Digea: Άρχισαν τα όργανα από τις καταναλωτικές οργανώσεις...
  • Δευ 25 Νοε 2024, 03:15
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Digea: Άρχισαν τα όργανα από τις καταναλωτικές οργανώσεις...  (Αναγνώστηκε 11534 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος staaronis3

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2007
  • Τόπος: Ηράκλειο
    • http://staaronis3.net
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #30: Πεμ 21 Ιαν 2010, 23:01 »
Αν εσύ κάθε 7 χρόνια αλλάζεις τιβί, τότε τι να πω.
Γιατί εγώ και η οικογενεια μου 20 χρόνια δεν έχουμε αλλάξει τιβί.
Και ειδικά τώρα, ουτε 10 ευρώ δε θα μπορούμε να σπαταλήσουμε.
Όχι 20 για δέκτη.
Τώρα πήρα τιβί, και αν βγάλει 15, 20, 30 χρόνια, τόσο θα την έχω.
Όταν δεν θα υπάρχουν ανταλακτικά γι αυτήν και έχει ανεπανόρθωτη ζημιά τότε είτε θα τη δώσω σε μουσείο, είτε θα ανοίξω δικό μου μουσείο.
Είμαι φοιτητής και με τα λευτά που μου στέλνουν ζω περίπου όπως αυτοί που βγάζουν 800 ευρώ.
Με τι μένω;
Με τίποτα.
Και ούτε για καφέ δε πάω.
Μαγειρέβω σπάνια αφού τρόω στη λέσχη, ή τάπερ απο την κρήτη άρα σημαντικά έξωδα απο εκεί δεν υπάρχουν.
Άρα αν δεν μου είχαν κάνει δώρο την τιβί και είχα κάποια χωρίς δέκτη mpeg4 ή την είχα πάρει με mpeg2, που θα έβρισκα τα λευτά να πάρω το δέκτη;
Σωματείο Φανατικών Επίγειων Λήψεων
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2009
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #31: Πεμ 21 Ιαν 2010, 23:21 »
Παράθεση από: "staaronis3"
Αν εσύ κάθε 7 χρόνια αλλάζεις τιβί, τότε τι να πω.
Γιατί εγώ και η οικογενεια μου 20 χρόνια δεν έχουμε αλλάξει τιβί.
Και ειδικά τώρα, ουτε 10 ευρώ δε θα μπορούμε να σπαταλήσουμε.
Όχι 20 για δέκτη.
Τώρα πήρα τιβί, και αν βγάλει 15, 20, 30 χρόνια, τόσο θα την έχω.
Όταν δεν θα υπάρχουν ανταλακτικά γι αυτήν και έχει ανεπανόρθωτη ζημιά τότε είτε θα τη δώσω σε μουσείο, είτε θα ανοίξω δικό μου μουσείο.
Είμαι φοιτητής και με τα λευτά που μου στέλνουν ζω περίπου όπως αυτοί που βγάζουν 800 ευρώ.
Με τι μένω;
Με τίποτα.
Μαγειρέβω σπάνια αφού τρόω στη λέσχη, ή τάπερ απο την κρήτη άρα σημαντικά έξωδα απο εκεί δεν υπάρχουν.
Άρα αν δεν μου είχαν κάνει δώρο την τιβί και είχα κάποια χωρίς δέκτη mpeg4 ή την είχα πάρει με mpeg2, που θα έβρισκα τα λευτά να πάρω το δέκτη;

μέχρι το 2015 πάρε ένα ποτήρι και βάζε 50 λεπτά κάθε μήνα. Θα μαζέψεις περίπου 30ε που θα είναι αρκετά τότε...

BTW για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω με ειρωνεία... είναι μία λύση... για εμένα τα 20ε βρίσκονται (καπνίζω λιγότερο, δεν πάω για 2-3 καφέδες, δεν πάω για 2 ποτά και πίνω σπίτι με φίλους). Για άλλους ίσως όχι...

Εγώ λέω για την κλασσική γρίνια...

Πάω στοίχημα ότι αν επέλεγαν mpeg-2 θα γινόταν χαμός εδώ από άτομα που γκρινιάζαν επειδή δεν πήγαμε κατευθείαν σε mpeg-4 και προτιμήσαμε τεχνολογία που τελειοποιήθηκε το πριν 13 χρόνια  (το mpeg-2 ξεκίνησε το 1997 ενώ το mpeg-4 το 2008)....

Αποσυνδεδεμένος adiaforos

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #32: Παρ 22 Ιαν 2010, 02:37 »
Παιδιά, πολύ γκρίνια και μιζέρια, μάλλον για το τίποτα. Όμως οι απόψεις όλων είναι σεβαστές.
Η απόφαση της Digea βασίστηκε σε συγκεκριμένα δεδομένα, τεχνικά ή επιχειρηματικά, αλλά το κυριότερο: ήταν απόλυτα σύννομη. Το ότι θα βρεθούν κάποιοι ζημιωμένοι είναι λογικό.

Τα πράγματα λοιπόν θα καθοριστούν από την αγορά. Η digea, αυτό το επιπλέον εύρος ζώνης που προσφέρει το mpeg4 σε σχέση με το mpeg2 σήμερα, ίσως στο μέλλον καταστεί απαραίτητο, και τότε να κλαιγόμαστε (αργήσαμε που αργήσαμε, γιατί πήραμε λάθος απόφαση -σε μια στιγμή που η διείσδυση στην αγορά ήταν πρακτικά μικρή- θα διερωτούνται πολλοί από μας).

Και η γνώμη μου είναι η παραπάνω, παρόλο που έχω ήδη έναν δέκτη που θα καταστεί άχρηστος και μια τηλεόραση διετίας με mpeg2 δέκτη. Κανείς δεν με υποχρέωσε να πάρω δέκτη, και γνώριζα όταν τον πήρα ότι η εκπομπή της ΕΡΤ είναι ακόμη και σήμερα πιλοτική. Ακόμη δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις! Το ότι η τεχνολογία εξελίσσεται ή προσφέρει συνεχώς νέες δυνατότητες είναι όμως μια πραγματικότητα, που την είχα λάβει υπόψη μου, ήξερα δηλαδή πως ίσως ήταν πεταμένα λεφτά. Που δεν ήταν δηλαδή, έχω παρακολουθήσει ουκ ολίγες ταινίες στο Cine+ , που πρακτικά έκανα απόσβεση στην αγορά του δέκτη δυο χρόνια πριν.

