Ναι το IC είναι κάτι το οποίο παράγετε εύκολα είναι μικρούλικο κάνει τα πάντα πιο μικρά.
Όμως.
Ενυσχητής για μουσικό όργανο (δεν μιλάω για κάτι μικρούλια μέχρι 10-15Watt) είναι με λυχνίες ή FET. IC μόνο στην προενύσχηση και αυτό σπάνια. Τι IC όμως; Τελεστικός ενυσχητής.
Το IC σε έναν τέτοιο ενυσχητή δεν θα προλάβει να βγάλει ούτε μισό λεπτό παιξίματος γιατί με το ρεύμα που θα αναγκαστεί να τραβήξει, θα βγάλει πολύυυυ καπνο. Όμως μπορείς να το φτιάξεις με 10 υλίκα
Επίσης, IC στους πομπούς γιατί δεν έχουμε; Στους αναλογικούς το μόνο IC είναι στην βαθμίδα PLL η οποία μπορεί να κατασκευαστεί και με άλλο τρόπο (νομίζω).
Επίσης οτιδήποτε δεν είχε πολλά πολλά περίεργα IC μπορούσε να επισκεβαστεί εύκολα, αντίθετα με τώρα που πετάς την πλακέτα και βάζεις άλλη αν το πρόβλημα είναι εκεί. Άρα οι πριν IC (και κυρίως SMT) τεχνολογίες ήταν πιο οικονομικές στην επισκευή.
Άρα το μόνο που κερδίζουμε με τα IC ουσιαστικά σε κάπιες συσκευές είναι ο χώρος, και σε κάπιες περιπτώσεις έχουμε και μικρότερη κατανάλωση.
Αν όμως αυτές χαλάσουν συνήθως πάνε στα σκουπίδια.
Καλά τα λέω Γιάννη;
Πάντως σκευτόμουν ότι αν κάποια ξενοδοχεία είχαν κάνει εγκαταστάσεις τηλεωράσεων πολύ πιθανά να χρειαστούν αλλαγές. Βέβαια αυτοί σε πολλές περιπτόσεις χρησημοποιούν συστήματα λήψης επεξεργασίας και διανομής, και πολύ πιθανά να μην χρησιμοποιήσουν καν επίγεια λήψη. Μπορούν να πάρουν τηλεωράσεις που να υποστηρίζουν ψηφιακό καλωδιακό, κατεβάζουν το σήμα από δορυφόρο, το μετατρέπουν με τους ανάλογους μετατροπείς (απο δορυφορικο σε καλωδιακό) και το στέλνουν μέσω της υπάρχουσας εγκατάστασης. Έτσι και να αλλάξουν τα δεδομένα στα δορυφορικά απλώς αλλάζουν (ή αναβαθμίζουν) τον μετατροπέα.
Πιθανά η ίδια εταιρία με αυτή που είχα ψάξει τα συστήματα της να έχει και μετατροπείς απο επίγειο σε καλωδιακό αλλά δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει, όμως όταν έχω χρόνο θα δω τι έχουν.