Γενική ενημέρωση περί δορυφορικής λήψης
  • Σαβ 1 Φεβ 2025, 20:27
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Γενική ενημέρωση περί δορυφορικής λήψης  (Αναγνώστηκε 1548 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SV5FRZ

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2010
Γεια και χαρά σε όλους,
Είμαι νέος στο forum και στον χώρο της δορυφορικής λήψης. Ασχολούμαι με υπολογιστές, δίκτυα (Ethernet, WiFi), και είμαι ραδιοερασιτέχνης (δείτε το username).
Θα μετακομίσω σε ένα μήνα σε μια περιοχή που δεν έχει καλή λήψη επίγειου σήματος τηλεόρασης, και άρχισα να σκέφτομαι για δορυφορική λήψη. Δεν μου αρκεί να πάω τυφλά σε ένα κατάστημα που πουλάει Nova, και να έρθει να μου κάνει την εγκατάσταση κλπ.  Έχω εγκαταστήσει αρκετές κεραίες  για βραχέα, VHF, UHF, αναμεταδότες, ζεύξεις WiFi Point-to-Point κ.α., που νομίζω ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με την δορυφορική λήψη.
Έχω λοιπόν μερικές ερωτήσεις σαν πρωτάρης στον χώρο αυτό, για να μπορέσω να καταλάβω τι σημαίνει το κάθε τι που διαβάζω στο forum εδώ, και γενικότερα στο internet.

1.  Ο πιο οικονομικός τρόπος να έχω τα τοπικά κανάλια (ET1,NET, ANT1, MEGA κλπ.) από δορυφόρο, είναι να πληρώσω το Start Pack της Nova 20 ΕUR το μήνα.  Σωστά?

2.  Αυτό το πακέτο θα μου παρέχει μόνο αυτά τα 15-20 κανάλια που έχει στην ιστοσελίδα της Nova ή και άλλα διάφορα?

3.  Είναι όλα, μερικά, κανένα από αυτά που προσφέρει η Nova σε HD?

4.  Καταλαβαίνω ότι η Nova χρησιμοποιεί τον Hotbird. Τι θα προσέφεραν σε μένα οι άλλοι δορυφόροι που βλέπω στο forum? (Astra, HellasSat  κλπ)  Υπάρχει κάποια άλλη εταιρία που χρησιμοποιεί αυτούς, και για τους οποίους θα χρειαστώ συνδρομή?

5.  Αυτά τα extra κανάλια που πιθανόν να προσφέρουν οι διάφοροι δορυφόροι, αξίζουν τον κόπο, ή είναι κανάλια σε χίλιες δυο γλώσσες και από άλλες χώρες που και να τα είχα δεν θα με ενδιέφεραν?

6.  Σχετικά με τους δέκτες, βλέπω μια λίστα από κατασκευαστές, δεν ξέρω τα προτερήματα του καθενός, και ποιος θα είναι καλύτερος για μένα. Έχω σκοπό να κατασκευάσω ένα HTPC που θα περιέχει και δέκτη δορυφόρου, αλλά θα ήθελα να έχω και έναν stand-alone δέκτη για την καθημερινή χρήση.

7.  Σχετικά με τα κάτοπτρα, αν είναι να αγοράσω κάτι, θέλω να έχω όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Αλλά μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να βρω κάποια σύγκριση κατασκευαστών από χρήστες και γνώστες του αντικειμένου (πέρα από τις χιλιάδες διαφημίσεις).

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #1: Δευ 1 Μαρ 2010, 01:48 »
Καταρχην καλως ηρθες στο φορουμ

παμε να δουμε τις ερωτησεις σου

1) Ετσι ειναι με αυτο το πακετο και αυτα τα λεφτα θα βλεπεις τα επιγεια ιδιωτικα και κρατικα καναλια και τα αλλα που δινει η νοβα στο σταρ πακ.Δεν μας ειπες ομως που θα πας να μεινες γιατι μπορει να εχεις λυψη τα καναλια μεσω επιγειας ψηφιακης και ετσι αλλαζουν πολλά πραγματα.

Τα υπολοιπα ερωτηματα πανε πακετο μαζι ολα γιατι
Αν παρεις τωρα συνδρομη της νοβα η νοβα δινει την καρτα παντρεμενη με τον δεκτη δηλαδη δεν μπορεις να δεις νοβα με αλλο δεκτη.Αυτος ο δεκτης σου δινει και καποια αλλα καναλια που κατεβαζει απο ρτον δορυφορο ελευθερα εκτός νοβα αλλα ειναι παρε το ενα βαρα το αλλο.
Οποτε αν βαλεις νοβα θα εχεις το ιδιοκτησιακο δεκτη για να βλεπεις νοβα και αλλο δεκτη να βλεπεις αλλους δορυφόρους και καναλια.
Η νοβα τωρα πριν λιγες μερες ξεκινησε HD δοκιμες και μαλλον απο σεπτεμβριο μπορει να λανσαρει HD.
Για αλλους δορυφόρους αν κατεχεις γερμανικα ο αστρα ειναι μια καλη λυση και αν ξερεις αγγλικα οι αραβες , αστρα 2 28.2Ε και turksat θα βρεις εκει κατι να δεις και χωρις συνδρομη.Πες μας που θα πας να μειεις να δουμε τιθα πιανεις εκει απο δορυφόρους ωστε να δουμε και τι πιατο θα χρειαστεις σε μεγεθος και οσο για τους δεκτες υπαρχουν παρα πολλοι που μπορει να σου κανουν την δουλεια σου.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος lef