Επίσης, αν θέλω να γκρινιάξω, μπορώ να κατηγορήσω την ΕΡΤ που από μια αρχή σκέφθηκε "συντηρητικά" και επέλεξε το mpeg2 φορμά: Αν είχε επιλέξει mpeg4, τότε όλοι οι δέκτες (ενσωματωμένοι και stb) θα ήταν συμβατοί, και αυτή η κουβέντα δεν θα γινόταν σήμερα!

Όταν ήρθε το video στην Ελλαδα, αναρωτιέμαι, είχε επικρατήσει από μια αρχή το VHS φορμά; Αν θυμάμαι καλά - γιατί ήμουν μικρός - υπήρχαν και αλλες μορφές (BETA & 2000;) ,  αρχικά τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό. Αν με παρεμβάσεις και προσφυγές του οποιοδήποτε τελικά εμμέναμε σε αυτές τις μορφές, επειδή ήδη τις είχαν κάποιοι, θα νοιώθαμε σήμερα δικαιωμένοι; (Δεν ξέρω καλά τα πράγματα στον τομέα, τον τρόπο σκέψης μου προσπαθώ να ξετυλίξω εδώ με αυτό το παράδειγμα, και όχι τόσο να παραθέσω ακριβή στοιχεία, μην με βάλετε στο απόσπασμα!)

Απ' ότι έχω καταλάβει, η αναλογική εκπομπή σταμάτησε ή σταματάει από ένα κέντρο εκπομπής στη Θεσσαλονικη, και σε λίγο καιρό θα συμβεί το ίδιο με την Αίγινα, απ όπου λαμβάνουν σήμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Αυτό θα οδηγήσει σε σαρωτική αλλαγή των δεδομένων σε σχέση με σήμερα: Το ποσοστό δεκτών mpeg4 είναι πρακτικά θέμα λίγων μηνών να υπερσκελίσει συντριπτικά αυτό των mpeg2, και θα είναι τότε φανερό ότι η σημερινή κουβέντα δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Αποσυνδεδεμένος netblues

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2008
  • Τόπος: Αθηνα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #33: Παρ 22 Ιαν 2010, 09:42 »
Με τι μένω;
Με τίποτα.

Ειναι λογικο και αναμενομενο εφοσον εισαι φοιτητης τα οικονομικα σου να μην ειναι ανθηρα.
Φοιτητες με τηλεορασεις στο φοιτητικο σπιτι τους ειναι ηδη μια πολυτελεια.
Το περιεργο θα ηταν και να σου περισσευαν.

Και οταν με το καλο αρχισεις να δουλευεις, εχεις την προοπτικη να βγαλεις πολυ περισσοτερα απο 800 ευρω. Οι επιλογες ειναι στα χερια σου.

Αυτοι που ειναι εγκλωβισμενοι στα 800 ευρω ειναι αλλη κατηγορια, στην οποια ουτε ανηκεις ουτε χρειαζεται να μπεις. (χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν)

Οπως και να χει ομελετα χωρις να σπασομε αυγα δεν γινεται..

Και επειδη εχω βαρεθει να βλεπω κοντοχοντρους παρουσιαστες στην 32inch crt που αγορασα το 97 με την υποσχεση οτι ετσι θα εκπεμπουν ολα τα καναλια... τωρα που γιναμε πολλες, τι θα γινει με το φορμα της εκπομπης? Στο sky θα μεινουμε? Η μηπως θα περιμενουμε να γινουν HD?

Που ειναι οι καταναλωτικες οργανωσεις να απαιτησουν την αξιοποιηση των εκατονταδων flat τηλεορασεων που στην συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι 16/9 ??
Αληθευει οτι οσοι ανακατευονται με τετοιες οργανωσεις βλεπουν μονο σε ασπρομαυρες ?

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #34: Παρ 22 Ιαν 2010, 16:14 »
Παράθεση από: "adiaforos"
Το ότι θα βρεθούν κάποιοι ζημιωμένοι είναι λογικό.

Ελα μωρέ.... το οτι θα βρεθουν 300.000 ατομα ζημιωμένα ειναι λογικό.

Αναλαμβάνεις το κόστος? αν όχι, μην πετάς ο'τι σου ερχεται στο μυαλό, σε παρακαλώ.

Παράθεση
Τα πράγματα λοιπόν θα καθοριστούν από την αγορά.

προσέξτε γιατι "αγορά" ειναι και οι περιφερειακοί. Και αν τα πανελλήνιας ξαφνικά μεινουν εξω απο  τις λίστες σε ΠΟΛΛΕΣ τηλεοράσεις θα φταίει η ξεροκεφαλιά τους και μόνο. ΗΔΗ κάποιοι στην Θεσσαλονίκη ΔΕΝ εχουν λεφτά να αγοράσουν τον δέκτη, και ΗΔΗ κάποια τοπικά σκέφτονται πως να εκμεταλλευτουν την κατάσταση.

Παράθεση
Η digea, αυτό το επιπλέον εύρος ζώνης που προσφέρει το mpeg4 σε σχέση με το mpeg2 σήμερα, ίσως στο μέλλον καταστεί απαραίτητο, και τότε να κλαιγόμαστε (αργήσαμε που αργήσαμε, γιατί πήραμε λάθος απόφαση -σε μια στιγμή που η διείσδυση στην αγορά ήταν πρακτικά μικρή- θα διερωτούνται πολλοί από μας).

ΔΕΝ ειναι μικρή. Ισοδυναμει με αριθμους συσκευών στο 15% των σπιτιών. Αν το εγχείρημα ξεκινουσε για 5 χρόνια παράλληλα με τα αναλογικά, θα ειχε πετυχει πρίν την υποχρεωτική αγορά λόγω switchover αυτά ακριβώς τα ποσοστά. Αλλά τα πολυκαταστήματα υποχρεωσαν τον κόσμο σε αγορά, και το MPEG2 το πέτυχε με μηδενικό πρόγραμμα, μονο και μόνο χάρη στην αγορά. Η αγορά ΗΔΗ αποφάσισε. Η Digea τα εχει μπερδέψει.

