Οδεύοντας το κάτοπτρό μου σήμερα στις 12.5W και το δορυφόρο Atlantic Bird 1 είδα με μεγάλη μου έκπληκη να αποθηκεύεται στο Dreambox δίπλα στο MTV της Ιταλίας ένα ακόμα MTV με τίτλο MTV+!
Το κανάλι είναι κενό, δηλαδή δεν εκπέμπει πρόγραμμα, απλά κατεβαίνει σαν όνομα!
Φυσικά το πρώτο που σκέφτηκα είναι μήπως επιτέλους το MTV+ της Θεσσαλονίκης εκμεταλλεύτηκε την άδεια δορυφορικής μετάδοσης του Βαλκάνια που εξαγόρασε πέρυσι ο όμιλος Ρέστη και λίγο πριν το δούμε ψηφιακά επίγεια από το κανάλι 31 στη Θεσσαλονίκη μας κάνει το μεγάλο δώρο να μπορέσουμε να το δούμε πανελλαδικά μέσω δορυφόρου! Και η ύπαρξή του στη συχνότητα του AB1 δεν με ξένισε μιας και ανήκει και αυτό στην οικογένεια του MTV South μαζί με το MTV Italia!
Δυστυχώς όμως κάπου στην άκρη του μυαλού μου θυμήθηκα ένα βίντεο που είδα στο Youtube χθες με πρόσφατο bandscan από την επίγεια ψηφιακή του Μιλάνου όπου είδα να κατεβαίνει και εκεί ένα MTV+!
Έτσι ψάχνοντας στο google βρήκα γρήγορα το εξής
Italy: MTV+ starts 17 May 2010
On the Italian market will still operate during this month another channel under the brand world famous MTV. In this country, will launch a brand new television broadcasting under the name MTV +. The new station will be devoted to music and entertainment.
MTV+ will be disseminated via the digital terrestrial network (DVB-T) and will be available for programming positions 49 and 109. MTV+ from 17 May 2010 bring quality entertainment and the best Italian and international music.
Musically the playlist MTV+ open to any genre with a fair balance between the successful and most interesting news clips.
MTV+ brings the best of international and local products. Examples of programs from previous years, which became the core of pop culture and modern life.
Channel MTV+ will probably also be distributed via satellite and the distribution platforms for DVB-T transmitters.
expected technical parameters:
Atlantic Bird 1 (12.5°W), freq 12.545 GHz, pol. H, SR 17455, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTAΑπό το sat-universeΕδώ γίνεται καθαρά λόγος για το λανσάρισμα του MTV+ και στην Ιταλική αγορά ως δεύτερο κανάλι δίπλα στο Ιτάλια!
Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα μας....τίποτα δεν είναι για να ελπίζεις!