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: Ιωάννινα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #2: Δευ 1 Μαρ 2010, 02:56 »
άσχετο μεν, αλλα είδα ενα γνωστο callsign !
Τίμο γειά χαρα, Λευτέρης SW6JIV, 2007, τελευτείες μέρες στη 80 στη Κω, απο 588 στη Λέρο.. Χαιρετισμούς στο πατέρα σου!

Καλωςήλθες στο forum!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος anastazio

• Διαγραμμένο Μέλος
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
Παράθεση από: "SV5FRZ"
1.  Ο πιο οικονομικός τρόπος να έχω τα τοπικά κανάλια (ET1,NET, ANT1, MEGA κλπ.) από δορυφόρο, είναι να πληρώσω το Start Pack της Nova 20 ΕUR το μήνα.  Σωστά?
Ναι , αν δεν έχεις άλλη  επίγεια επιλογή...

2.  Αυτό το πακέτο θα μου παρέχει μόνο αυτά τα 15-20 κανάλια που έχει στην ιστοσελίδα της Nova ή και άλλα διάφορα?
Πανελλήνιας Εμβέλειας,Παιδικά,Μουσικά,Επιστημονικά και αρκετά -καλά-ραδιόφωνα.
Ειδικά αν έχεις παιδιά σε νεαρή ηλικία αξίζει και με το παραπάνω αυτό το πακέτο μιας και έχει 4 αξιόλογα παιδικά κανάλια
.

3.  Είναι όλα, μερικά, κανένα από αυτά που προσφέρει η Nova σε HD?
Oχι

4.  Καταλαβαίνω ότι η Nova χρησιμοποιεί τον Hotbird. Τι θα προσέφεραν σε μένα οι άλλοι δορυφόροι που βλέπω στο forum? (Astra, HellasSat  κλπ)  Υπάρχει κάποια άλλη εταιρία που χρησιμοποιεί αυτούς, και για τους οποίους θα χρειαστώ συνδρομή?
Περισσότεροι δορυφόροι=Περισσότερες επιλογές , αλλά να ξέρεις οτι το καλό τηλεοπτικό περιεχόμενο είναι συνδρομητικό
5.  Αυτά τα extra κανάλια που πιθανόν να προσφέρουν οι διάφοροι δορυφόροι, αξίζουν τον κόπο, ή είναι κανάλια σε χίλιες δυο γλώσσες και από άλλες χώρες που και να τα είχα δεν θα με ενδιέφεραν?
Συνήθως είναι μεταγλωτισμένα για την χώρα στην οποία απευθύνονται.
Υπάρχουν κάποια(λίγα)που έχουν τον πρωτότυπο ήχο αν γνωρίζεις καλά την αγγλική.

6.  Σχετικά με τους δέκτες, βλέπω μια λίστα από κατασκευαστές, δεν ξέρω τα προτερήματα του καθενός, και ποιος θα είναι καλύτερος για μένα. Έχω σκοπό να κατασκευάσω ένα HTPC που θα περιέχει και δέκτη δορυφόρου, αλλά θα ήθελα να έχω και έναν stand-alone δέκτη για την καθημερινή χρήση.

Οπως είπε και ο Νεκτάριος, αν πάρεις το start Pack της νόβα θα πρέπει να πάρεις υποχρεωτικά (με 49 Euro) και τον δέκτη της εταιρίας (panasat 1110).
Kράτα αυτόν σαν stand-alone και πειραματίσου με το sat pc που θες να στήσεις.

7.  Σχετικά με τα κάτοπτρα, αν είναι να αγοράσω κάτι, θέλω να έχω όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Αλλά μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να βρω κάποια σύγκριση κατασκευαστών από χρήστες και γνώστες του αντικειμένου (πέρα από τις χιλιάδες διαφημίσεις).
Τα κάτοπτρα χωρίζονται (βάση υλικού κατασκευής) σε αλουμινίου και σιδήρου . Προτίμησε τα αλουμινίου (αν και ακριβότερα) μιας και είναι αθάνατα(δεν σκουριάζουν),ελαφρύτερα(αν θα έχεις κινητό σύστημα) και αποδοτικότερα  των αντίστοιχων σιδερένιων.
Κάθε κατασκευαστής που σέβεται το όνομα του έχει αναφορά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κατόπτρου που πουλάει.
Μελέτησε τα αντίστοιχα site και θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα...

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Καλώς ήρθες στο forum

Αποσυνδεδεμένος SV5FRZ

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #4: Δευ 1 Μαρ 2010, 10:19 »
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Γεια σου Λευτέρη, χαιρετισμούς και από τον πατέρα μου.