Παράθεση
Και η γνώμη μου είναι η παραπάνω, παρόλο που έχω ήδη έναν δέκτη που θα καταστεί άχρηστος και μια τηλεόραση διετίας με mpeg2 δέκτη. Κανείς δεν με υποχρέωσε να πάρω δέκτη, και γνώριζα όταν τον πήρα ότι η εκπομπή της ΕΡΤ είναι ακόμη και σήμερα πιλοτική. Ακόμη δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις! Το ότι η τεχνολογία εξελίσσεται ή προσφέρει συνεχώς νέες δυνατότητες είναι όμως μια πραγματικότητα, που την είχα λάβει υπόψη μου, ήξερα δηλαδή πως ίσως ήταν πεταμένα λεφτά. Που δεν ήταν δηλαδή, έχω παρακολουθήσει ουκ ολίγες ταινίες στο Cine+ , που πρακτικά έκανα απόσβεση στην αγορά του δέκτη δυο χρόνια πριν.

Ναι, θείο, αλλά στις περισσότερες περιοχές (γιατι Ελλάδα ΔΕΝ ειναι μόνο η αθήνα και η θεσ/νικη) οι αποκωδικοποιητές ουδέποτε δουλεψαν. Απλά κάαααθονται και περιμένουν το σήμα. Ποιό σήμα? το MPEG-4? Πότε θα κάνουν αυτά απόσβεση?

Οταν ανοιξε η ΕΡΤ εκανε μια καμπάνια για το "ψηφιακό πρόγραμμά της" που θα μπορουσαν να το παρακολουθήσουν (εκανε λεφτά, που ο κόσμος τα ειχε ήδη πληρωμένα μεσω ΔΕΗ) ΜΟΝΟ οσοι ειχαν τον δέκτη. η καμπάνια επαιζε το εξής μηνυμα. "Αθηνα - Πήλιο - Θεσσαλονίκη, και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα". Οι πομποί άλλωστε ειναι επάνω απο το 2007 τέλη, εδω στο Ηράκλειο.

Η καμπάνια αυτή μεταδιδόταν στα αναλογικά της ΕΡΤ και εφτασε παντου σε όλη την επικράτεια. Το "πιλοτικό" τότε, αναφερόταν στο οτι τα κανάλια θα ηταν άλλα απο αυτά που ξέραμε, θα ηταν άλλα, νέα κανάλια. ΠΙΛΟΤΙΚΟ, τότε εννοουσαν το θεματικό πρόγραμμα, ημουν εδω και τα θυμάμαι.

Παράθεση
Επίσης, αν θέλω να γκρινιάξω, μπορώ να κατηγορήσω την ΕΡΤ που από μια αρχή σκέφθηκε "συντηρητικά" και επέλεξε το mpeg2 φορμά: Αν είχε επιλέξει mpeg4, τότε όλοι οι δέκτες (ενσωματωμένοι και stb) θα ήταν συμβατοί, και αυτή η κουβέντα δεν θα γινόταν σήμερα!

Εγω γκρινιάζω μόνο γιατι η διαπλεκόμενη ΕΡΤ αντί να υλοποιήσει την δεσμευση της για να καλύψει όλη την Ελλάδα μεσα στο 2007 με ψηφιακή τηλεόραση, πραγμα που ειχε

-ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
-ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

να το κάνει, δεν το εκανε αλλα περιιιιιιιιιιιμενε τους ιδιωτικους να πάρουν την σκυτάλη, κοντά 4 χρόνια μετά!
 Τα λεφτά ομως δόθηκαν ήδη απο τους καταναλωτες για τον δεκτη της ΕΡΤ, και τώρα πια ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ.

Παράθεση
Όταν ήρθε το video στην Ελλαδα, αναρωτιέμαι, είχε επικρατήσει από μια αρχή το VHS φορμά; Αν θυμάμαι καλά - γιατί ήμουν μικρός - υπήρχαν και αλλες μορφές (BETA & 2000;) ,  αρχικά τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό. Αν με παρεμβάσεις και προσφυγές του οποιοδήποτε τελικά εμμέναμε σε αυτές τις μορφές, επειδή ήδη τις είχαν κάποιοι, θα νοιώθαμε σήμερα δικαιωμένοι; (Δεν ξέρω καλά τα πράγματα στον τομέα, τον τρόπο σκέψης μου προσπαθώ να ξετυλίξω εδώ με αυτό το παράδειγμα, και όχι τόσο να παραθέσω ακριβή στοιχεία, μην με βάλετε στο απόσπασμα!)

Αν ξέρεις την ιστορία των 2 συστημάτων, θα ξέρεις και οτι το ΒΕΤΑ ειχε σαφέστατα καλύτερη εικόνα απο το VHS (350 γραμμές στο BETA εναντι των 250-300 του VHS. Το δε κακόμοιρο 2000 εδινε τόσο καλή εικόνα, (400 γραμμες, ποιότητα broadcast) που για να το πετύχει επρεπε να σηκωθείς και να αλλάξεις πλευρά στην κασέτα στην μέση της ταινίας - αυτό το σκότωσε.)

Η μεγαλύτερη κοτσάνα που εκανε ποτέ, η SONY στην ιστορία της, ηταν που πουλησε το ALPHA στην JVC, που αφου εκείνη το "κουτωσε" σε κασέτα, το πούλησε σαν JVC. Το πόσο ανώτερο ειναι το BETA, το ξέρουν όσοι δουλευουν σε τηλεοπτικους σταθμους. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, κάποια περιφερειακά κανάλια μαζευουν τις ειδήσεις τους σε αυτό.

Ατυχές το παράδειγμά σου, φίλε μου, κι εδω.

