Καλημερα!!
Χθες το μεσημερι οι πρωην συχνοτητες της ΕΡΤ απο Φοινικι στα uhf (25, 33, 64) που παιζουν πλεον μαυρο με αναζητηση σηματος απο δορυφορυς, σταματησαν να εκπεμπουν τελειως για αρκετη ωρα. Στα vhf φυσικα, δεν γνωριζω τι εγινε. Στην αρχη σκεφτηκα οτι ισως να πηγε καποιος τεχνικος εκει για να περασει το ΔΤ σε καποια συχνοτητα των Uhf. Ομως λιγο αργοτερα επανηλθαν και οι τρεις συχνοτητες κανονικα με τα γνωστα μαυρα και τις γνωστες ενδειξεις του δορυφορου (αυτες που ανεφερε ο Elladalakon λιγο πιο πανω σ' αυτο το θεμα) κα ετσι ακριβως ειναι και τωρα.
Και οσον αφορα τη ΔΤ: Τι θα γινει ρε μαγκες, θα ανοιξετε καμια ωρα τη ΔΤ απο Κουλοχερα ή απο Φοινίκι στα uhf, ή θα πρεπει να αγορασουν ολοι εδω Vhf κεραιες? Συγνωμη, αλλα δεν ειναι ολοι υποχρεωμενοι ολοι να αγορασουν Vhf κεραιες. (Εγω προσωπικα βρηκα μια παλια κεραια Vhf, την οποια βεβαια μονο στο μπαλκονι μου μπορω να την εγκαταστησω γιατι κατα τ' αλλα εχουμε κεντρικη κεραια uhf -και δεν την εχω εγκαταστησει φυσικα- , αλλα πολλοι εδω στο Γυθειο, εχουν μονο μια Uhf κεραια προς Κουλοχερα Ρειχεας και λογω κατευθυνσης λαμβανουν πολυ καλα εως τελεια και απο Φοινικι). Η ΕΤ1 επαιζε στα Vhf στο 12 και στο 8, αλλα και στα Uhf στη συχνοτητα 64 οποτε λαμβανοταν κανονικα και απο' οσους ειχαν μονο κεραια uhf. Δηλαδη οσοι δεν εχουν Vhf κεραιες, θα πληρωνουν τζαμπα το τελος για τη ΔΤ στη ΔΕΗ (δεν ξερω αν εχει επανελθει ακομα, αλλα εχω την εντυπωση πως επανηλθε -διορθωστε με εδω αν κανω λαθος- ) χωρις να μπορουν να τη δουν?
Απο Κυθηρα βεβαια, εχει ενεργοποιηθει η ΔΤ στις συχνοτητες 23 και 37 εδω και μια εβδομαδα τουλαχιστον (πριν 2 βδομαδες περιπου που ειχα ερθει επαιζε η Βουλη εκει), και μαλιστα στο Γυθειο αν γυρισεις την κεραια προς Κυθηρα, εξαφανιζεται το Super απο Κουλοχερα Ρειχεας στην 37 και λαμβανεται αρκετα καλα η ΔΤ, αλλα αμφιβαλλω κατα ποσο η ληψη απο τα Κυθηρα, μπορει να ειναι σταθερη εδω και εκτος αυτου με κεραια γυρισμενη προς Κουλοχερα Ρειχεας λαμβανεται η ΔΤ στο 23 αλλα οχι σταθερα (μια φαινεται καλα αλλα με γραμμες, μια κουνιεται η εικονα και μια χανεται τελειως).
Παντως, αν μας διαβαζει καποιος τεχνικος της ΕΡΤ, αν και εφοσον εχει την δυνατοτητα και την προσβαση και αν μπορει, ας ερθει μια βολτα απο εδω να ενεργοποιησει την ΝΕΤ ή την ΕΤ3. Τουλαχιστον να βλεπουμε κατι μεχρι την ημερα που θα ανοιξουν εδω τη ΔΤ (γιατι κακα τα ψεματα, μια μερα θα γινει και αυτο και θα περασουν και απο εδω), αλλα πραγματικα το να βλεπεις μαυρο ειναι καπως παραξενο και αρκετα δυσαρεστο.