Παράθεση
Δεν μας είπες όμως που θα πας να μείνεις γιατί μπορεί να έχεις λήψη τα κανάλια μέσω επίγειας ψηφιακής και έτσι αλλάζουν πολλά πράγματα.
Στην Κάλυμνο είμαι.
Έχω παραγγείλει ήδη ένα set κεραίες/ενισχυτή της Televes γιατί έχουμε 3 τοπικά κανάλια που δεν τα έχει κανένας δορυφόρος.  (DAT45 ή DAT HD αν μπορώ να τη βρω)

Παράθεση
αν ξερεις αγγλικα οι αραβες
Ξέρω πολύ καλά αγγλικά. Θα με ενδιέφεραν κανάλια στα αγγλικά, Αμερικάνικα κανάλια θα ήταν το καλύτερο. Και ειδικά παιδικά κανάλια που είναι στα Αγγλικά και μόνο.

Παράθεση
αλλά να ξέρεις οτι το καλό τηλεοπτικό περιεχόμενο είναι συνδρομητικό
Υπάρχουν δηλαδή εταιρίες συνδρομής σαν την Nova που θα πουλούσαν συνδρομή στην Ελλάδα?

Παράθεση
Μελέτησε τα αντίστοιχα site και θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα...
Έριξα μια ματιά στον κατάλογο της Televes που έχω στα χέρια μου. Είμαι της άποψης ότι έχουν καλής ποιότητας προϊόντα γενικά, τουλάχιστον στον τομέα των επίγειων. Εύχομαι να ισχύει το ίδιο και για τα κάτοπτρά τους. Δεν ξέρω όμως τι να διαλέξω από μέγεθος, από LNB κλπ.
Βλέπω και αυτά τα Toroidal κάτοπτρα, και πάλι δεν ξέρω αν θα μου χρειαστεί, και αν αξίζει τον κόπο.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Ευχαριστώ και πάλι.

Αποσυνδεδεμένος SV5FRZ

• Αρχάριο μέλος
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #5: Τετ 17 Μαρ 2010, 19:19 »
Ουδέν σχόλιο?  :(

Αποσυνδεδεμένος lef

• SatLeo V. I. P.
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #6: Παρ 9 Απρ 2010, 00:58 »
για να ξαναζεστάνω το θέμα, μιας και μου έκανε εντύπωση που δεν απαντήθηκε ακόμα...  :roll:  :wink:

Αποσυνδεδεμένος netblues

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2008
  • Τόπος: Αθηνα
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #7: Παρ 9 Απρ 2010, 10:17 »
Για να σου απαντησω διαφορετικα, η ληψη δορυφορων ειμαι μια μορφη μοντερνου DX ing...

Οποτε, οπως και με τις υπολοιπες κεραιες, ισχυει το bigger is better.

Γενικα η καλυμνος ειναι σε μειονεκτικοτερη θεση πχ απο την αρτα, καθοτι οι περισσοτεροι ενδιαφεροντες δορυφοροι στοχευουν την ευρωπη, οποτε το σημα στα ακρα γενικως δεν ειναι και οτι καλυτερο.. (χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα αυτα θα τα ανακαλυψεις).

Εαν εχεις τον απαραιτητο χωρο στη ταρατσα, και σε ενδιαφερει να ψαχτεις τοτε υπαρχουν πολλα που μπορεις να κανεις.
Φυσικα αλλο πραγμα ενας 30μετρος πυργος και αλλο μια inverted-v απο τα δεντρα. Παρομοια πραγματα και εδω.

Θα ελεγα να ξεκινησεις με την καλυψη των καθημερινων αναγκων (κυριως της XYL) με ενα σταθερο πιατο που να βλεπει hotbird, και μια συνδρομη start-pack.
Ψαξε στους συγγενεις μηπως εχει κανεις καμμια απενεργοποιημενη, ωστε να μην χρειαστει να παρεις την παντρεμενη.
Θα ελεγα να αποφυγεις το htpc με sat για αρχη.
Επισης αν εχεις καποιες γνωσεις υπολογιστων - linux τοτε να κινηθεις προς linux based δεκτη.. Η διαφορες (για οσους το κατεχουν) ειναι μεγαλες.

Οπως και να χει, μην βιαστεις να ξοδεψεις λεφτα, ειδικοτερα αν σε ενδιαφερει ως hobby...

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/02/2025 (20:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (17:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/02/2025 (16:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (16:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (15:53)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 01/02/2025 (14:54)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 01/02/2025 (13:34)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (13:31)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/02/2025 (11:09)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/02/2025 (10:57)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 01/02/2025 (10:11)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 01/02/2025 (10:10)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: otrellaras Φόρουμ: IPTV Γενικά 01/02/2025 (03:11)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 01/02/2025 (00:35)
* Απ: Περιοδικά Δορυφορικής που κυκλοφορούν στην Ευρώπη  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 01/02/2025 (00:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (23:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (23:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:04)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (21:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 31/01/2025 (20:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (19:58)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (14:01)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 31/01/2025 (11:31)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: otrellaras Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (09:55)