Παράθεση
Απ' ότι έχω καταλάβει, η αναλογική εκπομπή σταμάτησε ή σταματάει από ένα κέντρο εκπομπής στη Θεσσαλονικη, και σε λίγο καιρό θα συμβεί το ίδιο με την Αίγινα, απ όπου λαμβάνουν σήμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Αυτό θα οδηγήσει σε σαρωτική αλλαγή των δεδομένων σε σχέση με σήμερα: Το ποσοστό δεκτών mpeg4 είναι πρακτικά θέμα λίγων μηνών να υπερσκελίσει συντριπτικά αυτό των mpeg2, και θα είναι τότε φανερό ότι η σημερινή κουβέντα δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Η, καθως πιά αναμένεται να αφήσετε κανα εκατομμύριο πολίτες με τις επιλογές σας χωρίς τηλεόραση, τα πράγματα θα αλλάξουν αρδην με τα κανάλια να δεχονται βροχή επιθέσεων.

το "θα υπερσκελίσει συντριπτικά" που αναφέρεις, δεν λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα κόστους - απο οτι φαινεται εσυ νομίζεις οτι το πρωί "θα φυτρώσουν" αποκωδικοποιητές στις τηλεοράσεις σου, τι να πώ. Ή που το "φυσάς" αγρια, ή κάνει να παιρνεις απο την αλλάγη. Δεν το εχω πει τόσην ώρα, το λέω τώρα.

Εγω ειμαι αυτός που υπογράφω. ΕΣΥ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ?
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #35: Παρ 22 Ιαν 2010, 16:25 »
Γιάννη όταν λετε BETA ενοείτε το Betacam?

Γιατί μπορώ να το επιβεβαιώσω ότι έχω δει σταθμούς, και έχω ακούσει και για σταθμούς που δουλέβουν ακόμα με betacam.

Εικόνα δεν έχω δει :P (Πότε είπαμε θα πάμε από το creta μια βόλτα :P :P :P)

ΟφφΤόπικ: Στο ΣΕΚ πάντως DVCAM δούλεβα, και ήταν θεϊκή η εικόνα από την στουντιακή κάμερα :P Δεν τη συγκρίνω με τίποτα από αυτά που θυμάμαι απο VHS.

Αποσυνδεδεμένος ilias_l

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2009
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #36: Παρ 22 Ιαν 2010, 16:27 »
ok, αυτή είναι η άποψη σου. για εμένα καλά κάναν και έβαλαν mpeg-4. Δεν θέλω να ξεμείνω με mpeg-2 (γιατί σιγά μην άλλαζαν στο μέλλον σε καλύτερη τεχνολογία όταν θα υπήρχαν 10.000.000 αποκωδικοποιητές)

θα το συζητούσα αν το κόστος του upgrade ήταν 500ε... αλλά μιλάμε για αποκωδικοποιητές που έχουν τώρα 50ε και αργότερα θα πέσουν πολύ ακόμη και στα 25-30... έλεος...

Να κάνουμε δημοψήφισμα που λέει και ο καρατζαφέρης...
 :D

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #37: Παρ 22 Ιαν 2010, 16:30 »
Παράθεση
Και οταν με το καλο αρχισεις να δουλευεις, εχεις την προοπτικη να βγαλεις πολυ περισσοτερα απο 800 ευρω. Οι επιλογες ειναι στα χερια σου.

Οσο για σένα, αποκλείεται να ζεις στην Ελλάδα. Αν δεν το εχεις καταλάβει, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 16%. Ανεπίσημα, καμια 25ρια και πάνω. ΠΟΥ θα τα βρει κι αυτός να τα πάρει τα πάνω απο 800 ευρώ? ΑΝ ειμαστε υποχρεωμένοι να σπουδάζουμε, ειναι γιατι το πανεπιστήμιο εχει πια γίνει τόσο στάνταρ, που η επιλογή μας απο τις εταιρίες σε πόστα πάνω απο τα 700 ευρω βασίζεται οχι πιά στα πτυχία, αλλά στα πόσα PhD εχουμε!!!!! Αν, δε, θελουν να πάρουν κάποιο υπάλληλο με το βασικό, πρέπει να ΜΗΝ ειναι πτυχιουχος, γιατι θα ακουσουν αυτό που ακουγα κι εγω, οτι "τα προσόντα σας ειναι υψηλότερα απο τα απαιτουμενα για την θέση(!). (δηλαδή δεν σας θέλουμε, γιατι θα πρέπει να σας πληρωνουμε 40 ευρώ παραπάνω ανα πτυχίο το μηνα.....)

Παράθεση
Ειναι λογικο και αναμενομενο εφοσον εισαι φοιτητης τα οικονομικα σου να μην ειναι ανθηρα.
Φοιτητες με τηλεορασεις στο φοιτητικο σπιτι τους ειναι ηδη μια πολυτελεια.
Το περιεργο θα ηταν και να σου περισσευαν.

Εσυ σπουδασες την δεκαετία του 70-80, γιατι απο το 1998 και μετά δεν υπάρχει φοιτιτικό σπιτι χωρις 14ρα τηλεόραση. Τωρα πλέον, βάζουνε 25ρες TFT και ....τι παράξενο.... με επίγειο ψηφιακό δεκτη MPEG2.

Παράθεση
Αυτοι που ειναι εγκλωβισμενοι στα 800 ευρω ειναι αλλη κατηγορια, στην οποια ουτε ανηκεις ουτε χρειαζεται να μπεις. (χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν)
Το προσπερνω, απλά, σαν ρητή ΑΝΟΗΣΙΑ.

Παράθεση
Οπως και να χει ομελετα χωρις να σπασομε αυγα δεν γινεται..
Δεν θελουμε "ομελέτα". Θελουμε μονο ψωμί.

Παράθεση
Και επειδη εχω βαρεθει να βλεπω κοντοχοντρους παρουσιαστες στην 32inch crt που αγορασα το 97 με την υποσχεση οτι ετσι θα εκπεμπουν ολα τα καναλια... τωρα που γιναμε πολλες, τι θα γινει με το φορμα της εκπομπης? Στο sky θα μεινουμε? Η μηπως θα περιμενουμε να γινουν HD?

και νομίζεις δηλαδη οτι το mpeg-2 ειναι αυτό που φταιει (χιχιχ)?
ξέρεις οτι τα κανάλια αγοράζουν 25% φτηνότερα το 4/3 πρόγραμμα (τανιες, νεες σειρες) απο οτι το 16/9? Ξερεις οτι ολες οι στουντιακές κάμερες εχουν δυνατότητα επιλογής ειτε με αναμορφικους φακους είτε με εναν διακόπτη και αυτό κανεις δεν το κάνει μην τυχόν και "καλομάθουν τα ζωα"?!?!

