Όντως το screenshot είναι απο παλιά τηλεόραση αλλά και στις πιο καινούριες πάλι υπάρχει σε λιγότερο βαθμό . . Ωστόσο η κυμάτωση αυτή δεν περιορίζεται στους υπότιτλους και λόγια αλλά και στην εικόνα δες εικονα1 πιο πάνω τι παραμόρφωση γίνεται στην μέση - κοιλιά των προσώπων . . Με το άσπρο είναι πιο έντονο . . Τέλος όταν  δεν εφάπτεται το καλώδιο στην τηλεόραση  πως δεν γίνεται κυμμάτωση . . .??

Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μου απαντούσες για να ξέρω να έρθω σε επικοινωνία με το κανάλι .
e l l a d a l a k o n

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #173: Τρι 10 Αυγ 2010, 10:02 »
---->O Eλλάδα πρωτοπορεί στα τηλεοπτικά δρώμενα ολόκληρης της Ανατολικής Πελοποννήσου προβαίνοντας  σε πρώτη τοπική Πελοποννησιακή προβολή  ξένης σειράς  3ων Season με τίτλο " Tropical Heat" (1990-1993) καθημερινά το απόγευμα.

---->Όπως και κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος εδώ και λίγες μέρες πιάσαμε στην Περιοχή Δήμου Σκάλας - Έλους το γνωστό πλέον κανάλι Αραβικής μάλλον προέλευσης στους διαύλους 9 και 19 VHF με λογότυπο μια πράσινη σημαία .
e l l a d a l a k o n

• SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #174: Τετ 11 Αυγ 2010, 11:38 »
Πολύ ωραία!
Μια διευκρίνηση, δεν υπάρχει κανάλι 19, είναι το 9 απλά πολλοί παλιοί δέκτες τηλεοράσεων το δείχνουν σε δύο συχνότητες!

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #175: Πεμ 12 Αυγ 2010, 09:51 »
Eκμεταλλευόμενος την προσωρινή διακοπή των καναλιών απο Μυρτιά είπα να σας παραθέσω screenshots απο την λήψη μου απο τα Κύθηρα!
e l l a d a l a k o n

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #176: Πεμ 12 Αυγ 2010, 10:00 »
Συνέχεια:..
e l l a d a l a k o n

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #177: Πεμ 12 Αυγ 2010, 10:07 »
Τελειώνοντας :

ΥΓ: --->Τo ANT1 έχει πανομοιότυπη εικόνα με το ΜEGA
      ----> To ALTER σε αυτήν την αναζήτηση δεν το βρήκα αλλά όταν το
      πιάνω  έχει παρόμοια εικόνα με το ΣΚΑΙ.
     ----->Τον Ελλάδα αυτήν την στιγμή τον πιάνω με πολλά χιόνια . . Φταίει
             πιο  πολύ η κατεύθυνση της κεραίας. Όταν είναι καλά γυρισμένη  
             πιανω Ελλάδα όπως το ΣΚΑΙ ή και καμια φορά όπως την ΝΕΤ.
e l l a d a l a k o n

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #178: Πεμ 12 Αυγ 2010, 11:30 »
Αυτος ο Αραβας ποιος ειναι?Δεν τον εχω δει καπου δορυφορικα.
GATE 7
Rock Thunder καθε Δευτερα στις 20:00 στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

• Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #179: Πεμ 12 Αυγ 2010, 12:06 »
Ξέρω γω τι είναι τουτο πάλι . . Κάθε καλοκαίρι το πιάνουμε γύρω της Παναγίας . Τον χειμώνα ούτε ένα ίχνος του. Νεκτάριε ξέρεις καμιά πληροφορία για το πρόγραμμα scala multimedia. Αν ναι , αν μπορείς απάντησε μου σε ένα ερώτημα μου στην ενότητα --> Τηλεοπτικοί Σταθμοί Αν. Πελοποννήσου  (2η σελίδα)
e l l a d a l a k o n

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/03/2025 (22:11)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: dr_virus Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 12/03/2025 (21:15)
* Απ: Επίγεια Ψηφιακή Πλατφόρμα ΡΙΚ  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Το τηλεοπτικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 12/03/2025 (20:41)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/03/2025 (20:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/03/2025 (20:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/03/2025 (19:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/03/2025 (16:34)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/03/2025 (16:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/03/2025 (15:37)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: speed-jim Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/03/2025 (15:26)
* Απ: Μακρινές λήψεις DAB+ εντός ή εκτός Ελλάδας  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 12/03/2025 (12:19)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 12/03/2025 (11:14)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 12/03/2025 (10:00)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 12/03/2025 (08:27)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: IPTV Γενικά 12/03/2025 (04:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/03/2025 (00:03)
* Απ: Cytavision   Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 11/03/2025 (23:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/03/2025 (22:45)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/03/2025 (22:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/03/2025 (21:57)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 11/03/2025 (21:56)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 11/03/2025 (21:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/03/2025 (21:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/03/2025 (21:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: speed-jim Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/03/2025 (21:05)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 11/03/2025 (20:55)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 11/03/2025 (19:16)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/03/2025 (14:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/03/2025 (13:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/03/2025 (12:04)