Αγαπητέ Αναστάζιο,
δυστυχώς όταν μιλάμε για άδειες και ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε και πολιτική άποψη στα γραφόμενά μας, γιατί η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία - τουλάχιστον στην Χώρα μας - είναι άκρως συνδεδεμένη με την Πολιτική και δεν φτιάχτηκε για την ενημέρωση, ψυχαγωγία και επιμόρφωση του Λαού, αλλά φτιάχτηκε από τους πολιτικούς για τους πολιτικούς και εις βάρος της ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης του Λαού.
Έχω ιδίαν άποψη που τα γράφω αυτά και μάλιστα είμαι αρκετά αντικειμενικός, διότι δεν ανήκω και δεν ανήκα σε κανένα από τα κόμματα που βρίσκονται στην Βουλή την τελευταία 17ετία. Τα πιστεύω μου είναι Δημοκρατικά και προέρχομαι από τον Βενιζελικό Φιλελεύθερο Κεντρώο χώρο (προς Θεού μη τον μπερδεύουμε με τον Νεοφιλελευθερισμό), διετέλεσα δε, με απόσπαση από το Πολ. Ναυτικό, ειδικός συνεργάτης στην Βουλή των Ελλήνων από το 1993 μέχρι το 1996, ανήκοντας στο Γραφείο του τότε αντιπροέδρου Νικήτα Βενιζέλου, εγγονού του Ελευθερίου.
Επεξεργάστηκα μαζί με νομικούς της Βουλής τον Νόμο 2328/1995 επί δίμηνο, αλλά κρίμα στον κόπο μας, διότι ο τότε υπουργός Ευαγ. Βενιζέλος, που δήθεν μας έδωσε τον νόμο για να τον επεξεργαστούμε, δεν έλαβε καν υπ' όψιν του τις παρατηρήσεις μας, που καθιστούσαν τον Νόμο ασφαλή και λειτουργικό για πάρα πολλά έτη. Τον πήγε για ψήφιση έτσι ακριβώς όπως τον είχε συντάξει, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της εκάστοτε Κυβέρνησης και όχι της Χώρας και του Λαού.
Αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε αυτό το άναρχο τοπίο, ακόμη μέχρι και σήμερα, με την χρονολογουμένη από το 1998 εφεύρεση του "νομίμως λειτουργούντος σταθμού" που επειδή δεν έχει άδεια, η AGB δεν τον μετράει ώστε να του δίνονται νόμιμα διαφημίσεις, δεν μπορεί να επενδύσει, αλλά μπορεί να λειτουργεί, υπό την ομηρία της εκάστοτε Κυβέρνησης και αν είναι αρεστός και υπάκουος, γλύφει και κάποιο κοκκαλάκι χαριστικής διαφήμισης.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.