Που ειναι οι καταναλωτικες οργανωσεις να απαιτησουν την αξιοποιηση των εκατονταδων flat τηλεορασεων που στην συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι 16/9 ??
Εχουν και κουμπί που δειχνει 4/3. Κουμπί να ανοιγουν οι mpeg2 το mpeg4, ομως, εψαξα, γιόκ.

Παράθεση
Αληθευει οτι οσοι ανακατευονται με τετοιες οργανωσεις βλεπουν μονο σε ασπρομαυρες ?

Το προσπερνώ για τον ίδιο λόγο που προσπέρασα τους μισθους.
.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #38: Παρ 22 Ιαν 2010, 16:32 »
Παράθεση από: "ilias_l"
ok, αυτή είναι η άποψη σου. για εμένα καλά κάναν και έβαλαν mpeg-4. Δεν θέλω να ξεμείνω με mpeg-2 (γιατί σιγά μην άλλαζαν στο μέλλον σε καλύτερη τεχνολογία όταν θα υπήρχαν 10.000.000 αποκωδικοποιητές)

θα το συζητούσα αν το κόστος του upgrade ήταν 500ε... αλλά μιλάμε για αποκωδικοποιητές που έχουν τώρα 50ε και αργότερα θα πέσουν πολύ ακόμη και στα 25-30... έλεος...

Να κάνουμε δημοψήφισμα που λέει και ο καρατζαφέρης...
 :D

Τοτε κάτσε και συζήτα (συζητάς δλδ και καλά κάνεις) γιατι το κόστος ειναι κάτι εκατομμυρια ευρώ, και όχι 500. πολλοι θα αλλαξουν τηλεόραση γιατι δεν μπορουν να μπλέξουν ουτε με DVD ¨η VCR, οχι με "αποκωδικοποιητή!!!!"

Δεν χρειαζεται δημοψηφισμα. Αν γίνει δημοψηφισμα, θα μεινουμε με την ....αναλογική!!!!!!!
.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #39: Παρ 22 Ιαν 2010, 16:36 »
Γιάννη όταν λετε BETA ενοείτε το Betacam?

Γιατί μπορώ να το επιβεβαιώσω ότι έχω δει σταθμούς, και έχω ακούσει και για σταθμούς που δουλέβουν ακόμα με betacam.

Εικόνα δεν έχω δει :P  

ναι φίλε μου. Αυτό.
εικόνα εχεις δει σίγουρα.
.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #40: Παρ 22 Ιαν 2010, 16:55 »
Μορε σήγουρα έχω δει, αλλά δεν έχω δει απ ευθείας από μόνιτορ συνδεμένο σε betacam. Έχει περάσει από μήκτες, λινκ, πομπούς, κεραίες, ενυσχητές, πολλά μέτρα καλώδια και όσο να ναι έχει χάσει πολύ :P

Απο DVCAM έχει στο εργαστήριο, και απ όταν βρήκα τις DVCAM κασέτες χρησιμοποιούσα μόνο αυτές, άσχετα που είχαμε miniDV με το κιλό :P

Αποσυνδεδεμένος adiaforos

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #41: Παρ 22 Ιαν 2010, 21:46 »
Παράθεση
το "θα υπερσκελίσει συντριπτικά" που αναφέρεις, δεν λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα κόστους - απο οτι φαινεται εσυ νομίζεις οτι το πρωί "θα φυτρώσουν" αποκωδικοποιητές στις τηλεοράσεις σου, τι να πώ. Ή που το "φυσάς" αγρια, ή κάνει να παιρνεις απο την αλλάγη. Δεν το εχω πει τόσην ώρα, το λέω τώρα.

Εγω ειμαι αυτός που υπογράφω. ΕΣΥ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ?

Εγώ είμαι ένας τηλεθεατής που είπε τη γνώμη του και εισέπραξε ένα παραλλήλημα προς απάντηση... και μάλιστα από διαχειριστή.

Χάρηκα για την χώρο που μου διαθέσατε, καλή συνέχεια.
Ο Θείος.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #42: Παρ 22 Ιαν 2010, 22:18 »
χμ. Ο "Θειος" λενε στο μέγκα τον.... ασε. Ασ μην το γράψω..

αυτός ο θείος εισαι? :lol:

οπως και να χει, δεν παραληρώ, αλλά απλά αγανακτώ με αυτά που ισχυρίζεσαι. Εγω βλέπω τα νουμερα να αυξάνονται, και ξέρω οτι αν εισαι σε θεση να εχεις βίλα με κηπουρό, αν εισαι σε θέση να εχεις SL600 αυτοκίνητο, τοτε, ναι, σου φαινεται τρελό που κάποιοι καλουνται να ζήσουν με 800, 700, ακόμα και 300 ευρώ τον μήνα. και να χρωστάνε και 130 ευρώ πάλι στο ξεκρέμαστο για να δουνε τηλεόραση.

Ε, να πάψει να σου φαίνεται και να αρχίσεις να κοιτάς γύρω σου, "τηλεθεατή με άποψη", που θα μου πεις οτι ειναι "φτηνός" ο αποκωδικοποιητής για να αγοράζω εναν κάθε εξάμηνο αναλογα με τις ορέξεις του κάθε καναλάρχη...

και λυπάμαι ειλικρινά, δες το και σαν συγγνώμη, αν παρεξήγησες, αλλά κάπου εχω αρχίσει να βγαινω απο τα ρουχα μου βλέποντας οτι πολλοι δεν θελουν να δουν το μέγεθος του προβλήματος κατάματα. Φαντάζεστε το 2004 απλά να γυρνουσαμε την κινητή σε 3G και να επρεπε οι πάντες να αγοράσουν καινουριο κινητό? το ιδιο πράγμα ακριβώς ειναι.

