Ναι είναι ο υπεύθυνος εγκαταστάτης της Digea στη Πάρο και στα γύρω νησιά (Σύρο, Νάξο, Ίο). Μίλησα χτες το βράδυ μέσω Facebook Messenger και με ενημέρωσε προκειμένου να τα μεταφέρω εδώ.
Παντού τοποθετούνται 5 μηχανήματα minimun. Στη Σύρο συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί 6 + 1 (μικρότερης ισχύως). Τα μηχανήματα στη Πάρο και στη Σύρο είναι ακριβώς τα ίδια. Rohde & Schwarz 900 W το κάθε μηχάνημα αλλά θα παίξουν με 400 W. Τροφοδοσία κι από οπτική ίνα κι από δορυφόρο τα εθνικής εμβέλειας. Με οπτική ίνα τα περιφερειακά.
Από Πάρο με link στο Φιλότι, Ίο κλπ. και για τα εθνικής εμβέλειας και για τα περιφερειακά. Αυτά θα παίζουν με 10 Watt.
Στην Ίο το κέντρο εκπομπής θα είναι μάλλον εκεί που είναι η Cosmote, μου είπε. Άρα πιθανότατα, λέω εγώ, θα είναι στη κορυφή του βουνού Πύργος, στον πύργο του ΟΤΕ με μια μικρή επιφύλαξη να είναι δίπλα από το Α/Κ ΟΤΕ δίπλα στη Χώρα. Έτσι κι αλλιώς από αυτά τα 2 σημεία εκπέμπει η Cosmote.
Την Τρίτη 3/2 κατεβαίνει team στην Αμοργό. Εκεί το κέντρο εκπομπής θα είναι στην Αμοργό, μου είπε, κι όχι στην Αιγιάλη ούτε στα Κατάπολα. Το έχω εντοπίσει το σημείο στο Google Earth.
Θήρα θα 100 W και Μήλος 10 W.
Η Πάρος είναι έτοιμη, το Φιλότι έτοιμο, η Ίος καθυστερεί, η Σύρος θα είναι έτοιμη μέχρι τις 6/2. Ο Φοίνικας δεν θα είναι έτοιμος γιατί δεν έχει ακόμα ιστό σηκωμένο, γι' αυτό καθυστερεί.
Στη Πάρο το διάγραμμα τελειώνει σήμερα η κατασκευή. Εκκρεμούν μόνο οι κοννέκτορες. Παρόλο τους αέρηδες πρέπει να τελειώσει για να κάνουν δοκιμαστικά!
Τα περιφερειακά που θα εκπέμψουν θα είναι: ΑΙΓΑΙΟ, ΣΥΡΟΣ TV1, ΖΕΥΣ.
Τα μηχανήματα θα παίζουν remote και θα μπορούν να παίζουν από όποιο θέλουν και σε ότι θέλουν.
Η ΝΕΡΙΤ σίγουρα έχει τοποθετήσει δικά της μηχανήματα Rohde & Schwarz στη Πάρο και για τα 2 mux. Αλλού δεν ήξερε. Πάντως όπου δεν θα έχει δικά της μηχανήματα θα βγει από τον 4ο δίαυλο της Digea. Στο Φιλότι πάντως η ΝΕΡΙΤ θα βγει από Digea.
Tα τοπικά κέντρα των δήμων (gap fillers) θα γίνουν αργότερα. Συγκεκριμένα στη σελίδα του στο Facebook για τη Παροικιά έγραψε σε ένα 6μηνο περίπου.