Με αυτά που διάβασα πάντως με έκανες και "χτένισα" το GE για να βρω τα σημεία που αναφέρεις!
Έχω πάρα πολλές ερωτήσεις!!!
Ειδικά για το Λεήμονα....
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΗ παραπάνω φωτό (με κλικ γίνεται μεγάλη) δείχνει ότι στο μικρό αυτό χωριό υπάρχει ένα κεραιοσύστημα, αυτό όμως που με εντυπωσίασε είναι ότι βρίσκεται σε μηδενικό υψόμετρο! Από αυτό σύμφωνα με την αναφορά σου εκπέμπουν το Ελλάδα στο 36 και το ALTER στο 63!
Το ερώτημά μου είναι,
αφού και τα δύο βγαίνουν από Μυρτιά, τι εξυπηρετεί η ύπαρξη αυτού του Κ.Ε?Αλήθεια, στο βάθος ποιο ύψωμα φαίνεται? Είναι το ιδιο με αυτό που σκιάζει την Κουλοχέρα? Αν είναι το ίδιο, τότε μια μεγάλη περιοχή με πολλά χωριά (Άνω και Κάτω Γλυκόβρυση, Κοκκινιά, Μακρινάρα, Άγιος Ιωάννης) θα πρέπει να έχουν τεράστιο πρόβλημα κάλυψης, και φαίνεται να είναι μακριά το Κ.Ε. Κυθήρων για να τα καλύψει! Για όλα αυτά θα μπορούσε να καλύπτει η Μυρτιά, αλλά φτάνουν μόνο 6Watt για να έχουν καθαρή εικόνα?
Τώρα, κοίτα την παρακάτω φωτό! Έχω εντοπίσει στο GE δύο σημεία που τα αναγράφω και στη φωτό!
Το ένα είναι πάνω από το χωριό Γράμμουσα με υψόμετρο περίπου 300μ και το άλλο είναι στον Άη Νικόλα, δίπλα στο χωριό Μυρτιά! Τελικά πού είναι οι αναμεταδότες της Μυρτιάς ακριβώς? Το σημείο 1 πάντως στη Γράμμουσα φαίνεται σαν να καλύπτει καλύτερα την ευρύτερη περιοχή!
Στο Φοινίκι ανακάλυψα το κεραιοσύστημα (500μ υψόμετρο περίπου) λογικά θα πρέπει να έγινε όχι για την κάλυψη του ίδιου του χωριού (που φαίνεται να το καλύπτει η Κουλοχέρα) αλλά των παραπίσω που είναι ανάμεσα στα βουνά! Δεν ξέρω αν όντως έχει ίδια ισχύ με την Κουλοχέρα (λογικά όχι) αλλά για να το λες θα πρέπει να λαμβάνεις τα 25 και 33 καμπάνα (θα έχει και ΕΤ1 στα VHF)!
Στο Γύθειο υπάρχουν μόνο τα 27 ALPHA & 41 902? Σίγουρα θα έχει και άλλα, αλλά θα πρέπει να έχουν πολύ μικρή ισχύ! Πάντα αναρωτιόμουν πάντως αν το Γύθειο λαμβάνει από Κουλοχέρα και νόμιζα ότι όντως από εκεί λαμβάνει! Το τοπικό κεραιοσύστημα, βρίσκεται κοντά στο ψυχιατρείο Γυθείου?
Για τα χωριά τώρα που βρίσκονται χαμηλά προς το ακρωτήριο Μαλέα και πάνω, είναι 100% σίγουρο ότι λαμβάνουν με τοπικά κεραιοσυστήματα μιας και είναι πάρα πολλά και χωμένα ανάμεσα στα βουνά! Ναι μεν αυτά που βλέπουν προς τον κόλπο θα λαμβάνουν από Κύθηρα, αλλά αυτά που δεν βλέπουν πουθενά από πού να καλύπτονται? Και αυτά που βλέπουν Αιγαίο είναι δυνατόν να λαμβάνουν από Δίδυμα? Σαν πολύ μακριά να έρχονται!
Για λήψη από Αναβρυτή και Ασσέα, το πρώτο θα πρέπει να βγαίνει στα ψηλά και στα χωριά βορειότερα της περιοχής σου, το δεύτερο περνάει ελαφρά επειδή έχει δυνατούς πομπούς (στο κιλοβάτ)!
Τέλος, δεν βλέπω στην αναφορά τα κανάλια 21 και 28! Είναι τελείως κενά? Να που θα μπορούσαν να βάλουν τον ΣΚΑΪ στη Μυρτιά!