Και μάλιστα, για την "βιντεόκληση!" που ενω 1 στα 3 κινητά τωρα πιά εχει 3G και αυτήν την δυνατότητα, κανεις δεν την χρησιμοποιει για δεκαδες λόγους. αν θελετε τους απαριθμώ, αλλά ειναι και λίγο ασχετο. Οπως και να εχει, δεν μπορώ να καταλάβω αφου στην Ελλάδα "οι δρομοι μας ειναι για τρακτέρ, εμεις γιατι θελουμε Porsche?" αφου θελουμε δεκάδες κέντρα εκπομής και χιλιάδες κέντα αναμετάδοσης και η τιμή της τεχνολογιας της ψηφιακής DVB-T MPEG2 εχει ξεφτιλιστεί τελείως, εμεις γιατι πρέπει πάλι να πάμε στα ακριβά? ειναι άλλο να ρίξεις ενα stream στον δορυφόρο και να το πετάς στο RF της επίγειας, κι άλλο να φευγεις παντου με οπτικές γιατι αν το μαζέψεις απο τον δορυφόρο θες transcoder και δεν συμμαζευεται.... και ποιό το όφελος αν κάπου δεν πάει η οπτική και το μαζεψεις απο δορυφόρο και το πετάξεις με transcoder? και θα πρέπει να πάει οπτική ινα στον Αχεντριά (20χλμ οπτική) για να δουν ψηφιακή οι μεσαρίτες?!?
Ειναι εκατοντάδες τα ερωτήματα, και όχι μονο γιατι το 2 ή γιατι το 4.
.

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #43: Τρι 26 Ιαν 2010, 03:22 »
σε εναν ειλικρινή κόσμο, αυτό θα εγραφε η κάρτα απο το φιλίππειο....

.
.

Αποσυνδεδεμένος sv9fbp

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2006
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #44: Τρι 26 Ιαν 2010, 10:46 »
Απ οσο εχω καταλάβει ουσιαστική διαφορά μεταξύ mpeg2 και mpeg4 υπάρχει μόνο στην HD. Για SD μεταδόσεις και με την τωρινή νομοθεσία (4 καναλια ανα πακέτο) το mpeg2 ειναι υπεραρκετό.

Δεδομένου λοιπόν οτι στη χώρα μας δε νομίζω να δουμε επίγειο HD κανάλι τα επόμενα χρόνια νομίζω οτι είναι λάθος σκέψη να ακυρώσεις μια υποδομή 300.000 και βάλε ψηφιακών δεκτών που καλώς ή κακώς λόγω της ΕΡΤ υπάρχουν τωρα.

Αν ισχύει αυτο  Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε  σε Γαλλία και Σουηδια χρησημοποιούν και τα δύο συστήματα, mpeg2 για SD και mpeg4 για HD.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε • Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #45: Τρι 26 Ιαν 2010, 11:09 »
Τα ειπες όλα με 2 κουβέντες, συνάδελφε.
.

Αποσυνδεδεμένος lef

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #46: Τετ 27 Ιαν 2010, 03:07 »
mpeg κ αηδίες.. καλά δεν ήταν παλιά με τον ασπρόμαυρο μονοφωνικό τσοπανάκο, τον εθνικό ύμνο και τα ραδιοφωνικά θεατρικά?! :lol:

thumbs up πάντως Γιάννη.. συμφωνώ μαζί σου σε όλα, όχι όμως και με τον -μερικές φορές- έντονο τρόπο που τα διατυπώνεις..

73

Αποσυνδεδεμένος Petros Electron

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.stopclimatechange.gr & http://www.stopcartel.gr/gr/en.php
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #47: Πεμ 28 Ιαν 2010, 16:45 »
Καυστικός μεν, αλλά πάντα σωστός ο φίλος Γιάννης Μακρής.
parabol dish 2.40m (Cband - KU) Pauxis & Sharp LNB\'s ,motor superjack 36" heavy [95E-30W]
Emitor Combolook spectrum alalyzer & Horizon Hdsm [Hot!]

Tecatel Alg 1,20cm 9,0E & Telesystem

Αποσυνδεδεμένος themaxx

• Banned
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2005
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #48: Πεμ 28 Ιαν 2010, 18:37 »
κάποιος "χάνει δουλειά" και γκαρίζει ?
 :P

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #49: Πεμ 28 Ιαν 2010, 22:01 »
¨"...οπου πονεί, γαιδουρινά φωνάζει" ελεγε η γιαγιά μου! :lol:  :lol:

αλλά το θέμα δεν ειναι οτι χάνω εγω δουλειά. οπως εχω πει και ξαναπεί, εγω κερδίζω, εγω πουλώ και εγκαθιστώ αποκωδικοποιητές.
Οπότε, με το 4, περισσότεροι αποκωδικοποιητές να πουλήσω, περισσότερη δουλειά για μένα. Στόκ να "ξεστοκάρω" οπως άλλοι "συναδελφοι" εκαναν, δεν εχω. Οπότε, δεν κερδίζω τίποτε. Μονο χάνω απο το mpeg2.  οι μονοι που κερδίζουν ειναι οι τηλεθεατές.

Μα μια στιγμη, γι αυτούς άλλωστε δεν γίνονται όλα?

Απλά δεν γίνεται να τα ζυγίζουμε πιά όλα με το κέρδος μας. Δεν γίνεται να μην σκεφτουμε κάν ολους εκείνους που αγόρασαν ήδη εξοπλισμό με το σκεπτικό "να ειναι ετοιμοι για το μέλλον" και ξαφνικά ενω εχουν δώσει 200 ευρώ παραπάνω για να εχουν αποκωδικοποιητή ή ενσωματωμένο σε τηλεόραση ψηφιακό δέκτη, να αχρηστευτει.

Λυπάμαι, themaxx, αλλά ειναι το λιγότερο παρωπιδική η σκοπιά σου, να νομίζεις οτι φωνάζω επειδη... χάνω δουλειά. ΠΩΣ δηλαδή θα "εχανα¨ δουλειά για να φωνάζω? Τι χάνω?
.

Αποσυνδεδεμένος themaxx

• Banned
  • Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #50: Πεμ 28 Ιαν 2010, 22:13 »
άλλο η λυχνία άλλο το IC heheheh

Αποσυνδεδεμένος Petros Electron

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
    • http://www.stopclimatechange.gr & http://www.stopcartel.gr/gr/en.php
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #51: Σαβ 30 Ιαν 2010, 14:53 »
Παράθεση από: "Γιάννης Μακρής"
¨"Μα μια στιγμη, γι αυτούς άλλωστε δεν γίνονται όλα?.........
 Δεν γίνεται να μην σκεφτουμε κάν ολους εκείνους που αγόρασαν ήδη εξοπλισμό με το σκεπτικό "να ειναι ετοιμοι για το μέλλον" και ξαφνικά ενω εχουν δώσει 200 ευρώ παραπάνω για να εχουν αποκωδικοποιητή ή ενσωματωμένο σε τηλεόραση ψηφιακό δέκτη, να αχρηστευτει.
......... ειναι το λιγότερο παρωπιδική η σκοπιά σου, να νομίζεις οτι φωνάζω επειδη... χάνω δουλειά. ΠΩΣ δηλαδή θα "εχανα¨ δουλειά για να φωνάζω? Τι χάνω?

+1000
parabol dish 2.40m (Cband - KU) Pauxis & Sharp LNB\'s ,motor superjack 36" heavy [95E-30W]
Emitor Combolook spectrum alalyzer & Horizon Hdsm [Hot!]

Tecatel Alg 1,20cm 9,0E & Telesystem

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #52: Σαβ 30 Ιαν 2010, 15:18 »
Παράθεση από: "themaxx"
άλλο η λυχνία άλλο το IC heheheh

ειπαμε να μιλάμε με επιχειρήματα.

Ακόμα και επ αυτού, οι πιό ακριβοι και ποιοτικοι ενισχυτές ΗΙ-ΕND ειναι με λυχνίες... πάλι παρωπίδες φοράς.
.

• Τακτικό Μέλος
  • **
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #53: Κυρ 31 Ιαν 2010, 20:52 »
Ναι το IC είναι κάτι το οποίο παράγετε εύκολα είναι μικρούλικο κάνει τα πάντα πιο μικρά.

Όμως.

Ενυσχητής για μουσικό όργανο (δεν μιλάω για κάτι μικρούλια μέχρι 10-15Watt) είναι με λυχνίες ή FET.  IC μόνο στην προενύσχηση και αυτό σπάνια. Τι IC όμως; Τελεστικός ενυσχητής.

Το IC σε έναν τέτοιο ενυσχητή δεν θα προλάβει να βγάλει ούτε μισό λεπτό παιξίματος γιατί με το ρεύμα που θα αναγκαστεί να τραβήξει, θα βγάλει πολύυυυ καπνο. Όμως μπορείς να το φτιάξεις με 10 υλίκα :P

Επίσης, IC στους πομπούς γιατί δεν έχουμε; Στους αναλογικούς το μόνο IC είναι στην βαθμίδα PLL η οποία μπορεί να κατασκευαστεί και με άλλο τρόπο (νομίζω).

Επίσης οτιδήποτε δεν είχε πολλά πολλά περίεργα IC μπορούσε να επισκεβαστεί εύκολα, αντίθετα με τώρα που πετάς την πλακέτα και βάζεις άλλη αν το πρόβλημα είναι εκεί. Άρα οι πριν IC (και κυρίως SMT) τεχνολογίες ήταν πιο οικονομικές στην επισκευή.

Άρα το μόνο που κερδίζουμε με τα IC ουσιαστικά σε κάπιες συσκευές είναι ο χώρος, και σε κάπιες περιπτώσεις έχουμε και μικρότερη κατανάλωση.

Αν όμως αυτές χαλάσουν συνήθως πάνε στα σκουπίδια.

Καλά τα λέω Γιάννη;

Πάντως σκευτόμουν ότι αν κάποια ξενοδοχεία είχαν κάνει εγκαταστάσεις τηλεωράσεων πολύ πιθανά να χρειαστούν αλλαγές. Βέβαια αυτοί σε πολλές περιπτόσεις χρησημοποιούν συστήματα λήψης επεξεργασίας και διανομής, και πολύ πιθανά να μην χρησιμοποιήσουν καν επίγεια λήψη. Μπορούν να πάρουν τηλεωράσεις που να υποστηρίζουν ψηφιακό καλωδιακό, κατεβάζουν το σήμα από  δορυφόρο, το μετατρέπουν με τους ανάλογους μετατροπείς (απο δορυφορικο σε καλωδιακό) και το στέλνουν μέσω της υπάρχουσας εγκατάστασης. Έτσι και να αλλάξουν τα δεδομένα στα δορυφορικά απλώς αλλάζουν (ή αναβαθμίζουν) τον μετατροπέα.

Πιθανά η ίδια εταιρία με αυτή που είχα ψάξει τα συστήματα της να έχει και μετατροπείς απο επίγειο σε καλωδιακό αλλά δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει, όμως όταν έχω χρόνο θα δω τι έχουν.

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
    • http://www.ikusi.gr
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #54: Δευ 1 Φεβ 2010, 03:33 »
Δεν είναι έτσι η κατάσταση με τα ξενοδοχείο και ο Γιάννης (με τον οποίο συμφωνώ) έχει ξεχάσει να τα συμπεριλάβει στην επιχειρηματολογία του ...  :)

Είναι πολλά λοιπόν τα ξενοδοχεία που τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αγοράσει νέες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν MPEG2 σε DVB-T. Πολύ περισσότερα απ' όσα νομίζετε.
Και όλες αυτές είναι πλέον εντελώς άχρηστες, δεδομένου ότι σε ένα ξενοδοχείο είναι αδιανόητο να βάλεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή και να περιμένεις ότι θα μπορέσει να τον χειριστεί χωρίς προβλήματα τα σύνολο των πελατών του ξενοδοχείου. Απλά δεν γίνεται ...
Επομένως όλες αυτές οι τηλεοράσεις πάνε για πέταμα μόλις ολοκληρωθεί η μετάβαση.
Το αναλογικό θα έχει κλείσει, το ψηφιακό δεν θα μπορούν να το πιάσουν, άρα τι μένει για τα ελληνικά κανάλια?

Το ψηφιακό καλωδιακό QAM (DVB-C) που αναφέρεις, δεν υποστηρίζεται από τους ενσωματωμένους ψηφιακούς δέκτες των τηλλεοράσεων που πωλούνται στην ελλάδα (με ελάχιστες εξαιρέσεις - αλλά και πάλι σε MPEG2).
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #55: Δευ 1 Φεβ 2010, 10:56 »
Θανάση, με ολα αυτά τα ΒΟΥΡΛΑ που κυκλοφορουν στα φόρα, θα χρησιμοποιήσεις εμπορικό επιχείρημα για να αντιταχθεις στο MPEG-4;

Θα πέσουν να σε φάνε (οχι οτι δεν πέφτουν δηλαδή) οτι "για να μην πληρώσουν οι ξενοδοχειάρχες θα μεινουμε με το "πεπαλαιωμένο" και "παλαιολιθικό" (κατα την γνώμη τους) (που ακόμα χρησιμοποιείται σε SD σε όλη την Ευρώπη σε πεισμα των) πρότυπο;!;;!;"
"Και δεν θα εχουμε HD και θα ειναι αιτία "αυτό";!!;!! :lol:  :lol:  :lol:

Τι να πείς... γέλασα πάλι σήμερα....

Το σημαντικότερο όλων ειναι, οτι ακόμα δεν ανοιξανε, τα δόντια τους τα δέιξανε. Οοοοχι μόνο θα κλείσουν τα κανάλια απο την Αιγινα, ΗΔΗ προετοιμάζονται να βγάλουν λαλά, χρήηηημα, λάδι, απο αυτό.

Στήνουν το λοιπόν οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο, στα πρότυπα των 118ΧΧ, για να "υποδεχτει" τους αμοιρους τηλεθεατές. Φυσικά, με τις αντίστοιχες χρεώσεις. Γιατί, αν αυτό το κέντρο λάβει 300.000 κλήσεις των τριών λεπτών μόνο απο το switchoff της Αιγινας, πάει, το εβγαλε το κόστος του για ολη την ψηφιακή μετάβαση, κέρδος μόνο θα αφήσει....
.

Αποσυνδεδεμένος themaxx

• Banned
  • Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #56: Δευ 1 Φεβ 2010, 15:03 »
3 λαλούν και 2 χορεύουν.

στην ελλαδα είμαστε άλλωστε. Όλοι ξέρουν τα πάντα όλα (είναι τέλειοι προπονητές , οικονομολόγοι , πρόεδροι και άλλα εμπριμέ) και για να εξηγούμε δεν διαφωνώ οτι στα τεχνικά ο Γιάννης είναι διάνυα και έχει σοβαρή εμπειρία 10ετιων. Διαφωνώ που γκαρίζει ξαφνικά λες και του πάτησαν τον κάλο για την ΕΡΤ την DIGEA .. Γιατί όλοι ξέραμε μήνες πριν πως θα γίνει μετάβαση αλλά ξαφνικά μετά την αλλαγή στην θεσσαλονικη δεν βγάζω άκρη..πραγματικά απο αυτον τον αχταρμά άσχετων με σχετικών μαζί Όσο για της παρωπίδες .....όποιος έχει την μύγα μυγιάζετε έχω να πω. :lol:

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #57: Δευ 1 Φεβ 2010, 15:10 »
Πολύ ωραία.

Αφου το λοιπόν πρέπει ντέ και σ'ώνει να αγοράσουμε νέους αποκωδικοποιητές, τότε να απαιτήσουμε να ειναι απευθείας DVB-Τ2 συμβατοι, να τελείωσει για τα επόμενα 30 χρόνια ο πόνος μας για κουτάκια.

ΗΔΗ οι σχετικοι δέκτες δειλά  δειλά γίνονται διαθέσιμοι.

(να σου πω εγώ themaxx για παρωπίδες.... μακάρι για μια στιγμή να εβλεπες τόσο ευρυγώνια όσο εγω....)
.

Αποσυνδεδεμένος themaxx

• Banned
  • Satleo Maniac
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #58: Δευ 1 Φεβ 2010, 15:39 »
Παράθεση από: "Γιάννης Μακρής"
(να σου πω εγώ themaxx για παρωπίδες.... μακάρι για μια στιγμή να εβλεπες τόσο ευρυγώνια όσο εγω....)

ναι αλλά ο ευρυγώνιος φακός δείχνει θολά πρόσωπα ;) (με απλά λόγια χάνεις λεπτομέρειες και μπαίνει σε εικασίες σε ότι δεν ξεχωρίζει)

Αποσυνδεδεμένος silver

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2009
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #59: Δευ 1 Φεβ 2010, 16:36 »
Μιας και λέμε για τους αποκωδικοποιητές, ακόμα καλύτερο θα ταν εκτός από DVB-T2 και HD να έχει και την δυνατότητα διαδραστικών υπηρεσιών πράγμα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον...

* Απ: Άθλια λήψη μιάς νεκρής αναμετάδοσης στην συχνότητα 31.  Μέλος: kyria_kous_tv_archive Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 25/11/2024 (00:38)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:45)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:17)
* Απ: Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (21:05)
* Ψηφιακή τηλεόραση στη Μαδρίτη  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 24/11/2024 (20:49)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [ΠΖ 02-03]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 24/11/2024 (19:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (17:50)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (16:41)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (15:38)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: supacoopa Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (14:34)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: athmich Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (13:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ (νομοί Κέρκυρας & Λευκάδας)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (11:33)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/11/2024 (11:31)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (11:24)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: johnpapad24 Φόρουμ: NOVA 24/11/2024 (11:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (11:20)
* Απ: ASTRA 1P και ASTRA 1Q στις 19.2° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 24/11/2024 (09:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/11/2024 (09:59)
* THAICOM-9A @ 50.5° E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 24/11/2024 (09:37)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/11/2024 (09:37)
* Απ: Αγοράζει το «Ε» ο Μελισσανίδης  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/11/2024 (09:35)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/11/2024 (07:35)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: NOVA 23/11/2024 (19:47)
* Απ: Ειδήσεις - Νέα σχετικά με τη Nova  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: NOVA 23/11/2024 (19:07)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:46)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:39)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: bill82 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:29)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (16:20)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 23/11/2024 (15:48)